Zeilvakantie Caraïben: Guadeloupe
30 mrt 2025 - 06 apr 2025

   Retraite Caraïben: Inspiratie en zeilen

   Ben je toe aan avontuur en een hernieuwde ontmoeting met jezelf? Dan is deze fascinerende zeilreis iets voor jou. Je vaart langs de meest prachtige eilanden en gaat voor anker in prachtige baaitjes op de Caraïbische Eilanden. Je zeilt langs een wereld vol Caribische kleuren, altijd onder de zon, continue passaatwinden die de geur van nootmuskaat meevoeren. Je doet zeilervaring op en je geniet van je duik in het spectaculair blauwe water.

   Herken je jezelf in de volgende vragen?

   • Ik merk dat ik anderen tevreden wil stellen, hoe ontdek ik wat ik zelf wil?
   • Ik heb verlies ervaren (bijvoorbeeld van een dierbare) en ik voel me leeg.
   • Hoe kan ik weer perspectief opbouwen?
   • Ik heb alles in mijn leven best wel op de rit, maar ik ervaar geen voldoening.
   • Hoe kan ik meer voldoening uit mijn leven halen?
   • Ik heb een diagnose gekregen (bijv. chronische ziekte, burn-out of psychische beperking).
   • Hoe kan ik meer rekening houden met mijn (on)mogelijkheden?

   Tijdens deze zeilreis neem je de tijd om jouw natuurlijke krachtbronnen en talenten (weer) te ervaren. Dat wat je belast of niet meer nodig hebt kun je loslaten doordat er ruimte gecreëerd wordt voor verdieping en bezinning. Tijdens deze zeilreis ga je in een kleine groep (minimaal twee en maximaal vier deelnemers) verschillende uitdagingen aan. Je leert zeilen (als je dat wilt), je kijkt vanuit een nieuw perspectief naar jezelf, je eet je vegetarisch, en creëert rust en een positieve mindset.

   Waar streef jij naar?

   Het streven in het leven van veel mensen is ‘gelukkig zijn’. Maar wat nu als je niet geniet of niet optimaal gelukkig bent? Je kunt dan het gevoel krijgen dat jouw leven mislukt is. Soms lijkt het wel alsof ‘gelukkig zijn’ de norm is. Zo werkt het echter niet. Het leven is niet alleen maar leuk en genieten.

   Het leven vraagt van je dat je kan omgaan met tegenvallers, dat je verdriet kan incasseren, ellende kan verdragen en problemen leert oplossen. Tijdens dit veelzijdige avontuur sta je stil bij datgene wat je vreugde geeft en bij de kracht die je in je hebt en die je uit de natuur kunt halen. Je reflecteert op jouw ‘emotionele mengpaneel’ en formuleert handvatten voor jezelf. 

    

   Tools en regie nemen

   Deze reis geeft je tools om meer regie te nemen over jouw hoop en veerkracht. Je versterkt de verbinding met jezelf, de mensen om je heen én de natuur. Hierdoor ben je in staat om krachtiger de keuzes te maken die bij jou passen.

   • Zeilen, snorkelen, reflectie oefeningen, creatieve werkvormen, wandelen, excursies en rustmomenten wisselen elkaar af. Hierdoor ontwikkel je een positieve en bredere kijk op jezelf en anderen.
   • De rust én de kracht van de natuur kun je bijvoorbeeld ervaren als je in idyllische baaitjes snorkelt en geniet van het onderwater leven.
   • We zullen ankeren in prachtige baaien en hoewel dit super idyllisch lijkt, zul je misschien wel aan de oceaan deining moeten wennen. 

   Ben je benieuwd naar een voorbeeld programma? Kijk dan hier naar het voorbeeldprogramma.

   Resultaten die je mag verwachten:

   • Je hebt genoten van tropische weelderige eilanden, prachtige stranden, de relaxte Caribische sfeer en het geweldig weer;
   • Je voelt je verwend en opgeladen;
   • Je kijkt met een ander perspectief naar jezelf, je eigenschappen en je (on)mogelijkheden. 
   • Je hebt praktische en uitvoerbare ideeën om inspiratiebronnen meer in te zetten zodat je positieve keuzes maakt in jouw toekomst.

