Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Reisverslagen

december 2017 Kerst Festival van Liefde 2017 met Mariette en Diana

Wat een prachtig festival en wat een mooie mensen..Kerst was verlicht, groet Diana


Dag Lieve trainers, begeleiders van heerlijke dagen op Terschelling, Het festival van de liefde, dag Diana en Mariette,

Het Nieuwjaar is inmiddels vol van start, de dagelijkse zaken als werk, voornemens, inspanning en ontspanning vragen de aandacht... Maar daar, bij deze dagelijkse activiteiten, blijft een heel warm gevoel over de dagen op Terschelling. Een heerlijke locatie, prima verzorging, fijn in een apart deel van de Volkshogeschool, soepele afhandeling van vragen door de receptie maakte dat het verblijf als heel ontspannen is ervaren. Samen met jullie inspanning en de groep die zich langzaam aan elkaar liet kennen waren het heerlijk warme dagen. Ik heb genoten van de groep, humor en plezier heb ervaren, aangeraakt ben, mijzelf emotioneel weer wat geopend heb, of door jullie of andere festivalgangers, en terugkijk op geweldige Terschelling dagen. Dank Marijke


Ik heb iig het gevoel dat het goed is geweest dat ik ben geweest. Dat is al heel wat toch? ???? Misschien wel grappig om te delen is dat ik verwachtte dat ik allemaal verlichtte mensen aan zou treffen maar dat ik uiteindelijk het gevoel had een van de weinigen te zijn. Het verbaasde me dat zo weinig de waarheid nog kennen. Er is nog veel werk te doen. Ik ben ontzettend dankbaar voor de ervaring. Het heeft mij bevestigd in mijn ZIJN. Ik had ook nergens anders willen zijn dan daar op dat moment. Ik ga vol vertrouwen verder op de weg die ik nog niet zo lang geleden ben ingeslagen.

Bedankt ook voor de enorme hoeveelheid aandacht die ik heb mogen ontvangen tijdens de stemexpressie. Blijkbaar had ik nog wat oud verdriet opgeslagen in mijn lijf. Je hebt een mooi festival georganiseerd met een rijk programma aan workshops. Ik wil alleen nog zeggen; ga lekker door het licht te verspreiden. 

May the force be with you alwayssss...????? Truda


De herberg

Dit menselijk bestaan is een gastenverblijf,
iedere ochtend een nieuwe gast.

Vreugde, verdriet, verachtelijkheid,
een kortstondig moment van bewustzijn
komt als een onverwachte gast.

Verwelkom en vermaak hen allen.

De duistere gedachte, de schaamte, de kwaadwilligheid,
open lachend de deur voor hen
en vraag hen binnen.

Wees dankbaar voor allen die komen,
want ieder van hen werd gestuurd
als een gids uit het onbekende.

Rumi

Na dit gelezen te hebben vroeg ik me af waarvoor ik wegloop? Voor de onvolmaaktheid van de mens. Dus: stilstaan bij en geduld hebben met de ander en mezelf. Liefhebben, ook bij irritatie! Foekelien


Ik heb het festival als behoorlijk pittig ervaren. De les van deze dagen is voor mij; dat ik er mag zijn en dat ik goed ben zoals ik ben. Ik hoop veel milder te worden zodat m’n hoofd meer mag rusten. Ik mag laten zien hoe het echt met me gaat!! En daar ben ik ook al mee begonnen, ook in m’n werk wil ik een belangrijke stap zetten; minder gaan werken en meer ruimte voor mezelf en dingen die goed voor me zijn. warme groet Mirjam

november 2017 Coaching en safari reis Kenia met Diana

Kenia is echt mijn lievelingsland, de natuur is overweldigend en de mensen zijn warm met een open hart. Ik heb genoten van zes mooie vrouwen en hun processen en toewijding. In 2018 geef ik in november twee reizen in Kenia. Ik hoop je daar graag te zien. warme groet Diana


Een bijzondere Kenia reis, ik ben blij dat ik dit heb meegemaakt.

Watamu treehouse is een prachtige locatie, gebouwd tussen de bomen en er bovenuit, met weidse uitzichten. Daardoor ben je steeds in contact met de natuur, de zee, de bossen en velden. De treehouse is fantasie rijk, met kleurige glas decoraties en van alle gemakken voorzien. Het personeel was behulpzaam en het eten verzorgd.

De coaching van Diana spant de kroon. Ik heb veel meegemaakt, veel geleerd en als een gelukkiger mens vertrokken naar huis. Ik heb antwoorden gekregen, schuld gevoelens ingelost, meer rust, ik ben milder voor mezelf, en heb veel vergeven. Door de humor van Diana en haar energie kon ik ontspannen en genieten van mooie momenten zoals samenklanken, muziek luisteren, dansen en rusten met elkaar. Zij hanteert op een knappe manier veel verschillende methoden, en stemt steeds af op een ieder.

Na 8 dagen intens werk gingen we op een 4 daagse safari. Mijn favorieten waren de olifanten en giraffen die we van dichtbij konden zien. Het was een geweldige reis, veel dank Johanna Heideman


De reis naar Kenia was geweldig veelzijdig

Rust en groei in mijn persoonlijke ontwikkeling en de aansluitende 4 daagse safari tour. Wat ik als "kers op de taart" zag van deze reis.

De eerste 7 dagen waren prachtig in het mooie gelegen "Treehouse" in het plaatsje Watamu. Ik voelde me thuis door de serene rust, de unieke locatie met zijn mooie uitzichten aan beide zijde en de vriendelijke, gastvrije mensen die voor ons klaar stonden. Deze 6 dagen hebben me veel gebracht door de geweldige kennis en begeleiding van jou als persoon Diana en de fijne energie/sfeer die er was met elkaar.

De laatste 4 dagen gingen we op pad onder begeleiding van een lokale gids en een goede chauffeur om de safaritour te maken door 2 verschillende Nationale Parken. Dit waren hele mooie dagen om van zo dichtbij de natuur te bewonderen en respect te hebben voor de dieren die daar zo in vrijheid leven. Ik heb super genoten en besef me dat ik thuis bent gekomen in mezelf deze dagen. Heerlijk weer om Back to Basic te zijn.

                    DANKJEWEL Diana, dat ik samen met jou en 5 dames deze reis heb mogen meemaken.

Liefs en dankbaarheid, Joke


Onvergetelijke ervaringen

Alles voor een retraite in het Watamu Treehouse Hotel is in overvloed aanwezig. De panorama kamer in directe verbinding met de natuur. Een geweldig mooi uitzicht, wakker worden met de tropische vogelgeluiden en slapen gaan met de krekels. Het eten was fantastisch en het personeel liefdevol rustig aanwezig. Voor mij was het ècht thuiskomen. Ook de floating in de Mangrove was een onvergetelijke ervaring.

De coaching sessies zijn moeilijk in woorden te omvatten. Je moet dat zelf meemaken. De processen in de groep werden begeleid op een manier die prettig uitdagend was. Diana zag precies wat nodig was voor ons allemaal individueel. Het was spiegelend en verhelderend voor mij. Het heeft veel inzicht in mezelf gebracht en ik heb voor mijn gevoel spiritueel grote stappen gemaakt. De safari als “toetje” was schitterend. Een beleving met dieren en cultuur, maakte het als een compleet cadeau wat ik aan mezelf kon geven….

Warme groet Gabriëlle Stolwijk


Coaching van hoog niveau

Groep zo samengesmolten na een week, Dikke dikke “merci” voor alles.  Anne / België"


Ik heb mijn proces kunnen beleven

Watamu treehouse is een geweldige plek, de mensen zijn super vriendelijk, gastvrij, niets is teveel voor ze. De omgeving is geweldig, heerlijk vlakbij het strand, het zwemmen in de zee met volle maan was fantastisch. Het eten was super lekker, verse vis en veel groente, je lijf voelt gelijk beter.

Diana je hebt me verbaasd, je zet mooi dingen neer, alsof je het zo uit de mouw schud, die verschillende werkvormen. Ik heb mijn proces kunnen beleven, aan de stukken gewerkt waar ik aan wilde werken. 

In een korte tijd haalt biedt Diana een variëteit, ze begrijpt wat ieder nodig heeft en ze neemt mensen makkelijk mee in een proces.

De safari was geweldig, bijzonder om de dieren zo dichtbij te zien, ook indrukwekkend om Afrika zo te beleven. Veel dank Tine


Heel bijzonder de coaching van Diana

Haar dynamische werkvormen zoals waterwiegen, stemexpreesie, dans, zorgt ervoor dat mezelf kan voelen en ervaren. Ik voelde me vrij en onbevangen. Diana bracht ook rust om afspraken te maken over "niet teveel" praten, maar bijzelf blijven. Na een intensief proces konden we heerlijk uitrusten op een heerlijk bed in de zaal. We hadden een mooie groep mensen!

Watamu treehouse was super, we werden als prinsessen behandeld, ze deden alles om ons het naar de zin te maken. Er was veel rust in het programma, heerlijk aan de zee luieren, zwemmen, mediteren met geweldige uitzichten. 

De safari was geweldig ik had het niet willen missen!! Dank je wel en tot de volgende keer, Esther Brouwer - Jacobi

oktober 2017 Mindfulness weekend Terschelling met Mariette

Mariëtte’s houding voor dit soort retraites is perfect

Ik vond de afwisseling van binnen en buiten heel fijn en zo ook de verschillende meditatievormen. Het strand vond ik ook fijn, ik had nog nooit zo mooi het zand over het strand zien waaien. Het eten was fantastisch, ze zouden een kook boek moeten maken! 
De begeleiding vond ik heel mooi. Mariëtte’s houding voor dit soort retraites is perfect. Niet dominant, niet opvallend, je staat sterk voor wat je gelooft, je laat je ook niet beoordelen door anderen die willen domineren. Ze begeleidt zonder zichzelf boven de groep te zetten. Ik vond de fiets een toegevoegde waarde, lekker om naar het strand te gaan in de pauze. Ik vond het heel mooi hoe we op het strand zaten te mediteren met elkaar. We hadden een heel mooi contact met de groep. Echt bijzonder om dat in zo’n korte tijd te ervaren. Er kon veel gebeuren in korte tijd door deze mooie verbinding. Veel dank Elizabeth


Mijn ervaring is heel goed, fijn en positief

Van de start af voelde het goed, met de kennismaking op een voorzichtige manier met mindful communicatie-oefeningen tussendoor. Ik voelde opbouw erin. Het was een enorme verrijking.

Ik vond de afwisseling van het programma fijn, buiten yoga en binnen zit- en ligmeditatie. En aan het einde van de dag de hele ontspannende oefening. Op het strand was ook een hele ervaring. Het programma vond ik heel goed in elkaar steken. De fiets was een toegevoegde waarde, een verrijking dat ik even op de fiets kon en de natuur kon voelen. Dat kan op zich ook in de duinen en in het bos, maar dat je ff lekker eruit kon en je moe kon fietsen vond ik heel fijn. Mindful communicatie-oefeningen helpen me echt. Dit vind ik een belangrijke oefening, want het is een punt waarin ik mezelf verlies in het dagelijks leven.

Als trainer heeft Mariëtte het fantastisch gedaan. Ik houd er niet van als mensen heel overdreven zweverig worden. Zij staat met beide benen op de grond. Ze maakt de afstand tussen beginnende mediteerder en haarzelf kleiner door wie ze is. De locatie is prima, het eten goed. De slaapzaal vond ik prima en de 2 pers kamers zijn ook heel goed.

Ik heb mooie handvatten gekregen om mee verder te gaan. Wilma Huisman


Er is wel wat in gang gezet tijdens het weekend

Ik zat al in een stroom, 2 weken daarvoor sterk in contact met mezelf, dat was een beginnende stroom en het weekend heeft het verder geopend.

Dat is wat ik nu ga doen. Ik ga mn behoefte volgen en mn bezieling bewaken. Ik ontdek elke dag mooie dingen. Ik wandel in het park, mindful onderzoeken van de boom, met een open hut, ideale meditatieplek. Heb er al 2 uur zitten mediteren. Ik voelde tijdens het weekend heel duidelijk ‘het komt goed’. Heb mn hoofd losgelaten en ben in contact in mn hart. Dankjewel voor het gidsen en mij stilzetten op een goede manier en daardoor in beweging zetten. Ik ben heel blij met het weekend, ik ben vol lof.

Het is ook gedoseerd, jij weet wat je wilt bieden en ik wist dat je het proces bewaakte. Als ik iets zou vragen wat niet past, zou ik dat horen. Jij staat er als een huis, je weet wat je doet. Ik vond het fijn om die ruimte te hebben. Dat zag ik ook met anderen gebeuren. Ieder kreeg zijn eigen aandacht. Ik vond je daarin heel steunend en veilig.

Ik heb nog nooit van mn leven zo op het strand gezeten. Ik vond het geweldig te mediteren in de harde wind. Fijn op Terschelling, toppie!  Annelies


Ik voel me erna positiever, rustiger en blijer

Ik vond het heel fijn om mee te maken. De yoga heb ik anders beleefd dan in een normale les. Ik kon me gemakkelijker overgeven en het ging wat dieper en bewuster.

De fiets vond ik een goede oplossing en een toegevoegde waarde .Hierdoor kon ik wat meer zien van het eiland, door in de pauze een stukje te fietsen. Meer beweging vind ik fijn.  Hele fijne locatie, heerlijk gegeten, goed verzorgd. Prima begeleiding, heel invoelend in de sturing en ook informatie van de achtergrond van mindfulness.  Dank Cathy Kassing


Het mindfulness weekend vond ik heel fijn

De locatie vond ik super, fijne omgeving met zoveel natuur. Alles was goed geregeld. De verzorging vond ik ook goed, met wat lekkers te snoepen en lekkere dingen. Dat geeft een gevoel van samenzijn en gezelligheid. Dat past ook echt bij Mariette en dat voelde goed. 

Ik heb een stuk rust meegenomen van het eiland. Ik creëer wat meer rust door op mijn ademhaling te letten en daar iets mee te doen. Ik wist het ergens wel, dat dat kan, maar was het vergeten. Ik merk nu dat ik dat makkelijker doe. Als ik druk en gestresst ben en ik ga dan iets trager lopen, word ik rustiger. Nu herinner ik me dat weer. Als ik over de gang jaag met in mijn hoofd ‘Nog even dit en dit doen’, dan kan ik vertragen. Veel dank Yolanda

augustus 2017 Festival van Liefde aug, Spanje 2017

Ik heb genoten van 19 mooie deelnemers, ieder zo anders! Het veld van liefde was krachtig en puur, wij als team hebben met ongelooflijk veel plezier en intensiteit het festival beleefd! Heel veel dank, namens Mariette Verhoef, Marius Engelbrecht en Diana. Hieronder staan weer enkele reviews. Wil je ook mee naar het Festival van Liefde?


Ik heb een heel bijzondere intensieve week beleefd waarin ik mijzelf beter heb leren kennen, dichter bij mezelf ben gekomen en ook weer dichter bij Dineke. Dat laatste was een belangrijke reden om deel te nemen. Zoals ik op de laatste avond heb verteld ben ik diep gegaan. In de ¨mannengroep¨ heb ik oude pijn aangeraakt en heb diep gehuild. Het was goed. Ik heb me verbreed in alle gesprekken met alle fantastische deelnemers die er waren zowel in de groep als individueel. Er is veel gedeeld over elkaars ervaringen en mogelijke oplossingsrichtingen voor de uitdagingen in het leven.

Met het stemwerk van Marius op verschillende vlakken ben ik veel meer in contact gekomen met mijn lijf, heb ik barrieres kunnen laten vallen en heb ik het gevoel gekregen te kunnen stijgen en mezelf te laten zien. Het pakket van workshops dat jullie hebben aangeboden was geweldig en zeer gevarieerd. Het werken met het verbeelden van de stemmen in jezelf bij het maken van keuzes was zeer verhelderend (opstellingen). Ervaren wat de stem met je kan doen is fantastisch. Ik zing graag, maar het stemwerk van Marius brengt zoveel meer: Terug naar de oertijd ,terug naar je kind zijn,terug komen in je lijf , je heel voelen en verbonden met de aarde. Het waterwiegen was zeer weldadig. Modderbad met mannen is gewoon leuk en brengt je ook terug naar je kindstijd en contact met de aarde.

De locatie en de omgeving zijn ideaal. Helpen je te verbinden met natuur en geschiedenis. Heerlijk zwembad , mooie uitzichten. Dineke en ik hebben heerlijk rustig geslapen in het tentje achteraf, met uitzondering van de twee eerste nachten vanwege krappe matras en kou. Al met al heb ik een heerlijke week gehad, ben goed bij mezelf gekomen en tot rust. De batterijen zijn weer goed opgeladen, Veel dank Hans


Ik heb het festival ervaren als een moderne mysterieschool. Alle aspecten van het mens-zijn kwamen aan bod: het fysieke, mentale, emotionele en spirituele. Wat een heerlijke week! Jullie zijn met z’n drieën een inspirerend team. Iedereen werd ‘gezien’. Wat een zegen. Over de verzorging en het eten: niets dan lof – er werd met ieders wensen rekening gehouden, en wat een lieve mensen! Juist dat beetje primitieve sprak mij persoonlijk erg aan. Veel fijner dan dat wereldse gelikte. Veel liefs en blessings, Renée


Het was een bijzondere week, met bijzondere mensen, er was aandacht voor iedereen, ik heb een goed samenwerkend team gezien, die elkaar aanvulde en stimuleerde. De stilte, de natuur, de mensen van La Miana, waren eveneens een weldaad. Prima verzorging. Ik vond de rollenspelen heel verhelderend en het is leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen invulling geeft aan de dingen. Een belangrijk leerpunt is: keuzes maken, keuzes voor jezelf. Het is super om daar een hele week mee bezig te zijn. Het was zéker een week met heel veel liefde en denk hier met een warm gevoel aan terug. Veel dank Dineke


Nog maar zelden meegemaakt en ervaren dat ik met zo'n groep mensen 
zoveel aansluiting kon voelen... 
Héél vlug het thuisgevoel gekregen 
mede door jullie als team
tevens ook door de mensen die deelnamen aan het festival

want deelnemen was het 
met nu en dan een zelf-ingelaste pauze om wat aangereikt werd ook te kunnen laten 
be-zinken
in-werken
in-dalen
na- zinderen.....

Het respect voor ieders ritme gaf de ruimte om dit te doen.
Elk individu met zn eigenheid en talent... zo divers en zo mild en open voor elkaar!!!!
Echt hart-verwarmend!!!!
Alle vooroordelen vielen weg, de mens kunnen zien in zijn/haar authenticiteit zorgt er voor dat die vooroordelen 
verdwijnen als sneeuw voor de zon

Heb buiten verwachting veel deelgenomen aan stemexpressie
wat niet maakt dat de andere workshops niet interessant waren 
maar eerder een kwestie van een keuze maken. En op dat moment bleek dat voor mij de goeie keuze te zijn....

Ik heb mezelf goed kunnen volgen in die week
wat ver-rijkend was 
en tevens ook mezelf laten ver-reiken!!!

De verzorging van de maaltijden was super, 
het concert in de kapel, de mensen van de Miana
zo innemend, lief en verzorgend....

de zelfingvulde avonden
het festival zelf
waren zo intens en mooi
een blijvende indruk 
er verschijnt nog steeds een glimlach op mijn gezicht als er terug iets voorbijflitst in m'n geheugen..

Het thuiskomen vroeg wat tijd 
maar aan de andere kant de in-druk dat wat aandacht vraagt dit ook vlugger de aandacht krijgt en 
ik vlugger tot actie kom, waardoor knopen sneller ontward worden.. 

Ik ging persoonlijk door een gans proces
en neem wat ik kreeg mee;
ik woon vlak bij een kerk die klinkt en zindert en waar ik me al lang aan erger
nu kan ik klinken als de klokken luiden en lach ik
als dat geen verbetering is ;)

Na het waterwiegen had ik een wat desolaat gevoel
maar als ik wat bijstand had gevraagd had ik die zeker gekregen.

Veel succes met wat jullie doen
het is een onvergetelijke vakantie geworden 
met zonder uitzondering 
van de eerste tot de laatste
unieke mooie mensen

dankbaar voor dit cadeau
vele liefs vanuit Brugge , XXx Ann 


Ik vond het een heel fijn Festival van de Liefde. De groep was heel fijn. Een ieder werd geaccepteerd, hoe verschillend de mensen ook waren. Iedereen mocht zichzelf zijn, dat was heel fijn en voelde als een warm bad. Verschillen mochten er zijn en eigen keuzes ook. Verder was het ook fijn voor mij dat er vijf mannen waren, naast de veertien vrouwen. Hier door voelde ik me als man ook thuis in de groep.

De workshops vond ik prima. Genoeg afwisseling. Genoeg verschil ook. Wel fijn dat er op woensdagmiddag even ruimte was om wat anders te doen, zoals naar Besalu gaan. Ik vind het fijn dat er aan het einde van de week ook wat "lichtere" workshops gepland waren, zoals waterwiegen en het modderbad. Dat was welkom nadat we in het begin van de week al hard gewerkt hadden. Persoonlijk vond ik de workshops van Marius erg fijn, omdat ik daar vaak "geraakt" werd en ik me bij hem fijn voelde. Ik weet dat dit persoonlijk is en dat anderen wellicht meer geraakt werden door de andere workshops: alle drie de workshopleiders vond ik goed. Tijdens het festival ben ik dichter tot mezelf gekomen. Ik was ontspannen en voelde me echt thuis in de groep waardoor ik me ook kwetsbaar op kon stellen. Verder heb ik met mijn innerlijke kinderen kunnen werken: ik heb ze kunnen waterwiegen en hun angst laten spreken. Dat was zeker fijn.

De locatie was goed. Een mooie omgeving en lekkere maaltijden, en ook een lekker zwembad. Fijn dat er genoeg ruimte voor de workshops was. Goed dat er verschil in workshops is, zodat iedereen kan kiezen wat bij hem of haar past. Opzet is goed. Veel dank Gerard


Afgelopen week heb ik als een hele bijzondere week ervaren. Zowel inhoudelijk, de transformaties die ik heb gezien bij mensen. Zowel in de workshops zelf, als daarbuiten. Het was voor mezelf een fantastische oefening om me binnen mijn eigen grenzen te blijven bewegen en dat toch in verbinding te kunnen doen. Dus eigenlijk oefenen in het helemaal zijn wie je bent, dat zelf accepteren en daardoor ook geaccepteerd en zelfs gewaardeerd worden. De magie van de plek – de stilte en het uitzicht - hebben me ook een enorme boost gegeven, net als het heerlijke eten en de relaxte sfeer. Kortom: Diana, Mariette en Marius, enorm bedankt voor deze bijzondere week! Warme groet Isabel


Wat was het een heerlijke week. Fijne, gelijkgestemde mensen op een sprookjesachtige locatie. Vol energie kwam ik thuis. Er zijn weer wat laagjes afgepeld bij de coaching sessies en ik ervaar meer zelfvertrouwen na de bijzondere stemworkshops van Marius. De groep vond ik prettig, warm en oprecht wat maakte dat ik me vrij voelde om mijn kwetsbaarheid te tonen. De locatie, het eten, de verzorging...wat heerlijk was het. Prachtig sfeervol van binnen en van buiten. Heerlijk dat er een zwembad was voor de afkoeling en de ontspanning. Wie weet tot een volgende keer. groet Alice


Ik vond het prachtig om te zien hoe vele harten zich openden in de verschillende workshops, de processen die op gang kwamen en die ook na het festival nog zullen doorwerken. De locatie was geweldig mooi, de mensen zijn superlief, de maaltijden waren heerlijk, zeker 's avonds! 
Mijn dank aan jullie alle drie nogmaals voor de workshops en het fijne festival! Voor mij voor herhaling vatbaar. Het festival was fantastisch, het was een fijne groep! Dank Jurjen


De week was heel fijn. Heb de locatie, de zorg v Eveline en Abdel, de lieve mensen en met name de workshops v Marius als heel fijn ervaren. En Fijn dat er ruimte was voor alles .. t is nl ook vakantie. Niets moeten en alles mogen hoort daar bij. Dankjewel voor deze super week, Anna 


Nee, geen review. Ben opgehouden van alles te evalueren. Ik kwam terug omdat ik de eerste keer het fijn vond. Afgelopen keer was zelfs beter. Dank Henk


De herfst heeft zijn intrede gedaan,dus Spanje ligt al een poosje achter mij,maar de herrinering  aan die prachtige week zijn blijvend.

Te midden van al die lieve mensen,waar ik mij veilig voelde en helemaal mij zelf kon zijn. De workshops waren bevrijdend, emotioneel en soms confronterend, maar daarin voelde ik mij omringd door jullie allen. De plek waar we waren is schitterend, de liefdevolle verzorging van de eigenaren was super(een dikke pluim)

Volgend jaar misschien wel weer, Lieve groet, Ina

juli 2017 Coaching reis: Leef gelukkig en vrij in Juni

Weer een mooie reis in Marrakesh, dit keer zelfs naar de woestijn geweest. Wat een zonsopgang en wat een stilte en ruimte. Dank je lieve mensen het was ook voor mij heel bijzonder. Hieronder enkele reacties van deelnemers. Ik hoop ook jou te ontmoeten, liefde Diana
Volgende reis is in sep, in Marrakesh


Wat een verrijkende reis, dit was mijn 2de reis met Diana

De vraag waarmee ik deze reis in ging over hoe nu verder met mijn leven, heb ik in deze week ontdekt.
Diana maakte steeds duidelijk dat we een keuzes hebben, iets wat ik nogal vergeet. 

