Authentieke Spirituele Vakantie Reizen

Team

Diana Bergsma

www.spirituelevakantiereizen.nl

Ik ben Diana Bergsma, eigenaar, ondernemer en drijvende kracht achter Spirituele Vakantie Reizen. 

In eenvoud en rust, heb ik 12 jaar in de binnenlanden van Spanje gewoond. Dit leven heeft mijn hart geopend en ook mijn liefde voor reizen, natuur en mystiek. Met veel passie heb ik Spirituele Vakantie Reizen in 2011 vanuit Nederland een gezicht gegeven. Sindsdien geef ik de groeps-coaching en individuele coaching reizen met enorm veel plezier.

Ik geniet van mijn werk, het is boeiend om unieke spirituele reizen te creëren, waaraan mensen zich kunnen ontwikkelen. 

In mijn bedrijf heb ik verschillende petten op:

  • als manager onderhoud ik de vele internationale contacten, bezoek de locaties en collega's, doe de marketing en management en coördineer alle reizen en inschrijvingen, geef leiding aan het team en zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor innovatie.
  • in mijn werk als coach geef ik de coaching reizen en de individuele coaching trajecten.

Mijn achtergrond is: 
HBO psycho - sociaal en agogisch coach/trainer (1989 en1997). En ik ben dynamisch (Kunstzinnig) coach-counselor. En ik werk als soundhealer vanaf 2007. Ik heb vele trainingen gevolgd op het gebied van: Voice Dialoque, familie-werk opstellingen, psychodrama, rollenspel en stemexpressie. Ik heb meer dan 25 jaar werkervaring.

Visie
Mensen in beweging brengen, raakt mensen. Daar begint de wens om te veranderen ondersteund door nieuwe inzichten. Het hart is open, klaar om te helen. 
Lees ook over mijn boek:  "Een ontmoeting met jezelf, 18 vrouwen vertellen."  
Ben je een ondernemer of wil je een reis boeken vanuit een bedrijf-organisatie, bezoek dan zakelijke coaching reizen

Deep en Francisca

Deep en Francisca verzorgen samen jouw Mindfulness Zeilreis in Griekenland.  Als je een week op een zeilboot woont leer je respect en waardering op te brengen voor de details die we op de wal als doodnormaal zijn gaan beschouwen. De omgang met het drinkwater, het hijsen van de zeilen, het bepalen van de koers van de dag, alles vergt op een zeilboot extra zorg. 

Deep: is de schipper. Hij is zeer ervaren en heeft de hele wereld rond gezeild. Deep geeft al meer dan tien jaar trainingen voor persoonlijke ontwikkeling aan boord, overal ter wereld. Ook heeft hij meegedaan aan diverse zeilwedstrijden en is hij werkzaam geweest als zeilinstructeur. Daarnaast heeft hij trainingen in NLP en trainingen aan de Humaniversity en de Osholeela mystery school zijn daar voorbeelden van. 

Francisca: is de mindfulness trainer. Zij is categorie 1 en Workplace gecertificeerd en heeft veel ervaring. Zij studeerde van 2014 tot 2016 intensief mindfulness in een boeddhistisch klooster in Australië. Francisca is daarnaast gewijd tot zenmonnik en is verbonden aan het zenklooster Ryumonji te Frankrijk. Francisca heeft een carrière van 30 jaar als advocaat achter de rug. Haar trainingen zijn praktisch en "down to earth", met veel humor.

Alina

Alina werkt graag met groepen op adembenemende, “of the beaten track” gebieden in Tanzania, waar de natuur nog wild en ongerept is. Het is het perfecte decor voor een reis naar binnen, wat oud en achterhaald is uit je rugzak te halen en deze te vullen met een verfrissende helderheid en inspirerende kijk op de nieuwe richting die je wilt inslaan.

Haar betrokkenheid bij de Masaï in Ngorongoro en haar verbinding met de natuur is een inspiratie voor anderen die op weg zijn zichzelf en de wereld te (her)ontdekken.

Alina heeft 25 jaar gewerkt als therapeut, leraar hypnotherapie en persoonlijke ontwikkeling op de Academie voor Natuurgeneeskunde, counselor op een middelbare school en later meditatieleraar. Ze heeft veel ervaring en is professioneel.

Ziza en Yair

Ziza en Yair komen uit Israël, zij ontmoette elkaar in 1992, in Californië, waar zij allebei verschillende vormen van alternatieve genezing en complementaire geneeskunde bestudeerden. 

Yair: Ik begon aan een spirituele zoektocht die me naar India leidde, waar ik Yoga, meditatie en diepe drang ontdekte om me te verenigen met het goddelijke. Terwijl de magie zich verder ontwikkelde, werd ik geleid op een manier die me in staat stelde om door middel van yoga, Qi Gong en het beoefenen van acupunctuur mijn medebroeders en -zusters te helpen genezen en transformeren en mijn gezin te ondersteunen. 

