Spirituele Iona retreat Schotland
05 mei 2025 - 11 mei 2025

   Spirituele retreat naar het eiland Iona

   Deze reis boeken voor 31 januari 2025

   Iona

   Aan de rand van de Westerse Eilanden van Schotland ‘The Hebrides’ ligt een klein eiland met de naam Iona.
   Iona staat voornamelijk bekend als een Heilig eiland en door de eeuwen heen hebben zich mythen en legendes gevormd rondom plaatsen als 'The Well of Youth' and 'St. Columba's Bay' en natuurlijk 'De Abbey' van Iona, die verband houden met verhalen van Godinnen en Heiligen.

   Maar Iona is meer dan dat, het is een enigma, een oude, wilde en pure plek, waar je constant bewust bent van de aanwezigheid van de elementen. Dit komt doordat Iona afgelegen is, zij op een van de oudste gesteenten van de wereld ligt, of door het bijzondere licht van Iona.

   De energie van dit kleine eiland is uniek, magisch en transformerend en een retreat meemaken geeft een nooit meer te vergeten indrukken en ervaringen.

   Waarom ga je mee?

   Wij kiezen voor kleine groepen, we garanderen een hoge kwaliteit en daardoor kunnen er maximaal 6 mensen mee.

   Deelnemers kunnen verschillende verlangens hebben om mee te gaan:

   • Je verlangt ernaar om je vrij, aanwezig en lichter te voelen
   • Als je op een drempel staat en hebt los te laten
   • Als je je alleen of vastgelopen voelt 
   • Je negatieve verbindingen hebt
   • Je hart weer wil voelen en volgen

   Stel je voor dat je in je hart weer acceptatie, dankbaarheid voelt en vredige rust. Weer zin, licht en energie in je leven. Je stapt van het eiland af met een lichtvoetige stap en hernieuwde krachten.

   Ik heb een bijzondere reis naar Iona achter de rug. Zowel de reis ernaar toe over land, zee en land, als het verblijf op het eiland zelf. Prachtige vergezichten, mooie wandelingen en bevrijdende rituelen.

   Met Marion op pad

   Tijdens de dagen op het eiland ga je mee met Marion, die Iona door en door kent! Ze neemt je mee naar alle uithoeken van het eiland en bezoeken (het eiland is 5.6 bij 2.4 km) van 'The White Strand of the Monks in het noorden, tot St. Columba’s Bay' in het zuiden van het eiland. Van 'The Mhachair in het westen tot de Sound of Iona' in het oosten.

   We bezoeken de Abbey & The Nunnery, de enige heuvel op het eiland ‘Dun I’ opklimmen voor de ‘Well of Youth’ en andere bijzondere, maar minder bekende plekken verkennen. 

   Als we geluk hebben met het weer kan het mogelijk zijn om een boottocht naar Staffa te ondernemen, naar de beroemde grot en de papegaaiduikers en wie weet: dolfijnen! 

   Deze ‘retreat’ biedt:

   • Bezoek aan de bekende historisch plaatsen op Iona
   • Bezoek aan de natuurlijke, heilige plekken van Iona met de mogelijkheid tot ceremonie (optioneel)
   • Gezamelijke momenten ochtend en avond (meditaties, creativiteit en delen van ervaringen)
   • Genoeg tijd voor rust en bezinning
   • Voor de wandelingen is het belangrijk dat je goed kan lopen (ongeveer 1-2 uur), dat je goede wandelschoenen en kleren voor elk weertype meenement (het is Schotland, afterall....).

   Iona

   Iona of Isle of Iona in Schotland is een van de kleinere Binnen-Hebriden eilanden, het eiland heeft een oppervlakte van 87,7 kilometer en ligt een kleine twee kilometer ten westen van het eiland Mull. Er vaart een ferry tussen de twee eilanden vanaf het schiereiland Ross of Mull maar ook vanaf het Schotse vasteland is er een regelmatige veerboot verbinding. Er is een wandelpad met een lengte van zo’n 60 kilometer vanaf de Craignure Baai op Mull naar Fionnphort, het vertrekpunt van de ferry naar Iona.

   Ga je mee?

    

  • Voor vrouwen en mannen

  • Deze reis kun je boeken tot 31 januari 2025

   Koersverschil wordt extra berekend.

