Relatie Inspiratie retraite en Zeilen Kaapverdië
Bepaal zelf je vertrekdatum

   Relatie Inspiratie retraite en Zeilen Kaapverdië

   Deze data kun je boeken:
   Mindelo (Sao Vincente) 01-01-2024 - 08-01-2024
   Praia (Santiago) 21-01-2024 - 28-01-2024
   Mindelo (Sao Vincente) 01-03-2024 - 08-03-2024

   Zeilen op Kaapverdië is een ontmoeting tussen de onmetelijkheid van de azuurblauwe zee, dolfijnen, de natuurelementen en de ontmoeting met de hartelijke Lisa en Martin. Zij geven jullie een inspirerende relatie reis en doen er alles aan om er een top zeilreis van te maken

   Jullie een fantastische mix van ontspanning, avontuur, zeilervaring opdoen, wandelen en professionele relatie coaching krijgen.

   Op een Zeilboot

   Jullie verblijven 8 dagen op een heerlijke zeilboot. Jullie zeilen op een echte familiecruiser, de Oceanis 473 Clipper. Ze heeft heerlijke zeileigenschappen en met veel ruimte en comfort boven- en benedendeks. Als het erg warm en zonnig is kan een bimimi worden uitgeklapt die de hele kuip overdekt. Het achterschip heeft een geïntegreerd zwemplateau met douche.  

   Lisa en Martin begeleiden jullie op hun enthousiaste en soms confronteren wijze. Jullie relatie staat centraal tijdens deze reis en dat betekent optimale aandacht voor datgene wat het meest belangrijk is voor jullie.

   Herkennen jullie je in één van de volgende uitspraken?

   • ‘We hebben het heel fijn samen maar we missen de spanning en het verliefd zijn.’
   • ‘We zijn in een sleur terechtgekomen.’
   • ‘Inmiddels hebben we meer een broer-zus relatie.’
   • ‘Er is minder waardering en minder tijd voor seksualiteit.’
   • ‘Ik heb het idee dat we elkaar niet goed begrijpen en dat we onze gevoelens niet meer uitspreken naar elkaar.’
   • ‘We maken elkaar steeds vaker verwijten en zijn sneller geïrriteerd.’
   • ‘Door drukte ervaren we minder verbinding met elkaar.’
   • ‘We ervaren stress rondom de opvoeding van de kinderen en hebben minder tijd en aandacht voor elkaar.’
   • ‘De kinderen zijn het huis uit en het lijkt wel alsof we opnieuw aan elkaar moeten wennen.’
   • ‘Doordat ik niet meer hoef te werken is er een disbalans in onze relatie ontstaan.’

   Wat gebeurt als jullie niets doen en de relatie verbetert niet?

   Dat betekent dat er meer conflicten komen en de spanning zal toenemen. Dit leidt tot stress, overspannenheid of zelfs een scheiding. En dit wil je niet! Juist deze relatie coaching reis bied je een unieke kijk op jullie relatie, je zoekt uiteindelijk naar een effectieve oplossing.

   Kies voor jullie relatie

   Jullie krijgen verdiepende activiteiten om datgene wat jullie verbindt te versterken waardoor er weer positieve energie tussen jullie ontstaat. Jullie leren om op een meer constructieve manier met elkaar te communiceren. Dat betekent dus luisteren naar elkaar, initiatief nemen en jezelf inbrengen in jullie relatie. 

    

   Welke resultaten mag je verwachten

   • Je ervaart wat voor jullie betekenisvol in jullie relatie is en welke keuzes bij een inspiratievolle en gelukkige relatie passen;
   • Jullie ervaren weer energie in jullie relatie en weten op welke manier je elkaar kunt ondersteunen om de gezamenlijke energie te voeden;
   • Er is meer wederzijds begrip en je hebt je behoeften kunnen uiten naar elkaar;
   • Als je patronen wilde doorbreken heb je hier handvatten voor gekregen doordat je met gedragsalternatieven geoefend hebt;
   • Je hebt genoten van de zee, de zon en de ruimte en vrijheid ervaren van ‘leven bij de dag’ en het ‘op anker liggen’;
   • Als je ervaring wilde opdoen met zeilen heb je dat zeker gedaan en daar ben je vaardiger in geworden;
   • Je hebt de grootsheid van de natuur ervaren doordat je heel sterk leeft met de natuurelementen zoals wind, getij, deining, het stijgingspercentage in de bergen. Je hebt geoefend met je overgeven aan deze elementen en je ertoe verhouden.  