Ziza: In Los Angeles werd ik door een vriend uitgenodigd om model te staan in een les voetlezen en reflexologie. Ik was verbaasd over de diepte en hoeveelheid informatie die de studenten uit mijn voeten konden verzamelen, evenals de diepe fysieke en emotionele ervaring toen ik werd behandeld. Die ervaring had een diepgaand effect waardoor ik mezelf op een nieuwe manier kon begrijpen. Voor het eerst begreep ik dat er een verband is tussen Body-Mind-Emotions en besloot ik zelf therapeut te worden. En ik voel dat ik spirituele en creatieve ontwikkeling samen kan combineren. 

Monique

Monique geeft Mindfulness en coaching. Ze vindt dat ieder mens uniek is en op unieke wijze benaderd moet worden. In de mindfulness programma's deelt ze haar eigen ervaring en leer je een andere manier naar jezelf te kijken. Waardoor je weer ontdekt wie je echt bent en vanuit je authentieke zelf gaat leven. 

Deelnemers zeggen over Monique dat ze confronterend en liefdevol is, gedreven en enthousiast. 

Monique heeft na een propedeuse Psychologie, een HBO studie tot oefentherapeut Mensendieck gevolgd en zij bestudeerde de oosterse geneeswijzen. Ze is gecertificeerd Yin/Yang yoga instructor en mindfulness trainer. Ze heeft een opleiding tot coach gedaan en daarnaast nog verschillende studies als ademcoach en Traumaverwerking met lichaamsgerichte therapie, Bio-energetica, schematherapie en transactionele analyse. Daarnaast nog Oosterse technieken, o.a. Jin Shin Jyutsu en Qigong. Door haar werk slaat zij een brug tussen Oost en West.

Margo

Je wordt tijdens een spirituele reis begeleid door Margo, een Nederlandse coach. 

Zij is een zeer ervaren coach die door haar vraagstelling en technieken jou weet te spiegelen en snel de kern der dingen in jou naar boven weet te halen. Altijd op een respectvolle en uitnodigende manier. Je kunt door deze coachingsessies veel inzichten krijgen over waar je passie/liefde ligt en ook waar eventuele belemmeringen en blokkades zitten. Margo voelt intuïtief wat er nodig is en zet daarbij verschillende tools in: Gesprekstechnieken, Kaartleggingen, Pendelen, Meditatie, Kernkwadrant, Transformatiespel.

Je gaat naar een unieke plek om weer in contact te komen met zichzelf. En je krijgt een onderdompeling van liefde en zorg van Margo. 'Betekenis' en 'Ontspanning' zijn geworteld in verschillende programma's en activiteiten zoals yoga, meditatie, massages en genezingsgerelateerde behandelingen.

Marion

Marion is een Priestess of Brighde-Brigantia en Priestess of Avalon. Voordien werkte zij in als Jurist.

Haar intentie als Priesteres is om bewustzijn met betrekking tot spirituele energie in de wereld te brengen en zo meer harmonie en balans te bewerkstellingen. Zowel innerlijk, met onszelf, als uiterlijk, in onze interacties met elkaar en de natuurlijke wereld. Marion werkt met name met het de vrouwelijke spirituele energie, de Godin, en omarmt tevens alle vormen waarop spirituele energie zich manifesteert.

Marion heeft de Brighde-Brigantia trainings en workshops ontwikkeld, waarvan de priest/eressen opleiding nu in Glastonbury, Nederland, Spanje, Duitsland, Portugal en Italie wordt gegeven. Zij is ook de co-organisator van de jaarlijkse, internationale Glastonbury Goddess Conference en de co-founder van de ‘pagan’ Temple of Avalon in Glastonbury. In samenwerking met Spirituele vakantie reizen, geeft Marion bijzondere spirituele reizen, waarmee zij haar liefde voor de ‘sacred land of Avalon and beyond’ deelt.

Lisa en Martin

Samen dragen we zorg voor een fantastische zeil- en coaching programma op de zeilboot. Onze kleinschalige en vraaggerichte aanpak heeft geresulteerd in een uniek aanbod, waarbij we de verschillen tussen ons beiden mooi weten te benutten.

Martin is duidelijk, hartelijk, steunend en confronterend als dat nodig is. In zijn rol als kapitein neemt hij je op een laagdrempelige manier mee in de taken rondom het zeilen. Naast de benodigde vaarbewijzen heeft Martin al duizenden mijlen ervaring op ‘eigen kiel’. Martin is docent omgangskunde en communicatievaardigheden. Hij heeft ruim twaalf jaar docentervaring in het hoger beroepsonderwijs maar ook als trainer persoonlijk leiderschap bij onder andere de politie. Verder is Martin Master NLP-er en Life coach.

