Gezinscoaching Zeilreis Kaapverdië
Bepaal zelf je vertrekdatum

   Gezinscoaching Zeilreis KaapVerdië

   Deze data kun je boeken:
   Mindelo (Sao Vincente) 01-01-2024 - 08-01-2024
   Praia (Santiago) 21-01-2024 - 28-01-2024
   Mindelo (Sao Vincente) 01-03-2024 - 08-03-2024

   Samen met je kind(eren) beleef je een onvergetelijke reis waar jullie nog een hele tijd de vruchten van kunnen plukken. Gun jij je gezin meer quality-time maar is dat in de praktijk moeilijk te realiseren? Bijvoorbeeld omdat jij en je kinderen uiteenlopende wensen hebben of omdat jij en je partner verschillende ideeën of achtergronden hebben? Tijdens deze bijzondere zesdaagse zeilreis worden jullie op een speelse manier uitgedaagd om elkaar nog beter te leren kennen en elkaar te (her)waarderen.

   Deze zeilreis is ook voor alleenstaande ouders

   Je wilt graag het beste voor je kind of je kinderen maar soms vraagt dat veel van jou als ouder en opvoeder. Het betekent vaak weinig ‘me-time’, waardoor je in de stand overleven terecht kunt komen. Tijdens de gezinscoachingsweek kun je je zorg delen en loslaten. Er ontstaat weer ruimte voor meer plezier voor jou en voor samen. 

   Zeilen op Kaapverdië

   Zeilen op de Kaapverdië betekent bezig zijn met elkaar, samen nieuwe gebieden verkennen, de onderlinge band met elkaar versterken, heerlijk snorkelen en volop genieten van de zon en de zee met haar dolfijnen! Martin en Lisa ontvangen jullie zeer hartelijk en creëren op een ontspannen manier een vertrouwde omgeving. Hierdoor voelen jullie je direct thuis op zeilboot de Marín. In deze open sfeer voel je de vrijheid om jouw wensen kenbaar te maken en ben je in staat zijn om rekening te houden met de wensen van de overige gezinsleden.

   Herkennen jullie je in één van de volgende uitspraken?

   • ‘Ik begrijp mijn kind niet goed. Ik weet niet goed wat mijn kind nodig heeft en wat ik kan bieden.’
   • ‘Ik twijfel of ik wel reële verwachtingen heb van mijn kinderen.’
   • ‘Mijn partner is overleden, ik weet niet goed hoe ik het verlies met mijn kinderen kan bespreken en hoe ik onze gezamenlijke vakanties opnieuw zou kunnen invullen.’
   • ‘Mijn partner en ik zijn het best regelmatig oneens en dat geeft spanning.’
   • ‘Ik heb het idee dat mijn kinderen me niet meer in vertrouwen nemen.’
   • ‘Ik ben gescheiden, ik heb het gevoel dat de kinderen van mijn nieuwe partner me niet accepteren.’
   • ‘Door omstandigheden ervaar ik steeds minder verbinding met mijn kinderen.’
   • ‘We ervaren stress rondom de opvoeding van de kinderen en hebben minder tijd en aandacht voor elkaar.’
   • ‘De kinderen maken heel veel ruzie met elkaar. Ik word daar knettergek van.’
   • ‘Het ouderschap is anders dan ik gedacht had. Ik dacht dat ik de zorg en verantwoordelijkheid alleen aan zou kunnen, maar ik ervaar het als zwaar en ik weet soms niet waar ik goed aan doe.'

   Wat gebeurt als jullie niets doen aan jullie situatie?

   Het toekomstig verloop is natuurlijk afhankelijk van de vraag die jullie hebben. Door tijd te investeren in de relatie met je kinderen, bouw je aan een gelukkige toekomst van je kinderen. Als je niets doet heb je kans dat je de ouder wordt die je niet had willen zijn. Hierdoor kunnen normale problemen veranderen in ernstige en hardnekkige problemen waardoor het ook ingewikkelder wordt om ze op te lossen. Kinderen en opvoeders zijn kwetsbaar tijdens het opvoedproces. Door op tijd jouw eigen kwetsbaarheden of die van je kinderen te (h)erkennen kun je op bijsturen en voorkomen dat je uit elkaar groeit. Als je niets doet herhaal je vaak je eigen (jeugd)geschiedenis en lukt het je niet om je kind datgene te geven wat hij of zij nodig heeft.

