Relatie retreat:
Bepaal zelf je vertrekdatum

   Relatie retreat

   Unieke relatiereis op de Caraïbische Eilanden

   Dit is een geweldige reis voor stellen die willen werken aan hun relatie op een fantastische plek en op een ontspannen manier. Het is een illusie om te denken dat echte liefde als onuitputtelijke bron blijft stromen. Als je wilt dat je relatie blijft sprankelen zul je moeten weten wat jullie beiden nodig hebben én is het noodzakelijk dat je elkaar blijft verrassen.

   Tijdens deze reis gaan jullie het open gesprek met elkaar aan, genieten jullie van het zeilen en de ondergaande zon op zee. Jullie ondernemen samen activiteiten op de tropische eilanden en leren zo belemmerende patronen te doorbreken! Je leert elkaar weer opnieuw kennen doordat je beter weet wat je van elkaar nodig hebt om te kunnen stralen. Jullie zullen weer voelen dat jullie voor elkaar gekozen hebben en voor elkaar kiezen. Deze reis geeft je tools in handen om hier ook naar te gaan handelen. 

   Op een Zeilboot

   Jullie verblijven 8 dagen op een heerlijke zeilboot. Jullie zeilen op een echte familiecruiser, de Oceanis 473 Clipper. Ze heeft heerlijke zeileigenschappen en met veel ruimte en comfort boven- en benedendeks. Als het erg warm en zonnig is kan een bimimi worden uitgeklapt die de hele kuip overdekt. Het achterschip heeft een geïntegreerd zwemplateau met douche.  

   Lisa en Martin begeleiden jullie op hun enthousiaste en soms confronteren wijze. Jullie relatie staat centraal tijdens deze reis en dat betekent optimale aandacht voor datgene wat het meest belangrijk is voor jullie.

   Herkennen jullie je in één van de volgende uitspraken?

   • ‘We hebben het heel fijn samen maar we missen de spanning en het verliefd zijn.’
   • ‘We zijn in een sleur terechtgekomen.’
   • ‘Inmiddels hebben we meer een broer-zus relatie.’
   • ‘Er is minder waardering en minder tijd voor seksualiteit.’
   • ‘Ik heb het idee dat we elkaar niet goed begrijpen en dat we onze gevoelens niet meer uitspreken naar elkaar.’
   • ‘We maken elkaar steeds vaker verwijten en zijn sneller geïrriteerd.’
   • ‘Door drukte ervaren we minder verbinding met elkaar.’
   • ‘We ervaren stress rondom de opvoeding van de kinderen en hebben minder tijd en aandacht voor elkaar.’
   • ‘De kinderen zijn het huis uit en het lijkt wel alsof we opnieuw aan elkaar moeten wennen.’
   • ‘Doordat ik niet meer hoef te werken is er een disbalans in onze relatie ontstaan.’

   Wat gebeurt als jullie niets doen en de relatie verbetert niet?

   Dat betekent dat er meer conflicten komen en de spanning zal toenemen. Dit leidt tot stress, overspannenheid of zelfs een scheiding. En dit wil je niet! Juist deze relatie coaching reis bied je een unieke kijk op jullie relatie, je zoekt uiteindelijk naar een effectieve oplossing.

   Kies voor jullie relatie

   Jullie krijgen verdiepende activiteiten om datgene wat jullie verbindt te versterken waardoor er weer positieve energie tussen jullie ontstaat. Jullie leren om op een meer constructieve manier met elkaar te communiceren. Dat betekent dus luisteren naar elkaar, initiatief nemen en jezelf inbrengen in jullie relatie. 