Lisa is een creatief denker, betrokken, open, enthousiast en flexibel. Ze stemt makkelijk af op anderen, zorgt voor luchtigheid en maakt het anderen graag naar de zin. Lisa doorziet patronen, legt verbanden en draagt nieuwe perspectieven aan. Lisa werkt ruim tien jaar als docent aan de opleiding Pedagogiek in het hoger beroepsonderwijs. Daarvoor heeft ze jarenlang gewerkt als pedagogisch medewerker in de gehandicapten- en jeugdzorg. Lisa is gediplomeerd Vak therapeut (Drama), Master Leren en Innoveren, Specialist Infant Mental Health en Praktisch Pedagogisch Gezinsbegeleider.

Karin

De interactie tussen mensen heeft Karin altijd geboeid, in relaties, op de werkvloer en in gezinnen. Haar overtuiging is dat je het meest kan leren kennen in contact met andere mensen. Daarvan is de liefdesrelatie wel de meest intense vorm.

Nadat zij ontwikkelingspsychologie had gestudeerd (1992), is Karin gezinnen gaan coachen, met de intentie dat kinderen beter begrepen werden en begeleid konden worden. Vanuit de ontwikkelingspsychologie bleek dat de relatie veel invloed heeft op de gezinssfeer en daardoor is zij in 2002 gestart met relatietherapie.

In 2012 is zij Human Design gaan studeren. Dit is voor haar goede tool,  om zeer specifiek vanuit ieders authentieke persoonlijkheid te kunnen werken. Het geeft inzicht in de dingen die aantrekken maar ook afstoten, je kunt zien of gedrag veranderbaar is en welk gedrag van nature zal blijven. Deze inzichten brengen diepe inzichten. Het is geweldig om te zien als klanten grip krijgen op zichzelf, waardoor ze dingen kunnen veranderen in hun leven, dat geeft Karin energie om door te gaan.

Karin leeft in een samengesteld gezin met 3 volwassen dochters. Sinds kort wonen we in een honderd jaar oud boerderijtje in het mooie Overijssel. Daar kunnen we onze creativiteit volledig kwijt en ontvangen we met veel plezier familie, vrienden en onze klanten.

Hanne

Hanne is een geregistreerd Natuurgeneeskundig Ayurveda Practitioner, ze is zeer ervaren en is gespecialiseerd in voeding, leefstijl en reiniging van het lichaam en geest. Naast de Ayurveda is ze energetische opgeleid waardoor ze breder kan kijken en voelt intuïtief wat er nodig is. Door aanraking van het lichaam en aandacht voor de geest kan ze het zelf genezend vermogen van jouw lichaam weer activeren.

Zij begeleidt mensen preventief of met gezondheidsklachten. Dit doet ze met name door reiniging, energetisch werk, holistisch coaching en door het aanpassen van je voeding, kruiden en je leefstijl. Ze werkt op een liefdevolle en zorgzame wijze zodat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt.

‘Binnen de Ayurveda is haar grootste passie voeding en het reinigen van het lichaam. Wanneer mensen met gezondheidsklachten, dankzij haar adviezen, weer gezonder en gelukkiger in het leven staan, is haar doel bereikt! Ze gelooft in de ‘uniciteit’ van de mens. Wat voor de één gezond is, hoeft het voor de ander niet te zijn. Ieder mens is uniek en daar horen ook specifieke voeding- en leefstijladviezen en behandelingen bij. Haar adviezen zijn daarom geheel op jou afgestemd helpt ze je weer snel de beste versie van jezelf te worden'.

Maneesha

Maneesha heeft in de afgelopen jaren duizenden mensen begeleid om te groeien en te helen op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Ze heeft het vermogen om jou te begrijpen, te doorzien en aan te voelen. Haar bevindingen zijn afgestemd op jouw ziel en wat jij nu nodig hebt.

Ze is opgeleid als houding en bewegingstherapeute, haptotherapeute, yoga- en dans docente, quantum healing hypnose therapeut, medium en healer. Ze leert jou om het leven vanuit een spirituele manier te bekijken en je weg naar binnen te vinden om je eigen antwoorden intuïtief te weten. Ze is breed opgeleid en met haar kennis en kunde neemt ze je mee naar binnen naar het centrum van je ziel om in je eigen kracht te staan, je passie te vinden en de liefde van je leven te zijn.

Alles wat zij aanbied is een persoonlijke investering in jezelf, om te groeien, te openen en te transformeren naar de vijfde dimensie. Hoe meer mensen in hun kracht staan, hoe authentieker de taal van de ziel stroomt en we de nieuwe tijd en nieuwe aarde kunnen verwelkomen.