   Lisa en Martin

   Jullie worden door twee coaches begeleid en dat is een groot voordeel voor jullie proces. Lisa en Martin hebben ieder een eigen benaderingswijze. Er wordt oplossingsgericht, vraaggericht en systemisch  gewerkt. Daarnaast worden er beeldende- en speltechnieken ingezet waarbij fantasie, verhalen en verbeelding gebruikt worden om de verbinding en creativiteit te versterken. We zetten NLP technieken in bijvoorbeeld om belemmerende overtuigingen of ingesleten gedragspatronen op te sporen en weer los te laten. Bekijk hier het reisschema.

   Het programma is eclectisch opgebouwd en afhankelijk van jullie achtergrond, behoeften en voorkeuren worden passende werkvormen en methodieken ingezet.

   Vegetarisch eten

   Op de boot wordt vegetarisch gegeten en gekookt. Als je allergisch bent voor bepaalde producten of je hebt een bepaalde voedselintolerantie dan houden we daar natuurlijk rekening mee. Indien gewenst kunnen we ook veganistische maaltijden klaarmaken.

   Zijn jullie geïnspireerd?

   Bel dan naar: 0639804150 of reserveer je plaats.

    

  • De relatie coach reis is geschikt voor alle soorten relaties (man-vrouw, vrouw-vrouw, man-man etc.), voor alle leeftijden én voor avontuurlijke mensen. Het is natuurlijk extra leuk als je van zeilen houdt, dit is echter niet noodzakelijk. Je kunt deze trip immers ook benutten om erachter te komen of zeilen wat voor jou is.

   Op een boot kan het behoorlijk schommelen, als je weet dat je gevoelig bent voor reis- of zeeziekte is het handig om tabletjes mee te nemen tegen zeeziekte.

   Daarnaast betekent het leven op een boot, ondanks de ruim veertien meter, dat je beperkt bent in je privacy. Een boot is bijvoorbeeld gehorig en kan daarnaast piepen en kraken door deining en wind. Het is handig om oordopjes mee te nemen als je je wilt kunnen afsluiten.

   Het leven op een boot is een echte ‘outdoor-activiteit’. We leven grotendeels buiten en daarmee wordt het bootleven soms ook wel ervaren als uniek kamperen op en in het water. Je ervaart de onmetelijke vrijheid en ruimte van de oceaan dagelijks om je heen en tegelijkertijd ga je terug naar de basics van het bestaan.

  • Prijzen

   8 dagen zeilen

   • De prijs van deze reis is voor twee personen €2949,-  

   Inclusief in de reis is:

   • 8 dagen verblijf op de Marín inclusief de zeiltochten
   • 7 overnachtingen (inclusief bed- en badlinnen)
   • 2 coachgesprekken en/of coach-activiteiten per dag (indicatie 1,5 - 2,5 uur per activiteit of gesprek)
   • Gebruik van snorkelspullen en overig watersportmaterialen.
   • Maaltijden, drankjes, fruit, lekkers,

   Exclusief in de reis is:

   • Vlucht
   • Vervoer van het vliegveld naar de boot en viceversa
   • Boordkas 25,00 euro p.p. per dag (eten en drinken, brandstof voor de boot, havengelden, schoonmaak etc.)
   • €35,- boekingskosten

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €3297,- voor 2 personen

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Lisa en Martin

   Samen dragen we zorg voor een fantastische zeil- en coaching programma op de zeilboot. Onze kleinschalige en vraaggerichte aanpak heeft geresulteerd in een uniek aanbod, waarbij we de verschillen tussen ons beiden mooi weten te benutten.

   Martin is duidelijk, hartelijk, steunend en confronterend als dat nodig is. In zijn rol als kapitein neemt hij je op een laagdrempelige manier mee in de taken rondom het zeilen. Naast de benodigde vaarbewijzen heeft Martin al duizenden mijlen ervaring op ‘eigen kiel’. Martin is docent omgangskunde en communicatievaardigheden. Hij heeft ruim twaalf jaar docentervaring in het hoger beroepsonderwijs maar ook als trainer persoonlijk leiderschap bij onder andere de politie. Verder is Martin Master NLP-er en Life coach.