   Kaapverdië

   Het is fantastisch om Kaapverdië per zeilboot te verkennen, er is nagenoeg altijd wel een zonnig plekje waar je naar toe kunt varen. Je krijgt een afwisselende week waarbij ontspanning en spanning, plezier en serieuze gesprekken, elkaar op een natuurlijke manier afwisselen.

    

   De gezinscoaching zeilreis staat garant voor avontuur

   Jullie gaan met elkaar op ontdekkingstocht! Je leert elkaar en jezelf op nieuwe manieren. Bijvoorbeeld door de taken die aan boord uitgevoerd kunnen worden. Wie wil bijvoorbeeld de stuurman van de dag zijn? Op een zeilboot heb je lang niet alles in de hand en juist dat zorgt voor avontuur. Als je voor anker ligt kan het moeilijk zijn om aan wal te komen, bij sommige prachtige baaitjes heeft je telefoon geen bereik, veel wind maakt het zeilen best spannend, geen wind betekent niet vooruitkomen, maar óók heerlijk dobberen en lekker zwemmen.

   Kortom: Alles heeft voor- en nadelen. De activiteiten die jullie deze zes dagen met elkaar ondernemen creëren positieve energie. Eén van de uitgangspunten is dat ieders initiatief gewaardeerd wordt. Iedereen krijgt in ieder geval een keer de kans om een familieactiviteit te bepalen. Hoe dit gaat verlopen is al een avontuur op zich. Martin en Lisa zullen jullie hierbij ondersteunen, op hun eigen ontspannen en enthousiaste wijze. Durven experimenteren, waardevolle ervaringen opdoen en respect hebben voor elkaar zijn de avontuurlijke ingrediënten waar jullie nog heel lang op kunnen teren.

   Welke resultaten mag je verwachten

   • Je hebt de verbondenheid die je met elkaar hebt heel bewust ervaren;
   • Je voelt je weer opgeladen door het buiten zijn, het zeilen en het genieten van de zon, zee en de bijzondere natuur;
   • Je hebt naar elkaar geluisterd en waardering naar elkaar geuit;
   • Je hebt inzicht gekregen in de onderlinge communicatiepatronen;
   • Je hebt handvatten gekregen om op een constructieve en positieve manier met elkaar te communiceren;
   • Je hebt handvatten gekregen om met lastige situaties om te gaan;
   • Als je ervaring wilde opdoen met zeilen heb je dat zeker gedaan en daar ben je vaardiger in geworden;

   Lisa en Martin

   De professionele roots van Lisa en Martin liggen bij het agogisch werk, dat betekent dat zij jou op een informele, ontspannen en haast vanzelfsprekende manier de kans geven om te reflecteren op je eigen opvattingen en opvoedend handelen. Ze houden beiden van een spelletje. Lisa, gediplomeerd vaktherapeut Drama, heeft het vermogen om op een creatieve en actieve manier (mentale) beweging te stimuleren.

   Daarnaast heeft ze, als opgeleid Praktisch Pedagogisch Gezinsbegeleider en Infant Mental Health specialist honderden gezinnen begeleid en ouders al spelend en pratend op nieuwe manieren naar hun kinderen leren kijken. Deze kijk geeft ouders vaak meer zicht op de reële (on)mogelijkheden van hun kinderen en de behoeften die daarbij horen.

   Martin heeft de opleiding Omgangskunde afgerond in combinatie met onder andere NLP op masterniveau en Systemisch kijken. Vanuit zijn ervaring kan hij op veel manieren bijdragen aan communicatievraagstukken. Als kapitein is hij gericht op het verdelen van de taken die passen bij de mogelijkheden van de 'bemanning'. Martin kan fantastisch pizza’s maken en kan dat jou ook leren als je dat zou willen. Martin en Lisa maken gebruik van verschillende technieken variërend van oplossingsgericht en systemisch werken tot verbeeldend en creatief werken. Bekijk hier het reisschema.

   Vegetarisch eten

   Op de boot wordt vegetarisch gegeten en gekookt. Als je allergisch bent voor bepaalde producten of je hebt een bepaalde voedselintolerantie dan houden we daar natuurlijk rekening mee. Indien gewenst kunnen we ook veganistische maaltijden klaarmaken.

   Zijn jullie geïnspireerd?

   Bel dan naar: 0639804150 of reserveer je plaats.