Ik heb weer in de spiegel gekeken, dat is confronterend en heel krachtig. Dat geeft gelijk meer inzicht en de dingen worden helder. Ik heb het gevoel dat ik zelf de antwoorden heb gevonden.
Het is fijn dat Diana dingen herkent en dat ze begrijpt waar het over gaat. Zij benadert de mensen ook individueel in de groep en zij biedt een mooie mix van werkvormen waar we wat aan hebben.
Tijdens de week heb je veel tijd om de dingen te verwerken en lekker te ontspannen bij het zwembad of in de tuinen.
De locatie is een klein paradijs, ik vind het een park, het is geweldig. Het eten is super, het personeel is heel vriendelijk.
Ik beveel je echt deze reis aan, het is een cadeau aan jezelf. Dank je, liefs Wilma


Ik voelde gelijk dat ik deze reis wilde maken

Ook omdat tijdens het telefoongesprek met Diana mij al duidelijk werd dat ze me kon helpen. Ik ben super blij dat ik me meteen goed voelde en ook met de de groep. Ik voelde me veilig om me open te stellen en mezelf te zijn. Het spiegel effect is super, je herkent je gelijk in de ander.
De coaching van Diana is erg goed, zij is niet oordelend, luistert echt, de verschillende werkvormen waren fijn en afwisselend.
Ik heb me vaak verbaasd over hoe Diana steeds de kern raakte. Daardoor durfde ik ook echt naar mezelf te kijken en nu kan ik door met me leven. 
Het hotel is heerlijk, je kan je afzonderen waar je wilt, de kamer is fijn, rustig, groot zwembad en de tuinen waren geweldig, het eten was lekker. De excursies waren mooi, vooral de woestijn en de visualisatie die daar deden. Dat was krachtig!

Dank je Diana, tot ziens! liefs Tamara


Ik vond het een waardevolle week

De combi van ontspanning, excursies en de coaching was erg goed. Daarbij was het hard werken tijdens de coaching uren. De coaching van Diana is prettig, eerlijk en liefdevol met veel veiligheid. De confrontatie met de “perfectie dochter” in mezelf was pijnlijk, het heeft me veel opgeleverd aan inzicht en besef hoe ik mezelf klem zet. Vele puzzelstukjes zijn op de plaats gevallen, ik kan nu beter zien hoe ik reageer en waarom dat zo is.

Ik kreeg van Diana een zeer bijzondere ervaring van de soundheling die zij bij mij deed, ik voelde me daarna gelijk uit me hoofd, ontspannen en energiek. Dat heeft me echt goed gedaan. Daardoor kon ik mezelf ook meer openen naar de anderen maar ook in mijn gevoel. Ik begrijp dat ik nog een weg te gaan heb, deze week is de start geweest om mezelf echt serieus te nemen. Ik heb begrepen hoe ik mezelf kleiner maak door te oordelen en te veroordelen. Ik kan nu milder naar mezelf zijn.

Het was een fijne groep, ik kreeg steun en voelde me herkent ook in de verhalen van de anderen. Ik voelde me verwend door de prettige kamers, het ekkere eten, de fijne sfeer, het personeel die zo vriendelijk en behulpzaam was.

Ik hoop dat vele mensen met Diana op reis gaan, het is zo bijzonder dat ik het jou ook gun! Dank je Gerdien

juni 2017 Mindfulness reis in Ghana

Hieronder is een prachtig Blog geschreven door 1 deelnemer van de Ghana reis, veel leesplezier.


Mijn Mindfulness reis naar Ghana

“Welkom! Zaare!” is het eerste dat ik hoor als ik binnenkom in The Green House in Karimenga, Noord-Ghana. En dat ik er voortaan thuiskom. En zo voelt het ook: als thuiskomen. Gek dat ik 2 maanden geleden nog geen idee had dat ik hier zou zijn. Ik naar Afrika? Geen haar op mijn hoofd die daaraan dacht.

En dan zie ik via Facebook de oproep van Mariëtte voor hulp aan mensen in Karimenga. Waar? Noord Ghana, West-Afrika dus. En ik voel de behoefte om hieraan bij te dragen. Waarom, geen idee, dit doe ik normaal nooit. Maar het voelt goed.

Drie weken later krijg ik een nieuwsbrief van Mariëtte. Over haar Mindfulness retraite naar Ghana. Nou ja zeg, ik zie weer Karimenga staan. Dat dorp waar ik het bestaan niet van kende, komt nu ineens 2 keer in een maand tijd op mijn pad. En verdwijnt niet meer uit mijn hoofd. Toeval of synchroniciteit?

Eenvoud & comfort

Karimenga roept me, en tegen al mijn rationele redenen in om het niet te doen, ga ik toch. Mee met Mariëtte, back to basic. En dat klinkt erger dan het is. Het is eenvoudig en comfortabel. Als je een beetje gevoel hebt voor kamperen, dan komt het helemaal goed.

Afrika is echt een andere wereld. En toch ook weer niet. Ik vind het heerlijk om in het Afrikaanse ritme van dag en nacht te leven. Even geen andere dingen aan mijn hoofd dan het hier en nu. Niet verbinden via internet, maar verbinden met de mensen in het dorp en met de omgeving. De kleurrijke mensen op de markt, de warmte, de drukte en de geuren.

Mindfulness & yoga

We beginnen de dagen met yoga en mindfulness meditatie. Een heerlijke start van de dag, moment van rust tussen alle indrukken die we opdoen. En Mariëtte weet precies die oefeningen te doen, die mij op dat moment diep raken.

Ik beleef alles heel mindful. Het warme zand tussen mijn tenen, de geluiden van de gemeenschap en de natuur. En ja ook de muskieten die me erg lekker vinden. Lang leve het muskietennet!

Ik vind het heel bijzonder om bij diverse families mee te mogen kijken, op de goede en slechte momenten. Het maakt me dankbaar voor wat we hebben in Nederland. Maar soms ook wat verdrietig over het grote verschil tussen arm en rijk. De saamhorigheid is hier heel bijzonder en sterk. Het is een hard leven en ook weer niet, omdat het samen wordt gedragen.

Ratio en gevoel op één lijn

We hebben mooie gespreken ’s avonds aan tafel over wat die dag is langsgekomen of gewoon zo maar wat op komt. Mariëtte geeft alle ruimte en de gesprekken ontstaan als vanzelf.

Gedurende de reis kom ik steeds meer in balans. Het onbekende is een stuk minder eng. Ik voel me in evenwicht. Mijn hoofd roept niet meer continu om aandacht omdat er ‘iets’ is. Ik leef meer vanuit mijn gevoel, mijn innerlijk weten. Het één (ratio) is niet belangrijker dan het ander (gevoel). En dat begint mijn hoofd nu ook te ervaren!

Met recht een geweldige mindfulness retraite met geweldige begeleiding. Het was thuiskomen in Ghana – Afrika. Thuiskomen bij mezelf.

Geschreven door Yvette van der Meer – deelneemster Mindfulness reis in Ghana juni 2017

Wil je ook eens mee, klik dan 

april 2017 Innerlijke reis voor vrouwen in April

Deze innerlijke reis voor vrouwen in Marrakesh was voor mij boeiend en fijn. Werken met zeer verschillende vrouwen en thema's is een uitdaging die ik graag doe. Een compliment aan deze vrouwen die dit avontuur wilde aangaan...
Marrakesh blijft bijzonder, ook na veel bezoeken. Ik hoop je daar te ontmoeten, liefs Diana


Weer op reis met Diana.. de vierde keer dat ik mee ging..

Maar nu naar Marokko, ik vond het erg spannend en had eerlijk gezegd mijn twijfels bij het land, maar ik wilde graag even weg van alles om weer de rust in mezelf te vinden en dichter bij mezelf te komen.. 
Die twijfels waren al heel snel weg toen ik het land binnen kwam. Wat een kleurrijk land, prachtige omgeving en de locatie is geweldig! Je voelt zoveel rust en ontspanning. De mensen zijn erg vriendelijk en het eten is HEERLIJK!

Ik voelde me meteen al veilig en zo vertrouwd in de groep. Ik vond het erg mooi om te zien dat ondanks je allemaal zo verschillend bent, je toch heel veel herkent in de ander. Het was een mooie leerzame week waarin ik dingen heb uitgesproken, niet ben weggelopen en alles ben aangegaan. Ik voel dat ik weer wat meer vertrouwen heb in mezelf en zachter ben voor het kinddeel in mij. Ik heb deze week heel veel inzichten gekregen hoe ik nu weer verder kan om dit vast te blijven houden. 

Diana, de manier waarop je werkt vind ik erg bijzonder.. Je weet altijd de juiste snaar te raken en dat doe je op een confronterende, maar liefdevolle manier waardoor ik steeds weer een stukje verder kom. 
Je bent open, eerlijk en oprecht waardoor ik me veilig voel bij je.
Ik ben je enorm dankbaar en ik heb héél veel respect en bewondering voor je wat je steeds weer neerzet en hoeveel warmte en liefde je geeft aan de ander.
Wie weet tot de volgende reis;-) Liefs Sarina


Lieve Diana

Wat heb ik genoten van deze reis 

Via Google had ik je gevonden en daar ben ik ontzettend blij mee. De locatie was prachtig. Een hele mooie tuin, vriendelijk personeel, heerlijk eten en een verkoelend zwembad. Ook de kamers waren heerlijk en rustig.

De week zat goed in elkaar. Jij had de leiding en tegelijkertijd vroeg je ook onze eigen inbreng. Je paste je programma makkelijk aan wanneer dit nodig was. Het geheel heb ik als dynamisch en organisch ervaren. De tijd van werken was goed in balans met de rust tijd.

Voor jouw inzet en experstise heb ik bewondering. Ik vind je erg kundig en je hebt een breed scala wat je aan werkvormen inzet.

Je hebt een veilige sfeer gecreëerd en dat ook vast gehouden. Dat was erg belangrijk voor mij. Ik kan, en zal je van harte aanbevelen bij anderen, Veel liefs Liesbeth


Lieve Diana

De reis naar Marrakesh is moeilijk weer te geven in woorden..

..omdat dat tekort kan doen aan alles wat ik heb mee gemaakt, geleerd en heb meegekregen. Toch zal ik een poging wagen.

Tijdens deze reis heeft Diana ons meegenomen naar een schitterende plek in een prachtig land, maar bovenal was het een innerlijke reis op zoek naar wie we zijn, ons innerlijke ik.

Diana kan hierbij putten uit een breed scala aan tools en skills. Echter vooral biedt zij door haar kalme, zachte, respect - en liefdevolle benadering een veilige omgeving om op zoek te gaan naar jezelf.

Hierdoor kan ik nu, met een rugzak vol nieuwe inzichten en tools met vertrouwen verder reizen over mijn levensweg.
Veel dank Wilma.


Lieve Diana

Een prachtige week, ik heel veel geleerd en beleefd

Diana zorgt voor een veilige setting, om processen in jezelf onder ogen te zien en te verwerken. De locatie is prachtig en rustig en heel goed verzorgd. Het eten is heerlijk en de medewerkers supervriendelijk.

We hebben naast het persoonsgerichte werk, ook twee leuke excursies gemaakt, wat een fijne break gaf in de week. Marokko is vriendelijk en mooi. Tijdens de week was het in het begin heel heet, en hebben we vaak genoten van en ook zelfs "gewerkt" in het zwembad. Later was het minder heet en zijn we op excursie naar de stad gegaan.

Ik kan deze coachingsweek echt aanraden als je iets in je leven wilt doorbreken, een nieuwe, frisse kijk nodig hebt of vast bent gelopen en een nieuwe opening nodig hebt. Veel plezier!
Dank Tessa

februari 2017 Coaching reis in Marrakesh in Februari

Wat een heerlijke reis in een klimaat van gemiddeld 22 graden in Marrakech. Lekker gebruind en ontspannen kijk ik terug op een boeiende en intensieve week. Daar waar nog geen liefde was in mezelf heb ik liefde kunnen vinden. Hieronder staan van een paar deelnemers uitgebreide reviews.
Ik hoop ook jou te ontmoeten in een mooie spirituele reis, in maart ga ik weer naar Marrakech, warms Diana


Een all- inclusive reis met Diana: je innerlijke en uiterlijke reisgids

Een week met Diana op stap brengt veel verrassingen. Voor vertrek heb ik slechts een uurtje telefonisch met haar gesproken. Ik weet niet meer hoe ik verder wil met mijn werkzame leven en zoek een coach. In het telefoongesprek stelt Diana mij een aantal vragen en al snel zit ik in tranen: ja, we zijn bij de kern van mijn verlangen beland. Ik ben onder de indruk dat zij daar zo snel weet te komen en ik boek direct mijn reis met haar naar Marrakech. Ik weet dat ik bij de juiste persoon ben die mij helpt te vinden hoe ik wil dat mijn werk er de komende jaren uit gaat zien.

En natuurlijk heb ik zo midden in de winter, zin in de zon en Marokko. Ik ga dus het nuttige met het aangename combineren. Diana helpt al met het boeken van de vlucht en we ontmoeten elkaar voor het eerst op het vliegveld. Ik hoef alleen maar achter Diana aan te lopen. Zij regelt alles en dat vind ik wel eens lekker. Vliegtuig in, taxi in in Marrakkech die zij al geregeld heeft en zo kunnen we 's avonds direct aanschuiven aan het diner in ons heerlijke resort. Een week lang een super verzorging want het is duidelijk dat het personeel van Diana houdt en het haar graag naar de zin maakt.

De coachings zijn raak. Na 3 dagen roep ik: "missie geslaagd" want ik weet hoe ik verder wil met mijn werk. Hoe is het mogelijk, na 3 dagen al zo'n doorbraak en zulke diepe inzichten! De dagen erna is het dan ook alleen nog wat fijn slijpen. 
En dan dient zich nog een ander groot thema aan. Wat een geluk dat ik dat ook met Diana mag doorvoelen.
Diana blijft verrassen. Naast coachen doen we stemwerk met elkaar, mediteren we en geeft ze een klankconcert voor ons en het personeel. Wat een veelzijdigheid!

Diana is niet alleen de gids die je door je innerlijke ruimte loodst. Nee, dat doe ze je ook door Marrakesh of waar je maar naar toe wilt. Ze weet die plekjes waar je moet zijn in het prachtige Marokko. En gewoon iets betalen in de souk in Marrakesh is er niet bij. Ze legt ons uit hoe het spel van het afdingen erbij hoort en hoe het gespeeld moet worden. En zowaar ik krijg er lol in. Mijn leren poef koop ik voor € 15,=, 20% van de prijs waar de verkoper op inzette!
Ik ben trots op mezelf en blij met Diana die in een week zoveel talenten in mij naar boven haalde.  Heel veel dank Francis.


Mijn reis met Diana was een reis op zoek naar mijn innerlijke zelf

Ik wilde erachter proberen te komen, hoe het gekomen is dat ik ben wie ik ben en of ik mijn talenten op de goede manier inzet? Waarom ik doe wat ik doe en wat de mensen die ik in mijn leven ben tegen gekomen hebben betekend voor mijn persoonlijke ontwikkeling.Door middel van meditatie, Voice Dialoque, sound healing en veel coachingsgesprekken ben ik tot inzichten gekomen. Samen met de andere deelneemster hebben we uren met elkaar gepraat en veel stiltemomenten gekend. Alles bij elkaar was voor mij een bijzondere ervaring.

De locatie waar we verbleven hielp daar zeer aan mee. Ik verbleef in een heerlijk rustig gelegen riad, gelegen in een prachtige tuin met een heerlijk zwembad, heerlijk Marrokaans eten en alleen maar lieve mensen om me heen. Een plek om zeker nog eens naar terug te keren. De terugkeer in Nederland was lastig, omdat je hier weer in beslag genomen wordt door je kinderen en omdat er thuis en op werk weer van je wordt verlangd dat je meedraait. Ik zal dus verder aan de slag gaan met de inzichten opgedaan in Marrakesh. Ik wil je bedanken voor de mooie en bijzondere week, liefs Gabriëlle


Mijn week in Marrakesh - Wat een cadeau!

Gisteravond laat ben ik teruggekomen uit Marrakesh. Ik ben een week weg geweest met een coachingsreis van en met Diana Bergsma van Spirituele Vakantie Reizen.

Diana had gezegd dat het slim was om de dag na aankomst niets te plannen. En ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Want wat een ervaring was deze week. En wat is de overgang naar het druilerige Nederland groot.

Ik voel melancholie als ik terugdenk aan die heerlijke warmte en zon, het zalige eten, de fijne kamer, de leuke contacten met het Marokkaanse personeel, met handen en voeten, want wij spraken maar een paar woorden Frans. En ik denk terug aan het fijne gezelschap van Diana en de groep. Wat voelde ik me veilig en geborgen afgelopen week. En wat een lol hebben we ook gehad met elkaar.

Natuurlijk is het fijn man en kind hier weer in de armen te sluiten. Maar ik heb nog even geen zin in mails en telefoontjes en afspraken. Ik blijf het liefst nog even in deze cocon van rust.

Want dat ervaar ik vooral na deze week. Een gevoel van rust. Ik voel me heel dicht bij mezelf. Voel precies waar ik behoefte aan heb. En geef gemakkelijker mijn grenzen aan. Ik voel me vrij en dat gevoel wil ik heel graag vasthouden.

De reden dat ik deze reis boekte was dat ik veel stress ervoer. Ik was heel vaak moe, had ellenlange to-do lijsten. En ik was vaak gefrustreerd over wat ik niet had gedaan en allemaal nog wilde doen. Ik ben intelligent en ambitieus, en heb veel ideeën, die ik het liefst meteen wil uitvoeren. Eigenlijk liep ik altijd voor mezelf uit. Ik stond altijd ‘aan’, was snel, reageerde meteen. Ik piekerde veel, de gedachten vlogen door mijn hoofd, en ik was altijd aan het wikken en wegen. Ik kon ook geen nee zeggen. Ik word er weer moe van als ik het zo opschrijf…

Gelukkig heb ik afgelopen week veel geleerd over wat ik kan doen - en laten - om rust te ervaren, m’n grenzen aan te geven en me vrij te voelen. Ik heb geoefend met gronden en het energetisch innemen van mijn eigen ruimte. Ik merkte meteen het effect daarvan toen we in de Souks in Marrakesh liepen, waar er, zodra je je oog op iets laat vallen, een mannetje naast je staat. Mijn ‘no, thank you’ werd geaccepteerd, ze lieten me met rust.

Ik heb ook geleerd dat dat kleine meisje in mij, net als vroeger, nog steeds bezig is overal de harmonie te bewaren en dingen op te lossen. Maar dat is een oud patroon. Ik ben nu volwassen, ik heb de regie en hoef me daar niet meer mee bezig te houden. Dat inzicht zorgt voor opluchting. Ik weet nu beter hoe ik in (werk)contacten en binnen mijn gezin op een liefdevolle manier mijn grenzen kan aangeven.

Mijn focus voor de komende maanden is ontspanning. Want ik heb ervaren in deze week dat ik in ontspannen staat precies weet hoe het zit en wat ik verlang. En weet ik het niet dan is er geen gepieker maar vertrouwen dat het antwoord wel komt. Dat heerlijke gevoel wil ik bij me houden. En dus gooi ik mijn dagindeling helemaal om. En maak ik ruimte voor yoga en ontspanning. En zorg ik ervoor dat ik niet meer altijd ‘aan’ sta.

Ik heb het gevoel dat er echt iets veranderd is in mij, in heel positieve zin, gedurende deze week met Diana. Er is geen weg meer terug. Er heeft werkelijk een transformatie plaatsgevonden in mij. Ik ben heel blij dat ik mijzelf deze week heb gegund.
Wat een cadeau lieve Diana!

december 2016 Kerst festival van LIefde 2016

Kerst festival van liefde op Terschelling 2016, wat een mooie mensen, wat een krachten, liefde, lachen, plezier, stilte, sharing en tranen. Er was een prachtige harmonie en een oprechte verbinding tussen de mensen, liefde ontstond. Dit festival heb ik gegeven in samenwerking met mindfulness trainer Mariette Verhoef. In 2017 is er weer een Festival van Liefde. 


Dag Diana en dag Mariette,

Het festival was de beste kerst die ik ooit heb gehad. Dit is toch wat ieder zoekt in zijn leven, liefde, openheid en verbinding met anderen. Ik me echt rijker. Mariette is zeer betrokken en oprecht, zo geeft ze ook haar workshops en stilte wandelingen. Diana is zeer ervaren en heeft me echt aan het denken gezet. Het klankconcert was bijzonder mooi, haar zingen en drummen kwam zo direct bij me binnen. Ik heb genoten van de sfeer, de locatie en de groep. ik ben echt blij, dank je Mircea Inel


Het was een leuk avontuur om met deze groep mee te doen. Wat me goed deed was de gezelligheid, het samen zijn, de openheid die toch snel ontstond en de verrassing wat de workshops teweeg brachten in mij. De mindfull bewegen workshop was erg prettig. En ik kan dan ook nog steeds verrast zijn hoe goed vertraging en met aandacht bewegen voor het lichaam werkt.

De workshops “Kom in je hart “ waren mooi. Mooi om te zien hoe mensen openen, hoe ik zelf daarna ook zachter voel, en interessant voor mij te kijken hoe je werkt...

Schilderen heb ik ook als prima ervaren. Is iets wat ik al langer wil doen en waar ik thuis niet zo snel aan toe kom. De aanwijzingen om vaste vormen te doorbreken, heb ik meegenomen en voelen als een inspiratie daar ook in mijn leven naar te kijken. Minder in de vaste patronen te gaan.

Wat ik er van mee neem?
Meer ontspanning in mijn lijf
Diana’s  opmerking over mijn neiging mijzelf te ontkrachten met zo vaak “ja maar” te zeggen, die neem ik mee
Bewustere positieve keuzes maken.

Het klank bad van Diana heb ik als fijn en byzonder ervaren. Het was alsof ik werd meegevoerd naar een oeroude ervaring van met vrouwen rond het vuur liggen in een grot. Koesterend en liefdevol. Ik had het gevoel dat er zich een gateway kon openen naar een andere sfeer, of bewustzijn. Daarna heb ik nog lang in de stilte gezeten, toen iedereen weg was. Om de kwaliteit van deze stilte te kunnen voelen. Het was mooi en van een andere kwaliteit dan ik ken. Love and light ......Jivan.


De ochtend ben ik heerlijk begonnen met een yoga sessie met Mariette. Was een super fijn begin van de ochtend. Ik genoot om deel te nemen aan de stiltewandeling naar het strand. Ook de sessie dat je 3 minuten mocht praten over wat liefde voor jou betekent was heel erg mooi. Mariette is een open sprankelende leuke vrouw. 

Workshops van Diana: Vond de sessies over "kom in je hart" heel boeiend, inspirerend en het gaf mij ook nieuwe inzichten. Inzichten dat ik toch naar het omhulsel van de mens kijk en niet zozeer naar het verhaal achter de mens. Heb boeiende mensen ontmoet met elk hun eigen verhaal. De klei sessie was speels en het was mooi om te zien hoe je samen in verbinding een mooi kunstwerk kon maken. Je merkt dat Diana weet hoe ze jou kan helpen met het vinden van antwoorden door de juiste vragen te stellen. Dank jullie, Carina


Ik heb tijdens de Kerst 2016 genoten van de workshops, de natuur, de zee, de dans en bovenal van alle lieve mensen die mij omringden. Liefs, Bert


Het was hele fijn en gemoedelijke sfeer. Ik vind dat Diana het heel mooi doet, alles mag er zijn. Dat geeft vertrouwen. De workshops van Diana zijn heel waardevol, de herkenning, kwartjes die vielen, geeft duidelijkheid. Geeft mooie aanwijzingen en ze geeft net dat laatste stukje waardoor ik dingen heb los kunnen laten. Het klankconcert was heel helend, heerlijk ook die spontane acties van de drum en het zingen. Mariette is een schat van een vrouw, liefdevol en open geeft ze haar workshops en de stiltewandelingen. De locatie was prachtig, heerlijk vlakbij zee.  Ik ben heel blij dat ik ben gekomen, Maria


Als deelnemer heb ik het fantastisch gehad, mede door de groepsgenoten en de bijdrage die Diana en Mariëtte leverden. Nogmaals heel erg bedankt en het thema "leven" heeft mijn aandacht gekregen. Lieve groet Prem Noor


Een mooie groep mensen, die binnen no time een hechte groep vormden. De workshops waren treffend en transformatief. Na 3 dagen zag ik vele stralende gezichten; licht en liefde waren tevoorschijn gekomen.
Heerlijk om dit weekend te begeleiden en te zien wat meditatie, creativiteit & klank doet met een mens. Iedere keer weer wonderlijk om te ervaren wat voor inzichten deelnemers krijgen in zichzelf. Hoe ontspannen en vrij ze zich na afloop voelen.
Het was echt een festival van liefde, met groei & bloei! Mariette Verhoef


Een geweldig festival, wat ben ik blij dat ik heb mee kunnen doen. Er was veel onderlinge harmonie en respect. De workshops waren zeer passend, tijd voor actie en tijd voor rust. In de groep en tijdens de mooie workshops was er veel veiligheid en een positieve sfeer. De locatie was prachtig, sfeervol. Ik vond de sharing in de hele groep erg fijn en de vuurceremonie op het einde geweldig, met mooie rituelen. Ik kom graag nog een keer..veel dank Nynke Ypma


Het festival van liefde op Terschelling vond ik hartverwarmend en leerzaam. De locatie is prachtig. Ook een heerlijk eiland gevoel na de overtocht met veerboot. De verschillende workshops van Diana zijn aangrijpend met goede adviezen.  De Mindfulness workshops van Mariette zijn heel vakkundig gebracht. Het was weer heel bijzonder, voor mij al voor de 2de keer. Liefs, Joke Heideman


De locatie /ligging is geweldig. Bos, strand, zee en "los" van het vasteland!  Een fijne kamergenote, Corina. Mariette met haar mooie harmonische uitstraling. Jij, Diana met je inzicht en kracht tot het raken van een kern. Geweldig , hoe je vrij van oordeel, deze dan uitvouwt. Daar leer ik van! Lieve groet Diny


Ik heb heerlijke dagen gehad met jullie. De sfeer was goed. De kennismaking met het ohm gezang vond ik erg fijn. Het schilderen en de andere ceatieve oefeningen waren confronterend maar erg mooi om mee te maken. De klank healing was wel heel fijn. De locatie is mooi en lekker relaxed. Ik heb genoten, Liefs Marlies


Ik heb een fijne gehad, heerlijk om zo verzorgd te worden, ieder was vrij om bij het workshops te zijn. Leuk om de eerste avond de kerstliedjes te zingen. De workshops en de stilte wandeling van Mariette waren fijn. De creatieve workshops klankconcert, stemexpressie, vuurritueel, de sharing waren bijzonder en kwamen diep aan. De groep was gezellig. Veel dank Siet.