   Lisa is een creatief denker, betrokken, open, enthousiast en flexibel. Ze stemt makkelijk af op anderen, zorgt voor luchtigheid en maakt het anderen graag naar de zin. Lisa doorziet patronen, legt verbanden en draagt nieuwe perspectieven aan. Lisa werkt ruim tien jaar als docent aan de opleiding Pedagogiek in het hoger beroepsonderwijs. Daarvoor heeft ze jarenlang gewerkt als pedagogisch medewerker in de gehandicapten- en jeugdzorg. Lisa is gediplomeerd Vak therapeut (Drama), Master Leren en Innoveren, Specialist Infant Mental Health en Praktisch Pedagogisch Gezinsbegeleider.

  • Zeil en Coaching Programma

   Het coachingprogramma zullen we samen indelen en is afhankelijk van zeilwensen, wind, omstandigheden op het water én van de coachbehoeften. Om een beeld te schetsen geven we hier een mogelijk scenario.

   Dag 1.  Kennismaken, jij en je relatie
   Jullie komen na 15.00 aan.  We beginnen met kennismaking aan de hand van een aantal voorbereidingsvragen. Waar we het in ieder geval over hebben, is hoe jullie je relatie ervaren en in hoeverre jullie beiden het gevoel hebben tot je recht te komen in de relatie.

   Tussen drie en zes hebben jullie de tijd om te wandelen, naar het strand te gaan, te lezen, het dorp te verkennen of iets anders voor jezelf te doen. Rond zes uur gaan we verder met uitleg over de boot en we houden een veiligheidsbriefing. Aansluitend genieten we samen van Spaanse tapas op de boot terwijl we elkaar beter leren kennen. We bepalen de grove planning voor de week en bespreken jullie ontwikkelwensen.

   Rond negen uur ronden we het gezamenlijk programma af en kunnen jullie wat voor jezelf doen.

   Dag 2. Wederzijdse waardering
   We staan op om ongeveer acht uur (bij grotere zeiltochten vroeger) om te sporten, yoga oefeningen te doen of te mediteren en te ontbijten. Daarna maken we ons klaar voor vertrek naar een ankerplaats. Onderweg kunnen we waarschijnlijk dolfijnen zien. We vertrekken rond tien uur en komen rond vier uur aan op de ankerplek. Onderweg lunchen we en als de omstandigheden op het water het toelaten is er voor jullie een opdracht waarbij je elkaars kwaliteiten benoemt, waardering naar elkaar uitspreekt en waarbij je aangeeft waarin jij je gewaardeerd voelt door de ander. We zullen hier ongeveer drie uur mee bezig zijn. De rest van de tijd ben je aan het oefenen met zeilen als je dat leuk vindt, of doe je iets waar jij van kunt genieten. Als we aankomen is er tijd om te zwemmen, maar jullie kunnen natuurlijk ook meteen naar de kant om het dorpje te verkennen of iets anders te doen waar jullie zin in hebben. Jullie krijgen een verrassingsopdracht mee en jullie komen terug als jullie daar zin in hebben.

   Dag 3. Betekenis geven en betekenis krijgen
   Net als op dag 1 beginnen we voor de liefhebbers met een ‘gezonde start’. Denk hierbij aan hardlopen, meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen, een work-out op het strand of een stukje zwemmen rond de boot.

   We vertrekken rond half elf voor een korte dagtocht naar de volgende ankerplaats. Onderweg maken jullie, als de omstandigheden dat toelaten, afzonderlijk van elkaar een ‘levenslijn’ van jullie relatie. We bespreken wat jullie gemaakt hebben tijdens een gezamenlijke lunch. Na aankomst splitsen we op. Jullie mogen aan boord eten of ergens aan de wal. ’s Avonds kunnen jullie van een heerlijk muziekje genieten terwijl jullie de zon in de zee zien zakken. Vanaf een uur of negen gaan we op zoek naar de gezamenlijke betekenisvolle ingrediënten en de noodzakelijke voorwaarden om te kunnen investeren in een betekenisvolle relatie.