Mary

Zij verzorgt de mooie workshops en bgeleiding gedurende de retreat 'Ruimte voor VerliesVerdriet in Indonesië" 

Zij noemt zichzelf “Dood en Levenskunstenaar” omdat zij het een “kunst” vind om met de dood in het leven om te (leren) gaan. Want net als iedereen heeft ook zij verliezen meegemaakt. “De “dood” ruimte geven in het leven is al heel
lang belangrijk voor mij”. Dat heeft Mary  onder andere gedaan door workshops te geven op scholen om kinderen met de dood kennis te laten maken voordat de dood kennis zou maken met hen.
Dit heeft geresulteerd in het boek: Omgaan met de dood in het leven”. 

Daarnaast is Mary  als beeldend kunstenaar gastcurator geweest voor de tentoonstellingen: 'Dooddoeners'en "Lecho de Muerte" (sterfbed). Ook haar autonome werk komt voort uit hetzelfde thema. Zij maak reliëfs met eierschalen, die leven en dood, en daarmee voor haar  “het grote mysterie” symboliseren.

Ralph

Ralph neemt je graag mee op deze bijzondere, krachtige initiatietocht. Initiatie betekent voor hem dat je jezelf losmaakt van de oude beelden, oordelen en aannames over jezelf als man en hoe je leven eruit hoort te zien, die je al te lang beperken. Hierdoor maak je plek voor dat wat je hart je laat zien over wie je werkelijk bent en wat je echt wilt leven. Daarmee neem je de verantwoordelijkheid en zorg voor jezelf op je en neem je jouw plek vanuit authentieke kracht in.

Tijdens deze safari ben je samen met andere mannen. De meeste mannen zijn gewend om veel met vrouwen te delen. Het heeft je veel te bieden om mannen niet meer als je concurrent te zien en door mannen echt gezien en gehoord te worden. Tijdens deelrondes maak je de stap om je kwetsbare en zachte kant te omarmen. Veel vaders zijn daarin afwezig geweest. Dit versterkt je en zorgt ervoor dat je de beste versie van jezelf kunt zijn.

Door naar Afrika te gaan stap je letterlijk uit al je patronen. De natuur, de mensen, de cultuur, de geuren, de ruimte, echt alles is anders. 

Vaardigheden Ralph: Systemisch coachen · Ondernemerschap · Lichaamsgericht · Voelen & Ervaren · Leiderschap

Betty

Betty van Engelen is een autodidact fotograaf. Tijdens een burn-out in 2005 ontdekte ze de helende kracht van de contemplatieve fotografie. Contemplatieve fotografie wordt ook wel “meditatie in actie” genoemd en is een nog weinig
bekende manier van fotograferen.

Cursisten ervaren Betty als rustig, authentiek en wijs. Het je blijven verwonderen, je hart (weer) openen voor de alledaagse schoonheid en meer leven in het NU, is haar streven. Na 1 dag klinkt er vaak al opgewonden en blij “Ik ga echt heel anders kijken!”

Betty heeft een achtergrond als verpleegkundige in de psychiatrie/wijkverpleging en docent/trainster op Hogescholen. Ze heeft ook jarenlang organisatieadvies en -training gegeven rondom communicatie en persoonlijk leiderschap. Ze volgde opleidingen in o.a.: beleid en beheer, oplossingsgericht coachen, systemisch werken, deep democracy, PsychK en de Miksang fotografie.

Bart

Coach Bart neemt je mee op een avontuurlijke ‘innerlijke’ reis naar die bron waar vanuit als vanzelf je prachtige potentieel als mens en man opborrelt: wijsheid; liefde, authenticiteit, innerlijk leiderschap, kwetsbaar, integriteit, passie, vertrouwen en kameraadschap die ontstaan vanuit een diepere ontspanning.

Als je voor de poort van de Afrikaanse Wildernis staat heb je duidelijk voor ogen waarmee je wilt ‘afrekenen’ in je leven. De bewuste stap door de poort vraagt moed van je om de oude patronen achter je te laten.

In 2001 deed Bart zijn eerste Vision Quest. De meest intense ervaring in de wildernis ooit. Na deze Quest was mijn oude verhaal niet meer geldig. Hij mocht zijn eigen nieuwe levensverhaal gaan schrijven, waarin hij de held mocht zijn. Samen met zijn leraar,  ging hij het avontuur aan en begeleidden zji zweethutten, vuurlopen, trancedans, retreats en Vision Quests.

Vison Quest is een transitie waarin je gaat ontdekken dat je oude huid de moeite van het bewaren niet meer waard is en waarin je wordt teruggebracht tot je essentiële zelf. Een reis naar het diepste van je ziel, waarin jij bewust de stappen zet naar een nieuwe levensfase.

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →