Team

 • Diana Bergsma

  Over Diana Bergsma

  Ik ben Diana Bergsma, eigenaar, ondernemer en drijvende kracht achter Spirituele Vakantie Reizen. 

  In eenvoud en rust, heb ik 12 jaar in de binnenlanden van Spanje gewoond. Dit leven heeft mijn hart geopend en ook mijn liefde voor reizen, natuur en mystiek. Met veel passie heb ik Spirituele Vakantie Reizen in 2011 vanuit Nederland een gezicht gegeven. Sindsdien geef ik de groeps-coaching en individuele coaching reizen met enorm veel plezier.

  Ik geniet van mijn werk, het is boeiend om unieke spirituele reizen te creëren, waaraan mensen zich kunnen ontwikkelen. 

  In mijn bedrijf heb ik verschillende petten op:

  • als manager onderhoud ik de vele internationale contacten, bezoek de locaties en collega's, doe de marketing en management en coördineer alle reizen en inschrijvingen, geef leiding aan het team en zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor innovatie.
  • in mijn werk als coach geef ik de coaching reizen en de individuele coaching trajecten.

  Mijn achtergrond is: 
  HBO psycho - sociaal en agogisch coach/trainer (1989 en1997). En ik ben dynamisch (Kunstzinnig) coach-counselor. En ik werk als soundhealer vanaf 2007. Ik heb vele trainingen gevolgd op het gebied van: Voice Dialoque, familie-werk opstellingen, psychodrama, rollenspel en stemexpressie. Ik heb meer dan 25 jaar werkervaring.

  Visie
  Mensen in beweging brengen, raakt mensen. Daar begint de wens om te veranderen ondersteund door nieuwe inzichten. Het hart is open, klaar om te helen. 
  Lees ook over mijn boek:  "Een ontmoeting met jezelf, 18 vrouwen vertellen."  
  Ben je een ondernemer of wil je een reis boeken vanuit een bedrijf-organisatie, bezoek dan zakelijke coaching reizen

 • Deep en Francisca

  Over Deep en Francisca

  Deep en Francisca verzorgen samen jouw Mindfulness Zeilreis in Nederland. Als je een week op een zeilboot woont leer je respect en waardering op te brengen voor de details die we op de wal als doodnormaal zijn gaan beschouwen. De omgang met het drinkwater, het hijsen van de zeilen, het bepalen van de koers van de dag, alles vergt op een zeilboot extra zorg. 

  Deep: is de schipper. Hij is zeer ervaren en heeft de hele wereld rond gezeild. Deep geeft al meer dan tien jaar trainingen voor persoonlijke ontwikkeling aan boord, overal ter wereld. Ook heeft hij meegedaan aan diverse zeilwedstrijden en is hij werkzaam geweest als zeilinstructeur. Daarnaast heeft hij trainingen in NLP en trainingen aan de Humaniversity en de Osholeela mystery school zijn daar voorbeelden van. 

  Francisca: is de mindfulness trainer. Zij is categorie 1 en Workplace gecertificeerd en heeft veel ervaring. Zij studeerde van 2014 tot 2016 intensief mindfulness in een boeddhistisch klooster in Australië. Francisca is daarnaast gewijd tot zenmonnik en is verbonden aan het zenklooster Ryumonji te Frankrijk. Francisca heeft een carrière van 30 jaar als advocaat achter de rug. Haar trainingen zijn praktisch en "down to earth", met veel humor.

 • Margo

  Over Margo

  Je wordt tijdens een spirituele reis begeleid door Margo, een Nederlandse coach. 

  Zij is een zeer ervaren coach die door haar vraagstelling en technieken jou weet te spiegelen en snel de kern der dingen in jou naar boven weet te halen. Altijd op een respectvolle en uitnodigende manier. Je kunt door deze coachingsessies veel inzichten krijgen over waar je passie/liefde ligt en ook waar eventuele belemmeringen en blokkades zitten. Margo voelt intuïtief wat er nodig is en zet daarbij verschillende tools in: Gesprekstechnieken, Kaartleggingen, Pendelen, Meditatie, Kernkwadrant, Transformatiespel.