    

  • Voor wie?

   Deze reis is geschikt voor een gezin met maximaal zes gezinsleden. Je kunt hierbij denken aan één oudergezinnen, (samengestelde) gezinnen, gezinnen waarbij sprake is van een beperking of (gedrags- dan wel psychische)stoornis bij één of meer gezinsleden. Natuurlijk is deze zeilreis óók uitermate geschikt voor twee ouders met één tot en met vier kinderen.

   De gezinscoachreis is in principe geschikt voor avontuurlijke gezinnen. Het is natuurlijk extra leuk als je van zeilen houdt, dit is echter niet noodzakelijk. Je kunt deze trip immers ook benutten om erachter te komen of je met je gezin een wereldreis zou willen maken en wat je daar dan voor nodig hebt.

   Op een boot kan het behoorlijk schommelen, als je weet dat je gevoelig bent voor reis- of zeeziekte is het handig om tabletjes mee te nemen tegen zeeziekte.

   Daarnaast betekent het leven op een boot, ondanks de ruim veertien meter, dat je beperkt bent in je privacy. Een boot is bijvoorbeeld gehorig en kan daarnaast piepen en kraken door deining en wind. Het is handig om oordopjes mee te nemen als je je wilt kunnen afsluiten.

   Het leven op een boot is een echte ‘outdoor-activiteit’. We leven grotendeels buiten en daarmee wordt het bootleven soms ook wel ervaren als uniek kamperen op en in het water. Je ervaart de onmetelijke vrijheid en ruimte van de oceaan dagelijks om je heen en tegelijkertijd ga je terug naar de basics van het bestaan.

   Op de boot wordt vegetarisch gegeten en gekookt. Als je allergisch bent voor bepaalde producten of je hebt een bepaalde voedselintolerantie dan houden we daar natuurlijk rekening mee. Indien gewenst kunnen we ook veganistische maaltijden klaarmaken. Daarnaast houden we graag rekening met de gebruikelijke eetvoorkeuren van kinderen. Laat ons gerust weten waar we rekening mee kunnen houden.

  • Prijzen

   Voor de 8 daagse zeilreis 

   • 2 gezinsleden 2950,00 euro
   • 3 gezinsleden 3050,00; euro
   • 4 gezinsleden 3150,00 euro
   • 5 gezinsleden 3250,00 euro  
   • 6 gezinsleden 3350,00 euro

   Inclusief

   • zes dagen gebruik van de boot en haar faciliteiten (snorkelspullen, dinghy, surfplankje, zwemvesten)
   • vijf overnachtingen
   • eindschoonmaak
   • 2 handdoeken per persoon en een strandhanddoek
   • opgemaakte bedden bij aankomst
   • flessen drinkwater, koffie en thee
   • (activiteiten) programma en bijbehorende materialen
   • railingnet voor gezinnen met (jonge) kinderen
   • gebruik van zonnebrandcrème
   • gebruik van polsbandje tegen zeeziekte

   Exclusief

   • vervoer van en naar het vliegveld en de vliegtickets
   • boordkas (volwassenen 25 euro p.p.p.d., kinderen 12,50 p.p.p.d.)
   • €35,- boekingskosten en reisgarantie

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €3295,- voor 2 gezinsleden

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Lisa en Martin

   Samen dragen we zorg voor een fantastische zeil- en coaching programma op de zeilboot. Onze kleinschalige en vraaggerichte aanpak heeft geresulteerd in een uniek aanbod, waarbij we de verschillen tussen ons beiden mooi weten te benutten.

   Martin is duidelijk, hartelijk, steunend en confronterend als dat nodig is. In zijn rol als kapitein neemt hij je op een laagdrempelige manier mee in de taken rondom het zeilen. Naast de benodigde vaarbewijzen heeft Martin al duizenden mijlen ervaring op ‘eigen kiel’. Martin is docent omgangskunde en communicatievaardigheden. Hij heeft ruim twaalf jaar docentervaring in het hoger beroepsonderwijs maar ook als trainer persoonlijk leiderschap bij onder andere de politie. Verder is Martin Master NLP-er en Life coach.