    

   Welke resultaten mag je verwachten

   • Je ervaart wat voor jullie betekenisvol in jullie relatie is en welke keuzes bij een inspiratievolle en gelukkige relatie passen;
   • Jullie ervaren weer energie in jullie relatie en weten op welke manier je elkaar kunt ondersteunen om de gezamenlijke energie te voeden;
   • Er is meer wederzijds begrip en je hebt je behoeften kunnen uiten naar elkaar;
   • Als je patronen wilde doorbreken heb je hier handvatten voor gekregen doordat je met gedragsalternatieven geoefend hebt;
   • Je hebt genoten van de zee, de zon en de ruimte en vrijheid ervaren van ‘leven bij de dag’ en het ‘op anker liggen’;
   • Als je ervaring wilde opdoen met zeilen heb je dat zeker gedaan en daar ben je vaardiger in geworden;
   • Je hebt de grootsheid van de natuur ervaren doordat je heel sterk leeft met de natuurelementen zoals wind, getij, deining, het stijgingspercentage in de bergen. Je hebt geoefend met je overgeven aan deze elementen en je ertoe verhouden.  

   Lisa en Martin

   Jullie worden door twee coaches begeleid en dat is een groot voordeel voor jullie proces. Lisa en Martin hebben ieder een eigen benaderingswijze. Er wordt oplossingsgericht, vraaggericht en systemisch  gewerkt. Daarnaast worden er beeldende- en speltechnieken ingezet waarbij fantasie, verhalen en verbeelding gebruikt worden om de verbinding en creativiteit te versterken. We zetten NLP technieken in bijvoorbeeld om belemmerende overtuigingen of ingesleten gedragspatronen op te sporen en weer los te laten. 

   Het programma is eclectisch opgebouwd en afhankelijk van jullie achtergrond, behoeften en voorkeuren worden passende werkvormen en methodieken ingezet.

   Vegetarisch eten

   Op de boot wordt vegetarisch gegeten en gekookt. Als je allergisch bent voor bepaalde producten of je hebt een bepaalde voedselintolerantie dan houden we daar natuurlijk rekening mee. Indien gewenst kunnen we ook veganistische maaltijden klaarmaken.

   Zijn jullie geïnspireerd?

   Bel dan naar: 0639804150 of reserveer je plaats.

    

  • De relatie coach reis is geschikt voor alle soorten relaties (man-vrouw, vrouw-vrouw, man-man etc.), voor alle leeftijden én voor avontuurlijke mensen. Het is natuurlijk extra leuk als je van zeilen houdt, dit is echter niet noodzakelijk. Je kunt deze trip immers ook benutten om erachter te komen of zeilen wat voor jou is.

   Op een boot kan het behoorlijk schommelen, als je weet dat je gevoelig bent voor reis- of zeeziekte is het handig om tabletjes mee te nemen tegen zeeziekte.

   Daarnaast betekent het leven op een boot, ondanks de ruim veertien meter, dat je beperkt bent in je privacy. Een boot is bijvoorbeeld gehorig en kan daarnaast piepen en kraken door deining en wind. Het is handig om oordopjes mee te nemen als je je wilt kunnen afsluiten.

   Het leven op een boot is een echte ‘outdoor-activiteit’. We leven grotendeels buiten en daarmee wordt het bootleven soms ook wel ervaren als uniek kamperen op en in het water. Je ervaart de onmetelijke vrijheid en ruimte van de oceaan dagelijks om je heen en tegelijkertijd ga je terug naar de basics van het bestaan.

  • De prijs van deze reis is voor twee personen €3474,-  

   Inclusief in de reis is:

   •  7 overnachtingen op de Marín (inclusief bed- en badlinnen) en (dagelijkse) zeiltochten van baai naar baai of haven
   •  2 coachgesprekken en/of coach-activiteiten per dag (indicatie 1,5 - 2,5 uur per activiteit of gesprek)
   •  Vier keer een warme maaltijd aan boord, alle dagen lunch, ontbijt, frisdrank, sapjes, water, koffie, thee en tussendoortjes;
   •  Brandstofkosten, waskosten, havenkosten etc.;
   •  Gebruik van de boot faciliteiten (snorkelspullen, dinghy, surfplankje, zwemvest);
   •  Per persoon een set van twee handdoeken, washandjes en een strandlaken.