  Je gaat naar een unieke plek om weer in contact te komen met zichzelf. En je krijgt een onderdompeling van liefde en zorg van Margo. 'Betekenis' en 'Ontspanning' zijn geworteld in verschillende programma's en activiteiten zoals yoga, meditatie, massages en genezingsgerelateerde behandelingen.

 • Alina

  Over Alina

  Alina werkt graag met groepen op adembenemende, “of the beaten track” gebieden in Tanzania, waar de natuur nog wild en ongerept is. Het is het perfecte decor voor een reis naar binnen, wat oud en achterhaald is uit je rugzak te halen en deze te vullen met een verfrissende helderheid en inspirerende kijk op de nieuwe richting die je wilt inslaan.

  Haar betrokkenheid bij de Masaï in Ngorongoro en haar verbinding met de natuur is een inspiratie voor anderen die op weg zijn zichzelf en de wereld te (her)ontdekken.

  Alina heeft 25 jaar gewerkt als therapeut, leraar hypnotherapie en persoonlijke ontwikkeling op de Academie voor Natuurgeneeskunde, counselor op een middelbare school,  zij geeft lichaams- en ademwerk en is ook meditatieleraar.

  Ze heeft veel ervaring,  is professioneel, warm en betrokken.

 • Monique

  Over Monique

  Monique is trauma expert en coach, zij zorgt ervoor dat jij weer de omslag maakt naar echt plezier te ervaren in je leven. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van pijnvermijding en verslaving en haar kernwaarden zijn onafhankelijk, authentiek, humor, zelfkennis, ondernemend, groei, gezondheid, bekwaam, muzikaal en spiritueel.

  Deelnemers zeggen over Monique dat ze confronterend en liefdevol is, gedreven en enthousiast, altijd vanuit oprechte aandacht.

  Monique heeft na een propedeuse Psychologie en het behalen van de module cognitieve gedragstherapie, een HBO studie tot oefentherapeut Mensendieck afgerond. Daarna bestudeerde zij de oosterse geneeswijzen. 

  Ze heeft een opleiding tot coach gedaan en daarnaast nog verschillende studies als ademcoach en Traumaverwerking met lichaamsgerichte therapie, Bio-energetica, schematherapie, familie opstellingen en transactionele analyse. Daarnaast nog Oosterse technieken, o.a. Jin Shin Jyutsu en Qigong. Door haar werk slaat zij een brug tussen Oost en West.

 • Marion

  Over Marion

  Marion is een Priestess of Brighde-Brigantia en Priestess of Avalon. Voordien werkte zij in als Jurist.

  Haar intentie als Priesteres is om bewustzijn met betrekking tot spirituele energie in de wereld te brengen en zo meer harmonie en balans te bewerkstellingen. Zowel innerlijk, met onszelf, als uiterlijk, in onze interacties met elkaar en de natuurlijke wereld. Marion werkt met name met het de vrouwelijke spirituele energie, de Godin, en omarmt tevens alle vormen waarop spirituele energie zich manifesteert.

  Marion heeft de Brighde-Brigantia trainings en workshops ontwikkeld, waarvan de priest/eressen opleiding nu in Glastonbury, Nederland, Spanje, Duitsland, Portugal en Italie wordt gegeven. Zij is ook de co-organisator van de jaarlijkse, internationale Glastonbury Goddess Conference en de co-founder van de ‘pagan’ Temple of Avalon in Glastonbury. In samenwerking met Spirituele vakantie reizen, geeft Marion bijzondere spirituele reizen, waarmee zij haar liefde voor de ‘sacred land of Avalon and beyond’ deelt.