   Lisa is een creatief denker, betrokken, open, enthousiast en flexibel. Ze stemt makkelijk af op anderen, zorgt voor luchtigheid en maakt het anderen graag naar de zin. Lisa doorziet patronen, legt verbanden en draagt nieuwe perspectieven aan. Lisa werkt ruim tien jaar als docent aan de opleiding Pedagogiek in het hoger beroepsonderwijs. Daarvoor heeft ze jarenlang gewerkt als pedagogisch medewerker in de gehandicapten- en jeugdzorg. Lisa is gediplomeerd Vak therapeut (Drama), Master Leren en Innoveren, Specialist Infant Mental Health en Praktisch Pedagogisch Gezinsbegeleider.

  • Zeil en Coaching Programma
   Het coachprogramma zullen we samen indelen en is afhankelijk van zeilwensen, wind, omstandigheden op het water én van de coachbehoeften. Om een beeld te schetsen geven we hier een mogelijk scenario.

   Voorafgaand aan de reis
   Voorafgaand aan het vertrek hebben we een inventariserend gesprek met jou (of jullie) als opvoeder(s) om jullie vragen en verwachtingen te bespreken. We willen onze begeleiding afstemmen op jullie begeleidingsbehoeften en situatie. Je kunt bijvoorbeeld aangeven in hoeverre je vrije tijd met elkaar door wilt brengen of je kunt aangeven waar je ondersteuning bij zou kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld positief sturen op het gedrag van de kinderen. Het kan zijn dat je het prettig vindt om de verschillende gezinsactiviteiten met elkaar na te bespreken, of juist niet. Uitgangspunt is dat we je handvatten en ondersteuning bieden om te experimenteren met positief opvoed gedrag.

   Dag 1.  Kennismaken
   Op de eerste dag verwachten we jullie tussen 11.00 en 16.00 uur (lokale tijd) bij ons aan boord, waarschijnlijk liggen we in een haven, zodat jullie in beschermde omstandigheden kunnen wennen aan het gewiebel op de boot. We maken kennis met elkaar en de boot. Tijdens een drankje of lunch vertelt iedereen wat hij of zij leuk vindt om te doen, zodat we elkaars wensen leren kennen. We bespreken de verwachtingen, wensen en mogelijkheden voor de week. Afhankelijk van jullie aankomsttijd kunnen jullie nog met elkaar zwemmen, snorkelen of het stadje verkennen.

   Als jullie terugkomen is er een veiligheidscheck. Tijdens het eten bespreken we ‘de activiteit van de dag’: iedereen van het gezin kiest een activiteit waar iedereen aan meedoet. Vervolgens maken we een weekplanning waarbij we ook een aantal corveetaken verdelen. AIs er nog tijd is voordat we gaan slapen, dan kunnen we een familiespel of een andere gezamenlijke activiteit doen. Maar natuurlijk kan ieder die dat wil iets voor zichzelf doen. We blikken terug op de eerste dag en daarna zoekt iedereen zijn hut op voor de nacht.

   Dag 2. Aandacht voor kwaliteiten
   Na het ontbijt verlaten we de haven en varen we naar een ankerbaai in de buurt, zo’n tien mijl verder op. We hebben de taken voor deze dag verdeeld, dus er is een  VetSneltoets Ctrl+Bstuurman, iemand die de fenders en lijnen opbergt en iemand die de koers en bestemming in de gaten houdt. Ergens op de dag voeren jullie met elkaar de gekozen dagactiviteit uit en spelen we een kwaliteitenspel. In de loop van de middag varen jullie met de bijboot naar de kant om over de boulevard te wandelen en een hapje te eten. Afhankelijk van jullie wensen kunnen we ’s avonds de ervaringen van deze dag bespreken in relatie tot positief opvoeden en opgroeien.

   Dag 3 – Dolfijnen spotten
   Vandaag kijken we tijdens de vaartocht gericht naar dolfijnen. De kans is groot dat we ze tegenkomen op weg naar onze volgende ankerplek. Onderweg kun je daarnaast een boekje lezen, luieren op het dek of een spelletje doen, dat ligt een beetje aan de weersomstandigheden en jullie persoonlijke voorkeuren. Als we op de nieuwe ankerplek zijn aangekomen is het tijd voor een gezamenlijke activiteit op het strand en maken jullie samen een familiewapen. We eten gezamenlijk op de boot of picknicken op het strand. We sluiten de avond af terwijl we de zon in de zee zien zakken.