Genoten van een mooi en onbevangen festival. Gevarieerd aanbod, locatie, de groep alles maakte het mooi. Ik heb diepgang envaren in de  verrassende oefeningen van mindfulness. De stiltewandeling fijn. Stem expressie, vuurritueel, klankconcert, zingen, werken door in mij en waren fijn. Dank Joke


 

november 2016 Leef gelukkig en vrij - november

Wat een geweldige week met een mooie groep in Marrakesh! Veel dank aan ieder die mee was, warme groet Diana. De volgende reis is in Febr.2017


De groepssessies en de coaching is heel diepgaand, het brengt me veel..

..ik kan mezelf laten zien, de verbinding is erg sterk met de groep. Ik ervaar deze week als een omslagpunt, een levensveranderende ervaring. Het was heel spannend om mezelf te laten zien in de groep, best eng om mezelf zo bloot te geven bij mensen die ik niet kende. Door me te openen kwamen er juist dingen bij mij in beweging.

Diana bracht me precies naar de plek in mezelf 'waar de schoen wringt'. En me handvatten aanreikte om anders met mezelf en mijn leven om te gaan. De Klanken die we maken zijn geweldig, het zorgt ervoor dat ik gelijk aanwezig ben, in mijn lichaam. Het Verdiept en brengt mijn proces in beweging. Klanken is een mooie aanvulling op het lichaamswerk wat we doen.

Het werken met de creatie spiraal heeft me inzicht gegeven hoe ik praktisch mijn wens kan creeeren. En de voice dialogue legde voor mij direct bloot waar ik tegen aan liep zoals de regie in de handen nemen en in mijn kracht staan. In de week voel ik mijn kracht en stevigheid toenemen, ik heb grond onder mijn voeten gekregen. Dat geeft me vertrouwen. Ik genoot van de fijne locatie, lekker en goed eten, fijne sfeer, mooie tuinen om te genieten. 

Ik heb Diana ervaren als doortastend, confronterend, veilig, liefdevol, met humor, en dienstbaar aan het individuele en groepsproces. Het waterwiegen met haar was heerlijk en zacht. Genietend van het gedragen worden.

Veel dank Heleen


Dit is de 2de keer dat ik mee ga, ik heb de Kenia reis ook als heel bijzonder ervaren

...ik kon na de reis grote stappen zetten. Nu was ik op een punt wil ik de volgende stappen zetten, de timing was goed.

Ik voel me heel erg op me plek in Noord Afrika, het soort duizend en 1 nacht gevoel. Ik hou van de kruiden, de geuren en kleuren, de sfeer, dat geeft het voor mij een extra dimensie. Het hotel is helemaal opgebouwd in traditionele marokkaanse sfeer wat echt een extra dimensie toevoegt. Het heerlijke marokkaanse eten maakte het een week vol genieten. 

Ik vind het heel fijn dat de coaching in de groep is, de anderen zijn de spiegels en de thema s zijn herkenbaar. Dat zorgt er voor dat ik me veilig voel. Was ook fijn dat we met met vrouwen waren, de verbinding in het vrouw zijn. Er zijn veel vrouwen onderwerpen aan bod gekomen. Ik herken mezelf in de verhalen van anderen, het helpt me om op een andere manier naar mezelf te kijken, het geeft me tools om het zelf anders te gaan doen. Door de open en veilige sfeer kon ik mij laten raken in de spiegels die de andere vrouwen mij voor hielden. 

De coaching is heel divers, ik hou erg van lichaamswerk. En er wordt direct gewerkt op een diepere laag. Ik heb echt het gevoel dat we met z'n allen het proces doen. Ik ben sprakeloos van hoe Diana me raakt, hoe ze me prikkelt. En daarmee bereikt zij dat het zichtbaar werd voor mezelf.

Diana durft te confonteren, maar altijd liefdevol en oprecht. De confrontatie is niet altijd prettig maar door de openheid en de directe aanpak van Diana is er een veilige omgeving. Daardoor heb ik me nooit ongemakkelijk of niet op mijn plek gevoeld. Ik geniet erg van hoe alles in elkaar grijpt en naadloos op elkaar aansluit. Hoe het hele universum samen lijkt te werken om je verder te brengen. Diana faciliteert dat. Zij creëert dat veld.

Ik vond de oefeningen van, "ik herken je, ik verbind me met je, ik vertrouw je en ik hou van je" gaf mij het gevoel van gedragen te zijn. Ik wil dit graag voor mezelf betekenen.

Veel liefs Marel


Lieve Diana ik ben je zo dankbaar voor gisteren, heel die dag
Die voor mij begon met verdriet en eindige met een stralende lach

Jij hebt mijn pijn weg geveegd met jou liefde en jou klank
Wat ik nu voel is diepe eerbied en zoveel dank

Het gesprek dat ik met jou heb gehad voelde voor mij als delen
Zodat mijn ziel door jou woorden zo nog meer kon helen

Je moest eens weten wat jij voor mij hebt gedaan
Door te zeggen om los te mogen laten, om zo op eigen benen te staan

Geen vergif meer bij mij binnen te laten komen
Zodat mijn eigen licht en Liefde nu weer kan gaan stromen

Jou woorden en daden die mij zo raakte in mijn HarT
Het licht wat ik nu voel in plaats van eindeloos zwart

Lieve Diana je bent zo liefdevol, open en echt
Er zijn maar weinig therapeuten die zijn zoals jij, zo eerlijk en oprecht

Dank je wel lief mooi mens
Dat er meerdere deze reis met jou gaan maken is mijn aller grootste wens

Liefs P.H


Mijn wens was om rust te vinden in mezelf

..gelukkig kan ik zeggen aan het einde van de week dat ik die meer en meer heb gevonden. Ik heb begrepen over hoe ik in de slachtoffer rol zat en daardoor bevestiging zocht bij anderen. Ik leer nu meer eigen initiatief en beslissingen te nemen, zonder te steunen op anderen.

Het waterwiegen raakte me bijzonder door het liefdevolle gedragen worden, iets wat ik niet zo ken in mijn leven.

Ik vond de coaching heel eerlijk, doortastend, direkt, met respect en integer naar de deelnemer. Ik ervaarde dit als heel prettig en Diana heeft me echt wakker geschud. Ik vond het heel fijn om in een groep te zijn, je leert zoveel van anderen. Bijzonder dat we in zo'n korte tijd er zoveel vetrouwen onstond in de groep. We hadden een plezierige sfeer, veel gelachen, veel gedeeld.

De locatie was in een woord geweldig, lekker eten, schoon, goede verzorging, fijn personeel. Ik kijk nu al uit naar een volgende coaching reis met Diana!

Liefs Jolanda


Marrakech, de locatie, de vriendelijkheid van de mensen

..het heerlijke eten, de mooie excursies en de bijzondere coaching maakte deze week als een topper!

De coaching heb ik ervaren als heel diepgaand, ik heb wel mijn bodem gezien. Was een grote confrontie voor me om op mezelf teruggeworpen te worden, het heeft me doen beseffen dat ik zelf op mijn eigen benen moet staan.

Het was fijn dat ik inzicht kreeg in de verschillende delen van mezelf. De groep is daarbij een spiegel geweest. Heel fijn omdat buiten je eigen omgeving en comfortzone in een warm en heerlijk resort te mogen ervaren. 

Fijn dat ieder ook een concreet plan moest maken via de creatiespiraal, het zorgt ervoor dat ik het ook daadwerkelijk ga doen als ik thuis ben. Ik heb mijn passie terug gevonden en kan niet wachten om deze te gaan leven. 

Diana is toegewijd, deskundig, heeft een wijsheid die altijd klopt, kijkt door je heen waardoor ik diep in mijn ziel heb kunnen kijken en ik mezelf heb gevonden. Het is een week met een kop en een staart. Ik ga naar huis met een gelukkig gevoel en weer bruisend van de nieuwe plannen voor mijn werk en persoonlijke leven. 

Om mezelf scherp te houden zal ik graag weer deelnemen aan een volgende reis. 


Marrakech wat een mooie en rustige locatie

...een ruime 1 persoons kamer waaraan nog twee kamer tegen over zitten een patio, met daarop een dakterras met ligbedden om heerlijk in de ochtend wakker te worden en om s'avonds naar de sterren te kijken.
Het personeel is hier super lief en aardig.

Dag 4:  wij komen in de ochtend bij elkaar en ik kan mijn verdriet niet onderdrukken, waarop Diana vraagt wat er scheelt.
Ik vertel haar dat ik s'morgens huilend wakker ben geworden en dat ik niet uit mijn slachtoffer positie kan komen en weer begin ik te huilen, nu zo hard.
Diana vraagt mij om tegen over haar te komen staan, met onze handen tegen elkaar. En vraagt mij hard te duwen tegen haar handpalmen. Met man en macht duw ik maar het lukt me niet, ze vraagt om er geluid bij te maken, ik duw en duw en kijk in haar ogen. Dan breek ik,  ik zie in haar ogen zoveel liefde dat ik nu helemaal niet meer kan duwen.
In plaats daarvan ga ik haar omhelzen huilend diep vanuit mijn tenen. 
Na het omhelzen vraagt ze Marël of zij achter mij wil staan als steun en Diana gaat mijn pijn weg zingen. Ik sluit mijn ogen en voel door heel mijn lijf rillingen. Langzaam word ik rustig en voel de klanken door mijn lijf heen gaan.
Diana zegt ga maar liggen en ga maar even slapen, weer zingt ze met haar mooie stem, alsof er een moeder voor haar kind zingt dat het rustig word om te mogen slapen. Ik heb daar een half uur gelegen, ben rustig op gestaan en ik voelde mij totaal leeg.
Zo'n leegte heb ik nog nooit gevoeld, zelfs mijn gedachten waren weg mijn hoofd was ook leeg.

Dit is naaktheid je bent nu totaal naakt, vanuit hier kan je weer beginnen, zei ze.
Iedereen zei dat ik straalde ik wilde niet meer praten .... ZijN ..... in stilte.

Wat een bijzondere fijne ervaring, wat een liefde en wat een coach!  Dit heb ik nog nooit mee gemaakt. 

Dank en lief Pascal

augustus 2016 Festival van Liefde in Spanje 2016

Wat een geweldig Festival van Liefde hebben we samen gecreëerd met een mooie grote groep van mensen. Met dank aan het team Amber Schulze, Atmani Blok, aan de fotograaf Sunny Gardeur en mijzelf, Diana. Hieronder een aantal reviews van deelnemers.


Een intense mooie bijzondere week, waarin ik mijn innerlijke rust heb kunnen terug vinden, door de fijne gesprekken en oefeningen voel ik mij meer ontspannen en geliefd. Door de bijzondere mensen die ik heb mogen ontmoeten voel ik me sterker en voel ik dat het tijd is stappen te gaan ondernemen in mijn leven. Ik denk er over na om nog een keer mee te gaan met een vakantie.  

Atmani is een professioneel ervaren persoon zijn sterke en liefdevolle persoonlijkheid maakt hem tot een geweldige coach. In de lessen die hij geeft zit zoveel passie en plezier , daar heb ik enorm van genoten. Ik heb veel kunnen leren van Amber en ze heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik ben anders over dingen gaan denken door onze fijne gesprekjes samen, ik heb mijn emotie kunnen delen met Amber en voel me meer begrepen. Diana is een sterke lieve vrouw die je met de neus op de feiten durft te zetten. 

Ik ben heel erg blij dat ik meegedaan heb aan dit festival, ik heb zoveel lieve nieuwe mensen mogen ontmoeten , een bijzondere ervaring! Ik hoop nog eens mee te mogen doen aan dit fantastische festival, veel leifs Jasmijn


Het festival was een fijne ervaring, vooral het samenzijn met gelijkgestemde mensen. Het heeft mij een kans geboden om naar mijn blind spots te kijken en vooral het bewust te ervaren. Knap van het team is om al die verschillende mensen bij elkaar te brengen. Ik heb bijzonder genoten van het voorouderritueel en de opstellingen. Een mooi team gebundeld in positiviteit, sterk en rustig. Veel dank Johannes.


Nog eens bedankt voor de geweldige reis! Het festival was zeer intens, emotioneel en leerrijk voor mij. Het hoogtepunt was voor mij de salsa workshop geven.  Een unieke kans, ik kreeg er heel veel energie van terug. Genoten van het zingen en andere workshops! Nogmaals dank Lily


Dank je wel voor dit prachtige festival! 

Als een achtbaan. De opbouw, van de razendsnelle diepe kennismaking met elkaar naar de introspectie en verwerking en daarna naar het lichte vol liefde was fantastisch. Een persoonlijk hoogtepunt was voor mij het besef dat ik weer spelend door het leven kan gaan. Het hoogtepunt van het festival was toch wel de laatste avond, wat een plezier met al die gegroeide mooie mensen. Dank Anne-Marie


Een fijne mix van activiteiten, heerlijk om een vrije keuze te hebben in waar je je voor inschrijft. De sfeer was fijn en open. Voor mij was het af en toe te diepgaand en veel proces maar ik kon goed mijn eigen weg daarin gaan. Heb ook genoten van het helpen in de keuken en mijn thuis zijn op mijn vertrouwde plek op la miana. Door mee te doen met het festival kwam ik weer echt bij mijn innerlijke kracht en passie voor zingen. Heel fijn. Ik voel me weer veel krachtiger en blijer. Ook nu nog. Anne


Het festival was zeer positief en voor mij een hulp om beter om te gaan met zaken waar ik tegen aan loop na mijn burn-out. Dank jullie, liefs Jose


 

mei 2016 Festival van Liefde, thema relaties mei 2016

Festival van Liefde met het thema relaties mei 2016 was een intensief en transformered weekend met een geweldige groep van bijzondere mensen. Dank ook aan de koppels die zijn meegekomen! Met dank aan de docenten: Ton van der Kroon, Robert de Jong en Marieke, Arno ten Veen en uiteraard Atmani en mijn persoon. Hieronder weer enkele ervaringen van deelnemers. Hoop je in mei 2017 te ontmoeten. Liefde Diana


Zoals al gezegd en gepost op FB ik ben heel enthousiast over het festival. Het was echt een onderdompeling in liefde vanaf het begin tot het einde. Hulde voor het hele team! De locatie is ook prachtig, fijne sfeer en heel goed verzorgd. Tip: ga vooral door! En ja dit wens ik iedereen toe, zo'n onderdompeling. Hartegroet Ingrid


Het festival was een fijne ervaring. Het voelde veilig, het programma was divers, veel verschillende facetten kwamen aan bod. Zeker het programma op vrijdag was heel consistent stapsgewijze opgebouwd om te groeien in liefdesgevoel. Ik heb enorm de biodanza gewaardeerd. Het team was zeker bekwaam. ik heb ook wel geapprecieerd dat jullie ook zelf de workshops van mekaar meevolgden en jullie mede-menselijkheid gewoon deelden met de groep. Het is zeker een toegevoegde waarde dat er meerdere personen de workshops geven. Ieder individu geeft zijn of haar eigen kleur aan het geheel. Ik ervaar de locatie als top. lieve groet, Anita


Het festival van de Liefde,
Haha, we sprongen er vol in! Ik ben samen met jullie in een heerlijk bad, vol positieve energie, liefde en uitdagingen gesprongen.
Samen met ons maakte het team een sprong. Zij creëerde voor mij, ieder met hun eigen krachtige en warme humoristische energie een bedding vol veiligheid.
Het heeft mij diep geraakt en veel inzichten gegeven. Sommige momenten zal ik niet snel vergeten. Authenticiteit, kwam op de terugreis steeds weer boven. Ik heb ze gevoeld en gezien ....Dank hiervoor. 
Ik kan alles gaan beschrijven zodat je gaat ervaren wat ik heb ervaren. Maar ik daag je uit om deze SPRONG zelf In het Festival van de Liefde te maken. En ja ik weet dat ik deze sprong nogmaals ga maken ...dank Iris
Dank je wel Diana & Atmani, Robert & Marieke, Arno en Ton, 

Ik wilde graag ontspannen, dansen, mensen ontmoeten en stond hier, zonder verwachtingen, echt open voor. Ik heb hierdoor veel ervaren van anderen en ook van mezelf, echt een cadeautje. Voor mij is biodanza het leven en ik vond het heerlijk om dit met Robert en al die andere mensen te delen, beleven. Het klankconcert was voor mij bijzonder vanwege jullie stemgebruik. (ik vind persoonlijk het heerlijk om mee te doen met instrumenten). Al het andere wat ik daarnaast heb ervaren, zoals de meditaties, sharing, ‘s morgensvroeg op 6 opstaan en buiten wandelen, gezamenlijk eten, stem/ademgebruik en dergelijke, waren een verrijking voor mij, waarvan ik zeker dingen wil uitwerken.

Jullie (het team) hebben als facilitator van het aangebodene fantastisch werk neergezet, op een spontane, zeer liefdevolle, warme en veilige manier. Ik heb ook het gevoel dat jullie elkaar de ruimte gaven voor spontane gebeurtenissen en heel respectvol daarin waren. Mooi! De locatie is bijzonder. Een mooie, natuurlijke omgeving met leuke ontdekplekjes. En, nogmaals, we troffen het wel met het weer.. Ik raad het festival wel aan anderen aan. Het is een mooi samenzijn en een verrijking voor jezelf. En jullie hebben als facilitators iets moois neergezet, met voor jullie en ons alle tijd en ruimte. Jammer dat het zo snel voorbij gaat. Dankjewel. Liefs Heidi


Super fijn festival, heerlijk veel diepgang, mooie workshops, mooie workshopleiders. Er zat een mooie lijn in de workshopinhoud. Fijne locatie, lekker eten, goed geregeld allemaal. Team Atmani en Diana goed op elkaar ingespeeld. De gastsprekers waren een zeer waardevolle aanvulling. Het programma zelf was verder top! Bijzonder dat Diana aan alles meedeed, zodat ze feeling hield met wat er speelde bij de deelnemers. Al met al ben ik een zeer dankbaar mens. Ik zou dit festival zeker aanbevelen! liefs, Carla en Fer


We hebben het festival als bijzonder fijn ervaren. Er was een mooie groep mensen die met respect voor het individu met elkaar omgingen. Er was een mooie gedachten uitwisseling van ervaringen ook onderling met de deelnemers.

De locatie voor het festival is prima gekozen.  Het is een prachtige locatie, met een schitterend groot landgoed. Rustig gelegen in het landschap. Het team van docenten dat was ingehuurd voor de workshops had hun kwaliteiten en zij hebben goede workshops neergezet. Veel dank Nicole en Dick


Het festival van de liefde heeft mij heel goed gedaan. Alle werkvormen bij elkaar brachten mij vrij snel in een volledige ontspanning. Het lukt mij steeds beter om de mens wie ik nu ben te laten ontwikkelen, los van een verleden of toekomstverwachtingen en dat vind ik prettig. Tijdens het festival ervoer ik weer mijn angst om me echt te verbinden en besefte ik dat ik eigenlijk niet zo goed weet hoe dat moet. Gelukkig heb ik ook mogen ervaren hoe het voelt om echt te verbinden. Biodanza was voor mij een positieve verassing  Veel dank Lia

april 2016 Heldinnen coaching reis

Heldinnen zijn geboren deze dagen, zij hebben verborgen gevoelens, concepten, oude overtuigingen terug kunnen nemen en zijn gaan staan in hun kracht en vrijheid. Wat heerlijk om te zien die lach die tevoorschijn kwam na een traan. Wat fantastisch om mee te maken hoe de vrouwen elkaars spiegels wilden zijn, elkaar durfden te confronteren en omhelzen. Het raakt me hart enorm als ik zie dat er een heldin opstaat en niet meer een slachtoffer wilt zijn van haar situatie. Een heldin durft te vechten voor haar belangen, ze durft te staan voor haarzelf... Een heldin kun je niet maken, zij ontstaat omdat ze boven zichtzelf uitstijgt..lieve Heldinnen, ik buig voor jullie allemaal....Liefde Diana Bergsma


Het waren bijzondere dagen op Terschelling.. Ik vond de groep erg fijn en dat gaf mij een veilig en vertrouwd gevoel waardoor ik mezelf helemaal kon laten gaan. Daardoor zijn er heftige maar ook hele mooie dingen gebeurd!:-) De locatie is geweldig en het eten was heerlijk! Diana, bedankt voor je fijne manier van werken! Ik vind je heel bijzonder!:-) Sarina


In een paar dagen tijd heb ik muurtjes afgebroken en ben ik over hekken gesprongen die ik zelf hadden neergezet. Onder invloed van de warme, ontspannen leiding van Diana werden wij, 6 individuen, een hechte, veilige groep waarin wij stappen durfden te nemen. Dank voor de oprechte aandacht en betrokkenheid. Annelies


Mijn tweede innerlijke reis onder begeleiding van Diana. Heb in deze reis ervaren dat ik afgelopen jaar ben gegroeid, zo kan ik mijn hart nu zien en voelen. Diana helpt mij om vraagstukken waar ik in vast zit te ontleden en te voelen. Ik heb opnieuw handvatten ontvangen om verder te groeien. Lieve Diana enorm bedankt voor alle warmte, diepgang en ervaringen. Anja


Deze dagen op Terschelling zijn voor mij fantastisch geweest. Ik heb hier geleerd om tot mijn eigen gevoel te komen. Je hebt mij inzichten gegeven waar ik mee verder kan in mijn leven en heb intense woede en pijn eruit kunnen gooien. Alles los kunnen laten en volledig kunnen ontspannen, wat een geweldig gevoel! Dank je wel. Wilma


Diana, op Terschelling ben ik weer vriendin geworden van mezelf, ik ben een leuke meid! Door te luisteren naar de mede -cursisten heb ik ook gekeken naar beslissingen die ik eerder genomen heb in mijn leven. Daar ontdekte ik dat ik de juiste dingen heb gedaan en voor mezelf ben opgekomen.Dus ik kan het wel en het zit wel in mij, ook al dacht ik de laatste tijd van niet.. Mijn ouders zijn 13 jaar geleden overleden, maar ik heb er geen oud zeer mee over. Ik herken veel worstelingen van mede-cursisten en het gaf mij een enorm gevoel van verbondenheid.

Ik heb mezelf bij de hand om straks thuis ook weer de juiste beslissingen te nemen. Wat ik heb geleerd is dat ik ruimte moet innemen voor mezelf en duidelijk aanmoet geven wat ik wil. Niet denken...laat maar.. ander keertje..Diana noemde dit luiheid naar jezelf! Naast geestelijke inspanning heb ik ook ontspanning nodig, in de vorm van bewegen, dat kan fietsen zijn of wandelen. Gewoon tijd voor mezelf. Ik heb het gevoel dat ik weer geaard ben en stevig sta! Dankjewel Diana voor deze bijzondere ervaring... Dikke knuffel ...Marjolein


Ik heb net 4 dagen met Diana en 5 andere prachtige vrouwen op Terschelling doorgebracht. Wauw..wat een bijzondere ervaring! Ik heb inzichten gekregen die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Het was mooi om te zien en te voelen dat we als groep zo snel hecht werden en ons open stelden naar elkaar. Ook was het erg gezellig onderling en hebben we met veel plezier een deel van onze vrije tijd samen doorgebracht. De locatie vind ik ook super, het bos, de vrijheid, heerlijk gegeten!

Het was intensief. Ik ben erg moe maar zeer voldaan. Ik ben heel blij dat ik mee ben gegaan op deze reis en als een heldin straks weer op de boot stap naar huis. Diana bedankt! Je bent een kanjer en een heel bijzonder mens. Veel dank Stefanie

maart 2016 Coaching reis Kenia met Diana

Wat een bijzondere spirituele reis in Kenia, blauwe zee, altijd zon, prachtige locatie en zwemmen onder de bomen met de aapjes. Een fantastiche locatie met heerlijk en gezond eten. Een lange reis maar absoluut de moeite waard!! Wil je ook echt iets bijzonders meemaken, ga dan de volgende keer mee!! Hieronder enkele ervaringen van deelnemers, Liefde Diana


"Als je vrij bent, kan je elk moment zijn wie je bent.... Dit was voor mij het thema van deze retraite in Kenia, die echt in een woord geweldig was! Ik heb het gevoel dat ik deze week grotere stappen heb gezet in mijn ontwikkeling dan in alles wat ik hier voor gedaan heb. De begeleiding van Diana, de prachtige omgeving en de lieve mensen van Watamu Treehouse hebben dit tot een onvergetelijke ervaring gemaakt". 

Veel liefs, Marielle


Op de één of andere manier voelde ik dat deze Kenia reis iets voor mij zou zijn en dat het heel bijzonder zou worden. En dát is het geworden:

  • Dagelijks hadden we meerdere sessies waarbij Diana gebruik maakte van diverse werkvormen. Zij voelde feilloos aan waar mijn pijnpunten zaten. Het was best intensief, bij momenten zelfs hard voor mij, maar dit was duidelijk wat ik nodig had om tot inzicht te komen. Er werd heel wat in beweging gezet…

Ik maakte ook kennis met het principe van overvloed. Diana maakte me duidelijk wanneer ik dacht vanuit tekort en hielp mij deze beperkte gedachtes te transformeren naar overvloed.

‘Mensen worden niet geboren op de dag dat hun moeder hen ter wereld brengt, maar wanneer het leven hen er toe aanzet om zichzelf ter wereld te brengen’ (Gabriel Garcia Marquez): tijdens de sessies heb ik meermaals het gevoel gehad opnieuw geboren te worden: ik heb veel geleerd en dit zal zeker een blijvende impact op mij hebben.

  • De uitstappen waren stuk voor stuk bijzonder: unieke kansen om ons met de prachtige natuur te verbinden en ook hier zaten voor mij weer levenslessen in verscholen:

  • “the floating” = symbool voor de manier waarop ik door het leven ga: hard werkend/ploeterend (in het water), geen tijd om te kijken naar al dat moois rondom mij. Diana leerde mij hoe ik mij kon ontspannen en “go with the flow”. Hoe gemakkelijk wordt het (leven) als ik op mezelf durf te vertrouwen en mij laat meedrijven…

  • Snorkelen stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en wou ik absoluut niet missen: dit gaf me zo’n vrij gevoel, ik werd er zo gelukkig van.

  • Het bezoek aan de olifanten, die pas tevoorschijn kwamen toen het al pikdonker was en we ze enkel nog met de nachtkijker van de gids konden waarnemen, leerde me om in het moment aanwezig te zijn en “to take pictures with my eyes”.

