Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

Team

Diana Bergsma

Diana Bergsma

www.spirituelevakantiereizen.nl

Ik ben Diana Bergsma, eigenaar en drijvende kracht achter Spirituele Vakantie Reizen. 

Ik ben diep geraakt door het leven, het universum, de aarde, de natuur en mensen. Ik raak niet uitgekeken en uitgeleerd. In mijn leven gaat het om liefde en volgens mij is dat ook het enige waar het in het leven over gaat. Ik heb twaalf jaar in Zuid Spanje gewoond, in de bergen en rust. Dat heeft een diepgaand effect gekregen in mijn spirituele ontwikkeling. Ik beleef mezelf als een mens die vanuit liefde en licht leeft en werkt. Ik help mensen graag om hun licht en liefde bron te versterken. Waardoor zijzelf hun waarheid vinden. No nonsens, direct, humor, helder, ontspannen, sprankelend, veilig, warm en liefde zijn mijn kernwoorden.
Ik ben lichtwerker en proces - transformatie coach, kunstzinnig, psycho - sociaal, agogisch counselor. Ik heb inmiddels ruim 25 jaren ervaring, Lees over mijn studies! 

Het is fantastisch om spirituele reizen te organiseren en te begeleiden. Ik hou van mensen en blijf geboeid hoe zij zich ontwikkelen. Het doet mijn hart goed als ik zie dat mensen zichzelf vinden, hun verlangens, dromen en hart weer volgen en vertrouwen op hun intuïtie. 

Alle reizen zijn gemaakt vanuit het idee dat je tijdens je vakantie tot rust komt,  leert over andere culturen, en jezelf ontwikkelt als mens. Een prachtige combinatie die onze deelnemers erg waarderen.
Mijn collega's die zelf ook zzp'er zijn geven de inhoud van de reis op eigen verantwoordelijkheid.

Vele deelnemers schreven over hun ervaringen, lees maar
Lees ook over mijn boek:  "Een ontmoeting met jezelf, 18 vrouwen vertellen."  
Ben je een ondernemer bezoek dan ook mijn Zakelijke Coaching website. 

We zien je graag, tot ziens, Diana Bergsma


Mariëtte Verhoef

Mariëtte Verhoef

www.anansitraining.nl

Mindfulness reizen

Mariëtte is allround mindfulnesstrainer en met haar warme persoonlijkheid begeleidt ze je naar ontspanning en bewustwording. Mariëtte is rustig en down to earth. Zij is onze trainer in de Mindfulness reizen naar Ghana en de mindfulness weekends in Nederland. Haar leven in Ghana maakt dat zij een specialist is binnen twee gebieden, mindfulness en Ghana. Mensen gaan graag met haar mee, voelen zich op gemak en veilig bij haar. 

“Ik geloof dat hoe bewuster je leeft, hoe krachtiger, positiever en gelukkiger je wordt. Met als resultaat meer rust & ruimte in je hoofd, jezelf en je dagelijks leven. Vanuit die rust kun je je beter verbinden met je intuïtie en leven vanuit je hart. Ik ga uit van de kracht van sensitiviteit en breng mensen op een enthousiaste manier in contact met hun volle potentieel.”

Ze heeft opleidingen afgerond in de bekende Mindfulness Based Stress Reductie training en de Mindfulness Based Emotionele Intelligentie training ontwikkeld bij Google. Door de beroepsvereniging VMBN is ze erkend in de hoogste categorie 1.

Haar achtergrond in Msc Sociologie & Human Resources, een leven in Afrika en spirituele ontwikkeling maakt haar tot een professional die mindfulness belichaamt en op een moderne en toegankelijke manier brengt. Mariëtte geeft zowel trainingen voor particulieren in Leidsche Rijn en Utrecht, als landelijk trainingen in het bedrijfsleven met Bridgeman in Business.