   Dag 4 – Verrassing
   Deze dag blijven we liggen waar we zijn, tenzij de weersomstandigheden dat niet toelaten. Er is ruimte om samen als gezin samen iets te ondernemen, maar in overleg kunnen we ook kijken naar een andere invulling. Naast de ‘gezamenlijke activiteit van de dag’ trekken we lootjes waarbij iedereen iets leuks organiseert voor een ander. Tijdens de ‘bonte avond’ op donderdag wisselen we de verrassingen uit. Als de kinderen nog jong zijn zullen wij dit als coaches begeleiden. Als we bij een dorp of stadje liggen kunnen jullie ergens aan de wal met elkaar eten.

   Dag 5 – Experimenteren
   Afhankelijk van de afstand die we moeten varen, bepalen we het tijdstip van vertrek. Net als de andere dagen doen we met elkaar de ‘activiteit van de dag’. Onderweg experimenteren we met de taken tijdens het varen. Wie heeft er bijvoorbeeld nog niet gestuurd? Voor de oudere kinderen en de ouders kan het een experiment zijn om eens te oefenen met een rol op een manier die wat minder natuurlijk aanvoelt. We zorgen dat er ook nog tijd overblijft om te zwemmen en te peddelen én we hebben een ‘bonte avond’ met elkaar aan boord of op het strand met heerlijke hapjes.  

   Dag 6 – Vliegwiel
   We varen naar een plek in de buurt van de luchthaven of jullie volgende logeerplek. Onderweg onderzoeken we met elkaar wat voor jullie de ingrediënten zijn om het fijn te hebben met elkaar. We proberen dat zo concreet mogelijk te maken zodat jullie thuis ook weten wat je kunt doen om gezinsstress de baas te kunnen en elkaar dagelijks een blijk van waardering te kunnen geven. Als we zijn aangekomen op onze laatste halte evalueren we de week en plannen we een online-afspraak in om nog eens stil te staan bij de ‘werkzame elementen van de week’. Tussen 11.00 en 14.00 uur drinken en eten we nog iets lekkers en nemen we afscheid van elkaar.

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

   Je vliegt vanuit Schiphol naar:

   Mindelo (Sao Vincente) 01 - 08- januari 2024
   of
   Praia (Santiago) 21 - 28  januari 2024
   of
   Mindelo (Sao Vincente) 01 - 8 maart 2024 

   Op de eilanden van Kaapverdië rijden overdag, tussen de dorpen en steden kleine busjes. Deze worden Aluguer genoemd. Soms worden ze helemaal volgepropt (tot zo’n 19 mensen). Je koopt een kaartje voor het traject dat je wilt afleggen en betaalt in escudo’s.

   Het alternatief voor de Aluguer is een taxi huren, of een taxi huren mét gids (om ook de prachtige, onbekende plekjes  van het eiland te ontdekken). Voor een verkenning van het eiland is een huurauto, 4X4 of quad (vanwege de vele off-road wegen) natuurlijk ook een optie. In de grote steden wordt aangeraden om ’s avonds een taxi te nemen.

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Coaching en Zeilen Canarische eilanden
    23 sep 2023

    Geweldige Zeilreis 

    Ik heb een geweldige zeilreis achter de rug met superfijne en authentieke mensen (Lisa en Martin). Ik voelde mij echt welkom aan boord van hun gerieflijke boot. De oprechte interesse, de fijne babbels en inspirerende oefeningen leverde mij weer nieuwe inzichten op. Ik heb veel kans gekregen om zelf zeilervaring op te doen, Martin gaf heldere uitleg over het zeilen. Daarnaast heb ik genoten van de prachtige natuur en het lekkere en gezonde eten. Ook het reizen in een kleine groep (twee personen) is mij goed bevallen. Er was flexibele afstemming op ieders behoeften... en dat was gewoon TOP. Keep on living the way you do Martin en Lisa, jullie doen dat schitterend!

    Dank van Anja Glabecke

   • Gezins Inspiratie Zeil reis Canarische eilanden
    25 aug 2023

    Gezins Inspiratie Zeil reis 

    We hebben samen met onze 2 puberzonen een hele leuke afwisselende en verdiepende vakantie gehad aan boord bij Lisa en Martin. Op een prettige manier hebben Lisa en Martin ons allemaal een aantal zeilvaardigheden geleerd en tegelijkertijd hebben we de sfeer en verbinding in ons gezin verbeterd.