  • The Watamu Treehouse, ons hotel, was een droomlocatie te midden van de natuur met een prachtige architectuur. Op gebied van eten werden we hier ook helemaal verwend: een overdaad aan vers gesneden fruit, vers klaargemaakte salades en groentenschotels, smoothies, sappen,…

  • En dan heb ik het nog niet gehad over de mensen hier in Kenia/Watamu. Ik ben echt overdonderd door hun warmte, hun (levens)wijsheid, hun eenvoud,… Ik mag gerust zeggen dat mijn ogen zijn opengegaan: als ik naar hen kijk, zie ik wat wij in het Westen onbewust verloren hebben.

Het opzet van deze Kenia reis was “vrijheid, inspiratie en transformatie”, en dat heeft het mij allemaal gebracht, en zoveel meer… Deze reis was voor mij een TOTAAL ervaring, die zeker nog heel lang zal blijven nazinderen. Ik ben zo blij dat ik mezelf deze reis heb gegund, ik zie het als een investering in mezelf en het was meer dan de moeite waard. Deze reis was in alle opzichten “overvloed”.


Deze Kenia trip is een onvergetelijke ervaring. Je neemt letterlijk afstand van je normale leven. Ik ben blij dat ik mijn outplacement budget ingezet voor deze reis. De groep was gelukkig niet te groot waardoor ik zeer intensief aan mijzelf kon werken. Ook hadden mijn mede reizigers veel dezelfde dingen om uit te werken. Diana heeft deze week op vele manieren met ons gewerkt, wat een vakvrouw! Mooie werkvormen zoals: Innerlijk kind werk, opstellingen, stemwerk, waterwiegen en rollenspel. Ook nog 2x yoga sessies gedaan met Morris, een fijne lokale yoga docent. En dit alles boven in een prachtige zaal onder het prachtige palmbladeren dak. Een bijna 360 graden uitzicht, met geluiden uit de natuur en de zee. Onvergetelijk!

Dan nog de verzorging door de staff van het Treehouse die op een schaal van 1-10 minstens een 12 scoort, heerlijk eten, warmte en gezelligheid. Wij werden als prinsessen verzorgt.
De excursies,werden door het Treehouse heel deskundig verzorgt. Het floaten, het snorkelen en olifanten kijken is onvergetelijk. Ook de catering was heerlijk bij deze trips, een ontbijt in het water na het floaten en lekkere dingetjes tijdens snorkelen en olifanten kijken, alles top verzorgt. 
Nu thuis het geleerde in de praktijk brengen, ik heb er zin in. Dank Sandra

februari 2016 Retraite een nieuw begin met Atmani en Diana

Retraite; een nieuw begin 2016, was een heerlijke start van dit jaar met 10 geweldige mensen! Dank voor jullie input en liefde. We gaan ervoor dit jaar! Lees hieronder enkele ervaringen van deelnemers. Liefde Diana Bergsma


Lieve Atmani en Diana

Ik heb in één weekend een bijzondere reis gemaakt. Ik twijfelde of ik mee moest gaan en ook toen ik geboekt had zag ik er op een bepaalde manier tegenop en dat waar ik tegenop zag was er ook. Alleen kon ik me makkelijk over de weerstand heen zetten.

Er werd gedanst en gezongen en nieuwe dingen met klanken gedaan die mijn rationale geest thuis moeilijk kon aanvaarden. Maar ik kon me er direct aan overgeven en die blokkades vielen weg. En er wordt een mooie koppeling gemaakt met coaching om patronen helder te krijgen o.a. door opstellingen en andere werkvormen. In die afwisseling gebeurden er dingen, die ik van tevoren niet had kunnen voorzien.

Een reis dus. Een reis naar delen van mezelf die ik nog niet eerder zo helder heb gezien en gevoeld. Diana is in staat om met klanken pijn uit je lijf te trekken die daar heel erg lang opgeborgen heeft liggen wachten op bevrijding en erkenning. Atmani is in staat om je met zijn woorden en muziek te laten landen in je lijf. Daar word je blij van. Ik heb gelachen en gehuild, ik heb gevoeld en inzichten verkregen. Ik weet nog niet precies wat het me gebracht heeft, maar het voelt in ieder geval als groei.

Ik gun het iedereen en hoop dat jullie dit werk nog met veel mensen kunnen doen. Liefs Mieke


Hallo Diana en Atmani,

Ik heb de retraite als zeer zinvol beleefd. Ik heb Diana ervaren als een deskundige vrouw, die in staat is de mensen goed te begeleiden met hun (hulp)vraag. De soundhealings en de klanken die zij deed heb ik bewondering voor. Ik heb Atmani ervaren als een goede, rustige en zachte begeleider, die met zijn expertise een zekere aanvulling had op het geheel. Zijn muziek gaf zeker de nodige inspiratie.

Als team vond ik jullie yin en yang, het past goed bij elkaar en zeker ondersteunend naar elkaar om een groep te begeleiden. De locatie heb ik als prettig ervaren, een goede verzorging. Succes met jullie werkzaamheden, dat jullie nog een hoop mensen mogen begeleiden. Wie weet tot ziens!!! Liefde (hart). Dorothea.


Lieve Atmani en Diana,

Ik ben geheel open de retraite ingegaan en heb hem als fijn, heel heftig en vertrouwd ervaren. Snel die band met de overige deelnemers en je wordt geraakt door alles wat je beleeft. Ik heb plezier gehad maar ook veel gehuild. Het zal er zo bij horen, denk ik dan maar. 

Jullie zijn geweldige workshopgevers, warme, fijne en open mensen met veel liefde en goed op elkaar ingespeeld. Ik voelde me snel op m'n gemak. Ik heb me een beetje aan de zijlijn gehouden en dat was prima voor nu.  Lokatie was heerlijk, zo midden in het bos. Lekker rustig. Misschien tot ziens, lieve groeten Susan


Ik ging er tamelijk blanco in: nieuw begin van mijn 3e 30 jaar.

Verrassend en fijn weer contact te ervaren met mijn Hoger Bewustzijn (HC). En de tranen die dat opleverde waren werkelijk "cleansing for the soul". (Dat zwemmen in zee heb ik toch wel gemist hoor! Daar had ik helemaal naar toegeleefd). Ik heb genoten van de verbondenheid met de High C. Jullie beiden zijn intuïtief, energetisch fijngevoelig, humor, liefde en jullie hebben ruime ervaring in diverse werkvormen. Ik voelde me veilig en vertrouwd, en uitgenodigd mijZelf te zijn.

De afstand naar de locatie schuurde wat, lijkt tijd te kosten (gerelateerd aan mijn eigen stressige leven natuurlijk). Maar was ook fijn zo langzaam de reis af te ronden. Ga zo door met genieten en jullie ZELF te zijn. Liefde van Anoniem.


Ik heb een verslag gemaakt van wat er met me gebeurd is en welke eyeopeners het heeft opgeleverd. Het is een momentopname want ik merk dat er dagelijks nog kwartjes vallen. De reden om mee te gaan is dat ik wilde kijken naar hoe ik omga met autoriteiten en mannen. Ik geef mijn autoriteit, mijn kracht makkelijk weg. Denk dat de ander weet wat goed voor me is. Maar vaak kom ik er na een tijdje achter dat die ander het helemaal niet weet en dan ben ik boos.

Dan komt een andere overtuiging naar boven; Ik moet het allemaal alleen doen. Over mijn vader denk ik; aardige man maar als de punt bij de paal komt, heb je er weinig aan. Dit is wat ik vaak merk bij mannen en ik merk ook dat ik hier graag naar zoek.

Ik werd op Terschelling geconfronteerd met fijne en minder fijne delen van mijzelf.

Het begon vrijdag met de tekening. Ik zag dat ik maar een deel van mijn hart tekende. De rest bleef verborgen. Daarna kwam het “ja” en “nee” zeggen. Ik kon krachtig “nee” zeggen en was dat al vrij vlot beu. Ik dacht letterlijk’'; “Ik weet dat ik Nee kan zeggen maar ik wil zo graag echt Ja zeggen.” Prompt werd er uitgelegd dat er alleen een echt ja kan zijn als er ook een echte nee kan zijn.

De echte Ja raakte me diep, ik voelde mijn zachtheid en sommige spieren begonnen te trillen. Tijdens de zaterdag voelde ik me niet gezien en dat raakte aan mijn leerpunt. Maar dat had ik nog niet in de gaten. Ik deed wat ik altijd doe; Ik trok me terug, verstopte me en ging in de overleving. Kortom ik loop weg. Na een gesprek hierover kwam ik tot de conclusie dat het gene dat ik doen meg is, mijn ruimte innemen en dat is iets wat ik erg ingewikkeld vind. 

De angst die erachter zit is een oude angst. het gaat over mijzelf te laten zien. Ik heb hier al het e.e.a. in geleerd de afgelopen jaren maar de angst om afgewezen, of buiten gesloten te worden is groot. De oorsprong ligt in het gezin waarin ik ben opgegroeid daar was het niet veilig om af te wijken van de algemene regel.

Het werd me erg helder dat ik mijn ruimte in mag nemen, hoe spannend dat ook is. Doordat ik een mantra/affirmatie meer kreeg, had ik een houvast voor thuis. Ik gebruik het tijdens de dagelijkse meditatie. Op deze manier blijf ik bij de les en kan ik echt iets gaan veranderen in mijn leven.

Nu ik weer thuis ben merk ik hoe weinig ik echt Ja zeg. Ik doe zo vaak ‘omdat het gedaan moet worden’. Het is leuk en confronterend ‘huiswerk’ om écht te kijken waar ik Ja tegen zeg en wil zeggen, vanuit mijn hart.

Dank je voor deze retraite, José

december 2015 Festival van Liefde Kerst 2015

Wat een mooie groep van 30 mensen waren er met het Festival van Liefde 2015. Samen Kerst vieren doe je met elkaar, in verbinding. Dat geeft lichtheid en liefde wat hard nodig is voor elk mens en de wereld. Ik hoop je met Kerst 2016 te ont-moeten. Lees hieronder enkele ervaringen van deelnemers, warms Diana


Nog bedankt voor de openbaring de afgelopen dagen. Het was heel bijzonder. Ook de hele groep hielp hier aan mee, Super team, locatie en groep!!.....E


Het festival was al een enorme boost van van positieve energie. De afsluiting laat het vuur nog na gloeien en die neem je mee naar huis! De workshops waren krachtig en voor mij vooral de stemexpressie. Ik ben erg blji met de manier waarop Diana mij in de workshop improvisatie heeft laten voelen hoe ik op een liefdevolle manier "nee" kon zeggen, de feedback van de groep is daarbij erg ondersteunend. De workshopgevers zijn een professioneel, hartelijk, liefdevol en betrokken team. Heel hartelijk dan en tot ziens, zonnige lach Gerda


Ik heb het een bijzondere ervaring gevonden, het was alweer een poosje geleden dat ik een workshop heb gedaan. Voor me zelf vond ik het fijn om te ervaren dat ik de laatste jaren een behoorlijke ontwikkeling heb doorgemaakt. Jullie kwamen mij als team heel professioneel over, vakmanschap en veel respect voor ons als deelnemer. De locatie was super, en de verzorging ook. Liefs Irene


Goede sfeer en relaxed, niets hoeft en alles was goed. Superlocatie en het eten is echt top. Het team is goed op elkaar ingespeeld, Atmani is een toffe peer die heel goed bezig is met zijn passie. Amber lieve vrouw, haar Do-in en Shiatsu is prima en fijn. Diana is een vakvrouw, weet de snaar goed te raken. Ze heeft een heerlijk stem en lach. Veel dank Ed


Ook langs deze weg allereerst mijn hartelijke dank aan Diana, en het team voor de organisatie van het Festival der festivals. Liefde is zo’n ontroerend mooi en actueel thema! Ik heb genoten in/van een onvoorstelbare hoeveelheid energieën/kwaliteiten, van vele mooie mensen en ook volop van de natuur. Ik heb vele mooie mensen leren kennen en er diverse wezenlijk waardevolle contacten aan over gehouden. Genoten van het programma, van de vrijheid, de openheid naar elkaar, samen plezier maken, gek doen, mooie en diep persoonlijke gesprekken voeren, enzovoorts. Alles kon en mocht. Liefde kon zich zomaar vrijelijk uitleven, zonder belemmeringen! Waar vind je dat? Hartelijke groeten Peter


Wat een fijn, vrij, verbindend, voedend en inspirerend festival. Goede begeleide workshops. Heerlijke locatie, mooie verschillende zalen om in te werken en prettig dat je steeds naar buiten kunt. Dank Jolanda


Op deze dag van afsluiting van het festival kijk ik terug op een festival vol beweging. Veel divers aanbod, verstilling en intens actief van dans, meditatie, zingen, natuur, openheid, verbinding. Een uniek cadeau aan mezelf.
Heerlijk Amber, Diana en Atmani zijn gepassioneerde mensen, goede balans van kwaliteiten. We hebben samen met de groep een hele bijzondere sfeer neergezet. De locatie is prachtig, ruim en het voelt als een thuis. Vooral de energie van de natuur is zo ontzettend fijn. Dank Brenda


Festival, een warm bad, boeiende mensen en veel harts-contact, geweldige mooie locatie en goede voorzieningen, dank Cees


Bij aankomst voelde het gelijk goed, leuke groep. Geen oordelen, samenhorigheid. Heb deze dagen als heel waardevol ervaren. Ben heel blij dat ik geweest ben. Het team was heel warm, belangstellend, kundig. Liefdevol. En dit allemaal in een prima lokatie, midden in het bos op loopafstand van het strand, ideaal. Lieve groet Trudy


Lief Festival team,

Ik heb deze dagen als fantastische ervaren, de energie was goed en zuiver. Het team was lief, begripvol, ervaren en goed aanwezig. De locatie was perfect. Lieve groet José


Het festival was een hele belevenis voor mij. Hoewel ik even moest loskomen, kon ik me uiteindelijk vrij snel  focussen, dingen over me heen laten komen, ervaren en te nemen zoals ze zijn en dat gaat me in het dagelijks leven lang niet altijd goed af. Het was een verademing voor me te ervaren dat ik het wel kan.

Zoveel verschillende mensen, van verschillende leeftijden met toch zoveel overeenkomsten. Veel herkenning en erkenning, veel liefde van oprecht geïnteresseerde mensen die zich open stellen. Naar mezelf kijken vanuit liefde bekijken was een hele openbaring. Ik vond de workshops inspirerend. Ze gaven me inzichten en lieten me ontspannen. Ik vind jullie als team goed op elkaar ingespeeld en heel betrokken.

De plek en de accommodatie zijn ideaal. Letterlijk afgesloten van de buitenwereld door op een eiland te zitten. Dank V


Ik heb jullie als warme hartelijke mensen ervaren, betrokken en erg benaderbaar. Van de enkele workshops waaraan ik heb deelgenomen vond ik met name de improvisatie waarin Diana met het deelpersoonlijkheden-model werkte erg interessant. Ik kende dit model al en vond het boeiend om te zien hoe Diana dit gebruikte.  Daar heb ik van genoten.

Ik vond de lokatie uitstekend gekozen. Prachtig in de bossen, terwijl toch nog in de buurt van de bewoonde wereld. Fietsverhuur in de buurt. Heerlijk. De slaapkamers waren uitstekend. Problemen met de verwarming waren zo verholpen. Personeel erg hartelijk en dienstbaar. Het diner op kerstavond was heerlijk. Het ontbijt was uitgebreid en lekker. Dank Hanne


Mijn intentie om naar het festival te komen was het samenzijn met anderen en het ervaren van de workshops, met name de meditatie, de Do In yoga en de klankexpressie. Ik kijk met een goed gevoel terug, al waren er voor mij geen nieuwe ontdekkingen. Wél mooie ontmoetingen en mooie ervaringen in de lichaamsmeditatie en vuurdans.

Jullie team is deskundig en betrokken. Jullie hebben een fijne sfeer gecreëerd. De locatie en organisatie vond ik goed. G


Ik heb de dagen als super ervaren. Organisatorisch zat het goed in elkaar, locatie super en vrijheid om deel te nemen aan hetgeen je aanspreekt. Het spirituele is nieuw en onwennig voor me, maar zeker een bijzondere ervaring. Het team warm en vol enthousiasme, al heb ik zelf niet het gevoel dicht bij jullie gestaan te hebben, maar dat zal ook mede door mijn eigen terughoudendheid een rol gespeeld hebben. Dank Marieke


Als feedback wil ik jullie allereerst bedanken voor alles wat jullie hebben gegeven, ik heb het graag ontvangen en hoop het bij me te kunnen houden. Elke workshop heb ik als speciaal ervaren. jullie stonden daar steeds voor de volle 100%. Van het avondprogramma heb ik ook kunnen genieten, vooral de eerste avond.
De lokatie vond ik het einde. De maaltijden smaakten me goed en zagen er steeds mooi uit. Mijn kamer en bed waren prima en als de gordijnen open waren, de bomen mijn buren. Veel Dank T

oktober 2015 Personal coaching traject met Diana

Susan from India
Having grown up in England, lived for over 20 years in Ireland and now based in India I am fortunate to have a varied life style. I have worked in education, the arts and now art therapy.

However one of the most memorable and enriching experiences for me was a week with Diana, an coach/ counselor, in the Netherlands. Of course being in the Netherlands was an additional treat but working with Diana was certainly a remarkable occurrence.

When I left London for my retreat my friend said to me, ‘Have a good time, you are very brave.’ Brave for me meant finding my way from London to Zutphen. For my friend it meant doing intense art counselling which is intended to provide an opportunity for discussion, analysis and reflection.

She need not have been worried for me as Diana is a caring, confident, sensitive therapist who makes one feel secure even when exploring the most difficult issues.
During my week with her Diana introduced me to a myriad of techniques and processes through which I was able to explore my life and attitudes. Although some of this was certainly emotional and occasionally difficult Diana always guided me to stay within limits that were appropriate and tolerable for me on any particulars day. I never felt the experience to be overwhelming even though we did explore numerous relationships in my life, past and present, which were causing me concern.

As an artist herself Diana is familiar with art materials, their potential and limitations, and seemed to know instinctively when to push me to work a little longer or harder or when to move on to another exercise. I made masks, painted pictures, did drawings. Some of these gave me completely new insights, others confirmed patterns that had appeared before.

One particular ‘barrier’ I over came in my work with Diana was using my voice. Although I sang in the school choir as an adult I had become inhibited with my voice. Gently but firmly Diana supported me through exercises that have freed a lot of those inhibitions and given me a new feeling of confidence and relaxation.

I am grateful to Diana for all her professional guidance and her personal empathy. I advise anyone who is fortunate enough to have the opportunity to attend one of Diana’s workshops or retreats to not hesitate, for one moment, to do so. It will be a meaningful experience for you also in your life and give you confidence and renewed enthusiasm to continue your journey...love from Susan
http://www.artspherepune.com/#!courses/cdtm

september 2015 Inspirerend in verbinding met Diana

Hoi Diana

Voortaan zal ik altijd lachen als het woord chakra in mijn leven passeert. Wat een ervaring!

Nuchtere boerendochter, mee met Diana. Op zoek naar contact met mezelf.

Op Schiphol eerst maar eens contact maken met de anderen van de groep, na instappen verspreiden we ons over het vliegtuig. Twee uur later landen we, zoeken elkaar weer op en reizen verder Spanje in met de huurauto. Veelal zwijgend maken we de rit van een uurtje. In de nachtelijke uren slingert Diana tot slot de berg op. Na een kilometer of zes stopt ze en dirigeert ons met koffer de auto uit.

Abdel wacht ons op en voorzichtig strompelen we met koffer en al in het pikkedonker een vage trap af. Abdel licht vooral zijn eigen pad bij en wij volgen lachend. Het avontuur tegemoet.

En dat is het!

De volgende morgen blijkt waar we in bed beland zijn. In een schitterende pastorie met bijbehorende kapel waar we vol passie en aandacht in de watten worden gelegd door Frans, Eveliene en Abdel. De omgeving brengt direct rust; geen langssnorrende auto’s, geen buren, geen regen, maar ruimte, licht, zon en soms een balkende ezel ergens verderop in het dal.

Na een fantastisch ontbijt gaan we van start. Diana laat ons een week lang springen, zingen, dansen, rekken, schilderen, strekken, rusten, genieten, klanken, maar bovenal laat ze ons vallen én opstaan. Een gevarieerde mix brengt elke reisgenoot op zijn of haar moment daar waar een ieder wil zijn.

We werken hard met elkaar en lachen en huilen.

Ik geniet elke dag. Graag neem ik je mee naar een bijzonder moment in de kapel. Diana neemt ons voor de derde keer mee in de kapel. Mijn enthousiasme is niet groot. Het is daar telkens zo koud…….. Als een volleerd toneelspeler doe ik de klankoefening gewoon maar weer mee. Alles komt langs, de ooo, de eee, de iiee etcetera. Allemaal samen is goed en fijn, want dan hoort Diana vast niet dat ik het lastig vind. Dan wil Diana ineens dat iedereen haar individueel zijn/haar klanken laat horen. Spannend.

Als ik aan de beurt ben, ben ik nerveus, maar stel me ervoor open. Diana wil nu mijn rijtje klanken horen. Als ik klaar ben, stelt ze voor dat ze mij te helpen bij één klank. Graag ga ik hierop in. De magnifieke ervaring die toen volgde, zal ik de rest van mijn leven bij mij dragen. “Gedragen” door Diana kon ik de klank ervaren, echt in mijn lijf voelen.

Nog steeds een nuchtere boerendochter, maar wel één die de bijzondere ervaringen van deze week in haar hart gesloten heeft.

Renee


Lieve Diana

Met liefdevolle aandacht heb je mij op weg geholpen om mezelf te begrijpen en geleerd om naar mijn gevoel te luisteren. De natuurlijke manier waarop jij inspeelde op wat ik op welk moment nodig had en eraan toe was, voelt heel erg bijzonder.

Door de verschillende werkvormen met elkaar, met mij en de groep af te stemmen heb ik de kracht en het lef gekregen om met liefde en aandacht mezelf weer te voelen. Mijn reis is begonnen, dank je!

José


Een terugblik op mijn ervaringen tijdens tijdens mijn spirituele reis in Spanje.

Ik ben in de week in Spanje wat verder gekomen met mezelf. De gesloten deur is geopend en staat nu op een kier. In de eerste dagen hebben we veel oefeningen gedaan om de rechter hersenhelft actiever te maken. Aanvankelijk leverde e.e.a. bij mij veel weerstand op. Tijdens de oefenigen bedacht ik me steeds dat het maar gek was wat we deden. Ik zag het nut er niet zo van in. Voor een stuk is dat gevoel gebleven, ook later in de week werd ik daar niet van verlost. Waar ik me voorafgaand aan de week al voor een voor groot gedeelte al van bewust was, bleek tijdens de week ook: mijn aangepaste karakter (de pleaser) waar ik vaak te makkelijk aan toegeef.

Uiteindelijk hebben de oefeningen maar zeker ook wat fijne gesprekken met de groepsleden eraan bijgedragen dat ik een stapje verder in mijn ontwikkeling ben gekomen. Ik voel me zekerder en ben goed uitgerust in de prachtige omgeving, het lekkere eten en de vriendelijke mensen om me heen. Ik ga na thuiskomst mijn doelen verder uitwerken.

Ik weet nu dat ìk degene ben die voor succes verantwoordelijk is. Dat weet ik en voel ik nu ook! :-)

Lieve Diana, bedankt voor alles!
Jonatan


Vanuit de dagelijkse sneltrein overstappen op de boemeltrein:" bestemming onbekend".
Verschillende stations passeren: Rust, Spiritualiteit, kind zijn, vertrouwen, geborgenheid, verdriet, pijn, verbinding en creativiteit.
Het ene station wil je snel voorbij om later weer terug te komen, bij de ander blijf je graag wat langer, om later te begrijpen dat ze er allemaal niet voor niets zijn.
De gids is er voor je, laat je dingen zien en ervaren in jou tempo op jou manier.

Bedankt Diana dat jij mijn gids wilde zijn!

Van bestemming onbekend is nu duidelijk geworden welk spoor ik moet volgen om uiteindelijk mijn bestemming: leven vanuit LIEFDE EN VRIJHEID te behalen.
Liefs Manuela


Diana
Wat een heerlijke vrouw ben je. Ik ben zo dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen. Weer een heerlijke week samen mogen delen. Je krachtige, ondersteunende aanwezigheid, je vrolijke speelse lach!

Dank voor weer een mooie en intense week, veel liefs Julie de Kinderen


Ik heb een eigen bedrijf en in het laatste jaar had ik veel samenwerkingsproblemen.
Ik vond het moeilijk mijn grenzen aan te geven en te delegeren. Ik voelde me onzeker en dat was de aanleiding om in deze retraite te gaan doen. Ik was vooral verbaasd over mezelf, ik wist eigelijk niet dat ik zo creatief kon zijn. Ik werd bewuster van het moment en daardoor kon ik weer mijn grenzen voelen, ook werd ik bewust dat ik ander werk wilde gaan doen. Kortom, het was goed en fijn zo met andere mensen te zijn. Echt Dank! Ria


Loslaten met behulp van zang, dans, schilderen, kleien en de natuur. Wat de revue gepasseerd is zal nog lang doorwerken. Diana dank, ik zal je indringend gezang niet snel vergeten! Ineke

augustus 2015 Festival van liefde, zomer 2015

Aan alle Festivalgangers van augustus 2015

Het is overweldigend, mijn herinneringen aan het Festival van Liefde. Waar te beginnen. Een poging......

Allereerst ben ik dankbaar. Dankbaar dat ik met zoveel verschillende mooie mensen, ieder op hun eigen pad, deze week heb mogen vieren. Want vieren was het! Elke dag weer. Elke dag voelen dat je leeft. Dat je het waard bent er te zijn. Dat je liefdevol ontvangen wordt precies zoals je bent. Mijn herinneringen zijn daarom mooi, intens en heerlijk. Mooie vriendschappen zijn ontstaan.

Ik kijk ook terug op de prachtige natuur en de mensen die daar een paradijs hebben geschapen, voor mijn gevoel ver weg van de hectische maatschappij. Frans en Eveline bedankt dat jullie je met hart en ziel hebben ingezet om deze fantastische plek voor ons bereikbaar te maken.

