Trauma retreats

Onze Trauma retreats zijn bedoeld om je te helpen de controle over je leven te nemen en vanuit vertrouwen en blijheid te leven.

Het is normaal als je een onverwerkt trauma hebt dat je met enige regelmaat heftig reageert op gewone situaties. Je lichaam/mind wordt dan getriggerd en dat kan onveilig aanvoelen. Het ervaren van verdriet, paniek, woede of angst is een hele normale lichamelijke reactie op onveilig voelen. Je realiseert je dan niet dat je huidige situatie veilig is. 

In de retreats die we geven komt aan de orde dat jij je triggers leert kennen en hoe je kunt omgaan met dit soort heftige gevoelens. Tot rust komen, leren ontspannen en omgaan met stress zijn een onderdelen van een trauma retreat. 

De kracht van onze Trauma retreats:

Onze professionele coaches werken met jou op een zodanige manier dat jij je zintuigen gaat activeren. (denk aan rollenspel, zingen, beeldend, dansen en wandelen ect.) Je zintuigen zijn namelijk organen die informatie waarnemen. Als deze informatie ‘geruststellende informatie’ is, dan geven de zenuwbanen dit door aan de hersenen. Je hersenen verwerken deze prikkel, herkennen het als geruststellend en zorgen ervoor dat je lichaam ontspannen op deze informatie kan reageren.
Je traint als het ware je autonome zenuwstelsel. Je stelt je lichaam sneller gerust door je emoties te reguleren. Je brein geeft het signaal dat het weer veilig is en je lichaam kan ontspannen. Lees dit BLOG voor meer informatie.

Trauma en Voice Dialoque

Het omarmen van het (innerlijke kind) gekwetste en getraumatiseerde delen is een belangrijk onderdeel in het krijgen van inzicht, verkenning in het trauma en het helen daarvan. Niet ieder detail hoeft opgerakeld te worden. Je leert dat stapje voor stapje  voor jezelf kan zorgen voor het gekwetste deel. Je kunt wel leren zacht te zijn voor het gekwetste deel en zelfcompassie te ontwikkelen. Een arm te slaan om alle delen in zichzelf en zo beetje bij beetje te helen. Lees dit BLOG.

Vraag gerust een kennismaking gesprek aan!

Lees alle Blogs over Trauma.

Geïnteresseerd in onze reizen?