   Dag 4 – Samen dromen en energiek verrassen
   We maken, wederom, een gezonde start. Deze dag blijven we met de boot liggen waar we zijn, vooropgesteld dat de weersomstandigheden dat toelaten natuurlijk. Er is ruimte om samen te wandelen, een deel van het eiland te verkennen of iets voor jezelf te doen. Deze dag krijgen jullie een opdracht mee waar ieder van jullie een eigen invulling aan kan geven. Wat geeft jullie energie en wat lekt energie? Jullie kunnen een vorm kiezen die bij je past. Dit kan variëren van het maken van een verhaal, een kunstwerk of iets anders. We verwachten jullie aan het eind van de dag terug op de boot. En terwijl jullie op het voordek genieten van een rustmoment bereiden wij de maaltijd voor. Tijdens het eten presenteren jullie de energievreters en energiegevers.

   Dag 5 – Plannen maken
   Na een gezonde start ontbijten we rond half negen, heerlijk in het ochtendzonnetje. Als het mogelijk is varen we een langere afstand (ongeveer 30 mijl). Onderweg onderzoeken we op welke manier jullie de essentiële aspecten uit je dromen kunnen realiseren. Als we na een dag zeilen aankomen op de ankerplek genieten we van een drankje en een goed gesprek. We zitten in de kuip terwijl de zon ondergaat. Om ons heen de bergen en het geluid van de branding. Een van ons zet jullie af met de dinghy op het strand zodat jullie samen in een restaurantje kunnen gaan eten.

   Dag 6 – Vliegwiel
   We varen naar een plek in de buurt van de luchthaven of jullie volgende logeerplek. Onderweg onderzoeken we met elkaar wat voor jullie de ingrediënten zijn om het fijn te hebben met elkaar. We proberen dat zo concreet mogelijk te maken zodat jullie thuis ook weten wat je kunt doen om gezinsstress de baas te kunnen en elkaar dagelijks een blijk van waardering te kunnen geven. Als we zijn aangekomen op onze laatste halte evalueren we de week en plannen we een online-afspraak in om nog eens stil te staan bij de ‘werkzame elementen van de week’. Tussen 11.00 en 14.00 uur drinken en eten we nog iets lekkers en nemen we afscheid van elkaar.

    

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

   Je vliegt vanuit Schiphol naar:

   Mindelo (Sao Vincente) 01 - 08- januari 2024
   of
   Praia (Santiago) 21 - 28  januari 2024
   of
   Mindelo (Sao Vincente) 01 - 8 maart 2024 

   Op de eilanden van Kaapverdië rijden overdag, tussen de dorpen en steden kleine busjes. Deze worden Aluguer genoemd. Soms worden ze helemaal volgepropt (tot zo’n 19 mensen). Je koopt een kaartje voor het traject dat je wilt afleggen en betaalt in escudo’s.

   Het alternatief voor de Aluguer is een taxi huren, of een taxi huren mét gids (om ook de prachtige, onbekende plekjes  van het eiland te ontdekken). Voor een verkenning van het eiland is een huurauto, 4X4 of quad (vanwege de vele off-road wegen) natuurlijk ook een optie. In de grote steden wordt aangeraden om ’s avonds een taxi te nemen.

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Coaching en Zeilen Canarische eilanden
    23 sep 2023

    Geweldige Zeilreis 

    Ik heb een geweldige zeilreis achter de rug met superfijne en authentieke mensen (Lisa en Martin). Ik voelde mij echt welkom aan boord van hun gerieflijke boot. De oprechte interesse, de fijne babbels en inspirerende oefeningen leverde mij weer nieuwe inzichten op. Ik heb veel kans gekregen om zelf zeilervaring op te doen, Martin gaf heldere uitleg over het zeilen. Daarnaast heb ik genoten van de prachtige natuur en het lekkere en gezonde eten. Ook het reizen in een kleine groep (twee personen) is mij goed bevallen. Er was flexibele afstemming op ieders behoeften... en dat was gewoon TOP. Keep on living the way you do Martin en Lisa, jullie doen dat schitterend!

    Dank van Anja Glabecke

   • Gezins Inspiratie Zeil reis Canarische eilanden
    25 aug 2023

    Gezins Inspiratie Zeil reis 

    We hebben samen met onze 2 puberzonen een hele leuke afwisselende en verdiepende vakantie gehad aan boord bij Lisa en Martin. Op een prettige manier hebben Lisa en Martin ons allemaal een aantal zeilvaardigheden geleerd en tegelijkertijd hebben we de sfeer en verbinding in ons gezin verbeterd.