 • Lisa en Martin

  Over Lisa en Martin

  Samen dragen we zorg voor een fantastische zeil- en coaching programma op de zeilboot. Onze kleinschalige en vraaggerichte aanpak heeft geresulteerd in een uniek aanbod, waarbij we de verschillen tussen ons beiden mooi weten te benutten.

  Martin is duidelijk, hartelijk, steunend en confronterend als dat nodig is. In zijn rol als kapitein neemt hij je op een laagdrempelige manier mee in de taken rondom het zeilen. Naast de benodigde vaarbewijzen heeft Martin al duizenden mijlen ervaring op ‘eigen kiel’. Martin is docent omgangskunde en communicatievaardigheden. Hij heeft ruim twaalf jaar docentervaring in het hoger beroepsonderwijs maar ook als trainer persoonlijk leiderschap bij onder andere de politie. Verder is Martin Master NLP-er en Life coach.

  Lisa is een creatief denker, betrokken, open, enthousiast en flexibel. Ze stemt makkelijk af op anderen, zorgt voor luchtigheid en maakt het anderen graag naar de zin. Lisa doorziet patronen, legt verbanden en draagt nieuwe perspectieven aan. Lisa werkt ruim tien jaar als docent aan de opleiding Pedagogiek in het hoger beroepsonderwijs. Daarvoor heeft ze jarenlang gewerkt als pedagogisch medewerker in de gehandicapten- en jeugdzorg. Lisa is gediplomeerd Vak therapeut (Drama), Master Leren en Innoveren, Specialist Infant Mental Health en Praktisch Pedagogisch Gezinsbegeleider.

 • Karin

  Over Karin

  De interactie tussen mensen heeft Karin altijd geboeid, in relaties, op de werkvloer en in gezinnen. Haar overtuiging is dat je het meest kan leren kennen in contact met andere mensen. Daarvan is de liefdesrelatie wel de meest intense vorm.

  Nadat zij ontwikkelingspsychologie had gestudeerd (1992), is Karin gezinnen gaan coachen, met de intentie dat kinderen beter begrepen werden en begeleid konden worden. Vanuit de ontwikkelingspsychologie bleek dat de relatie veel invloed heeft op de gezinssfeer en daardoor is zij in 2002 gestart met relatietherapie.

  In 2012 is zij Human Design gaan studeren. Dit is voor haar goede tool,  om zeer specifiek vanuit ieders authentieke persoonlijkheid te kunnen werken. Het geeft inzicht in de dingen die aantrekken maar ook afstoten, je kunt zien of gedrag veranderbaar is en welk gedrag van nature zal blijven. Deze inzichten brengen diepe inzichten. Het is geweldig om te zien als klanten grip krijgen op zichzelf, waardoor ze dingen kunnen veranderen in hun leven, dat geeft Karin energie om door te gaan.

  Karin leeft in een samengesteld gezin met 3 volwassen dochters. Sinds kort wonen we in een honderd jaar oud boerderijtje in het mooie Overijssel. Daar kunnen we onze creativiteit volledig kwijt en ontvangen we met veel plezier familie, vrienden en onze klanten.

 • Hanne

  Over Hanne

  Hanne is een geregistreerd Natuurgeneeskundig Ayurveda Practitioner, ze is zeer ervaren en is gespecialiseerd in voeding, leefstijl en reiniging van het lichaam en geest. Naast de Ayurveda is ze energetische opgeleid waardoor ze breder kan kijken en voelt intuïtief wat er nodig is. Door aanraking van het lichaam en aandacht voor de geest kan ze het zelf genezend vermogen van jouw lichaam weer activeren.

  Zij begeleidt mensen preventief of met gezondheidsklachten. Dit doet ze met name door reiniging, energetisch werk, holistisch coaching en door het aanpassen van je voeding, kruiden en je leefstijl. Ze werkt op een liefdevolle en zorgzame wijze zodat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt.