   Exclusief

   •  Vervoer van en naar het vliegveld;
   •  Vliegtickets;
   •  Extra excursies, eten en drinken aan wal;
   •  €35,- boekingskosten en reisgarantie.

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €3749,- voor 2 personen

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Het komende jaar kun je op de volgende plekken bij Martin en Lisa opstappen:

   •   Augustus 2024 – oktober 2024: Suriname 
   •   November 2024 – december 2024: Caribisch gebied, Grenada
   •   Januari 2025 – maart 2025: Caribisch gebied, Martinique
   •   April 2025 – mei 2025: Caribisch gebied, Guadeloupe 
   •   Mei 2025 Caribisch gebied, Grenada
   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Lisa en Martin

   Lisa en Martin hebben hun roer een aantal jaar geleden omgegooid. Ze hebben hun banen als docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen opgezegd en hun huis verkocht. Sinds 2022 combineren Martin en Lisa reizen, werken en leven door hun zeilende bestaan. Ze hebben ervaren dat de natuurlijke krachten van zee en wind hen helpen om vaker in het hier en nu te leven. Door een wereldreis te maken willen ze persoonlijk en spiritueel groeien. Jij krijgt de unieke kans om zeilend en wandelend mee te gaan op deze bijzondere levens- en wereldexpeditie.

   Martin is duidelijk, hartelijk, steunend en confronterend als dat nodig is. In zijn rol als kapitein neemt hij je op een laagdrempelige manier mee in de taken rondom het zeilen. Naast de benodigde vaarbewijzen heeft Martin al duizenden mijlen ervaring op ‘eigen kiel’. Martin is docent omgangskunde en communicatievaardigheden. Hij heeft ruim twaalf jaar docent ervaring in het hoger beroepsonderwijs maar ook als trainer persoonlijk leiderschap bij onder andere de politie. Verder is Martin Master NLP-er en life coach.

   Lisa is een creatief denker en coach, ze is betrokken, open, enthousiast en flexibel. Ze stemt makkelijk af op anderen, zorgt voor luchtigheid en maakt het anderen graag naar de zin. Lisa doorziet patronen, legt verbanden en draagt nieuwe perspectieven aan. Lisa werkte ruim tien jaar als docent aan de opleiding Pedagogiek in het hoger beroepsonderwijs. Daarvoor heeft ze jarenlang gewerkt als gezinsbegeleider in de gehandicaptenzorg en als pedagogisch medewerker in jeugdzorg. Lisa is gediplomeerd vaktherapeut (drama), innovator van leren, specialist infant mental health en praktisch pedagogisch gezinsbegeleider.

    

  • Reisschema unieke relatiereis

   Het komende jaar kun je op de volgende plekken bij Martin en Lisa opstappen

   •    Augustus 2024 – oktober 2024: Suriname 
   •    November 2024 – december 2024: Caribisch gebied, Grenada
   •    Januari 2025 – maart 2025: Caribisch gebied, Martinique
   •    April 2025 – mei 2025: Caribisch gebied, Guadeloupe 
   •    Mei 2025 Caribisch gebied, Grenada

   Het (coach)programma (dat altijd in meer of mindere mate fluïde zal zijn) zullen we samen indelen en is afhankelijk van zeilwensen, wind, omstandigheden op het water én van de coachbehoeften. De eerste dag bespreken we de reismogelijkheden en stellen we een passende route samen inclusief globale planning. Om een beeld te schetsen geven we hier een mogelijk scenario.

   Bij een relatiereis kun je, in grote lijnen, het volgende verwachten. 