    De week was zeer gevarieerd en dat paste heel goed bij ons gezin. We hebben gezeild, gezwommen, gesnorkeld, lekker gezond gegeten en een aantal mooie wandelingen op het eiland gemaakt. We vonden het niet gemakkelijk om over onze persoonlijke en relationele struggles te praten.

    Martin en Lisa hadden echter snel in de gaten hoe ze ons verder konden helpen. Dagelijks pakten ze doelgericht en tegelijkertijd flexibel de relevante thema’s op. Dit deden ze door het voeren van ongedwongen gesprekken, spelletjes of kleine opdrachten en korte evaluaties. Hierdoor hadden we dagelijks momenten om verder te komen en onze communicatie te verbeteren. Doordat het ook vooral ontspannen en gezellig was, was het voor onze jongens ook een week waarin ze konden genieten van een gezamenlijke vakantie waarin we veel gelachen hebben.

    Nu we weer thuis zijn lukt het ons ook om regelmatig situaties te herkennen en de aanpak toe te passen. Hierdoor is de sfeer en verbinding die tijden de reis al verbeterd was ook thuis verbeterd. Precies waar we op hoopten.

    Onze conclusie is kortom, dat een week varend doorbrengen met coaches Lisa en Martin echt een bijzonder goeie en prettige manier is, om iets aan relationele en/of persoonlijke struggles te doen.

    Veel dank Marja en Ruud 

   • Onvergetelijke Gezin en Zeilreis Canarische eilanden
    24 mei 2023

    Onvergetelijke Gezin en Zeilreis 

    Lisa en Martin hebben ons een onvergetelijke vakantie gegeven met alles waar we naar op zoek waren. We wilden graag eens wat anders dan anders. Veel tijd met onze kinderen (11, 13 en 15) doorbrengen, veel contact met de natuur en actie voor onze jongens. En natuurlijk lekker eten en mooi weer.

    Wat een avontuur om zo heerlijk samen een week op een prachtige grote zeilboot te mogen leven. Elke ochtend een heerlijk verzorgd ontbijt op het achterdek met een prachtig uitzicht. Om vervolgens samen een gevarieerde planning voor de rest van de dag te maken.

    Lisa en Martin gaven ons onze familiemomenten, we zwommen, bestuurden de zeilboot, afhankelijk van de leeftijden gaven ze iedereen verschillende leuke taken zodat we ons deel van de bemanning voelden. Kaart en kompas lezen, helpen met aanmeren, de zeilen hijsen, voor anker gaan, met de bijboot varen, etc.
    Zo hebben we ook verschillende eilandjes kunnen zien en zijn we op de mooiste plekken geweest waar je normaal gesproken moeilijk kan komen.

    Ook waren er hele leuke bordspellen voor de gezins integratie. Heerlijke bak koffie of chocomelk erbij en zelfgemaakte taart. Het lukt ons ook thuis regelmatig situaties te herkennen en de aanpak toe te passen. De sfeer die Lisa en Martin elke dag wisten te creëren was ongetwijfeld een grote meerwaarde voor deze reis.

    Lisa en Martin waren eveneens altijd zeer attent op wat we graag aten, alles was heerlijk, heel vers voedsel. Bijvoorbeeld zelfgemaakte pizza's voor de kinderen, Spaanse tapas voor mijn man en veganistisch eten voor mij. Ze waren altijd zeer attent op ieders voorkeuren en maakten het eten met veel passie klaar.

    Dit was een vakantie om nooit meer te vergeten. Zonder twijfel een vakantie die ik iedereen zou aanraden.

    Heel veel dank van ons, Sonia

  • Klimaat van Kaapverdië

   Kaapverdië bestaat uit een groep van tien eilanden met een aangenaam warm klimaat.

   Door het constante mooie weer is Kaapverdië het hele jaar door een geschikte zonbestemming en wordt het ook wel de “eilanden van de eeuwige zomer” genoemd. In de weertabel kan je de temperatuur per maand aflezen en de gemiddelde neerslag samen met het aantal zonuren. Per jaar schijnt de zon hier zo’n 355 dagen.

   Kaapverdië heeft het hele jaar door aangename en warme temperaturen. In de zomer is de temperatuur hoger dan in de winter. Tijdens de zomermaanden ligt de temperatuur zo rond de 29 graden maximaal en tijdens de wintermaanden zo rond de 25 graden maximaal.