Marius Engelbrecht

Marius Engelbrecht

www.mariusengelbrecht.nl

Marius Engelbrecht geeft nu zo’n twintig jaar workshops, trainingen en individuele begeleiding in stemexpressie en verschillende wegen van persoonlijke groei en therapie.
Enkele inspiratiebronnen zijn, op gebied van drama en zang vooral de Grotowski-methode (een sterk fysieke acteurstraining) en op gebied van psychologie een opleiding in hypnotherapie maar ook zijn eigen onderzoek naar mensbeelden en therapie in verschillende tijden en culturen. Daar kwam hij onder andere de menskunde uit de Renaissance tegen, waarin ze uitgingen van wisselwerking tussen hoofd, hart en buik (‘de drie zielen’). Naast drama, zang en psychologie vormde ook zijn eigen stotteren een inspiratiebron voor zijn werk, hoe hij het stotteren heeft leren hanteren en laten smelten.

Hij heeft stemexpressie ontwikkeld tot een uitgewerkt vak, een soort way of life zoals sommige deelnemers zeggen, met verschillende wegen die elk andere aspecten in jou oproepen en tot ontwikkeling brengen, zoals oerzang, helende stem, bekkenstem en meer. Hij geeft stemexpressie in workshops, weekends, weken en een jaartraining, die inmiddels is uitgegroeid tot een driejarige opleiding. Stemexpressie is een weg naar bevrijding, echtheid, bezield leven en liefde.


Karen van der Velde

Karen van der Velde

www.karenvandervelde.nl

Karen is een vakvrouw in hart en nieren, haar werkwijze is een holistische, altijd kijkt ze naar de mens achter zijn verhaal, klacht, drijfveren. In haar ontmoet je leven, liefde en een enorme toewijding. Zij is al een spiegel geweest voor vele vrouwen.
Haar visie : Spiritueel ontwikkelen betekent; het systematisch afwikkelen van onze “beschermlagen” om tot de kern te komen en optimaal te gaan functioneren, zal je in alles wat ze doet tegenkomen. Haar werkwijze is praktisch, doelgericht en doorspekt met humor.

Ze benadert haar cliënten als een fysieke, psychische emotionele spirituele eenheid. Alles is met elkaar verbonden. Als dat zo is kan het zo zijn dat een klacht niet op zichzelf staat en dat de oorzaak ergens anders ligt dan je aanvankelijk denkt. Karen beheerst verschillende disciplines om mogelijke oorzaken te vinden en het herstel te bevorderen. Hiertoe heeft zij haar eigen, doeltreffende werkwijze ontwikkeld. Ze werkt vanuit verschillende disciplines, haar achtergrond is Systemisch werk, familie opstellingen, voetreflex, oplossing gericht werken en Kinesiologie.

Naast 20 jaar praktijk ervaring geeft ze sinds 12 jaar verschillende groepstrainingen, waarbij haar insteek ten alle tijden is, dat wat onbewust verborgen ligt, liefdevol naar de oppervlakte te brengen.


 Nellie Weststeijn - van Hengel

Nellie Weststeijn - van Hengel

www.shiatsutherapievelp.nl

Shiatsu therapeut

Nellie voelt zich vertrouwd en verbonden met mensen. In haar Shiatsu behandelingen werkt zij zacht, sensitief, liefdevol en in harmonie. Doordat zij je zo wezenlijk aangeraakt kom jij een beetje los van alles wat afleid, je komt tot de kern en weer thuis in je eigen zelf. In deze chaotische tijd raak je algauw ondergesneeuwd, van je voeten gegooid, ontworteld. Je bent vaak aan het overleven. Nellie vindt het fijn om mensen weer terug te brengen bij zichzelf. Zodat zij vanuit die rust weer zelf kunnen voelen en denken.