   Starten met ontbijt (meestal rond 9.00 uur, tenzij jullie andere wensen hebben);

   Zeilen naar nieuwe ankerplek of haven. Afhankelijk van de wensen en omstandigheden ligt de focus op het zeilen, we kunnen de zeiltocht ook gedeeltelijk combineren met een coachgesprek/ oefeningen (idealiter zeilen we zo'n drie á vier uur);

   Verrassende relatieactiviteit in het water of op het strand/ eiland;

   Verkennen van de omgeving (op eigen gelegenheid) of even rust moment;

   Gezamenlijke maaltijd en ondertussen genieten van de ondergaande zon, de sterrenhemel en een reflectief moment, of muziek.

   De zeildagen kunnen afgewisseld worden met enkele ‘land-dagen’. Aan de hand van verrassende werkvormen of ideeën leren jullie elkaar én de eilanden (beter) kennen. Je eet een aantal keren met elkaar in een restaurantje aan de wal (op basis van eigen keuze).

   De eerste dag worden jullie na 15.00 uur hartelijk ontvangen en de laatste dag vertrekken jullie rond 10.30 uur weer van de boot.

    

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

   Vervoer

   We proberen zo dicht mogelijk met onze zeilboot bij een luchthaven te komen. Zodat je niet al te ver hoeft te reizen. Afhankelijk van de mogelijkheden liggen we in een haven in de buurt of op een ankerplek. Voorafgaand aan je reis delen we onze specifieke locatie via Whatsapp. Zodat je weet hoe je ons kunt bereiken. Bijvoorbeeld met GoogleMaps of rome2rio.com.

   Zodra je een reis geboekt hebt (en desgewenst al eerder) ontvang je specifieke reisinformatie per e-mail over het leven aan boord van ons zeiljacht. Hier zal ook specifieke informatie beschreven worden over jouw unieke reisbestemming en de vervoersmogelijkheden.

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Gezin retraite Carribean 
    12 jul 2024

    Gezin retraite Carribean 

    De afgelopen week hebben wij een hele leuke afwisselende vakantie gehad aan boord bij Lisa en Martin.
    We hebben gezeild, gezwommen, gesnorkeld, lekker gezond gegeten en een aantal mooie wandelingen op het eiland gemaakt. Op een prettige manier hebben Lisa en Martin ons, en onze 2 puberzonen een aantal zeilvaardigheden geleerd, maar het was vooral ontspannen, gezellig en we hebben veel gelachen.

    Hoewel wij het heel ongemakkelijk vinden om over onze persoonlijke en relationele struggles te praten, hadden Lisa en Martin via ongedwongen gesprekken, snel in de gaten hoe ze ons verder konden helpen. Dagelijks pakten ze doelgericht, maar heel flexibel, momenten om daarmee verder te komen, soms via spelletjes of kleine opdrachten en korte evaluaties.

    De sfeer en verbinding verbeterde al tijdens de reis en het lukt ons ook thuis regelmatig situaties te herkennen en de aanpak toe te passen. Precies waar we op hoopten.

    Onze conclusie is kortom, dat een week varend doorbrengen met coaches Lisa en Martin echt een bijzonder goeie en prettige manier is, om iets aan relationele en/of persoonlijke struggles te doen.

    Super dank van Martha en gezin.

   • Coaching en Zeilen Caribische eilanden
    23 sep 2023

    Geweldige Zeilreis Caribische eilanden

    Ik heb een geweldige zeilreis achter de rug met superfijne en authentieke mensen (Lisa en Martin). Ik voelde mij echt welkom aan boord van hun gerieflijke boot. De oprechte interesse, de fijne babbels en inspirerende oefeningen leverde mij weer nieuwe inzichten op. Ik heb veel kans gekregen om zelf zeilervaring op te doen, Martin gaf heldere uitleg over het zeilen. Daarnaast heb ik genoten van de prachtige natuur en het lekkere en gezonde eten. Ook het reizen in een kleine groep (twee personen) is mij goed bevallen. Er was flexibele afstemming op ieders behoeften... en dat was gewoon TOP. Keep on living the way you do Martin en Lisa, jullie doen dat schitterend!

    Dank van Anja Glabecke

   • Gezins Zeil retraite vakantie Caribbean
    04 aug 2023

    Gezins Zeil retraite vakantie Caribbean

    Lisa en Martin hebben ons een onvergetelijke vakantie gegeven met alles waar we naar op zoek waren. We wilden graag eens wat anders dan anders. Veel tijd met onze kinderen (11, 13 en 15) doorbrengen, veel contact met de natuur en actie voor onze jongens. En natuurlijk lekker eten en mooi weer.

    Wat een avontuur om zo heerlijk samen een week op een prachtige grote zeilboot te mogen leven. Elke ochtend een heerlijk verzorgd ontbijt op het achterdek met een prachtig uitzicht. Om vervolgens samen een gevarieerde planning voor de rest van de dag te maken.

    Lisa en Martin gaven ons onze familiemomenten, we zwommen, bestuurden de zeilboot, afhankelijk van de leeftijden gaven ze iedereen verschillende leuke taken zodat we ons deel van de bemanning voelden. Kaart en kompas lezen, helpen met aanmeren, de zeilen hijsen, voor anker gaan, met de bijboot varen, etc.
    Zo hebben we ook verschillende eilandjes kunnen zien en zijn we op de mooiste plekken geweest waar je normaal gesproken moeilijk kan komen.

    Ook waren er hele leuke bordspellen voor de gezins integratie. Heerlijke bak koffie of chocomelk erbij en zelfgemaakte taart.
    De sfeer die Lisa en Martin elke dag wisten te creëren was ongetwijfeld een grote meerwaarde voor deze reis.

    Lisa en Martin waren eveneens altijd zeer attent op wat we graag aten, alles was heerlijk, heel vers voedsel. Bijvoorbeeld zelfgemaakte pizza's voor de kinderen, Spaanse tapas voor mijn man en veganistisch eten voor mij. Ze waren altijd zeer attent op ieders voorkeuren en maakten het eten met veel passie klaar.

    Dit was een vakantie om nooit meer te vergeten. Zonder twijfel een vakantie die ik iedereen zou aanraden.

    Dank van Sonia en haar gezin!

  • Klimaat van de Caribische eilanden

   Het Caribisch gebied heeft een heerlijk tropisch klimaat. De temperatuur varieert van 25 tot 30 graden en door de continu verkoelende passaatwind voelt het aangenaam aan. De temperatuur van het water is over het algemeen zo’n 26 graden. Ook in het ‘droge seizoen’ (december tot en met mei) kan er regelmatig een tropische bui vallen, dit zal echter niet lang duren. In het orkaanseizoen wordt er niet in de Carribean gevaren. Dat betekent een zeer grote kans op goede weersomstandigheden als je naar de Caribische eilanden komt.

   Waar ga je heen?

   Tijdens onze wintertijd is het in het Caribisch gebied 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het op de Carieb 6 uur vroeger dan in Nederland. 

   Hieronder vind je een korte beschrijving van een aantal eilanden die we in zes maanden zullen verkennen. De op- en afstaplocatie hangt samen met het tijdstip van jouw reis. 

   Grenada, Saint Vincent en de Grenadines

   Deze eilanden bestaan uit meerdere tropische kleinere eilanden waar prachtige natuur, cultuur en geschiedenis allemaal even overweldigend zijn.  Grenada staat bekend om haar kruiden. Je kunt hier nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, gember en foelie vers in de natuur vinden. Saint Vincent en de Grenadines is wordt ook wel de ‘gezegende natie’ van 32 tropische eilanden in de zuidelijke Caribische Zee genoemd. Het is niet voor niets dat hier vele opnamen gemaakt zijn voor de films van Pirates of the Caribbean.

   De locaties » Grenada, Martinique en Guadeloupe bestaan uit meerdere tropische kleinere eilanden waar prachtige natuur, cultuur en geschiedenis allemaal even overweldigend zijn. 