   Inbegrepen in de prijs:
   1 pers kamer €2079,-
   5 mei (aankomst) – vertrek 11 mei 2025

   Inclusief de retreat

   • Vol pension Hotel Argyll 
   • Het programma van de retreat (incl. entrees)
   • Materiaal

   Niet inbegrepen:

   • reis naar en terug van Iona (advies beschikbaar)
   • reisverzekering
   • trip naar Staffa (optioneel en afhankelijk van het weer – ongeveer £40)
   • laatste avond diner uit
   • €50,- boekingskosten
   • eten en drinken buiten de locatie
   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Marion

   Marion is een Priestess of Brighde-Brigantia en Priestess of Avalon. Voordien werkte zij in als Jurist.

   Haar intentie als Priesteres is om bewustzijn met betrekking tot spirituele energie in de wereld te brengen en zo meer harmonie en balans te bewerkstellingen. Zowel innerlijk, met onszelf, als uiterlijk, in onze interacties met elkaar en de natuurlijke wereld. Marion werkt met name met het de vrouwelijke spirituele energie, de Godin, en omarmt tevens alle vormen waarop spirituele energie zich manifesteert.

   Marion heeft de Brighde-Brigantia trainings en workshops ontwikkeld, waarvan de priest/eressen opleiding nu in Glastonbury, Nederland, Spanje, Duitsland, Portugal en Italie wordt gegeven. Zij is ook de co-organisator van de jaarlijkse, internationale Glastonbury Goddess Conference en de co-founder van de ‘pagan’ Temple of Avalon in Glastonbury. In samenwerking met Spirituele vakantie reizen, geeft Marion bijzondere spirituele reizen, waarmee zij haar liefde voor de ‘sacred land of Avalon and beyond’ deelt.

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

   Jouw Pelgrimage begint hier…

   Jouw pelgrimage begint al bij de reis er naar toe. Je zult genieten van wisselende landschappen, de natuur en de zee.

   De retreat begint op 8 mei 2024, rond het middaguur als de ferry is aangekomen op Iona, staat Marion te wachten op je.

   Dit betekent dat je het beste op 6 mei kan starten met je reis vanuit Amsterdam naar Glasgow = Vlucht KL1473 met de KLM, vertrek om 9.25 en aankomst om 10.00, kost rond de 115,-
   Boek deze alleen als heenvlucht, en boek de terugvlucht later als de tijden in de middag bekend zijn.

   Vanuit Glasgow vliegveld ga je verder…

   Je pakt de airport bus of trein naar Glasgow Queen Street! Of Taxi!
   Dan de trein van Glasgow Queen Street naar Oban (3 uur prachtige tocht!) deze gaat om 12.22 vertrek en aankomst Oban om 15.28, dit kaartje kost €34,27

   Mis je deze trein dan gaat de volgende om 18.23

   Je kunt hier je ticket boeken: https://www.omio.nl/app/search-frontend/results/LE256DEE0BAD94324AA8D4DFB39F16999/train?locale=nl

   Aangekomen in Oban

   We raden je aan om daar een nacht te slapen, b.v. in het Clarendon Hotel wat vlakbij de ferry ligt!

   LINK:

   https://www.expedia.nl/Oban-Hotels-Claredon-Hotel.h36871719.Hotelinfo?chkin=2023-04-22&chkout=2023-04-23&x_pwa=1&rfrr=HSR&pwa_ts=1667822315569&referrerUrl=aHR0cHM6Ly93d3cuZXhwZWRpYS5ubC9Ib3RlbC1TZWFyY2g%3D&useRewards=false&rm1=a2&regionId=9144&destination=Oban%2C+Schotland%2C+Verenigd+Koninkrijk&destType=MARKET&selected=36871719&sort=RECOMMENDED&top_dp=69&top_cur=EUR&mctc=5&mdpcid=NL.META.TRIVAGO.HOTELSCORESEARCH.HOTEL&mdpdtl=HTL.36871719.Oban.los%3D1.losb%3D1.ttt%3D166.tttb%3D91.trv_bm%3D-1.pg%3D2.defdate%3D0.guests%3D2.guestsb%3D2.cpa%3D0.device%3D-1.a2a%3D00.wl%3D0&userIntent=&selectedRoomType=216643450&selectedRatePlan=264185151

   23 April van Oban naar Iona

   Op deze ochtend vertrekt de Ferry, (uur schema nog niet bekend). Je komt rond het middaguur op Iona aan.

   1. Je neemt de Ferry Caledonian MacBrayne naar Mull (Oban to Craignure)
   2. Dan de bus over Mull naar Fionnphort (LET OP: boek een Ferry naar Mull-Craignure die aansluit op de bus naar Fionnphort)
   3. En als laatste neem het pontje van Fionnphort naar Iona - Marion zal je opwachten bij aankomst op Iona als je laat weten hoelaat je aankomt!