( Ik heb ook genoten van de twee dagen dat WIFI even uitgevallen was. Prachtig om te zien wat dat met een groep doet. We kunnen blijkbaar niet heel lang zonder de geneugten van onze moderne maatschappij –;)

Elke dag vele mooie workshops:
Soms om inzicht te krijgen in jezelf, in dilemma's, gedachten die je hoofd blijven bevolken. 'Waarom' vragen beantwoord. Soms om gewoon lekker jezelf te kunnen zijn. Vrijheid te voelen. Vanuit je hoofd in je lijf zakken.

Wat heb ik van dat laatste genoten. Atmani bedankt voor jouw Vuurdans. Lifechanging! Soms om je te kunnen uiten via expressie. In mijn geval een sluimerende ingang naar mezelf wakker geschud. Zingen. Mijn lust en mijn leven, lang niet toe gelaten. Jan Hendrik bedankt voor het bevrijden van mijn stem!

En had ik Amber maar eerder ontmoet. Het had mij veel doktersafspraken gescheeld denk ik. Met haar DO-IN heeft zij mij laten voelen dat de kracht in jezelf huist. Dat je zelf goed voor je lichaam kunt zorgen. Wat waren ze in Japan al veel verder dan wij. Beter laat dan nooit. In januari start mijn opleiding. Ik ben toegelaten!!!!!

Diana, als ik aan jou denk schieten woorden even tekort. Jij hebt mij zoveel gebracht deze week.Jouw soundhealing had mij al eens eerder in trilling gebracht. Ik wist dus een beetje wat ik kon verwachten. Ik ben echter de eerste dag in trilling gebracht en het trilt nog steeds. Ik voel nog alle chakra's in mijn lijf, als de radertjes van een oude klok, precies op elkaar afgestemd, vibreren. Wat was dat heerlijk! Maar wat heb jij mij veel vreugde gebracht, als spiegel, het kind in mij bevrijden met de modderworkshop en het zwemmen. Daarnaast mij inzichten gegeven die maken dat ik straks een beter therapeut zal worden. Even aanraken en weer loslaten, ik zal het niet vergeten.

Het belangrijkste voor mij is echter dat ik mijn valkuil, grenzeloosheid, heb gezien. Jij hebt de eerste aanzet gegeven om over mijn angst heen te stappen en mijn grenzen aan te geven. Het voelde als bevrijding.

Het was een week vol uitdagingen. Ik ben er vol enthousiasme in gegaan. Alles wat “eng” leek heb ik omarmd. Ik weet dat dat delen van mij zijn die niet zo de kans hebben gekregen zich te ontwikkelen, maar die ook bij mij horen. Ik heb alles in me. Wij hebben alles in ons.

WE ARE ONE
Liefs Mirjam


Hoi Diana,
Wat een magische week was het. Op de site zag ik het 'Festival van de Liefde' en ik werd er meteen door aangetrokken. Ik heb direct de telefoon gepakt en contact met je opgenomen. Na het zien van de foto's, het lezen over de workshops en het contact met jou wist ik het zeker, dit was precies wat ik nodig had.

Ik was al een paar maanden thuis vanwege een burnout en de muren kwamen op me af. Via een vriendin was ik al druk aan de slag met mijn persoonlijke ontwikkeling. Door te lezen, schrijven en praten kwam en kom ik steeds dichter bij mezelf te staan, maar ik wilde ook interactie en aan de slag.

Wat was het festival welkom. Al vanaf het moment, dat ik aankwam voelde ik me direct thuis. Ik heb een magische week gehad. Ik heb gelachen, gehuild en ik heb mijn woede en frustratie geuit en dat was heerlijk.

Ik voelde me vrij en gelukkig bij het zien van de bergen, de zon en de maan. De vogels en de vlinders, het bosbad, het heerlijke eten en de gastvrijheid, het was onbeschrijfelijk...Ik ben ontzettend dankbaar, dat ik deze week heb mogen ervaren met zoveel liefdevolle mensen.

Ik heb nu 3 dagen later een besluit genomen om bij mezelf te blijven en mijn hart te volgen, dat betekent een einde op werkgebied, maar ook een nieuw begin. Dankzij de hulp, de liefde en de warmte van zoveel mooie verschillende bijzondere en lieve mensen heb ik vertrouwen in het leven en ook weer in mezelf.

Dank aan jullie allemaal en wellicht tot ziens! Liefs Ingrid


Ja! voor het Festival van Liefde
Ja! voor onszelf
Ja! voor het leven
Ja! voor vriendschap
Ja! voor liefde, licht en warmte

Wat een bijzonder Festival. Elke dag keuze uit meerdere inspirerende workshops. Elke dag een stukje dichterbij de liefde in onszelf, de liefde voor elkaar. Elke dag een stukje dichter bij je ziel, de kern van wie je werkelijk bent. Verbinden, Verdiepen en Vrijheid! Dank je Diana, Amber, Atmani en Jan Hendrik, liefs Julie K.


Festival van Liefde. Wat een heerlijke reis was het! Dit was precies wat ik nodig had. Ik denk er nog dagelijks aan terug en probeer dat goede gevoel ook zoveel mogelijk vast te houden. Ik heb zoveel nieuwe energie opgedaan en heb ook meer vertrouwen gekregen.

Het fijne aan deze reis vond ik dat je helemaal vrij was om te doen wat jij wilde, waar jij je goed bij voelde.

Ik heb vooral heel erg genoten, want wat zaten we op een prachtlocatie met een groep bijzondere mensen, tussen de bergen, de hele week zon, heerlijk eten en interessante workshops. Ik heb aan zoveel mogelijk workshops meegedaan, en ben er hierbij vooral achter gekomen dat ik enorm veel energie krijg van zingen, en dan vooral het samen zingen. Elke ochtend om half 8 zingen, terwijl de zon doorbreekt en de mist wegtrekt. Zo fijn en zo bijzonder! Dankjewel daarvoor, Jan-Hendrik!

Wat me ook vooral is bijgebleven van de workshops met Amber, is dat het allemaal niet perfect hoeft, ‘goed’ is ook al meer dan genoeg. Alles wat je voelt, of dat nu veel of weinig is, is goed. En je bent altijd op de juiste plek. Dat probeer ik nu ook steeds in m’n achterhoofd te houden en geeft veel rust. Heel erg bedankt allemaal voor deze mooie week! 

Veel dank Riet


"Het Festival van Liefde heeft me in beweging gezet. Liefde voor jezelf, voor de ander. Ik voelde me vooral heel erg vrij gedurende de week. Los van reactiepatronen waar in normaal in schiet. Ik heb gedaan wat ik wilde. Alleen of samen met de anderen. De groep was geweldig. Geen oordelen. Met iedereen had je wel op de een of andere manier een connectie.

Die toon is door de docenten van het festival gezet: "voel je vrij!". De workshops waren intensief, sommige wat luchtiger en blijer. Maar altijd ging het over diepgang, patronen doorbreken, bewustwording.

De manier waarop was de ene keer via het lichaam/lijf, de andere keer via opstellingen, stemexpressie, meditatie of door te schilderen.

Ik heb zelf ook patronen doorbroken. Niet makkelijk, of zonder traan. Maar het heeft wel iets in gang gezet. Ik ben er nog niet klaar mee. Ik wilde door het festival 'opgeschud' worden. Nou, dat is gelukt! De natuur was prachtig. Schitterende bergen. Fijne verzorging door de eigenaren van het huis. Echt vertroeteld. De docenten hebben zich helemaal gegeven in deze week.

Het was een bijzondere ervaring. Ik kan niet anders zeggen. Blöf: "Alles is liefde, alles is liefde!"  Lien


Het was een heerlijke week. Ben goed door elkaar geschud  (in positieve zin; daar kwam ik voor). Heb genoten van muziek, dans, zang, schilderen, shiatsu, klankhealing (heel indringend en openbarend voor mij) etc. - Ik heb mijn liefdes-hart schildering thuis opgehangen en kijk daarnaar als mijn energie-level daalt, en die gaat dan, HUP, omhoog!  Dank aan de uitstekende leiders.
Joke


Mijn week,
Mijn beleving...
een diepe innerlijke reis
mezelf ontdekken in een diepere laag
inzichten, bewustwording, ontroering

Mijn hoofd werd stil
ik zat en zit heel erg in mijn gevoel, en mijn hara
Heerlijk dansen, het vuur aanwakkeren, expressie,
losgaan!
Mijn stem mmmm...
Super fijn daarmee te experimenteren.
Zelfs hees kwamen iedere dag heerlijke tonen
 
Opkomende zon over de heuvels
donker en lichtgroene schakeringen van de boomtoppen
een zalig voelende locatie!
en jullie, reisgenoten, in de brede zin van het woord...
Dankbaar om dit te mogen ervaren en deze dagen te delen met jullie..
Het voelt als familie...
VOLDAAN en BLIJ!
 
Liefde
Liefde voor mezelf
Liefde voor jullie allemaal!
 Ik ben liefde
Jij bent liefde
WIJ ZIJN LIEFDE
Liefs, Katrijn


Festival van Liefde, Augustus 2015

zo zacht en lichtvoetig,
dansend, trillend,
met ronde, vloeiende lijnen
helemaal midden in het centrum

dan stil… zo stil…
zo prachtig, rustig, sierlijk stil
staan we
in grote, bijna lichtgevende rust

onverwacht briest ons paardenduo
steeds op het juiste moment
op de verandering van de energie
precies wanneer het nodig is

zie jij mij ook, zoals ik jou zie?
zoals ik jou Echt zie!
weerspiegelend, weerklinkend
onze ogen en onze stemmen

wat is het toch, vraag ik me af
dat langzaam ontvouwen
al die, ogenschijnlijk onbekende mensen?
die samenkomen, hier, nu!
Dank van Veerle

juli 2015 Personal coaching traject met Diana

Wat levert "9 uur Diana" op?

Aandacht, confrontatie, goede sfeer, (h)erkenning, evaluatie, winst, geloof, afstand nemen van, ruimte, (zelf)vertrouwen, rust, energie, trots, tranen, scherpe blik, humor, alles mag er zijn én inzicht in mijn ikken.
Over dit laatste wil ik graag wat delen. Veel mensen zullen het herkennen; in ons hoofd spelen weleens gesprekken af tussen verschillende stemmetjes; onze ikken.

De meest luide stemmetjes krijgen altijd hun zin. Nou, binnen een paar uur na onze kennismaking kon Diana treffend mijn belangrijkste ikken zo uittekenen. Zittend op de grond tekende ze onder andere: de Perfectionist, de Vechter, de Criticus, de Clown, de Vluchter, m'n Innerlijk kind én de Drammer. (wat mij betreft, is de engelse versie the Pusher toch net iets vriendelijker)

Mijn Drammer bracht grootse dingen teweeg: zakelijk succes en een mooi gezin, maar samen met z'n partner Ratio verdrong hij Gevoel wel wat.
Diana liet me inzien waarom Drammer en Ratio zich zo op voorgrond (moesten) dringen. Maar ook liet ze me ervaren dat Gevoel er is en meer ruimte mag hebben. De eerste aanzet is geweest en het is nu aan mij om de ruimte te creëren.

Je begrijpt dat Drammer mij daar weinig tijd voor gunt! Maar het komt goed; Drammer accepteert dat ik een nieuw evenwicht zoek.

Lieve groet Renee

Wil jij ook meedoen...http://www.spirituelevakantiereizen.nl/spirituele-reizen/personal-coaching?

juni 2015 Een ontmoeting met jezelf met Diana

De deelnemers van de spirituele reis van 20 - 27 juni "een ontmoeting met jezelf" besloten 2 video's te maken en een BLOG met hun reacties. Op verzoek willen deze deelnemers anoniem blijven.


En lees eens het BLOG van een deelnemer die deze reis heeft gedaan

mei 2015 Stilte - Meditatie retraite met Amber en Atmani

29 mei: Een mooie stilte meditatie retraite van 4 dagen op Terschelling met Amber en Atmani.

We hebben heerlijk genoten van de waardevolle stilte en meditatie retraite. Amber en Atmani speelde heel goed in op de persoonlijke behoefte van ons als groep. Hun begeleiding was warm en echt en gaven ons veel ruimte. De locatie was heel fijn, dichtbij zee om te kunnen wandelen en te ontspannen. 

We hebben genoeten van zee, rust en stilte....deze retraite is een echte aanrader voor ieder die rust en ontspanning zoekt!

Heel Veel dank van; Joellë, Trudy, Kees, Peter en Mariet.


mei 2015 Opstellingen met vier zussen met Diana

Beste Diana,

Mijn bevinding met de drie zussendagen / familieopstellingen: Mijn oudste zus kwam met het idee met ons viertjes (4 zussen - 52, broer, 57, 58, 59 jaar) mee te doen aan een familieopstelling. Het feit dat zij er mee kwam was voor mij al goed. Meestal kom ik met zo'n idee, als middelste....:-).

In drie, heel verschillende, sessies heeft Diana ons meegenomen naar onze jeugd, het gezin, mijn plaats daarin en tenslotte ons weer teruggebracht naar nu, 2015 en verder. Het waren leerzame, inspirerende en vooral verhelderende bijeenkomsten. Emoties en gedachten konden veilig hun gang gaan en met Diana haar gevoelige en adequate begeleiding, bleef het veilig.

We zijn er aan begonnen omdat we veel om elkaar geven, van elkaar houden maar toch niet altijd in staat zijn de patronen uit het verleden op een goede manier te doorbreken. We vonden het alle vier meer dan de moeite waard te investeren in elkaar en onszelf. We zijn inmiddels zonder ouders maar vertrouwen er op een goede manier door te kunnen gaan en met elkaar oud te worden :-). We hebben elkaar nog beter leren kennen.

Diana, heel veel denk daarvoor, liefs Maud 


Familieopstelling met vier zussen

Voor iedereen die graag beter wil communiceren met broers/zussen/ouders is dit een aanrader. Wij, vier zussen, hebben in drie sessies onze familiepatronen doorgenomen. En daarmee afscheid genomen van belemmeringen en oud zeer. 

We hebben elkaar opnieuw leren kennen. Diana begeleidt dit professioneel en uiterst zorgvuldig. Het was voor mij/voor ons een flinke zet in de goede richting. 

Kortom: doen!

In de laatste sessie hebben we besloten om iets voor elkaar te maken. Dat hebben we zeker gedaan.
Naar elkaar hebben we prachtige kaarten verstuurd, met mooie teksten.... 

Met een groet Hanneke


Hoe is dit initiatief bij ons ontstaan? Van ons vieren nam de oudste het initiatief. Na een spirituele reis met Diana vond ze het tijd dat wij ook zo iets met elkaar zouden doen.

Gelukkig hadden we alle 4 de afgelopen jaren steeds meer het besef dat hoe we met elkaar omgingen vaak niet leuk was. We hakten op elkaar in en deden elkaar pijn zonder het te weten laat staan wat er aan te doen. We waren het eigenlijk een beetje zat. Moeten we hier mee doorgaan totdat we bejaard zijn of kunnen we het tij keren zodat we het op onze oude dag gezellig met elkaar hebben?

Wat we ook wisten is dat we dit gedrag niet wilden doorgeven aan onze kinderen, op feestjes en tijdens kerstdiners. We wilden geen slecht voorbeeld zijn. De reactie op het voorstel van mijn oudste zus werd verschillend ontvangen.

1 zus vond het prima, een andere helemaal niet en ik zelf moest wennen aan het idee maar stond er wel open voor. In het doen van het voorstel start het proces eigenlijk al, terwijl je nog niet zeker weet of het wel door zal gaan. Het kostte ons tijd om een gezamenlijk ja te krijgen en tot de eerste afspraak te komen. Er zijn weken overheen gegaan. Gelukkig is het gelukt om met ons vieren met 1 sessie te beginnen die we daarna tot 2x toe hebben verlengd.

Diana heeft ons uitstekend begeleid. Zonder haar was dit niet gelukt. Je kan zoiets niet zonder begeleiding doen. Dat is veel te onveilig. Het is zeker zinvol om met zussen en/of broers samen te kijken naar vaste rolpatronen waarmee je jezelf en elkaar vast zet en (onbewust) pijn doet. We leven met oude beelden over elkaar en reageren op elkaar vanuit onbewuste pijnen en kwetsuren. Ooit gevormd in onze jeugd, in het gezin waar we samen zijn opgegroeid. Het is helend om dat met elkaar te ontdekken en af te spreken hoe we daar voortaan mee om zullen gaan. Inzicht in je eigen projecties op de ander, inzicht in je eigen pijn, inzicht in je reactiepatroon.

In het proces kom je ook delen tegen die bij jezelf horen en niet direct gaan over de relatie met je zussen of broers. Diana wees ons hierop waardoor het doel helder bleef; hoe kunnen we onze omgang met elkaar zichtbaar krijgen en wat doen we daarmee?

Het is spannend hoe de inzichten in de praktijk zullen uitwerken. Kunnen we ze ook leven? Zullen we niet terug vallen in oude gewoonten? We gaan het zien. Zoals het jaren is geweest zal niet meer terug komen, dat weet ik zeker. Maar hoe dan wél, zal nog blijken. Ik heb er vertrouwen in en ben heel blij dat we dit met elkaar hebben doorgemaakt. Veel dank Saskia


maart 2015 Coaching Vakantie met Diana

Een keerpunt...
Na wel wat gesprekken bij psychologen in het verleden, eindelijk iemand die van aanpakken weet! 15 minuten ver, en we zitten al bij de kern...
Op een fijne manier en met verschillende oefeningen en technieken, liet Diana me zelf ervaren en ontdekken hoe ik in elkaar zit en waar dingen ontstaan zijn. Ik ben erg blij eindelijk inzichten te hebben gekregen in mezelf. Mijn handelen, mijn reacties, hoe ik naar mezelf kijk.
Heel mijn "ik" ontrafeld, uitgeklaard. Maar ook tools, handvaten om mee aan de slag te gaan, om dingen concreet aan te pakken. De start van een nieuw hoofdstuk, eigenlijk zelfs een nieuwe, andere ik...
Deze coaching is het beste geschenk dat ik mezelf ooit gaf! :-) Heel erg bedankt lieve Diana!


Het was een spannende week die ik door mijn gehele lichaam nog steeds voel. Maar zo bijzonder om in korte tijd zo dicht bij de kern van mijn ik te kunnen komen. Er is me veel duidelijk geworden, nieuwe inzichten maar ook onderbewuste inzichten waarvoor nu pas de tijd was gekomen dat ik ze echt durfde te erkennen. Om daar te komen heb ik mijzelf echt moeten durven voelen, wat me een heel mooi intiem gevoel heeft gebracht. Ik vertrek met een lijf en hoofd vol nieuwe ideeen en weet dat ik nu weer het overzicht heb en van daaruit ook nieuwe (kleine) stappen durf en kan nemen.

Lieve Diana, nogmaals dank voor alles wat ik van je heb mogen ontvangen, je bent een prachtmens! alle liefs Simone


Mijn coaching bij Diana Bergsma was intens leerzaam, ik kwam heel erg onzeker bij haar. zij heeft mij mijn eigen "IK" leren kennen en onderscheiden.
Ik had last van verlatingsangst en onzekerheid. Diana straalt geduld en liefde uit, ik voelde mij heel erg op mijn gemak.  Mijn levensverhaal heb ik tegen haar kunnen vertellen. Haar coaching is erg bijzonder, zij brengt je helemaal terug waar het allemaal begon. Ik was 5 jaar waar ik voor het eerst mijn verlatingsangst voelde, was erg emotioneel en verdrietig.
Zij laat je zien wie je was en wie je nu bent. Veel liefs Bertus Bos


Lieve Diana,

Bedankt voor een mooie week in Spanje. Anti stress, maar toch ook wel een ontdekkingsreis! Met name naar mezelf, ik had niet gedacht dat ik dit kon! Er is nu een begin gemaakt waar ik in Nederland mee verder kan. Inzichten gekregen. Zonder jou was dat niet gelukt. Liefs Anne-Marie


De coaching van Diana was autentic en soepel. Doordat de verschillende onderdelen in elkaar vloeiden ging ik open en ging ik onbevangen de oefeningen in. Ik verbaasde me steeds over de uitkomst van de oefeningen omdat ze precies mijn kern raakte. Na deze zijn er essentiele veranderingen in mij gekomen en heb ik concrete en tastbare handvatten waar ik direct iets mee kan. Diana gaf me veel ruimte en had geduld net zolang totdat het kwarte viel. Heel veel dank, Moniek


februari 2015 Personal coaching traject met Diana

Mijn personal coaching traject bij Diana zijn 2 dagen intensief 'werken'. Na mijn reis in Spanje, leef met hart en ziel, ging mijn proces verder. Er waren deuren geopend in Spanje die ik vol overtuiging verder wou gaan onderzoeken. Zo ging ik 10 weken op pad met mijzelf. Om mijn hart te openen en naar mijzelf te kijken. Aan mijzelf te werken en tot mijn diepste zelf te komen. Daar aangekomen voelde ik dat ik dit niet verder alleen kon oplossen en schreef ik Diana een mail. Ik denk dat ik ben waar je bedoelde en zou graag verder met je gaan. Zo kwam ik 2 dagen naar Nederland om met Diana te kijken hoe ik verder kon gaan.

Ik kwam bij Diana om een probleem verder uit te werken maar eens daar aangekomen had ik al snel door dat het veel dieper en verder zou gaan. Ze werkt zeer confronterend en laat mij alles op andere manieren bekijken en doorvoelen. Het is werken aan jezelf en jezelf op andere manieren durven bekijken en je in vraag durven stellen. Met huiswerk ga ik overnachten op een bijzonder aangename plaats en de volgende dag gaan we weer intensief verder. Op weg terug naar huis heb ik al door dat er wel wezenlijk iets veranderd is. Maar laat het allemaal nog rustig op me inwerken. Ik heb bijzonder goede tips meegekregen waar ik direct mee aan de slag kan.

De volgende dagen besef ik pas hoe het echt wel verder doorwerkt en dat het niet blijft bij die 2 dagen. Ik deel Diana nadien mijn ervaring nog mee en ze schrijft me bijzonder warm terug.

Voor mij is Diana een steun, een soort van moeder, opvoeder, in tijden waar je even een hand aan je zijde wil voelen.

Komend weekend ga ik ook naar het verdiepingsweekend na onze Spanje reis en kijk hier nu al enorm naar uit. En ik heb ook het Festival van Liefde geboekt!! Veel liefs Julie de Kinderen

januari 2015 Een ontmoeting met jezelf met Diana

Deze week bij Diana heb ik als een verhelderde en bijzonder ervaren. De inzichten die ik heb gekregen zullen mij de komende tijd verder helpen om mijn nieuwe pad te bewandelen, veel dank Vonne


Veel dank dat ik deze week erbij mocht zijn, gewoon zoal ik ben, dank voor je openheid, je echtheid, je hechtheid en heel erg bedank voor de redding in de persoonlijke oefensessies en de troost nadien, liefs Kath


Lieve Diana
Ik denk dat je precies de juiste begeleider was die ik nodig had deze week. Met een onrustige start werd ik gedwongen dicht bij mezelf te blijven en heb ik daardoor kunnen zien hoe het is als de ander ook bij zichzelf blijft.
Je geloof in jezelf en volhardenheid inspireert mij om meer de focus op mezelf te leggen en daarbij te blijven.
Ik vond de werk technieken zeer bijzonder om mee te maken. Het was een mooie week waarin ik meer richting kan geven aan mijn persoonlijke groei, bedankt daarvoor, Marlinde


Hoi Diana
Ik vertrok vol verwachting. Nieuwsgierigheid naar wat komen zou. De erkenning en herkenning in de groep was bijzonder en echt. Het voelde goed aan. Iedereeen kon werken op zijn tempo, ongedwongen en toch diepgaand. Ik heb meer inzichten in mij kunnen verwerven, aan mijn verwachtingen is tegemoet gekomen, veel dank A


Deze week kwam precies op het goede moment, alsof het zo had moeten zijn. Ik heb waardevolle en diepgaande inzichten opgedaan die me zullen helpen op mijn levenspad. Ik heb ook een begin gemaakt met het achter me laten van elementen die ik niet meer nodig heb, dat was een schat uit het verleden die ik nu niet meer nodig heb.
De werkwijze van Diana is eerlijk en confronterend maar met liefde. Het lichaamswerk was wel spannend voor me. Haar wijsheid en levenservaring hebben mij verrijkt.
Diana werkt professioneel met groepen, ze kiest haar werktechnieken uit in het moment zelf. De opgedanen kennis ga ik thuis verder toepassen en uitwerken, dank Y


Hoi Diana
Deze week was een cadeautje. Voor mij een goed evenwicht tussen "werken aan jezelf" en vakantie in een aangename, goed verzorgde huiselijke omgeving. De "ontmoeting met mezelf" was ook een ontmoeting met de groep. De hele groep was betrokken in het proces, ook al was Diana met 1 persoon aan het werk.