    De week was zeer gevarieerd en dat paste heel goed bij ons gezin. We hebben gezeild, gezwommen, gesnorkeld, lekker gezond gegeten en een aantal mooie wandelingen op het eiland gemaakt. We vonden het niet gemakkelijk om over onze persoonlijke en relationele struggles te praten.

    Martin en Lisa hadden echter snel in de gaten hoe ze ons verder konden helpen. Dagelijks pakten ze doelgericht en tegelijkertijd flexibel de relevante thema’s op. Dit deden ze door het voeren van ongedwongen gesprekken, spelletjes of kleine opdrachten en korte evaluaties. Hierdoor hadden we dagelijks momenten om verder te komen en onze communicatie te verbeteren. Doordat het ook vooral ontspannen en gezellig was, was het voor onze jongens ook een week waarin ze konden genieten van een gezamenlijke vakantie waarin we veel gelachen hebben.

    Nu we weer thuis zijn lukt het ons ook om regelmatig situaties te herkennen en de aanpak toe te passen. Hierdoor is de sfeer en verbinding die tijden de reis al verbeterd was ook thuis verbeterd. Precies waar we op hoopten.

    Onze conclusie is kortom, dat een week varend doorbrengen met coaches Lisa en Martin echt een bijzonder goeie en prettige manier is, om iets aan relationele en/of persoonlijke struggles te doen.

    Veel dank Marja en Ruud 

   • Onvergetelijke Gezin en Zeilreis Canarische eilanden
    24 mei 2023

    Onvergetelijke Gezin en Zeilreis 

    Lisa en Martin hebben ons een onvergetelijke vakantie gegeven met alles waar we naar op zoek waren. We wilden graag eens wat anders dan anders. Veel tijd met onze kinderen (11, 13 en 15) doorbrengen, veel contact met de natuur en actie voor onze jongens. En natuurlijk lekker eten en mooi weer.

    Wat een avontuur om zo heerlijk samen een week op een prachtige grote zeilboot te mogen leven. Elke ochtend een heerlijk verzorgd ontbijt op het achterdek met een prachtig uitzicht. Om vervolgens samen een gevarieerde planning voor de rest van de dag te maken.

    Lisa en Martin gaven ons onze familiemomenten, we zwommen, bestuurden de zeilboot, afhankelijk van de leeftijden gaven ze iedereen verschillende leuke taken zodat we ons deel van de bemanning voelden. Kaart en kompas lezen, helpen met aanmeren, de zeilen hijsen, voor anker gaan, met de bijboot varen, etc.
    Zo hebben we ook verschillende eilandjes kunnen zien en zijn we op de mooiste plekken geweest waar je normaal gesproken moeilijk kan komen.

    Ook waren er hele leuke bordspellen voor de gezins integratie. Heerlijke bak koffie of chocomelk erbij en zelfgemaakte taart. Het lukt ons ook thuis regelmatig situaties te herkennen en de aanpak toe te passen. De sfeer die Lisa en Martin elke dag wisten te creëren was ongetwijfeld een grote meerwaarde voor deze reis.

    Lisa en Martin waren eveneens altijd zeer attent op wat we graag aten, alles was heerlijk, heel vers voedsel. Bijvoorbeeld zelfgemaakte pizza's voor de kinderen, Spaanse tapas voor mijn man en veganistisch eten voor mij. Ze waren altijd zeer attent op ieders voorkeuren en maakten het eten met veel passie klaar.

    Dit was een vakantie om nooit meer te vergeten. Zonder twijfel een vakantie die ik iedereen zou aanraden.

    Heel veel dank van ons, Sonia

  • Klimaat van Kaapverdië

   Kaapverdië bestaat uit een groep van tien eilanden met een aangenaam warm klimaat.

   Door het constante mooie weer is Kaapverdië het hele jaar door een geschikte zonbestemming en wordt het ook wel de “eilanden van de eeuwige zomer” genoemd. In de weertabel kan je de temperatuur per maand aflezen en de gemiddelde neerslag samen met het aantal zonuren. Per jaar schijnt de zon hier zo’n 355 dagen.

   Kaapverdië heeft het hele jaar door aangename en warme temperaturen. In de zomer is de temperatuur hoger dan in de winter. Tijdens de zomermaanden ligt de temperatuur zo rond de 29 graden maximaal en tijdens de wintermaanden zo rond de 25 graden maximaal.