Shiatsu is een vorm van drukpuntmassage. Deze vindt zijn oorsprong in de al duizenden jaren bestaande Traditionele Chinese Geneeskunde. Shiatsu ondersteunt het lichaam in zijn zelfhelend vermogen.
Onze levensenergie stroomt in energiebanen, zogenaamde meridianen, door ons lichaam. Elke meridiaan heeft een eigen verloop. De Chinese Geneeskunde vertaalt lichamelijke en psychische klachten naar een onbalans in de energiehuishouding. Dit wordt veroorzaakt door leegtes en blokkades in de meridianen. Shiatsu vult die leegtes en heft blokkades op. Daardoor verminderen of verdwijnen klachten en treedt er een diepe weldadige ontspanning op.

Naast haar werk als hartfunctielaborant heeft zij de drie jarige Shiatsutherapie opleiding gevolgd bij Qing Bai in Nijmegen. Zij heeft al 5 jaar een eigen Shiatsu praktijk aan huis. Jaarlijks volgt zij trainingen o.a.: burn out behandeling, nek/rugpijn bestrijding, werken volgens de 5 elementen, cranio sacraal basis technieken.


Francine Punt

Francine Punt

Francine heeft zich na verdieping in meerdere yogavormen toegelegd op Chakra-yoga. Bij deze yoga-vorm gaat het niet om de vorm van de houdingen maar om het ‘voelen’, het persoonlijk beleven, in verbinding treden en verkennen van het eigen lichaam.
Francine leert mensen op liefdevolle, betrokken en vakkundige wijze bewust te luisteren en te voelen wat het lichaam in het huidige moment vertelt, om op die manier het bewustzijn van energetische blokkades te vergroten. Daarbij gebruikt zij de zeven Hoofd-chakra’s en de daarmee verbonden fysieke, psychische, energetische, spirituele en mentale aspecten. Deze worden binnen
ieders eigen vermogen zelf verkend aan de hand van Francine’s uitleg, het doen van chakragerichte houdingen en door het gebruik van ademhaling.

Daarnaast sluit zij elke yogales af met een chakra-gerichte geleide ontspanning. Door dit alles ontstaat er bewustzijn over het eigen lichaam, over de locaties waar blokkades zich bevinden en wat de mogelijke oorzaak is.
Door op die manier open, ontvankelijk en zonder oordeel vanuit zelfliefde te werken, kan vastgezette energie losgelaten worden en kan er hernieuwde ruimte en evenwicht ontstaan. Zo kunnen lichaam en geest zichzelf helen. In dit proces van het herstellen van de balans in de afzonderlijke energiecentra en ook tussen de verschillende energiecentra onderling, zal het gaandeweg steeds meer mogelijk zijn om vanuit wie je werkelijk bent vorm te geven aan het leven.

Zij geeft les in Amsterdam, Purmerend en omgeving. Daarnaast organiseert zij chakra-yoga workshops in Amsterdam.


Marije Vermerris

Marije Vermerris

Marije is een beweger en danser in hart en nieren. Haar passie is mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Dit doet ze met zachtheid en aandacht, met oog voor wat iemand van binnenuit beweegt. Daarbij zet ze haar kracht en haar speelsheid in, die ze ook graag aanboort bij andere mensen.

“Ik geloof dat ieder lichaam op een bepaalde manier wil bewegen, expressie en ruimte wil geven aan wie je diep van binnen bent. Het lichaam herbergt de wijsheid en de veerkracht om met uitdagingen en kansen om te gaan. In het lichaam ervaar ik de speelsheid, kracht en luchtigheid van het leven. Het liefst dans ik met alle uitdagingen en mooie ervaringen die het leven geeft.”

Zij werkt als psychomotorisch therapeut in haar eigen praktijk Tembea in Wijk bij Duurstede en zoekt in haar begeleiding naar de wijsheid, kracht en talenten die ieder mens in zich heeft. Ze heeft haar hele leven bewogen, in verschillende sporten en in dans. De laatste jaren heeft ze zich vooral verdiept in vrije dans en contemporary dance. Deze verdieping brengt ze tevens in de praktijk door dansavonden en dansdagen te begeleiden vanuit Dans!kerk en in samenwerking met Dansklooster.


 

Peter Brinkman