Diana wist het programma af te stemmen aan waar de groep aan toe was. Het was een fijne afwiseling tussen confronterende oefeningen en zachten rustgevende oefeningen. Het programma werd niet afgeraffeld maar er was tijd en respect voor wat zich aandiende. ik voelde me daar goed bij, dank Tineke

december 2014 Stilte - meditatie retraite met Amber en Atmani
Ik heb ervaren dat ik in de rust bij mezelf kan komen. Ik ben weer opnieuw geinspireerd om meer te gaan mediteren. Ik heb praktische oefeningen geleerd om een goede meditatiehouding te bevorderen. Dank Nina

Prettig moment, periode om stil te zijn, naar binnen te keren. Het is een cadeau aan mezelf om na een turbulent jaar in stilte alles achter me te laten.  Jetty


Was erg bijzonder! Door de mensen, de plek, het eten het programma, de verschillende wensen van ons allemaal. Precies goed, zoals het moest zijn. De concerten waren een topervaring! dank Karin


Goed voorbereid, jullie zijn op elkaar ingespeeld. Heb jullie zorgzaamheid en aanwezig zijn erg gewaardeerd. Mooie verstilling in woord, gedachten & beweging. Met lieve mensen en een mooie energie. De concerten waren heel bijzonder en mooi. Fijne energie die loskwam. Dank jullie wel! Carla


Amber en Atmani, jullie hebben een prachtige toewijding, gecommitteerd en nemen verantwoordelijkheid voor jullie rol als drager van het geheel. Samen hebben jullie een prachtige groep gemaakt, mooie combi, vullen elkaar mooi aan; mannelijk en vrouwelijk. dank hoor Peter


Amber en Atmani zijn fantastische mensen, bijzonder professioneel in de dingen die ze doen en echt onderbouwd, warm, vriendelijk en staan altijd klaar om vragen te beantwoorden. Ze voelen ook echt heel bereikbaar. Dhyan


Fantastische meditaties, healing en stilte in een goede sfeer,  super Xander


 

november 2014 Een ontmoeting met jezelf met Diana

Beste Diana,
Met be- en verwondering heb ik deel mogen nemen aan je programma. Ik kwam gebroken en ging met kracht. In een week tijd gaf je inzicht en plaatste je de dingen in het juiste perspectief. Ik weet nu hoe ik verder kan en ben je daar heel dankbaar voor. Deze reis neem ik mee voor het leven. Je was een inspiratiebron voor ons allen en kan dit iedereen aanbevelen die worstelt met een probleem en daar niet zomaar uitkomt. Ik hoop je snel weer te mogen ontmoeten tijdens een van de weekenden die je in Nederland wilt organiseren. Hartelijke groet,  Pim (43 jaar)


Lieve Diana,
Voor ik begin met het scrijven van mijn recentie wil ik je vanuit de grond van mijn hart bedanken voor weer een heel bijzondere ervaring.
Wat een bijzondere week, deze uitzonderlijke ervaring heeft mij mijn vermogen terug gegeven om vanuit de grond van mijn hart lief te kunnen hebben. Diana is in staat om ieder individu dusdanig te begeleiden dat er niet alleen liefde voor jezelf, maar ook een diep respect voor ieder ander groepslid ontstaat. Ik vertrek als nieuw mens terug naar Nederland, hopende dat de kater niet te lang duurt, want wat zal ik de groep missen.
Diana bedankt, je bent een bijzonder mens, we gaan elkaar zeker nog ontmoeten. Dikke knuffel, Linda (29 jaar)


Lieve Diana,
De mooiste reis van mijn leven heb jij me geven. Het gaf mij veel inzicht, kracht en liefde. Een tijd om nooit te vergeten. De puurheid en zuiverheid waar jij mee werkt is zo mooi om te zien. Je weet iedereen precies te raken daar waar het nodig is. Dit doe je met liefde, warmte en respect. Bewondering heb ik voor jou. Je inspireert me. Dank je wel lieve Diana voor deze mooie reis.  Liefs Miranda (34 jaar)


Ik had al diverse cursussen gedaan op gebied van zelfontplooiing, persoonlijke effectiviteit, relatietherapie en ook NLP. Allemaal interessant en leerzaam. Ik gunde mezelf dit jaar een weekje vakantie en besloot deel te nemen met de “Ontmoeting met jezelf”. Lekker in de Zuid Spaanse zon en dus ff lekker eruit.

Ik had tevoren weinig verwachtingen en concrete vragen en liet het over me heen komen. Ik was wel nieuwsgierig naar wat komen ging. En er kwam wat!! Binnen 5 seconden was ik uit mijn comfortzone en dacht ik “Wat doe ik hier?” Dat was precies de bedoeling en gaf de opening naar mijn angsten, schaamtes en andere onhandige menselijke kenmerken. Ik viel de hele week van de ene mooie verbazing in de andere. Heel indrukwekkend om te zien wat er in de groep gebeurde. Ook vervelende zaken binnen de groep zaken pakte Diana zo prachtig op en gebruikte ze in het programma, op zo’n manier dat we achteraf blij waren met de aanleiding.

De opstellingen, de vuuravond, de avond-uit, de sessies, de heerlijke gesprekken met alle mensen van de groep.  De openheid en kwetsbaarheid die met de dag toenam leidde tot veel tranen en veel gelach en overall tot een onuitwisbare ervaring, die ik voor geen goud had willen missen. Het was een mooi cadeau aan mezelf. 
Dank je wel, Diana. Je bent een bewonderenswaardig mens. Een enorme inspiratiebron. Het was een voorrecht met jou te hebben gewerkt. 
Groet, Peter (49 jaar)


Diana heeft met veel liefde, begrip, compassie en aandacht mij begeleid naar het kijken en luisteren van mijn innerlijke kind. Voor mij was het een week waarin ik meerdere aspecten van mijzelf mocht ontmoeten. Tijdens mijn verblijf in Luna Y Sol heb ik een soundhealing gehad. Een diepgaande healing middels het klanken door de groep en de klanken van Diana als Sjamaan. Door deze healing heb ik mij kunnen bevrijden van diepgewortelde woede en voel ik mij hiervan bevrijd! Ik voel mij nu bevrijd van gevoelens en emoties uit ver verleden. Ik heb meer ruimte en kracht om mij opnieuw te hervinden in het heden.

Ontspannen en met wijze lessen ben ik weer naar huis gegaan. Diana is zeer vakbekwaam, zij biedt veiligheid en geeft een ieder de ruimte. Ik ben haar diep dankbaar! Wietske (51 jaar)


Vooral nieuwsgierig vertrok ik naar Spanje om een coaching vakantie bij de Diana te volgen. Het heeft mij verrast om te zien hoe Diana met vele wervormen werkt. Diana werkt eerlijk en liefdevol en weet het werkelijke thema bij ieder boven water te krijgen. Ze durft een spiegel voor te houden en het was aan mij of ik erin durfde te kijken.

Wel eerder had ik gehoord van SoundHealing, maar had het nog niet eerder meegemaakt. In een van de werkmomenten zette Diana een SoundHealing in en dat kwam enorm bij mij binnen, terwijl de klanken voor een ander werden ingezet. De trillingen vibreerden door mijn lijf waardoor ik in gesprek ging met mijn Innerlijk Kind. Een emotioneel moment. Later bij een vuurritueel kwam er vanuit mijn buik zo'n oerklank naar boven, dat het mij deed verbazen en het raakte mij intens. Ik ga dit verder verkennen door contact te zoeken met SoundHelers bij mij in de buurt. 

De week eindigde voor mij met een gevoel van openheid, innerlijke kracht, ruimte en waardering voor de mogelijkheid om mezelf in een andere werkelijkheid te kunnen zien.

Diana is voor mij een Goddelijke Moeder, liefs Brenda (49 jaar)


Ontmoeting met jezelf = de reis van mijn leven. Heel onvoorbereid vertrok ik op pad. Al van in het begin vertrouwde ik op de ervaring en kennis van Diana na ons telefonisch gesprek. Alles komt goed! Als enige Belg in onze groep kwam ik later op de dag aan. Vanaf de eerste seconde voelde ik me thuis. Diana verwelkomde me en stelde me voor in de groep. Wat een pracht mensen allemaal! De hele week bestond uit een aaneenschakeling van mooie, intensieve en krachtige momenten! Van theorie tot diep spirituele ervaringen. allemaal bijzonder gebracht met veel liefde voor ons allemaal.

Diana is een wonderlijke vrouw, een krachtige moeder die elke situatie weet te gebruiken om ons verder te doen gaan dan we mogelijk achten. Dit samen met leven in het NU.

Het lekkere, gezonde eten en de mooie locatie maken dit tot een geweldige reis. Werken en genieten gingen hand in hand. Ik denk nu nog vaak terug aan onze mooie momenten en ben ontzettend dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren. Ik weet nu al dat dit niet mijn laatste reis was met Diana! Bedankt van Julie (30 jaar)


Op coaching vakantie met Diana: Diana is niet alleen een uitstekende therapeut, ook kun je met haar hartelijk lachen en haar klankhelingen zijn wonderbaarlijk! Een aanrader als je je er helemaal open voor kunt stellen. 
 
Mijn ervaring met de Hamman; prima plek, uitstekende ontvangst, Let op; het bezoek duurt circa anderhalf uur mag duren, inclusief massage, dus als je wilt genieten van de 3 hete, 1 warme en 2 koude baden is het aan te bevelen een te niet lange of geen massage te boeken.  De massage zelf was goed, maar niet speciaal bijzonder, Verder heb je alleen badkleding nodig, zorg dat je minimaal 15 min. eerder bent, reserveren is sterk aanbevolen, en handdoeken en thee zijn bij de prijs inbegrepen. Men spreekt goed engels. Groet Harry!


 “Ontmoeting met jezelf” Een reis zoals deze wist ik alleen maar zeker dat ik dat moest doen. Natuurlijk ga je zoeken op het internet: “hoe kom je het dichtst bij jezelf”.Ik wilde weten waar die pijn vandaan kwam, mijzelf begrijpen en vergeven. Waarom heb ik zoveel fouten gemaakt ten kosten van mijzelf en degenen die mij lief zijn.

Op een bepaalde leeftijd ga je de balans opmaken. Dan kom je tot de ontdekking dat er dingen gegaan zijn die je niet wilde, maar toch zo zijn gegaan. Overal stelde in mezelf teleur. Dat kan alleen een leven lang als je niet van jezelf houd, zo als ik deed. Ik was intussen erg depressief, en fakete alle vrolijkheid naar de buiten wereld toe. Voor mij was deze reis een sprong ik het diepe. Dit was wat ik doen moest, zo blijven kon ook niet.

Alles was goed geregeld door de organisatie. Op het vliegveld ontmoeten wij als groep elkaar. We waren met z’n tienen binnen de groep en Diana als leidster van de groep. Het voelde meteen goed ook omdat iedereen met het zelfde doel ging. De eerste dagen leer je elkaar goed kennen, en de groep was erg hecht. Met het werken aan mijn biografie kwam ik weer in een erge depri toestand. Ook kreeg ik erg veel pijn uit mijn jeugd te verwerken. Dat ging gepaard met veel tranen. Maar ik voelde mij erg gedragen door de groep.

Op een nacht zat ik er helemaal doorheen ik kon niet meer! ik was zo moe. Die dag erna was de dag van mijn heling, dat gebeurde in een familieopstelling. Voor ik het wist was ik weer dat kleine meisje, en was daar mijn moeder. Ze voelde, ze keek, en rook hetzelfde. In en in verdrietig was ik. Ik hunkerde naar liefde en geborgenheid. De pijn en angst was heel erg heftig. Diana vertolkte mijn verdriet en angsten. Alles kwam er uit. Ik voelde plotseling een verlossing van alle moeite en verdriet. Diana ging over op zacht zingen. ([soundheling) Mijn hart stroomde vol met liefde voor mijzelf, zo’n fijn gevoel had ik nog nooit ervaren. De groep kwam mee doen met de helingsklanken. Het gewonde kind in mij werd getroost en omarmd. Het was goed zo.

Als een ander mens ben ik op gestaan. Ik leefde vanaf dat moment in het hier en nu, en keek met hele andere ogen naar de wereld. “Je kunt mensen pas iets geven als ze er klaar voor zijn om het te ontvangen”

Diana is voor mij een Engel gestuurd door God. Ik ben haar dankbaar en zal haar nooit vergeten. De week die we met elkaar als groep hebben beleefd, schept een ongelooflijke band. En met elkaar hebben we heel veel geleerd, op elk vlak. Ik ben zo dankbaar, dat ik dit mocht meemaken en zal het nooit vergeten. Ik kan nu weer verder. Jannie


Gedicht van Peter:

Malaga, 13 november 2015

Binnenkort is het weer tijd voor Sinterklaas en Zwarte Piet

Het maken van rijmpjes is een ding waar ik erg van geniet

Sinterklaas is ook de brug tussen Spanje en ons land van kaas en Heineken bier

Vandaar dat ik mijn bijdrage doe als de reïncarnatie van Shakespeare

Een bijdrage aan de creatieve avond

Die moest gaan over hoe ik er vòòr deze week voor stond

Over hoe ik de week beleefde

En hoe ik überhaupt tot vorige week leefde.

De binding met mijn moeder

en de verstandhouding met Patricia, dat loeder

Waren wel een paar puntjes van aandacht

Naar hun toe, zat ik nog niet echt in mijn persoonlijke kracht

 

Mijn ex mijn ex

Perfect nagebootst door Linda als grote boze heks

De hele opstelling opende mijn ogen

En ik eindigde met een gevoel van mededogen

Ik liet een foto van haar zien aan Miranda en Brenda

En die zagen en voelden geen gelukkige, maar een verdrietige Patricia

Is de manier waarop wij elkaar bejegenen voor haar dan ook ongemakkelijk?

Best vreemd en verhelderend, als ik er eens op die manier tegen aan kijk

Toen de opstelling met mijn kinderen, Joeri, Mila, Cato en Kiki.

Jeetje Mina Diana, die kwam binnen zeg, potverdikkie.

Miranda, Brenda, Wietske en Pim als mijn kinderen, het was net echt

Prachtig gedaan. Bedankt voor het inzicht dat het mij gaf. En dat meen ik oprecht.

Meer afstand van ze nemen, ze vrijer laten en nog meer vertrouwen geven

Jullie hebben jullie leven en ik heb mijn leven

En als ik voor jullie nodig ben

No problem, ik zal er voor jullie zijn, want ik ben jullie grootste fan.

De ontmoeting met mijn geweldige ik.

Wauw, dat gaf echt een enorme kick.

 

Pim als filmster met zijn stoere zonnebril.

Precies zo zijn zoals hem op dat moment, is precies wat ik wil

En hij zei ook nog dat ik het allemaal al in me had!

Hoe mooi is dat!!

De opstellingen van de anderen

Ook zo bijzonder. Ik zag jullie ter plekke veranderen.

Van groot naar klein, van klein naar groot

Het waren opstellingen, maar het leken soms voorstellingen waar ik erg van genoot.


Olga die opeens het licht zag in haar relatie met Cornelis, de naamgenoot van mij Pa

Als ik nog vrijgezel was, reisde ik je morgen meteen achterna

Wat prachtig om die metamorphose bij je te zien.

Mijn eerste indruk van je was een 7, maar vanaf toen scoor je een 10.

Die blik in je ogen, en die mooie smijlen

Effe mijn mond afvegen, bij de gedachte daaraan begin ik spontaan te kwijlen

Ik vond ons contact in het begin wat koel, maar later erg leuk en warm

En wat kroop je lekker in de rol van Jacqueline, en wat heerlijk om toen ff in contact met je te zijn via je arm

Wat mij betreft, sta je op mijn reservelijst bovenaan

Ik weet, het klinkt leuk, maar je hebt er geen reet aan.


Harry, tja Harry, bijzondere man

Waar ik mij de eerste dagen goed aan storen kan

Je geluiden en gegrom.

Ik dacht :” Is dit waar ik hier voor helemaal naar Spanje kom?”

Maar jij liet mij als de beste zien wat ik heb te leren in het leven.

Niet iedereen kan mij alleen maar prettige ervaringen geven

Maar prettige ervaringen had ik met jou deze week ook van tijd tot tijd.

Ik heb grenzeloos respect voor je lef, je durf en je openheid

Ik vind dat heel knap en gun je een liefdevolle toekomst met een mooie vrouw

Die oprecht zal zeggen : Harry, ik hou van jou.

We spraken al even over internet daten

Ik vertelde je mijn ervaringen en gaf je wat tips, en laat het horen als je nog meer wilt weten

 

Brenda, meid,

Zo mooi en zelfbewust als jij het leven leidt.

Je opstelling vanmorgen maakte diepe indruk op mij

De opstelling waarbij jij mijn dochter Mila was, trok weer aan de binnenkant van mijn ogen voorbij

Ik hoorde jou en ook haar

Je raakte daarmee mijn gevoelige snaar

Ik gun jou een mooie en warme vent met ballen

En wees gerust, er zijn meer leuke mannen die op dames van onder de 1 meter 70 vallen

 

Dan Julie, onze Belgische ster.

Oh la la, jij ging voor mij op de uitgaansavond veel te ver.

Je maakte mij een belofte en brak die meteen

Ik dacht, waar moet het met dat meiske heen

Maar wat vind ik jou nu een topper zeg

Zo eerlijk en oprecht.

In staat om liefde en heerlijke knuffels te geven

En te houden van rode wijn en Baileys, maar nog belangrijker, van het leven

Ik heb echt genoten van jouw humor en dat leuke accent.

Ik gun jou een mooie toekomst met een mooie en trouwe vent.

 

Wietske uit Fryslan

Die kan er ook wat van.

Wat een verhaal had jij!

En wat een kracht en lef zag ik daarbij.

Gisteren in Malaga was erg leuk met jou erbij

We hadden mooie gesprekken in het fort volgens mij

Bij jou heb ik het gevoel : Jij komt er wel.

Misschien gaat het langzaam, misschien gaat het snel

Ik wens jou een toekomst zonder ‘moeten’

Enne, doe je moeder van mij de groeten

 

Dan Pim, mijn grote vriend

Wat mooi dat ik zo’n roommate had verdiend

Vanaf het eerste moment

Vind ik je een mooie vent

Heel gezellig kletsen, soms serieus, soms plat, maar altijd met inhoud

Pim, jij bent een man waar ik van houd

Of de toekomst jou een Marieke, een Yvonne of een Jennifer gaat brengen, of misschien wel alle drie

Dat weet ik allemaal nie

Wel heb ik sterk het gevoel

Dat jij uiteindelijk wel aankomt bij je doel

Een mooie complete en langdurige relatie met een mooie vrouw

Man, wat gun ik dat aan jou

En ik moet ook zeggen, zoals jij ondanks de hele voorgeschiedenis, voor je kinderen zorgt en voor ze klaar staat en dat vooral vanuit kracht en volwassenheid doet

Dat is volgens mij precies, zoals het moet

Heel knap hoe je omgaat met je zoon Jordi

Hem uit je huis wegsturen, dat is nogal wat, potverdorie

Maar voor zijn bestwil en dat van jou

Ik zeg : Heel knap! Wauw!

 

Linda, je was mijn kind deze week maar vanaf vandaag niet meer, zei je

Maakt niet uit, in gedachten blijf ik voorlopig nog wel bij je.

Prachtige humor, mooie blik, mooie lach

Een vrouw zoals ik ze graag zien mag

De man van je dromen

Zal op een dag ook langs komen

Gezien jouw hobby, zie ik dan voor me een prins op een wit paard

Misschien kaal, misschien behaard

Mooie avonden hadden we in de wijnkelder

Met of zonder wijn, je bleef scherp en helder

Linda, dank voor je aanwezigheid hier en de mooie momenten

En voor de toekomst: Dat komt helemaal goed. Je zit pas in de lente!

 

Jannie, Jannie

Wat moet jij nou met jouw mannie

Hij gebruikte je als sloof of liet jij hem dat doen?
Tja, in het antwoord op die vraag, wringt wellicht de schoen

Wat een respect heb ik voor jou gekregen deze week.

De Jannie van nu is niet meer te vergelijken met het begin van de week.

Eerst klein en zelfs een beetje zielige vrouw

Maar kijk nou!

Jannie leeft, Jannie bruist en Jannie danst tegenwoordig zelfs ‘s morgens de foxtrot

En wat leuk dat je mij daarvoor uitzocht

Wat een kracht straalde deze week vaak uit je ogen

Dat vinden wij (mannen) heel mooi en aantrekkelijk. Daar is niets van gelogen.

Ik zal die Bertus van jou volgende week eens bellen

En hem eens flink de waarheid vertellen

“Wie aan Jannie komt, komt aan mij!

Zo Bertus, met zo’n topwijf is een vent gewoon blij!!

Ze is toevallig wel de beste kabeljouw gehaktballer maken van het land!

Zonder Jannie was jij allang in de goot beland!”

Jannie, die foto van je mooie gezin met alle aanhang die je liet zien.

Dat was precies een foto, zoals  ik mijn gezin over 10 jaar ook zie.

Zoveel gezelligheid en warmte, een prachtig beeld.

Ik hoop van harte voor jou dat jij dit gevoel met mij deelt.

De kwetsbaarheid die je deze week durfde te laten zien

Daaron ben je een groot voorbeeld voor iederien

 

En dan Miranda, wat een lieverd ben jij

Helemaal toen van de week die nekspier van mij

Een verkeerde draai maakte

En jij hem met je zachte handjes weer recht kraakte

Je las mijn ziel ondertussen nog even

Om daarover een paar hele rake dingen aan mij door te geven

Wat een mooie talenten in jou

Lieve Miranda, ik weet het zeker. Ik hou van jou.

En dan jouw sessie gisteren. Wat een indruk maakte dat.

Mijn ogen waren aan het eind helemaal nat

Wat gun ik jou de duidelijkheid die het je gaf

En ik hoop van harte voor jou : Over een paar maanden: Stefan en Miranda, weer helemaal in love

De band die ik met jou voelde deze week was bijzonder en mooi. Je bent onververgeteleek

Dank voor je komst in mijn leven, al duurde het maar een week.

 

En dan Diana

Bergsma

Wat een power, wat een tact, wat een wijsheid

Jij bent voor mij de onbetwiste koningin van de spiritualiteit

Een enorme bewondering hoe je het elke keer weer voor elkaar kreeg

Na elke opstelling was de hoofdrolspeler helemaal leeg

Wat een oerkreten, de exorcist is er niks bij

Lieve Diana, ik ben zo ontzettend blij

Dat ik deze week met jou hier heb beleefd

Ik zal je nooit vergeten, zolang ik leef.

 

En wat was nu de moraal van dit verhaal

Ik houd van jullie. ALLEMAAL!!

 

oktober 2014 Personal coaching traject met Diana

♦Met respect, aandacht en ruimte voor je eigen proces krijg je inzicht in de rode draad van patronen en afweer in je leven die je belemmert om te zijn wie je werkelijk bent. Het kunnen herkennen, begrijpen en naast me neerleggen van oude pijn is bijzonder waardevol voor mij. Ik kan nu ingrijpen in vastgeroest belemmerend gedrag en indien nodig de ander erbij betrekken om mij daarbij te helpen. Ik heb tijdens dit personal coaching traject een belangrijke eerste stap gezet richting volledige acceptatie van mezelf, waardoor ik met meer liefde naar mezelf en anderen kan kijken. De tijd van het nieuwe DOEN is aangebroken! Veel dank Bianca

september 2014 Leef je talent met Diana en Jolanda

In de eerste plaats "chapeau" voor jullie,  jullie bezieling, jullie werk!
Chapeau betekent in het frans/vlaams: "hoed af, respect"!

Een prachtige week van grensverleggende ervaringen met energieke natuur
wandelingen :
- een ontmoeting met jezelf en de ander
- bewustwording van jezelf en de ander
- acceptatie, loslaten, helen
- balans vinden in ....
- je "vergeten" of "verstopte" talent ontdekken...
- een frisse kijk krijgen op.....
- (beroeps)mogelijkheden zien, rekening houdend met je talent

Welk effect heeft deze week gehad nu ik terug ben in mijn oude drukke
bestaan?
- 1 ste dag:
   Aankomst, euforisch, blij...mijn man zei dat ik schitterde...mooi
compliment!
- Volgende dagen:
   Back in reality...voel me overdonderd door de hoeveelheid werk die op me
wacht, van huishouding tot beroepswerkzaamheden.
   De moed zakt in mijn schoenen MAAR....NIET VOOR LANG!
- 2de week:
   IK DENK AAN DE PRACHTIGE WEEK MET ZOVEEL BEWUSTWORDING VAN MEZELF, DE
ANDER, MIJN LEEF EN WERKSITUATIE.
   EN PLOTS HERINNER IK MIJN 4 KERN WOORDEN: BALANS - OPLOSSEN -
CREATIVITEIT - WINNEN
   IK ONTVANG EEN BOOST VAN +++ENERGIE...m.a.w. ACTIE
   PRAKTISCH: EEN GOEDE PLANNING VAN WERK TAKEN/OMGEVING MET PLAATS IN
RUIMTE EN TIJD VOOR CREATIVITEIT EN ONTSPANNING

DANK JE WEL JOLANDA EN DIANA!" Leef je talent is in mijn ogen dé kans om de weg (terug) te vinden naar jezelf en je diepere wens: wat wil jij in je leven manifesteren op basis van jouw unieke talent? In een veilige omgeving bieden Jolanda en Diana ieder met hun eigen vakkundige invulling een uitdagend en dynamisch programma dat continu wordt afgestemd op de behoeften van de deelnemers. Het decor wordt gevormd door de prachtige Zuidwestkust van Portugal die bijzondere inspiratie voor bezinning biedt. Persoonlijk heb ik deze week ervaren als een doorbraak die me met nieuwe energie bracht op het pad naar mijn droom, mijn talent en mijn innerlijke kracht. Vol vertrouwen vervolg ik dit pad na deze intense en onvergetelijke week in Portugal." Sarah (34 jaar) Liefs, SarahEen week lang met mezelf aan de slag en even helemaal los zijn van het werk, het gezin en de dagelijkse beslommeringen met 2 zeer betrokken en vakbekwame coaches in een kleine groep was erg heilzaam. Diana en Jolanda voelen beiden goed aan wat je nodig hebt, daarbij heeft de helende werking van Diana diepe indruk op mij gemaakt. Het heeft mij inzicht gegeven in oud verdriet, waarbij ik mocht ervaren dat Diana daarin kan helen! Ook m'n kwaliteiten kwamen aan het licht. Een verpletterend inzicht!!! De afwisseling van activiteiten vond ik prettig; Jolanda nam ons dagelijks mee in de prachtige natuur van de Algarve met o.a. bezinning en met Diana hadden we op locatie de groepsactiviteiten. De locatie was heel fijn om te vertoeven met lieve en gastvrije mensen en een heerlijk zwembad. Een intensieve, onvergetelijke en prachtige week in een heerlijk klimaat en een fijne groep!
Liefs Esther
 

september 2014 Personal coaching traject met Diana

"Tijdens mijn drie-daagse individuele coaching bij Diana heeft zij veel deuren geopend die ik al jaren gesloten had, waarachter ballast zit die ik met me mee draag. Door middel van diverse werkvormen heeft Diana me doen voelen wat ik echt nodig heb, in plaats van met mijn hoofd te bedenken wat goed zal zijn. Ze wist een aantal rake conclusies te trekken over de vorming van mijn persoonlijkheid door gebeurtenissen uit het verleden, rollen binnen het gezin stonden hierbij centraal. Verder heb ik goede tips gehad voor mijn houding tegenover anderen. Diana heeft me met veel warmte ontvangen, de coaching was niet altijd leuk, maar zeker doeltreffend!" veel dank Lies

augustus 2014 Personal coaching traject met Diana

De coaching van Diana was autentic en soepel. Doordat de verschillende onderdelen in elkaar vloeiden ging ik open en ging ik onbevangen de oefeningen in. Ik verbaasde me steeds over de uitkomst van de oefeningen omdat ze precies mijn kern raakte. Na dit weekend zijn er essentiele veranderingen in mij gekomen en heb ik concrete en tastbare handvatten waar ik direct iets mee kan. Diana gaf me veel ruimte en had geduld net zolang totdat het kwarte viel. Heel veel dank, Moniek

juni 2014 Yoga en Coaching met Diana en Tara

 een heerlijke vrouwenweek die mij inspireert en me verder helpt in het integreren van mijn vrouwelijke zachte kant in mezelf. Ik heb me weer kunnen herinneren in wie ik ben als vrouw. Dank voor de spiegels, dank voor de liefde die is ontstaan in de groep en dank dat we samen dit mochten delen. 