   Geldzaken

   De munteenheid van Kaapverdië is de Kaapverdische Escudo, ook wel CVE genoemd. Vrijwel alle banken in Kaapverdië, ongeacht op welk eiland je verblijft, beschikken over pinautomaten. Steeds meer pinautomaten accepteren betaalkaarten met het Maestro logo, maar een deel van de pinautomaten accepteert nog steeds alleen creditcards. In grote resorts worden VISA- en Mastercards geaccepteerd. De kosten voor deze laatsten zijn per transactie wel hoger.

   Mocht geen VISA- of Mastercard tot jouw beschikking hebben, dan is het raadzaam contant geld mee te nemen. Je kunt deze dan wisselen op de luchthaven. Goed om te weten: escudo’s mogen niet uitgevoerd worden. Pin/wissel dus vooral niet te veel.

   Gezondheid

   • Op de eilanden Boa Vista en Santiago kunnen heel af en toe malariamuggen voorkomen. Het is raadzaam om je hier ook over te laten adviseren  (https://www.lcr.nl/).
   • Om darmproblemen te voorkomen raden we aan rauwe groenten en geschild fruit te vermijden. Ook ijsblokjes en kraanwater vormen een risico. Het is raadzaam om diarreeremmers en ORS mee te nemen voor het geval dat.
   • Je hoopt nooit ziek te worden op vakantie, maar mocht dit wel gebeuren dan wil je niet voor financiële verrassingen komen te staan. Een reisverzekering is dan ook aan te raden; sommige behandelingen (zeker in privéklinieken) worden niet of slechts deels vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.
   • De zon is in Kaapverdië (ook in de winter!) aanzienlijk krachtiger dan in Nederland. Een zonnebrandcrème met hoge factor is daarom nodig om het risico op verbranding te vermijden.
   • In Kaapverdië komen muggen voor die ziektes als zika en denque kunnen overdragen. Het is raadzaam zowel overdag als ’s avonds muggenspray te gebruiken en lange, lichte en ruim vallende kleding te dragen waarmee de huid zoveel mogelijk bedekt wordt.

   Reisdocumenten

   Voor Kaapverdië is een paspoort vereist, afreizen met een identiteitskaart is niet mogelijk. Bij aankomst in Kaapverdië moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn en nog twee lege pagina’s bevatten (voor eventuele stempels).

   Sinds 1 januari 2019 geldt er voor Kaapverdië geen visumverplichting meer wanneer je korter dan 30 dagen in het land verblijft. Er geldt wel een Airport Security Tax (TSA) voor alle Europeanen. Je betaalt de TSA van € 31,- direct na aankomst op het vliegveld. Wil je het liever van tevoren regelen? Dan kun je je online registreren via EASE.

   Taal

   De officiële taal van Kaapverdië is Portugees, al spreken ze – afhankelijk van jouw bestemming – ook vaak Creools. Dit is een Afrikaanse versie van middeleeuws Portugees. In de toeristische gebieden kan je ook aardig uit de voeten met Engels, zeker op Boa Vista en Sal.

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Mindelo en Sao Vincente » » Kaapverdië

  Op Kaapverdië hebben we de volgende bestemmingen: Mindelo (Saõ Vincente of Praia (Santiago). De bestemming hangt samen met het tijdstip van je reis.

  De Kaapverdische Eilanden zijn uitermate geschikt om per zeilboot te verkennen, waarbij ieder eiland haar eigen unieke sfeer en karakter heeft. Kaapverdië staat bekend om haar prachtige onderwaterwereld en fantastische snorkelplekken. Rond carnaval is Mindelo op Saõ Vincente de place to be. Wandelaars kunnen hun hart ophalen op San Antaõ en watersportliefhebbers gaan uit hun dak op Sal of Boa Vista.

  De Afrikaanse invloed is duidelijk zichtbaar op Kaapverdië. Er zijn in de hele archipel bijvoorbeeld nauwelijks havens. Er zal daarom waarschijnlijk alleen maar geankerd worden tijdens deze reis. Hierdoor gaat het avontuur meteen van start! 

  Daarnaast is het openbaar vervoer minder goed geregeld en minder betrouwbaar dan velen van ons zijn gewend. Na aankomst op het vliegveld kun je daarom het best een taxi nemen om bij de boot te komen. De taxi is niet zo duur (ongeveer €10,- van de luchthaven naar Mindelo haven bijvoorbeeld) en wel zo comfortabel

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).