   Het fijne is dat de alles op elkaar aansluit! De Ferry en de bus enz. Een leuk avontuur!

   Je kan je overtochten met CalMac tegelijkertijd boeken (Oban - Craignure en Fionnphort-Iona) - boek een return en koop een return ticket van de bus naar Iona

   De terugweg naar Amsterdam

   Wij raden je aan om te overnachten in Glasgow, waardoor je ook je Pelgrimage rustig kan eindigen.

   Je vertrekt op 14 mei en je neemt de ferry’s en de bus terug naar Oban, dan weer de 3 uur durende treinreis naar Glasgow. En daar overnacht je.

   Zodra alle tijden bekend zijn van de ferry’s, waarschijnlijk in Januari, komen we met een terugweg voorstel.

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Spirituele reis naar IONA Schotland
    24 mei 2023

    Spirituele reis naar IONA, Schotland

    Ik heb een bijzondere reis naar Iona achter de rug. Zowel de reis ernaar toe over land, zee en land, als het verblijf op het eiland zelf. Prachtige vergezichten, mooie wandelingen en bevrijdende rituelen.

    Licht, lucht en ruimte.

    Vriendelijke groeten, José

    Spannend en Verbinding

    De reis vond ik vooraf nog best spannend zo alleen. Maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb.
    Het voelde als een pelgrimstocht.  En hoe dichter ik bij Iona kwam hoe meer ik me al verbonden voelde met mijzelf. Juist omdat ik het alleen had gedaan. De natuur was prachtig. En dan op Iona....
    Geen andere woorden voor dan geweldig

    Er wachte me een warm welkom door Marion en haar man die me ophaalde van de ferry.
    We hadden een heerlijk huis met yacuzzi. Keken zo uit op de zee. De hele week hebben we een stralende blauwe lucht gehad.
    We werden iedere dag verwend met het heerlijke eten die haar man maakte. De begeleiding van de retraite was heel natuurlijk, ontspannen, respectvol.
    Dagelijks waren er rituelen die de retraite diepgang gaven. Iedereen in de groep maakte zo zijn eigen reis. Want wat is het daar rustig en mooi. Ik ging met vertrouwen en inzichtenweer richting huis.

    Het heeft mij erg goed gedaan, Petra

    Ik kan deze reis van harte aanbevelen!

    Iona is een prachtig eilandje met witte stranden, blauwe zee, spectaculaire natuur en een hele bijzondere spirituele geschiedenis. Je wordt door Marion ontmoet, die op een warme en vriendelijke manier weet iedereen heel snel op hun gemak te stellen. Haar kennis van de ijland en de geschiedenis is enorm en je wordt begeleid naar allerlei krachtige plekken. Hier kan je deelnemen aan bijzondere rituelen terwijl je ook voldoende tijd en ruimte krijgt om je persoonlijke connectie met deze bijzondere plekken te maken. Door de week wordt je op een zeer liefdevolle manier in je eigen transformatie gesteund.
    (van Alison)

    Spirituele reis Iona

    Wat een prachtige retreat en verblijf mocht ik meemaken in April op het eiland Iona.
    We waren met een groepje van 5 personen, met uiteenlopende interesses, maar met één ding gemeen: de wens om ons te wentelen in de magie en de stilte van het eiland en haar symbolieken.
    Marion en haar man Alistair hadden alles tot in de puntjes voorbereid, zodat wij allen niks te kort kwamen.
    Ons verblijf was in Ardberg, een heerlijke plek, waar de hot tub paraat stond om overbelaste spieren te ontlasten.

    Ik kon zelf jammer genoeg, vanwege fysiek ongemak, niet aan alle excursies deelnemen maar aan de stralende ogen van degenen die wel mee konden gaan zag ik wel dat het indrukwekkend en fantastisch was geweest.

    Wel heb ik een stuk mee kunnen wandelen en heb ik uiteindelijk intens kunnen genieten van de stilte en de zee aan de andere kant van het eiland. Daar lagen óók prachtige stenen, weliswaar niet 'de echte Iona marble' maar de stenen die mijn aandacht trokken, waren wat mij betreft even krachtig.
    De rust en schoonheid van het eiland voelde als een warme beschermende mantel.

    De excursie naar de Abbey kon ik gelukkig wel meemaken en tja, wat valt daar anders van te zeggen, dan dat ik daar erg van onder de indruk was... Een must om jezelf daar te verdiepen in de geschiedenis, maar óók de sfeer te voelen.

    Al met al een prachtige reis, waar wat mij betreft maar één conclusie uit te maken valt: hier wil ik naar terug.....

    Dank van Harry

     

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Iona » » Schotland

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).