In deze midweek ben ik er achter gekomen wat de bron is geweest van mijn jarenlange worsteling met van alles in mijn leven. Ik kwam mijn verdriet tegen, dat was een opluchting. Ik kan nog niet zeggen dat ik stralend wegga, maar ik voel wel vertrouwen om verder mijn pad te gaan. De combinatie Coaching, Yoga, het lekkere eten van Tonneke, de fijne groep maakte het een hele fijne week, ondanks de taaie kanten. Diana vind ik in haar coaching heel helder, to the point, grappig, echt geweldig gewoon! Heel veel dank Geeske


Een bijzondere midweek in een prachtige en landelijke omgeving van Vorden. Tara en haar fijne yoga lessen hielpen mij om de verbinding aan te gaan met mijzelf.
Diana en haar unieke en liefdevolle wijze van coachen bracht eerst verwarring, daarna helderheid en inzicht. Ik kan weer verder. Ik sluit met een open Hart 5 mooie dagen af! Bedankt Diana en Tara, liefs Monique


De retraite bracht me terug bij mezelf en mijn kern. De coaching hielp me in het omgaan met mijn weerstanden en hielp me om door de weerstand te gaan om te voelen. Daardoor kon ik echt tot mezelf komen in wie ik ben. Er ontstond een hele hechte groep wat erg fijn was. Er was een goede afwisseling tussen de yoga en coaching, ik ben blij dat ik concrete handvatten heb meegekregen! Veel dank Esther

april 2014 Een ontmoeting met jezelf met Diana

De retraite week was voor mij een week vol ontmoetingen met mezelf en anderen, vol inzichten over waarom ik ben wie ik nu ben en wat ik te doen heb. Diana slaagt erin met een bijzondere combinatie van werkvormen het diepe in jezelf te bereiken. Met overgave aan ieder in de groep zet ze haar rijke verbindende kracht in. Diana werkt steeds met wat er "nu" is en wat op dat moment nodig is. Dat levert een steeds weer verrassende dag, waarbij ik telkens weer andere een ontmoeting met mezelf had. De prachtige serene plek Ayurveda hotel Luna y Sol waar mensen met liefde en passie werken was voor mij het ideale decor voor deze retraite week.

Dank Diana voor je krachtige energie, de gave om te verbinden en je wijsheid. De aanraking met mijn ziel, een verwarmde gloed. Dank Jan


De locatie, het programma, de slaapkamers, de behulpzaamheid van het personeel: allemaal perfect op elkaar afgestemd en de liefde hangt hier in de lucht.

Mijn gedachten, mijn hoofd dat deel van mezelf ken ik wel, de andere delen in mezelf wilde ik meer leren kennen. Deze week heeft me niet alleen nieuwe inzichten en verdieping gegeven, ik heb het ook echt gevoeld! Door de begeleiding van Diana sta ik steviger op mijn voeten dan aan het begin van de week en voel me een stuk lichter. Door de veiligheid in de groep durfde ik een confrontatie met mezelf aan die ik al heel lang uit de weg ging.Het was niet makkelijk maar ik loop nu niet meer weg voor moeilijke dingen. Veel dank en Liefs Neeltje


Een nieuwe manier van " een ontmoeting met mezelf" heeft mij gebracht dat ik met een andere bril (positieve) naar mezelf ga leren kijken, waardoor ik meer rust in mijn leven vindt. Een hele bijzondere retraite, ik heb genoten, gelachen en gehuild en kan weer verder,  veel dank van Wilma


Diana weet op een speelse en krachtige wijze te spelen met de "ikken" die onze kwaliteiten beïnvloeden. Dat is waar ik bewust van werd tijdens deze retraite op een prachtige plek in Spanje. 

Twee weken later:Ik merk dat mijn stem lager en dieper klinkt. Alsof ik me mezelf beter kan horen (en de ander ook!) Het was een heerlijke week die mij veel inzichten heeft gebracht, met name de diepere en alomvattende uitwerking van de dramadriehoek. Dat heeft mij in de thuissituatie veel gebracht door te ervaren dat ik steeds het perspectief te kiezen van waaruit ik kijk. Het draagt bij aan het behouden van mijn innerlijke rust, mijn baken van waaruit ik de juiste afwegingen maak. Nell


Een ontmoeting met jezelf, hoe leuk is dat? Ik kan je vertellen: dat is heel echt leuk! Voor mij was deze retraite helemaal af, alleen de plek al maakt het heel bijzonder. Het hotel, de lieve mensen, het eten, de zon, de omgeving. Alles straalde rust en liefde uit.Door mijn levensverhaal op te schrijven kwam ik in contact met mezelf. Ik zag opeens de verbanden tussen mijn verleden en nu, ik zag ook hoe ik mezelf klem had gezet. En wat ik ondertussen was kwijtgeraakt. Dit was een openbaring. 

Diana en de groep waren liefdevol. De groepsleden waren heel divers en uniek en we vulden elkaar goed aan.Door de dynamiek in de groep maakte ook dat er ruimte was dat er alles mocht zijn, wat mij vooral aantrok was de openheid, de werkruimte en de stijl van werken van Diana. Zij gebruikt veel verschillende methoden om iemand echt in contact te brengen met zichzelf. We hebben gedanst, gelachen, gehuild, geschreeuwd, gespeeld,en nog veel meer. Ik ben door deze reis in mijn innerlijke kracht gekomen en voel weer liefde voor mezelf. Het was een bijzondere liefdevolle ontmoeting. Liefs Petra

december 2013 Alles is Liefde met Diana en Dick

Ik heb supergenoten van deze retraite "Alles is Liefde". Heerlijk creatief, je stem gebruiken, spelen en ik ben erg onder de indruk hoe Diana en Dick iedereen met een flinke dosis positiviteit en liefde weer naar huis laten gaan. Ik voel me vervuld en blij dit met zo'n fijne groep en begeleiders te hebben mogen meemaken. Hartelijke dank voor alles! Marijke


Mijn wens om door de retraite bij mezelf te komen is in vervulling gebracht. Het was heerlijk om creatief bezig te zijn en daarmee tot rust en inzicht te komen. De klankoefeningen die bevrijdend werkten en de groepsprocessen hebben me weer een stapje verder gebracht. Opgeruimd en met wat nieuwe elementen aangeraakt ga ik weer naar huis. Dank jullie voor de bijzondere en bezielde begeleiding hierin. Liza


Vijf dagen "Alles is Liefde" dat was een fijn gevoel! Een mooie mix van alles, stilte, rust, lawaai, klanken, beweging, aanraking, vormen, enz.. Een mooie mix van allerlei werkvormen ook vanuit jullie beider expertise. Heerlijke geleide meditaties, zalige klanksessies nooit gedacht dat ik die zalig zou vinden, ontspannend werken met beeldende vormen. De combi van lichtheid (veel lachen in een heerlijke groep) en de diepgang was voor mij precies goed. Petje af voor de manier waarop jullie ieder vanuit jullie eigen stuk mensen begeleiden. Diana, met zoveel verschillende gezichten en kwaliteiten, dan zacht, begripvol, dan weer direkt en confronterend maar altijd veilig en zorvuldig. Dick, van jouw stem kom ik meteen in een meditatie toestand, ook genoten van je humor en de manier waarop je bij sommige processen Diana aanvulde. Al met al ga ik (ver)lichter naar huis en een fijn gevoel om 2013 af te sluiten. Dank jullie wel! Pien


Hoi Diana

Ik heb je klanken als heel "oer" en echt ervaren, ik heb eigenlijk nooit eerder iemand gehoord waar er zo "niets" tussen zat, die zo compleet ingetuned was op de bron, waarbij er zoveel verbinding ontstond. Ik moest denken aan toen ik een klein meisje was, de grote drum in de carnavals optocht, die door mijn hele lijf resoneerde en wat een fijn gevoel dat was. Dat geldt voor je klanken, maar ook voor je intuïtieve manier van werken met mensen in het algemeen, als je daarbij Voice Dialogue of Innerlijk Kind of ander technieken inzet, de resultaten waren ook bij elk van ons verbluffend en het was overduidelijk dat het telkens bij ons allemaal "binnen" kwam. Ik vind het prachtig hoe je zo veelzijdig en met een heel eigen twist allerlei technieken combineert. Ik vind jou een warm en echt mens, je manier van werken heb ik als heel zachtaardig, maar toch heel doeltreffend ervaren - het was spannend, maar haalbaar om door middel van klank zelfonderzoek te doen bij jou! Voor mij was de 5-daagse een perfecte bevestiging van wat ik eigenlijk al voelde, maar niet durfde geloven...Ik zit op mijn pad als professioneel Mezzosopraan zangeres en ik kan van hieruit nog heel veel leren en ontwikkelen, ik geniet van elk moment! En mijn lespraktijk veranderd langzaamaan steeds meer in het bedrijf wat ik in december al had opgericht - met aangereikte naam ;-) - Harmoniflow! Ik kom heel graag nog een keer bij je voor wat stemwerk, dat lijkt me erg boeiend en fijn, en ik overweeg om mee te gaan met de Wilde Wijze Vrouw die je bij Helios geeft in het voorjaar - ik heb haar gezien in mezelf en ik vind haar erg leuk en wil haar graag beter leren kennen ;-) Ben je boek trouwens aan het lezen! Lieve groet, en tot ziens! Monique


Weten dat je een retraite ingaat waarbij je weet van te voren dat je alleen maar weerstand in jezelf tegen zult komen is een mooie uitdaging. Voelen dat je welkom bent in al je weerstand is een verademing. Je weerstand voelen, ervaren en beleven is een pijnlijke ervaring. Hierin gesteund worden voelt warm en vertrouwt. Dank voor de begeleiding, alles moest zijn zoals het moest zijn. Ik hoef niet perfect te zijn, niet af te zijn, Ik hoef alleen maar te zijn. Heel veel liefde en warmte toegewenst. Daniel


Een retraite dat begon uit nieuwsgierigheid en bekroning op een heel fijn jaar. Na weerstand en angst op de eerste dagen werd het voor mij een bijzondere ontdekkingsreis met nieuwe ontdekkingen in mezelf. Ik voelde me gestimuleerd en kwam door de beleving van creativiteit en klank dichterbij mijn dromen en de Toekomst. Een samenzijn met mezelf gedeeld met anderen, mijn zintuigen zijn geopend en het waren heerlijke ervaringen. Bedankt voor deze ontdekkingen van een nieuwe wondere wereld in mij, zo mooi, zo zacht en teder. Jullie benadering naar iedereen is anders, maar zo perfect voor die persoon. Heel speciaal! Veel liefs met warmte, Natascha


Eigenlijk kan ik het nauwelijks in woorden vatten wat de deze vijf dagen voor mij hebben betekend. Dat is natuurlijk mooi want ik kwam hier om te ervaren. En ervaren heb ik: met mezelf, met jullie, met een geweldige groep prachtige en unieke mensen. Het heeft me enorm geraakt hoe mooi en zuiver jullie met een ieder van ons hebben gewerkt en de effecten die zo voelbaar en zichtbaar waren. Ik me me in elk geval heel welkom en veilig gevoeld om mezelf te laten zien. Ik heb me laten laten horen en ik heb kunnen voelen daar ben ik jullie heel dankbaar voor. Veel liefs en tot ziens! Moniek


♦Dit gedicht wilde ik met jullie delen! Gaat over zelfliefde voor jullie zelfbeeld.

Mijn ervaring: toen ik mezelf begon lief te hebben kon ik zien dat emotionele pijn en lijden alleen waarschuwingen zijn,
dat ik niet mijn eigen waarheid leef...

Heel veel liefs Sjors Vinke
 
Gedicht

Toen ik mezelf begon lief te hebben
kon ik zien dat emotionele pijn en lijden alleen waarschuwingen zijn,
dat ik niet mijn eigen waarheid leef
nu weet ik dat is AUTHENTICITEIT

Toen ik mezelf begon lief te hebben, …
begreep ik hoezeer het iemand kan beledigen
als ik probeer mijn verlangen bij hem door te drukken
zelfs als ik wist dat de tijd er niet rijp voor was en de persoon er niet klaar voor was
en zelfs als ikzelf die persoon was
nu weet ik dat is RESPECT

Toen ik mezelf begon lief te hebben,
ben ik gestopt met het verlangen naar een ander leven
en kon ik zien dat alles rondom mij een uitnodiging is om te groeien
nu weet ik dat is RIJPHEID

Toen ik mezelf begon lief te hebben,
begreep ik dat ik altijd en bij elke gelegenheid
op het juiste moment en op de juiste plaats ben,
en dat alles wat er gebeurt is, juist is
vanaf dat moment was ik rustig
nu weet ik dat is VERTROUWEN

Toen ik mezelf begon lief te hebben,
heb ik me bevrijd van alles wat niet gezond voor me is
voedsel, mensen, dingen, situaties
en vooral wat me naar beneden haalde, weg van mijzelf
aanvankelijk noemde ik het “gezond egoïsme”
maar nu weet ik dat is LIEFDE VOOR JEZELF

Toen ik mezelf begon lief te hebben,
stopte ik met proberen gelijk te hebben
en sindsdien had ik minder vaak ongelijk
vandaag heb ik ontdekt dat is BESCHEIDENHEID

Toen ik mezelf begon lief te hebben
herkende ik dat mijn denken me kan verstoren en me ziek kan maken
maar als ik verbinding maak met mijn hart, wordt mijn denken een waardevolle bondgenoot
vandaag noem ik die verbinding WIJSHEID VAN HET HART

We hoeven niet bang te zijn voor verdere discussies, conflicten
en problemen met onszelf en anderen
want zelfs sterren botsen soms op elkaar
en daaruit ontstaan nieuwe werelden
vandaag weet ik dat is LEVEN

augustus 2013 Jezelf Spelend ontwikkelen met Diana

♦Wat een feest, deze week. Ik heb veel geleerd over mezelf in een fantastische groep mensen. Veel dank Hube


♦De retraite: Jezelf  Speels Ontwikkelen was spannend, leuk en leerzaam. Het heeft me geholpen bewuster te maken van spanningen, emoties en mijn energie. En vooral om mijn mogelijkheden te zien en te ervaren om hier nog beter me om te kunnen gaan. Voor mij was het nieuw om in een groep en met speelse vormen te werken, het heeft me echt veel gebracht. Een belangrijke innerlijke reis. Martijn


♦Diana, je bent een fijne vrouw, er is heel veel helder geworden voor mij. Ik heb veel van je geleerd in zo'n weinig dagen in een prettige sfeer. Dank je, Jan


♦Door jouw aanpak kwam er bij mij een verrassend en nieuw inzicht naar boven. Dit gaat mijn leven zeker verrijken. Dank je wel hiervoor! Je hebt een bijzonder  talent om met mensen om te gaan. Liefs Trijny


♦Bedankt voor deze week! Voor je betrokkenheid, je heldere analyses en het doorpakken. En dat alles met liefde zodat ik nu met meer liefde naar mezelf kan kijken en van mijn innerlijk kind kon gaan houden. Ik ga weg met mogelijkheden. Heel veel dank Yo


♦Deze retraite, waar overigens hard gewerkt werd aan het "innerlijk kind", heeft mij weer op doen staan na een periode van twijfel in mij leven. In de groep ging ik weer leven en kon ik mijn talenten weer kwijt! Dank Diana, Lucy


♦Deze midweek in Hurwenen liet me opnieuw wenen. Wenen om mijn wonden die ik als kind opliep. Mee-wenen om de wonden van anderen, die me lieten zien en voelen wat hun nog dwars zat. Samen als groep door een proces van openheid, speelsheid en de veilige begeleiding van Diana. Heerlijk om te dansen, mensen mee te maken die hun innerlijk kind lieten zien en hoe zij hun volwassenheid ervaren. Er werd veel herkend en begrepen. Onze zelfbeelden onthulden hoe we naar onszelf kijken, we konden de ruimte innemen die we nodig hadden. Ik leerde vooral een goede moeder te zijn voor mezelf!! Liefs Mirjam


♦Ik ga weg uit deze retraite met de bevestiging dat ik een mooi mens ben en met het besef dat ik voor mezelf meer wil betekenen! Suzanne

juni 2013 Personal coaching traject met Diana

♦Ik heb met recht een ontmoeting met mezelf ondergaan. Via de biografielijn terug naar mijn oorsprong, startende met eerste levensfase 0-7 jaar. Daar waar hardnekkige patronen zijn ontstaan waardoor ik gedurende mijn leven verder van mijn innerlijke zelf kwam te staan. De energievreters waardoor ik lichamelijk, en geestelijk denk ik ook, meerdere malen in de soep ben gelopen. 

Mijn biografielijn opstellen liet me weer landen op aarde en contact maken met mijn innerlijke lijn. Ik was flink opgestegen naar de uiterlijke lijn, mijn CV lijn zeg maar, die van het werk en de vele werkzaamheden buiten het werk naast de opvoeding van mijn 3 jonge kinderen. De biografielijn bracht me ook bij mijn gekwetste innerlijk kind. Ik wist niet eens dat ik die had! Diana heeft me inzicht gegeven in hoe ik dit innerlijk kind bescherm en daarmee ook heel. Het werkt echt!

De  personal coaching is een actieve manier van werken aan jezelf op zoveel vlakken, wekelijks merk ik de verbetering en wordt mijn leven steeds plezieriger en aangenamer. Ik ben zoveel rustiger en meer gaan handelen vanuit ontspanning. Ik heb mijn energie terug gekregen, mijn pijnen zijn verdwenen en andere lichamelijke klachten nemen ook steeds meer af. Wat een bevrijding!

Deze manier van werken aan jezelf geeft mij zoveel meer en sneller resultaat dan ik voor mogelijk had gehouden. En dank Diana voor je liefdevolle confrontaties! Zeer effectief om patronen te doorbreken en het roer eens echt om te gooien. Een essentiële investering om mijn volgende levensfase binnen te stappen.

Dank Astrid

mei 2013 Leef je hart met Diana

♦Wat een rijkdom heeft deze reis mij gegeven. Mede door de intense aanwezigheid en betrokkenheid van Diana en groepsgenoten. Mijn medereizigers en ik hebben allemaal op "eigenwijze" een weg naar een heel hart of heling van een gebroken hart gevonden. De verloren stukjes ook weer teruggevonden. Nu vanuit mijn voeten begin ik met het bewandelen van mijn eigen pad op de Pooh-manier.

Diana en groep, vanuit mijn hart bedankt, Jitty


♦Een week bezig zijn met mijn hart, In stilte en in klank, samen en alleen, in regen en in zonneschijn, mijn hart heeft ervan genoten, Sietske


♦Diana, deze week is een reis voor me geweest waarbij ik eindelijk en totaal onverwacht een eind bestemming heb bereikt. Natuurlijk blijf ik reizen maar dan niet meer vanuit het zoeken maar vanuit een nieuwsgierigheid naar "vinden". Mijn dankbaarheid voor het kunnen innemen van mijn plek waar ik thuishoor, is groot. Ook naar mijn reisgenoten die me zo gesteund hebben in dit proces. Heel veel dank Riette


♦Het was voor mij een hartverwarmde week, zowel om de "flow " van mijn eigen hart opnieuw te voelen, als ook om het te delen met elkaar. Dank Yet


♦Deze retraite heeft voor mij veel betekend. Een rollercoaster van emoties en gevoel, waarin mijn hart zich heeft geopend. Door de groei die is ontstaan voelde het als een vulkaan die op uitbarsten stond. Door het gevoel toe te laten weet ik nu dat ik met mijn hele hart kan spreken! Geweldig dankjewel!! Liefs Lianne

april 2013 Yoga en Coaching met Diana en Tara

?Diana en Tara, Ongelooflijk wat jullie hier neerzetten en hoe jullie mensen terug naar zichzelf kunnen brengen. Tara, ik vond balans in mezelf die ik niet eerder gevoeld had. Je was een plezier om naar te kijken tijdens de yoga en hoe je leeft met respect voor alles om je heen. Bedankt voor je bemoedigende woorden en je kennis die ik meeneem naar huis. Diana, het was geweldig om te zien hoe jij met de groep omging. Met liefde, compassie en vanuit de juiste positie zet jij hier iets heel moois neer! Ik gun je het allerbeste in de toekomst zodat jij meer harten kunt bereiken en mensen terug kunt brengen naar hun ware essentie, hun eigen kracht.
Tara en Diana jullie zijn echte heldinnen voor mij, ontzettend bedankt.

Eva, journaliste van het Magazine Onkruid


?In eerste instantie, bij het zoeken naar een retraite met inhoud en diepgang, was ik behoorlijk kritisch. Mijn angst was terecht te komen bij een coach met wellicht de juiste diploma’s en een mooie website maar zonder dit vanuit zijn/haar ZIJN te doen. Toen ik jou gesproken had wist ik dat ik de juiste persoon gevonden had, één met warmte, diepgang, échtheid en oprechtheid. In de retraite vond ik meer dan ik zocht; een schitterende plek met veel mooie natuur, liefdevolle en open mensen om mij heen en begeleiding naar plekken in mijzelf waar ik mijn blokkades op een zachte manier onder ogen kon zien. Je klanken (soundhealing) raakten mij tot diep in mijn ziel, ze voelden warm, helend en recht vanuit het hart. De maaltijden waren stuk voor stuk fantastisch, en met veel liefde klaargemaakt. Kortom, een zeer professioneel begeleide week waarin ik een grote stap voorwaarts heb kunnen zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ga ervoor om deze innerlijke rust vast te kunnen houden, en zal jouw begeleiding aan iedereen aanbevelen! Heel veel liefs, Mireille Groenendijk


?Mooie rustige Yoga van Tara. Goed, smaakvol en gezond eten. Ervaren-, liefdevolle-, creatieve- en begripvolle begeleiding van Diana in ons eigen proces. Voor mij voelde het zo vertrouwd dat ik veel durfde los te laten en te ervaren. Deze workshop is een aanrader als je de Heldin in jezelf wilt ontmoeten. Liefs Els


?Lieve Diana, Krachtig, Profesioneel, Humor, Levensgenieter, Guitig. Bedankt voor de inzichten die ik op een dieper niveau heb kunnen opdoen via de coaching en de opstellingen. Sommige zaken waren nieuw voor me zoals de symbiose met mijn zoon. De aangereikte beelden en de soundhealings vind ik krachtig. Ook de rituelen zijn heel sterk en zullen lang bijblijven. Dank je Cath.


