Sardinië

Voor spectaculaire stranden met azuurblauwe zee is het eiland Sardinië de plek bij uitstek. Langs de 1840 kilometer Sardijnse kustlijn is er voor iedereen wat te vinden: lange uitgestrekte stranden, steile kliffen, verscholen en afgelegen baaitjes, ongerepte natuur en mooie stranden.

Sardinië heeft een afmeting van bijna de helft van Nederland, maar is nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Het klimaat op Sardinië

Wordt omschreven als maritiem en subtropisch. Dit houdt in dat Sardinië beschikt over lange en droge zomers. In de winter is er sprake van een mild en vochtig klimaat. In de herfst en de lente ligt de gemiddelde temperatuur tussen 14 en 20 graden Celsius, in de zomer ligt de temperatuur in het kustgebied rond de 30 graden en in het binnenland kan de temperatuur zelfs oplopen tot wel 40 graden Celsius. De maestrale zoals de Italianen de wind noemen die over Sardinië heen waait zorgt voor een aangenaam klimaat, de zonovergoten stranden en baaien worden heerlijk verkoeld door deze wind.

Sant´Antioco, Sardinie in miniatuur

Je gaat voor de coaching reis naar het prachtige schiereiland Sant’Antioco, het ligt helemaal ten zuidwesten van Sardinië en wordt middels een brug verbonden met het grote eiland. Met een oppervlakte van 109 Km2 is het hiermee het vierde eiland van Italië. Sant’Antioco telt 11000 inwoners die bijna allemaal in het gelijknamige stadje wonen.

Als je ziek wordt

Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Bij de dokter of in het ziekenhuis werkt niet altijd je verzekerings kaart. Dan moet je wel cash betalen. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via dianabergsma reizen.

Bekijk alle reizen Sardinië