   Grenada
   Staat bekend om haar kruiden. Je kunt hier nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, gember en foelie vers in de natuur vinden. Saint Vincent en de Grenadines is wordt ook wel de ‘gezegende natie’ van 32 tropische eilanden in de zuidelijke Caribische Zee genoemd. Het is niet voor niets dat hier vele opnamen gemaakt zijn voor de films van Pirates of the Caribbean.

   Martinique
   Martinique is nog steeds een departement van Frankrijk. Het heuvelachtig groene eiland was ooit de inspiratiebron voor de beroemde schilder Paul Gauguin. Ook Christopher Columbus bestempelde het als de mooiste plek ter wereld. Het eiland bekoort eveneens de vele reizigers die het vaak als een magisch en sensueel eiland ervaren. Je kunt er genieten van het pittoreske en tegelijkertijd vulkanische landschap, weelderige regenwouden, exotische wilde planten en orchideeën. 

   Guadeloupe
   Guadeloupe bestaat uit een archipel van acht eilanden. De twee vlindervormige eilanden Basse-Terre en Grande-Terre zijn hiervan de grootste. Net als Martinique is Guadeloupe een Frans overzees gebied. Hierdoor is de Franse invloed en cultuur zeer dominant aanwezig. Hier kun je gemakkelijk een dagelijkse portie baguettes en croissantjes scoren. 

   Voordat Christopher Columbus hier een voet aan wal zette en het eiland naar de Maagd van Guadalupe vernoemde, werd het eiland door de inheemse bevolking ‘Karukera’ genoemd. Eiland van het mooie water. 

   Guadeloupe is, net als de andere eilanden in de Carieb, een verleidelijke plek. Schilderachtige dorpjes, eeuwenoude rum distilleerderijen, chocolade- en bananen plantages worden afgewisseld met regenwouden, witte en zwarte (vulkanische) zandstranden en koraalriffen. 

   Geldzaken

   Het Caribisch gebied bestaat uit verschillende eilanden met verschillende nationaliteiten. Martinique en Guadeloupe zijn Franse departementen. Hier kun je met de euro betalen.  

   Op de meeste overige eilanden (Grenada, Saint Vincent & Grenadines, Saint Lucia en Dominica) kun je betalen met de Oost Caribische dollar (0,34 eurocent – koers januari 2024). 

   In het Nederlandstalige deel van Sint Maarten wordt betaald met de Antiliaanse gulden (0,50 euro cent - koers januari 2024). 

   In Suriname betaal je op de meeste plaatsen contant, met Surinaamse dollars.

   Op de meeste eilanden in het Caribisch gebied kun je ook met Amerikaanse dollars betalen. 

   Gezondheid en veiligheid

   Voor een reis naar Suriname of één van de Caribische Eilanden is alleen een inenting tegen gele koorts verplicht als je in de zeven dagen ervoor in een gele koorts-land geweest bent (of reist via een hoog risico land). Vaccinatie tegen DTP en hepatitis A worden aangeraden. Het is raadzaam om je hier ook over te laten adviseren  (https://www.lcr.nl/).

   De zon is in het Caribisch gebied aanzienlijk krachtiger dan in Nederland. Een zonnebrandcrème met hoge factor voorkomt verbranding van de huid (liever geen spray gebruiken op de boot).

   In dit land kunnen ziekten voorkomen die door muggen worden overgedragen zoals zika, chikungunya en/of dengue koorts/knokkelkoorts. Kans op malaria is er niet of nauwelijks. Het is raadzaam zowel overdag als ’s avonds muggenspray te gebruiken en lange, lichte en ruimvallende kleding te dragen waarmee de huid zoveel mogelijk bedekt wordt. 

   Reisdocumenten

   Voor de verschillende eilanden in het Caribisch gebied kun je uit de voeten met een geldig paspoort (voor sommige eilanden moet je paspoort bij aankomst zes maanden geldig zijn). 