?Wat een week vol impact heb je me gegeven. Ik ben verder en dieper gekomen dan dat ik had gedacht. Ook je humor en je pragmastisme zorgen ervoor dat het luchtig blijft en niet alleen een week van emoties. Kortom de week en ik zijn in balans. kus Joyce

april 2013 Helende klanken met Diana en Peter

Lieve Diana

♦Genoten van de mooie plek, het warme water, de klanken en het heerlijke eten. En juist door de aandacht van Peter en Diana, de veiligheid die zij weten te bieden maakte dat ik mij Thuis mocht voelen. Een warme, liefdevolle, heilzame ervaring. Van harte aan te bevelen! Caroline


♦Ik denk nog vaak terug aan onze retraite. Het heeft heel veel bij mij los gemaakt en daar ben ik voorlopig ook nog niet klaar mee. Maar het voelt goed en ik ben bezig met verwerken, loslaten, het nieuwe leven zonder m'n echtgenoot Harry weer aandurven, aankunnen.
Eindelijk, eindelijk heb ik in dat weekend begrepen dat loslaten echt iets anders is dan vergeten, en durf ik heel voorzichtig aan weer te genieten van momenten in m'n leven zonder schuldgevoel. Zoals Harry het zo graag wilde..... Maar daar was eerst ruimte van binnen voor nodig en die is daar ontstaan ..... 
Ik ben niet zo goed om deze intense gevoelens te verwoorden maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Eigenlijk weet ik dat wel zeker.... jouw inlevingsvermogen is wel heel groot.....Lieve Diana zoals ik al eerder zei: wij zien elkaar weer!  Een warme groet, Jose


♦Een heerlijke retraite waarin ik heel ontspannen en diepgaand heb kunnen werken aan mezelf. Ik voelde me gezien en gehoord in wat ik wilde. De klank, lichaamswerk en waterwerk waren evenwichtig opgebouwd en vullen elkaar prachtig aan. Mijn ziel reageerde op de zang, met lichte tranen van herkenning. In het waterwiegen voelde ik me opnieuw geboren worden. Ik voel me nu thuis gekomen, heel veel dank Kitty


♦Helen door waterwiegen en klanken mee te mogen maken. Het geheel werd een heel bijzondere ervaring. Een ervaring die eigenlijk niet te beschrijven is omdat je dit simpelweg moet voelen. Door de optimale ontspanning die ik met het waterwiegen van Peter kreeg en de begeleiding en persoonlijke verdieping die je krijgt van de de helende klanken van Diana, heb ik veel inzicht gekregen, antwoorden die er wel zaten maar nog niet naar boven kwamen, verwerkingsprocessen die verder uitgediept werden. Ik kwam als een ander mens terug en voel dit geluk nog steeds. Een echte aanrader. Liefs Nathalie


♦Is het een oude herinnering in ons? Oervertrouwen, warm, veilig  en zonder taal Gedragen te worden, drijvend, meebewegend en helemaal met jezelf te zijn.
Mijn ervaring in het water met  Diana en Peter voelde als tijdloos. Het waterwiegen en de klanken  waren voor mij een nieuwe ervaring. Mijn lichaam wat in balans en licht drijft, met hier en daar soms een kleine ondersteuning van een zacht kussentje in een knieholte. Me laten bewegen, zonder moeten, zonder taal, zonder druk. Mijn armen die zich van en naar mijn lichaam bewegen en aan voelen als sierlijke vinnen. Mijn oren in het water horen klanken, ze geven troost, ik voel en hoor mijn ademhaling in een intens rustige cadans. Ik drijf, ik ben  licht , ik voel me vrij en vol overgave. veel dank Sheila


♦Het was voor mij een fantastisch weekend. Daar ik door jullie zeer respectvol benaderd werd, gaf mij dat een gevoel van veiligheid en vertrouwen om te komen tot een diepere laag in mijzelf. Nogmaals veel dank daarvoor. Mieneke


♦Een diepgaande ervaring. Het waterwiegen kende ik maar deze combinatie met de klanken en het boventoon zingen van Diana spraken tot een onderbewust deel van mij waar ik eigenlijk geen woorden aan kan geven. Ik  beleefde op een heel diep niveau een interactie die ik vooral lichamelijk beleefde. Ik kon me eraan overgegeven en mijn lichaam bewoog zich zonder bewuste controle. Heerlijk! Lila

februari 2013 Heel je hart met Diana

♦Wow....wat een week. Naast de prachtige omgeving heb ik genoten van een bijzondere mooie innerlijke reis.Dit onder vakkundige leiding van Diana. De reis beginnend bij jezelf geeft d.m.v creatief werken zoals klank, dans, beeldend vormen de richting aan. Het creatief bezig zijn werkte voor mij als een navigator, ik kreeg inzichten en heeft me geleidt tot waar ik wezen wilde. Om als man hieraan mee te kunnen en  mogen werken heb ik als zeer bijzonder ervaren. Hartelijke dank Gerard


♦Deze retraite heeft mij dichter bij mijzelf gebracht en inzicht gegeven. Het schilderwerk en het leren omgaan met mijn stem was soms confronterend wat mij ook veraste. Ik heb gemerkt dat ik me beter kon aarden en dat er nog diepe pijn en verdriet zat. In mijn schilderwerk heb ik geleerd vanuit mezelf te werken, eerst was het nog bedacht en was ik aan het zoeken naar de vorm, veel later kwam de vorm uit mij. Ik weet nu dat ik daardoor in mijn relaties meer mezelf kan zijn en kan ik vanuit mijn kracht grenzen stellen! Deze retraite heeft voor mij bevrijdend gewerkt en heeft me weer een stukje verder gebracht op mijn pad. Heel veel dank daarvoor Marion


♦Het terugvinden en op zoek naar jezelf, waar te beginnen? De afgelopen week was voor mij heel bijzonder. Door middel van kunstzinnig bezig te zijn en je te focussen op je eigen gevoel kwam er een hoop in mij los. De familieopstellingen en de soundhealing gaven mij veel inzichten. Het werken in een groep was heel prettig, ik voelde mij heel veilig en ik had herkenning met anderen. Je komt in verbinding met elkaar. Ik zou mensen willen zeggen die dit lezen en nog twijfelen om een retraite te doen: Ga ervoor! Het is een ontzettende mooie reis en een rijkdom om terug te komen bij je hart en het kind in jezelf. Diana heel erg veel dank! liefs Nancy


♦Ik ben een meer beschouwend en analytisch mens en na deze retraite zat ik echt in mijn gevoel. Heel bijzonder om zo alles te voelen. Ik was verbaasd dat de diverse methoden die Diana hanteert zo diepgaande werking op mij hadden. Het leek net alsof ik steeds in mijn eigen spiegel keek en daardoor kon ik meer begrijpen hoe ik kon veranderen. Ik kijk met plezier en veel warmte terug op deze hele mooie week. Dank lieve groep en Diana. Marloes


♦Thuis komen bij jezelf een helende, zachte reis over je pijn, door je angsten heen. De diepte in om het oude los te kunnen laten en het nieuwe in je te laten opborrelen. Loslaten kan je leren met een klank, een kleur en een grote verbondenheid met jezelf en de groep waarin je herkenning, troost en liefde vindt. Nu beleef ik een prachtig nieuw liefdevol gevoel. Ik hou hele mooie, sterke herinneringen over aan de week. Ik zou zo terug aan de week beginnen, rust en enkel mijn hart en ik in een enorme verbondenheid met de stilte, de natuur en de groep. Ik ben thuis bij mezelf.  Hartelijk bedankt Diana voor jouw licht en kracht......Catherine, 32 jaar.


♦Ik had zo'n behoefte weer terug te kunnen komen bij de helderheid en zuiverheid van mijn hartgevoel en de wijsheid van mijn lijf. Mijn misleidend hoofd had vrij spel gekregen. Ik kon niet meer kiezen want het klopte niet. Ik kon niet meer in beweging komen want ik was de richting kwijt. In de veelheid en breedheid van beweging, sound, krijt, kleur, en kunde heb ik de mogelijkheid gekregen mijn eigen weg terug te gaan ervaren. Met de afstemming op ieders proces per moment per dag, maakt, dat ik naar huis kan gaan, geheeld. Grond onder mijn voeten voelend en een hernieuwd gevonden contact met mezelf. Doorleefde diepte in totale lichtheid is wat je te bieden hebt Diana. Dank daarvoor! Sheila

 

januari 2013 Personal coaching traject met Diana

De afgelopen dagen heb ik eindelijk gevoeld waar ik sta in mijn leven. Mijn hoofd heeft steeds geprobeerd er tussen te komen maar door de oefeningen had mijn hoofd niet zoveel kans. Ik kwam in contact met mijn gevoel, dit vult mijn hart met energie, licht en liefde! Veel dank Marloes.

november 2012 Inspirerend in verbinding met Diana en Ton

♦Marcel: Het was een inspirerende innerlijke reis in een rustige, mooie en liefdevolle omgeving. Een bezielend kado voor mezelf!!


♦Gerard: De week inspirerend in verbinding met gewone mannen en vrouwen heeft mij iets moois gebracht. Mijn doelen zijn besproken. De voorzetten zijn gegeven. Het enige wat ik moet doen is SCHIETEN........


♦Mirjam: Ik heb genoten van onze groep, mannen en vrouwen die zo betrokken, warm en liefdevol waren voor elkaar. Verrassende pure maaltijden..en een fantastische begeleiding


♦Wouter: Ik heb de retraite Inspirerend in Verbinding een heel mooie ervaring gevonden. Zij wisselen heel mooi diepgaande werkvormen en speelsheid af. Als groep waren we heel close waarin iedereen heel duidelijk aandacht aan zijn of haar eigen proces en vragen kon besteden. Ik heb een eerste stap kunnen zetten om meer uit mijn hoofd in mijn gevoel te komen. Super, heel veel dank voor deze opening. Ik ga voortbouwen op m'n stappen.


♦Anita: Ik was op zoek. Op zoek naar een kado voor mezelf. Ik had echter geen flauw idee hoe het kado er uit zou kunnen zien. Uiteindelijk heb ik mezelf een mooie coachingreis gegeven. De innerlijke reis was intens, ik had het absoluut niet willen missen. Dank jullie wel voor deze bezielende en inspirerende reis.


♦ Rob: Een week samen met bijzondere mensen, op zoek naar verbinding met jezelf en met de ander. Mooie ontmoetingen, indringende ervaringen met familieopstellingen gecombineerd met soundhealings en lichaamswerk. Een verrijkende week. Het heeft mijn hart geopend.


♦Gedicht van Wouter!

Het is lastig als m'n gevoel blokkeert
En m'n wilskracht opeens is uitgeput en gekraakt
Ik leef ook maar m'n leven zoals ik het me heb geleerd
Tot is op een dag zal zijn ontwaakt

Ik word hier zichtbaar geconfronteerd
Dat m'n emotie onder m'n denken lijdt
Dat ik poses en defensies heb aangeleerd
En dat ik wilskracht en zielskracht te weinig scheidt

Extra kracht en even ontspanning krijg ik op de fiets
Maar voor bezieling en gevoel moet ik echt naar binnen gaan
Met alléén hard trappen gebeurt er niets
De volgende etappe gaat écht over m'n bestaan

Ton,
Aan de eettafel mooie en stoere verhalen
Het hard en het zachte zijn bij jou in één
De meditaties met jouw klankschalen
Zo ongelofelijk, zo intens, zo sereen

Diana,
Met jou ben ik op weg gegaan
In mijn zoektocht naar "wie ik ben"
Prachtig, je diepe invoelen, zo bekwaam
En ons gesprek vanmiddag in de kippenren

Diana en Ton,
Speciaal wil ik jullie samen eren
Man en vrouw, versterkend in energie
Jullie kunnen ons leren én confronteren
Een superduo, werkend met passie in harmonie

Wij als hele groep, een paar dagen lang
Zo close, zo integer, een sterke band
Met allerlei vormen aan de gang
Ieder voor zich, en toch hand in hand

september 2012 Spelend ontdekken met Diana

♦Ik heb ervaring met creatieve weken en ik merkte dat Diana's kennis van vaardigheden, vakkennis en haar creativiteit zeer groot is. In een veelheid van technieken zoals dans, klank, beweging, drama, verstilling, tekenen, boetseren en schilderen werkten deze vormen als een reflectie en een reis naar mijn essentie. Wat een retraite met Diana heel speciaal maakt is haar kwaliteit van kijken, luisteren en voelen. Ze maakt als het ware een filmpje van een moeilijk moment en pikt daar precies het meest essentiele beeldje uit. Daar liet ze mij naar kijken en voelen net zolang totdat ik inzicht kreeg in wat er nu moeilijk voor mij was. Ik voelde me hierdoor heel erg gezien. Ik kon steeds een stapje verder en met haar steun en aanmoediging kon ik ook door mijn pijn om het daarna te kunnen transformeren tot iets wat mij sterker maakte. Het was een mooie week, dank Riette


♦De kracht van creativiteit heeft me laten kennismaken met mijn eigen kracht. Door heel veel verschillende kunstzinnige methoden konden we onszelf waarnemen en uiten. Ik leerde daardoor in mijn kracht te blijven en mezelf niet weg te geven. Ik kon op deze manier beter in mijn energie blijven. Diana liet mij zien hoe ik dicht in mezelf kon blijven op een manier die me energie en zelfrespect oplevert. We hebben een gezellige week gemaakt met wandelen, boottocht, mooi stadje gezien. Tot de volgende keer Mirjam


♦Deze retraite heeft mij dichter bij mijzelf gebracht en inzicht gegeven. Het schilderwerk en het leren omgaan met mijn stem was soms confronterend wat mij ook veraste. Ik heb gemerkt dat ik me beter kon aarden en dat er nog diepe pijn en verdriet zat. In mijn schilderwerk heb ik geleerd vanuit mezelf te werken, eerst was het nog bedacht en was ik aan het zoeken naar de vorm, veel later kwam de vorm uit mij. Ik weet nu dat ik daardoor in mijn relaties meer mezelf kan zijn en kan ik vanuit mijn kracht grenzen stellen! Deze retraite heeft voor mij bevrijdend gewerkt en heeft me weer een stukje verder gebracht op mijn pad. Heel veel dank daarvoor Marion

juli 2012 Vrouwen week met Diana

♦Bedankt voor je inspirerende persoonlijkheid! Een hele bijzondere "krachtige week". Mooie omgeving en een hele mooie reis op zoek naar het innerlijke kind, vrouw zijn, partner zijn. Creatief, Spiritueel en Emotioneel. Fantastische vrouwenweek met volop de ruimte om mezelf te vinden. tot ziens, lieve groet Patricia


♦Het voelt alsof je weer thuiskomt bij jezelf. Je opnieuw leren ontdekken. Het vinden van antwoorden op vroeger onopgeloste vargen en blokkades. Een heerlijk gevoel om dat kind in mij vrij te laten en te zien wat het nodig heeft om te kunnen groeien. De mooie omgeving en rustige locatie bevordert de creativiteit en speelsheid. De figuurlijke omarming van Diana en zielsgenoten stimuleert en geeft je een enorme "BOEST". De retraite is een aanrader voor iedereen die bereid is zichzelf vragen te stellen. Dank Diana en groepsgenoten, Isa


♦Ik heb een bijzondere week en innerlijke reis beleefd. Na zoveel jaren werken aan meer "mij" willen- vinden- zijn- leven heb ik verschillende invalshoeken met bijbehorende vormen door verschillende therapeuten/coaches op mijn pad begroet. Bij ieder heb ik stapjes gezet en toch haakte er nog altijd iets waardoor ik nog steeds niet voluit kon stromen. Diana hanteert een aantal herkenbare en effectieve methoden, de kunstzinnige aanpak, voicedialogue, systemisch werk volgens Hellinger en soundhealing. Het bijzondere voor mij is dat nu alles in mij ook geïntegreerd voelt en dat ik zowel fysiek als emotioneel een enorme vrijheid en vreugde ervaar. Ik voel in mijn cellen het leven weer dansen en ben heel blij dat ik aandurfde in het onbekende te springen en mezelf deze week gunde. Een warm bad met lieve vrouwen, samen met veel liefde en mildheid zijn we gegroeid. Dank Diana!


♦Het was zo heilzaam te weten dat ik altijd geaccepteerd zou worden. Begrepen en aanvaard. De bomen, de ruimte, het landschap, de mensen en de dieren vormden een warm nest waarin ik kon groeien. Waarin ik mijn innerlijk kind zag uitfreaken en de glorie van de wijze vrouw in mij kon uitstrekken. heel veel dank en liefs Mirjam

juni 2012 Heel je hart met Diana

♦Heerlijk om mezelf weer te voelen, weten dat ik mijn eigen kracht heb kunnen pakken. Bedankt Diana voor jouw fantastische ogen, kracht, visie en gave om zo snel tot de kern te komen, maar wel in het tempo dat bij mij past. Jouw stem en lach samen met jouw creatieve en mega veelzijdige manier van aanpak maakten het voor mij een fantastische week, super Tof! Bedankt!! en ik ga verder in jou masterclass... Esther


♦Het uiteindelijk durven toegeven aan de diepste gevoelens, emoties, maar vooral ook de bewustwording van de diep verborgen gevoelens was een openbaring. Het voerde me naar overgave, erkenning. De klanken van Diana ware letterlijk in de zin des woords "helend". Josette


♦De retraite heeft me dichter tot mezelf gebracht. En mijn gevoel. Vooral door het stemwerk kwam ik in mijn lijf. Door het samenwerken in de groep heb ik geleerd hoe ik beter mijn grenzen beter en op het juiste moment kan zetten. Ik ben me bewust geworden hoe ik zelf mijn lichaam blokkeer en te luisteren wat mijn lichaam zegt. Ik ben blij dat ik mijn verdriet heb durven voelen. Ik voel me in beweging gezet en kijk terug op een fijne retraite. dank Sandra


♦Ik geniet heel erg als ik helemaal mezelf durf te zijn en dat heeft veel met de sfeer die jij in de groep brengt te maken.
Wat jij doet voelt zuiver en je warmte en liefde voor iedereen raakt mij diep. Ik heb ook oprecht naar mijzelf durven kijken zonder veel schaamte, en dat zegt heel veel.  Dank je wel, Hube


♦Door de coaching van Diana kwam het inzicht dat ik handel vanuit oude overtuigingen van mijn moeder. Net als mijn moeder ontneem ik mijn dingen en gaan de kinderen altijd voor. En is dat altijd nodig? Ik mag ook kiezen voor mijzelf en daarin het voorbeeld geven. De elementen lieten me zien wat ik nodig had. Ik had een klik met het water. Ik werd er warm van en liet me er door dragen ofwel wiegen. De lucht maakt mij wat lichter en luchtiger! Groet Viola


♦Ik heb geleerd niet te hoge verwachtingen te scheppen, daardoor ging ik vrij neutraal de retraite in. Het was heel verassend om te ontdekken wat de vier elementen, door in klank te uiten (water, vuur, lucht en aarde) met je doen. Het gaf mij inzicht in datgene wat ik graag wil, ook zeker in me zit. Door de oefeningen en de vakkundige begeleiding van Diana heb ik het ook nog kunnen ervaren. Veel Dank Gerard

mei 2012 Heel je hart met Diana

?Ik vind het mooi Diana, zoals jij de essentie raakt bij de vrouwen in zo korte tijd, dus ook bij mij, ik dank je daarvoor en voel een sterk verlangen dat vele vrouwen dit mogen beleven, ervaren en steeds meer in hun kracht en kwetsbaarheid mogen komen, door gekwetstheid los te mogen laten, hun angsten in moed te durven omzetten, en weer speels kunnen zijn als een kind. Hun essentie te durven leven en ... vooral ECHT en OPRECHT mogen zijn. Lieve groet Emma


?Wat een intensieve dagen waren dit. Loslaten met behulp van zang, dans, schilderen, kleien en de natuur. Wat de revue gepasseerd is zal nog lang doorwerken. Diana dank, ik zal je indringend gezang niet snel vergeten! Ineke


?Je hart schilderen mat alles wat daarin woont, Vol overgave stop ik alles wat ik kwijt wil in de klei; daarna mag ik het verpulveren. Focussen en observeren in de natuur vind ik heerlijk, de ontwikkeling van de natuur getekend. Een collage maken van reeds gemaakte werkstukken en dan de klei eroverheen. We laten los door stukken werk in het vuur te gooien en het uit te spreken. Vanuit de as een schildering maken voor mijn innerlijke kind

Met de gong roept Diana bij mij dingen wakker, als ik mijn werkstuk moet verklanken val ik een tijdje stil, want Diana verklankt mijn binnenwereld, dit ontroert me enorm en is voor mij het indrukwekkendste geweest in deze dagen. Dank Diana voor je liefdevolle begeleiding en je geweldige goede vragen! Renee


?Nadat ik enkele dagen thuis ben heb ik de behoefte om mijn ervaringen van deze “reis”aan het papier toe te vertrouwen.

Diana heeft gezorgd voor een liefdevolle, vertrouwelijke en warme atmosfeer. Hierin heeft Diana het proces van loslaten en transformeren langzaam maar zeker opgebouwd met diverse werkvormen, zoals dansen, stem gebruiken, klanken maken, schilderen, tekenen, improviseren, uitbeelden, stil zijn, de natuur beleven tot het maken van een kampvuur toe. Voor mij was het werken met stem, klanken en de gong een hele nieuwe gewaarwording met veel effecten.

Er zijn blokkades doorbroken, banden doorgesneden, veel overtollige ballast verwijderd en mijn innerlijk kind is bevrijd. Daarna voelde ik innerlijke rust en nieuwe levenskracht om mee verder te gaan en vooral gewaar te zijn. Voor mij is Diana een vrolijke, warme, liefdevolle, vertrouwde, humorvolle, authentieke en veelzijdige helende klankenkunstenares. Van Frances de “vrije”


?De retraite heeft me in het "NU" gebracht. Door het ontladen kan ik weer laden, mijn pad op te gaan met rechte rug en hernieuwde energie, keuzes en beslissingen. Ik heb ook geleerd me te uiten, mijn gevoel te volgen. Het werken met mijn stem en het "voelen van een brok in mijn keel" en het kunnen ontladen ervan heeft me echt ruimte gegeven. Dank en groet Maria

mei 2012 Personal Coaching traject met Diana

♦In de personal coaching traject hebben we veel aandacht gegeven aan de familie opstellingen van mijn gezin en mijn rol als moeder en partner. Ik ben bewust geworden hoe ik vast zat in mijn rolpatronen maar nu durf ik het los te laten.  Het tekenen was verrassend en er kwamen onverwachte zaken naar boven die ik me niet bewust was. We zijn het bos in gegaan, een prachtige plek met 11 paden en vanuit daar kon ik  steeds letterlijk een nieuw pad kiezen. Ik heb het gevoel dat ik nu dingen achter me kan laten en alhoewel ik niet weet hoe mijn toekomst eruit gaat zien voel ik wel de moed om door te gaan. Ik ben blij voor mezelf en mijn kinderen dat we die kans hebben gekregen, dank Diana!!

Ik hoop dat Diana met haar rust en inzicht nog veel mensen "de paden"zal laten zien!

hartelijke groet Gerda uit Limburg

augustus 2011 Stromen en verbinden met Diana

?Wat was het heerlijk de retraite in Frankrijk, als een warm bad!! Ik vond het heel bijzonder om te zien hoeveel inzicht kunstzinnige coaching/counseling kan geven. Je begint gewoon, kijkt wat er verschijnt en dat zegt dan ineens heel veel over jou. Alle puzzelstukjes uit de afgelopen jaren vielen op hun plaats. Er leek een verbinding te ontstaan. Ook hoe we als groep elkaar versterkten en steunden was hartverwarmend. We hebben gehuild en gelachen. Diana, woorden schieten tekort wat je hebt teweeggebracht. heel veel dank en liefs Rianne


?In Zuid Frankrijk heb ik een ongelofelijk mooie reis gemaakt en ik heb mezelf opnieuw uitgevonden. Vanuit vrijheid om te spelen, te dansen en te zingen aan de slag gaan. Niet weten wat het wordt, niet bedenken wat het moet zijn; gewoon gaan! Een heerlijk bevrijdend gevoel! Aan het eind van de retraite hebben we een collage gemaakt over onszelf, ik heb 'm ingelijst en ik laat 'm met trots aan iedereen zien en ik vertel het verhaal van Mariëtte 2.0. "Ik ben hier op de wereld om echt iets moois te doen, vanuit mijn hart met liefde, het gaat niet om de poen...." Ik wil de wereld verbeteren en dat is begonnen op mijn innerlijke reis in Zuid Frankrijk!


?Dank voor die heldere groene ogen, die dwars door mij heen kijken. Dank voor je onvoorwaardelijke liefde en steun. Voor het onbeperkt delen van jouw kennis,  jouw talenten en krachten. Ik wens jou dat je dit werk nog heel lang mag doen in vrijheid, liefde en gezondheid. veel liefs en een knuffel Mariette


?De reis in mijn leven. Als een stuiterbal stapte ik een vliegtuig in op weg naar het zonnig zuiden. Dat het zo zonnig zou kunnen worden, had ik toen nog geen idee van. Met mooie mensen, ook grote spiegels om me heen heb ik me een week mogen banen in het licht wat me leventje van een andere kant belichtte. En waar ik me weer kon warmen aan alle liefde die er kon stromen. Ik kon weer even bij mezelf komen en voelen dat ik leef! Lieve meiden, jullie dank voor deze bijzondere ervaring en Diana, lieve warme vrouw, dank je wel dat ik mee mocht! tot snel! kus Stef


?Inmiddels is het alweer enkele dagen geleden dat ik thuis ben gekomen van de intens boeiende retraite verbinden en stromen.
Wat ben ik blij dat ik geweest ben en mij weer zo mens heb mogen voelen. En nog steeds voel.

?aan Diana
Jij veelzijdige godin van de Jacht!
Doelbewust doch rustig
begeleidend en begrijpend
plagend en lachend
heb jij mij gebracht tot waar ik NU sta
dank voor je stimulans en ervaring
voor je wijsheid en creativiteit
dank voor al het delen
het heeft mij geholpen te helen
Veel liefde en warmte met een ieder die jou lief is!
Krista

maart 2011 Vrouwenweek met Diana

?De vrouwenweek in Portugal van Diana vond ik echt geweldig.
Ik was mezelf aan het verliezen, maar door deze week heb ik mezelf weer gevonden. Het was niet makkelijk, ik moest weerstanden en mijn ego overwinnen om bij mezelf thuis te komen. Diana heeft mij hierbij heel professioneel en heel warm, liefde- en respectvol geholpen.
Ik zat ook in een geweldige groep, waarvan de dynamiek een waardevolle aanvulling vormde. De omgeving en de locatie zelf vond ik ook erg mooi. Als je zoekt en je komt op Diana's site, dan heb je gevonden! Warme groet, Petra.


?Stap voor stap beleef je de boeiende wereld in jezelf. Heel vertrouwd, liefdevol en waardevol omgaan met anderen en jezelf. Ik kreeg een kans om mezelf ruimte en rust te gunnen in de chaotische wereld van vandaag. Een kans om mezelf te ontdekken op een speelse, creatieve manier........
Grijp jij ook die kans? Isa


?Intens, respectvol, krachtig, liefdevol, open, harmonisch, veel dank Fennie


?Het is een heerlijke vrouwenweek, waarin je dmv allerlei verschillende methoden zoals:
zang, dans, schilderen, tekenen, natuur, praten , etc, etc inzicht in jezelf en weer in je kracht komt. Diana werkt in een groep, met veel aandacht voor individualiteit. Het samen zijn geeft een enorme energie. Het werk wat we deden was krachtig met diepgang en humor. Het was warm en liefdevol op een heerlijke locatie!! Roza


?Een mooie week!! Diana gaf opdrachten die mij handvaten gaven om tevoorschijn te komen en me veilig te voelen. Zo kon ik door het samenwerken me vrij voelen en..... loslaten. Mirjam


?Dank, Dank en dank voor de ruimte die je me gaf, het er mogen zijn! Ik kwam met het idee om helderheid te krijgen maar werd een hoop verwardheid. Dank Diana voor het beeld dat je me gaf, als tuimelaar aanwezig te zijn en nu wel helderheid heb over hoe nu verder met mezelf aan de slag te gaan. Daarom wil ik je dit gedicht geven:

Na het oude (maskers) in de fik te hebben gestoken
is er vanuit de modder iets moois ontloken.
Het is een soort nestje, heel klein
daarin kan ik me schuilen tegen de pijn.
Hoop wel steeds vaker eruit te gaan
totdat dit dekseltje altijd open kan staan
Dan ga ik welgemoed het leven door
Dank , dank …...

Lieve Diana, fantastische vrouw
bij tijd en wijle voelde ik me in een diepe rouw
maar nu na zo'n intensieve week
is er toch een lichtpuntje, zo bleek
ook al kan ik soms flink lopen balen
gewoon doorgaan met ademhalen
ik zal veel zingen: denk niet zwart
denk niet wit, maar in de kleur van me hart
steeds maar weer terug naar de middenweg
ik kan het, dat is wat ik zeg!!

Annelies