   Geldzaken

   De munteenheid van Kaapverdië is de Kaapverdische Escudo, ook wel CVE genoemd. Vrijwel alle banken in Kaapverdië, ongeacht op welk eiland je verblijft, beschikken over pinautomaten. Steeds meer pinautomaten accepteren betaalkaarten met het Maestro logo, maar een deel van de pinautomaten accepteert nog steeds alleen creditcards. In grote resorts worden VISA- en Mastercards geaccepteerd. De kosten voor deze laatsten zijn per transactie wel hoger.

   Mocht geen VISA- of Mastercard tot jouw beschikking hebben, dan is het raadzaam contant geld mee te nemen. Je kunt deze dan wisselen op de luchthaven. Goed om te weten: escudo’s mogen niet uitgevoerd worden. Pin/wissel dus vooral niet te veel.

   Gezondheid

   • Op de eilanden Boa Vista en Santiago kunnen heel af en toe malariamuggen voorkomen. Het is raadzaam om je hier ook over te laten adviseren  (https://www.lcr.nl/).
   • Om darmproblemen te voorkomen raden we aan rauwe groenten en geschild fruit te vermijden. Ook ijsblokjes en kraanwater vormen een risico. Het is raadzaam om diarreeremmers en ORS mee te nemen voor het geval dat.
   • Je hoopt nooit ziek te worden op vakantie, maar mocht dit wel gebeuren dan wil je niet voor financiële verrassingen komen te staan. Een reisverzekering is dan ook aan te raden; sommige behandelingen (zeker in privéklinieken) worden niet of slechts deels vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.
   • De zon is in Kaapverdië (ook in de winter!) aanzienlijk krachtiger dan in Nederland. Een zonnebrandcrème met hoge factor is daarom nodig om het risico op verbranding te vermijden.
   • In Kaapverdië komen muggen voor die ziektes als zika en denque kunnen overdragen. Het is raadzaam zowel overdag als ’s avonds muggenspray te gebruiken en lange, lichte en ruim vallende kleding te dragen waarmee de huid zoveel mogelijk bedekt wordt.

   Reisdocumenten

   Voor Kaapverdië is een paspoort vereist, afreizen met een identiteitskaart is niet mogelijk. Bij aankomst in Kaapverdië moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn en nog twee lege pagina’s bevatten (voor eventuele stempels).

   Sinds 1 januari 2019 geldt er voor Kaapverdië geen visumverplichting meer wanneer je korter dan 30 dagen in het land verblijft. Er geldt wel een Airport Security Tax (TSA) voor alle Europeanen. Je betaalt de TSA van € 31,- direct na aankomst op het vliegveld. Wil je het liever van tevoren regelen? Dan kun je je online registreren via EASE.

   Taal

   De officiële taal van Kaapverdië is Portugees, al spreken ze – afhankelijk van jouw bestemming – ook vaak Creools. Dit is een Afrikaanse versie van middeleeuws Portugees. In de toeristische gebieden kan je ook aardig uit de voeten met Engels, zeker op Boa Vista en Sal.

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Mindelo en Sao Vincente » » Kaapverdië

  Op Kaapverdië hebben we de volgende bestemmingen: Mindelo (Saõ Vincente of Praia (Santiago). De bestemming hangt samen met het tijdstip van je reis.

  De Kaapverdische Eilanden zijn uitermate geschikt om per zeilboot te verkennen, waarbij ieder eiland haar eigen unieke sfeer en karakter heeft. Kaapverdië staat bekend om haar prachtige onderwaterwereld en fantastische snorkelplekken. Rond carnaval is Mindelo op Saõ Vincente de place to be. Wandelaars kunnen hun hart ophalen op San Antaõ en watersportliefhebbers gaan uit hun dak op Sal of Boa Vista.

  De Afrikaanse invloed is duidelijk zichtbaar op Kaapverdië. Er zijn in de hele archipel bijvoorbeeld nauwelijks havens. Er zal daarom waarschijnlijk alleen maar geankerd worden tijdens deze reis. Hierdoor gaat het avontuur meteen van start! 

  Daarnaast is het openbaar vervoer minder goed geregeld en minder betrouwbaar dan velen van ons zijn gewend. Na aankomst op het vliegveld kun je daarom het best een taxi nemen om bij de boot te komen. De taxi is niet zo duur (ongeveer €10,- van de luchthaven naar Mindelo haven bijvoorbeeld) en wel zo comfortabel

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).