   Voor Suriname moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn en een lege pagina bevatten voor een visumstempel. Dit krijg je bij aankomst in Suriname, als je een Entry Fee gekocht hebt. De Entry Fee kun je op verschillende manieren regelen. Je kunt ‘m online aanvragen, vooraf kopen bij de ambassade van Suriname, bestellen bij de ANWB of gewoon kopen bij de balie op Schiphol. Direct op Schiphol kopen is de makkelijkste optie. Wil je tijdens je reis naar Suriname een bezoek aan een van de buurlanden brengen, dan moet je een multiple entry visum kopen. 

   Taal

   Het Caribisch gebied bestaat uit verschillende eilanden met verschillende nationaliteiten. Martinique en Guadeloupe zijn Franse departementen. Hier wordt Frans gesproken. 

   Op de overige eilanden is de officiële taal Engels. Met uitzondering van Sint Maarten. Daar hebben ze drie officiële talen, Frans, Engels en Nederlands. 

   De officiële taal van Suriname is Nederlands. Daarnaast wordt door verschillende bevolkingsgroepen Sranantongo (Sranan) gesproken oftewel Surinaams Creools. Deze contacttaal is ontstaan toen slaven uit verschillende delen van Afrika met elkaar wilden communiceren. Het is een mix van Engels, Nederlands, Afrikaans, Portugees en Spaans.

    

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Caribische eilanden » » Caribische eilanden

  Dit immense gebied bestaat uit meer dan 7.000 eilanden en eilandjes met stranden en een heerlijk zonnig klimaat. Het reisgebied betreft de ‘Kleine Antillen’ (dit is de oostelijke groep eilanden in de Caraïbische Zee, van Tobago in het zuiden tot en met Sint Maarten in het noorden). 

  De locaties » Grenada, Martinique en Guadeloupe bestaan uit meerdere tropische kleinere eilanden waar prachtige natuur, cultuur en geschiedenis allemaal even overweldigend zijn. 

  De Clipper

  Je zeilt mee op De Oceanis 473 Clipper, (meer dan 14 meter) zij heeft heerlijke zeileigenschappen en tegelijkertijd is er veel ruimte en comfort benedendeks. Het dek is ruim en de kuip heeft een opklapbare tafel in het midden. Als het erg warm en zonnig is kan een bimini worden uitgeklapt die de hele kuip overdekt. Het achterschip heeft een geïntegreerd zwemplateau met douche.  

  De salon is de centrale ruimte in de boot. Hier wordt gekookt en gegeten als het buiten te koud is. De salon is ruim en licht. De stahoogte varieert van 1.90-2.00 meter. Aan bakboordzijde bevindt zich de langgerekte keuken met koelkast en oven. Rondom de uitklapbare tafel bieden banken plaats aan acht personen.

  De boot heeft vier tweepersoons hutten. Twee van deze hutten zijn bestemd voor gasten. Voor in de boot bevindt zich de kleinste gastenhut. Het bed is 2,10 meter lang en loopt taps toe. Het voeteneinde is 80 centimeter breed en het breedste deel 1,40 meter breed. Achterin de boot aan stuurboordzijde bevindt zich de grootste hut voor onze gasten. Het bed is 1,40 x 2,10 meter. Alle hutten hebben een eigen kast, luiken voor frisse lucht met ramen die kunnen worden verduisterd.

  De badkamer aan stuurboordzijde is voor de gasten. Er is een douche en een scheepstoilet. (Als we in een haven liggen maken we gebruik van de douche- en toiletvoorzieningen in de haven.)

  Met mooi weer is het het fijnst om veel buiten te zijn. Met een handdoek op het voordek of in de kuip en uit de wind. Als we voor anker liggen is er vaak gelegenheid om te gaan zwemmen of om met de bijboot aan land te gaan. Als we in een haven liggen kun je gebruik maken van de havenfaciliteiten. In de haven kun je gemakkelijker van boord als je dat wilt en op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).