  ‘Binnen de Ayurveda is haar grootste passie voeding en het reinigen van het lichaam. Wanneer mensen met gezondheidsklachten, dankzij haar adviezen, weer gezonder en gelukkiger in het leven staan, is haar doel bereikt! Ze gelooft in de ‘uniciteit’ van de mens. Wat voor de één gezond is, hoeft het voor de ander niet te zijn. Ieder mens is uniek en daar horen ook specifieke voeding- en leefstijladviezen en behandelingen bij. Haar adviezen zijn daarom geheel op jou afgestemd helpt ze je weer snel de beste versie van jezelf te worden'.

 • Maneesha

  Over Maneesha

  Maneesha heeft in de afgelopen jaren vele mensen begeleid om te groeien en te helen op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Ze heeft het vermogen om jou te begrijpen, te doorzien en aan te voelen. Haar bevindingen zijn afgestemd op jouw ziel en wat jij nu nodig hebt.

  Ze is opgeleid als houding en bewegingstherapeute, haptotherapeute, yoga- en dans docente, quantum healing hypnose therapeut, medium en healer. Ze leert jou om het leven vanuit een spirituele manier te bekijken en je weg naar binnen te vinden om je eigen antwoorden intuïtief te weten. Ze is breed opgeleid en met haar kennis en kunde neemt ze je mee naar binnen naar het centrum van je ziel om in je eigen kracht te staan, je passie te vinden en de liefde van je leven te zijn.

  Alles wat zij aanbiedt is een persoonlijke investering in jezelf, om te groeien, te openen en te transformeren naar de vijfde dimensie. Hoe meer mensen in hun kracht staan, hoe authentieker de taal van de ziel stroomt en we de nieuwe tijd en nieuwe aarde kunnen verwelkomen.

 • Betty

  Over Betty

  Betty van Engelen is een autodidact fotograaf. Tijdens een burn-out in 2005 ontdekte ze de helende kracht van de contemplatieve fotografie. Contemplatieve fotografie wordt ook wel “meditatie in actie” genoemd en is een nog weinig
  bekende manier van fotograferen.

  Cursisten ervaren Betty als rustig, authentiek en wijs. Het je blijven verwonderen, je hart (weer) openen voor de alledaagse schoonheid en meer leven in het NU, is haar streven. Na 1 dag klinkt er vaak al opgewonden en blij “Ik ga echt heel anders kijken!”

  Betty heeft een achtergrond als verpleegkundige in de psychiatrie/wijkverpleging en docent/trainster op Hogescholen. Ze heeft ook jarenlang organisatieadvies en -training gegeven rondom communicatie en persoonlijk leiderschap. Ze volgde opleidingen in o.a.: beleid en beheer, oplossingsgericht coachen, systemisch werken, deep democracy, PsychK en de Miksang fotografie.

 • Victor

  Over Victor

  Victor (43 jaar) woont al lange tijd in Zweden. Hij is een ervaren wildernisgids met 10 jaar ervaring en gecertificeerd Wilderness Advanced First Aid Professional. Zijn passie ligt in de buitenlucht en de natuur. Het geeft hem een gevoel van rust en verbondenheid met de natuur. 

  Naast zijn liefde voor de zomeravonturen, is hij ook dol op snowboarden en winterkamperen. Hij heeft ruime ervaring in het begeleiden van groepen, kent de plekken en de landschappen door en door. Victor creëert een positieve en veilige omgeving. Als wildernisgids in Zweden heeft hij een uitgebreide kennis van de lokale flora en fauna, evenals de beste routes en geheime plekjes om te verkennen. Hij staat klaar om anderen te begeleiden en te inspireren om de natuur te ontdekken en de wildernis te ervaren op een unieke en avontuurlijke manier. 

  Victor gelooft in het delen van kennis en ervaringen, en is altijd enthousiast om anderen te leren over de schoonheid van de natuur. 

  Hij kijkt ernaar uit om samen onvergetelijke herinneringen te maken in de prachtige Zweedse wildernis. Laten we samen op ontdekkingstocht gaan en de schoonheid van de natuur ervaren!