   Vaar mee op wereldreis met Lisa en Martin 

   Wij zijn Lisa en Martin en hebben ons roer een aantal jaar geleden omgegooid. We hebben onze banen opgezegd en ons huis verkocht. Na verschillende hick-ups (zoals corona), combineren we sinds 2022 het reizen, en zeilende bestaan met ‘werken aan boord’.  We vinden het geweldig om gasten mee te nemen op onze ontdekkingstocht naar nieuwe en onbekende plekken. We genieten van de oprechte ontmoetingen met onze gasten aan boord en dragen graag bij aan de persoonlijke en spirituele groei van anderen.  We hopen dat we de wereld op deze kleinschalige manier ook een beetje mooier maken.  

   Groepsreis op een zeilboot

   Deze reis is vooral geschikt voor mensen die in kleine gezelschappen het best tot hun recht komen. Je reist of alleen of met minimaal 1 andere gast samen en maximaal 3 andere deelnemers. De route wordt in overleg vastgesteld en hangt af van ervaring en wensen van de opstappers én de omstandigheden aan de wal en op zee. Uiteraard kun je op deze zeilreis zelf zeilen, aan het roer staan en navigeren. Je kunt je eigen uitdagingen grotendeels kiezen op deze reis. Zou je deze reis graag individueel willen meemaken? Informeer dan naar de mogelijkheden.

   Vegetarisch eten

   Je wordt in de watten gelegd. We maken ontbijt en lunch, zorgen voor lekkere hapjes en we verzorgen vier avonden een warme maaltijd. Als je allergisch bent voor bepaalde producten of je hebt een bepaalde voedselintolerantie dan wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden. Indien gewenst kan er ook veganistisch worden gekookt. Op de avonden dat Martin of Lisa niet koken kun je aan de wal uit eten gaan. 

   Ga je mee?

    

  • Voor wie is de zeil retreat geschikt?

   Deze avontuurlijke retreat past bij natuurliefhebbers, avonturiers, cultuurliefhebbers én waterliefhebbers. Deze veelzijdige reis is geschikt voor  singles, stellen en vrienden/ vriendinnen die behoefte hebben aan ‘even tijd voor zichzelf’, rust, reflectie en vanuit een positieve mindset tijd zich persoonlijk willen ontwikkelen.

  • Groepsprijs van de retreat 1674,00 euro p.p. 1 pers. hut p.p 

   Is er geen groep en je wilt graag mee, dan betaal je €2474,-  

   Inclusief

   • 7 overnachtingen op een zeiljacht;
   • Vier keer een warme maaltijd aan boord, alle dagen lunch, ontbijt, frisdrank, sapjes, water, koffie, thee en tussendoortjes;
   • Twee hikes of fietstochten over prachtig eilanden;
   • Brandstofkosten, waskosten, eventuele havenkosten etc.;
   • Gebruik van de boot faciliteiten (snorkelspullen, dinghy, surfplankje, zwemvest);
   • Een set van twee handdoeken, strandlaken en een opgemaakt bed bij aankomst.

   Exclusief

   • Vervoer van en naar het vliegveld;
   • Vliegtickets;
   • Extra excursies, eten en drinken aan wal;
   • €35,- boekingskosten en reisgarantie.

   Als je de retreat optimaal wilt benutten kun je voorafgaand of na afloop extra dagen op één of meer Caraïbische Eilanden verblijven om de opgedane ervaringen een plek te geven. 

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   Wil je de factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €1974,- (groepsreis)

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Bij elke reis onder het kopje prijzen zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.

   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Lisa en Martin

   Samen dragen we zorg voor een fantastische zeil- en coaching programma op de zeilboot. Onze kleinschalige en vraaggerichte aanpak heeft geresulteerd in een uniek aanbod, waarbij we de verschillen tussen ons beiden mooi weten te benutten.

   Martin is duidelijk, hartelijk, steunend en confronterend als dat nodig is. In zijn rol als kapitein neemt hij je op een laagdrempelige manier mee in de taken rondom het zeilen. Naast de benodigde vaarbewijzen heeft Martin al duizenden mijlen ervaring op ‘eigen kiel’. Martin is docent omgangskunde en communicatievaardigheden. Hij heeft ruim twaalf jaar docentervaring in het hoger beroepsonderwijs maar ook als trainer persoonlijk leiderschap bij onder andere de politie. Verder is Martin Master NLP-er en Life coach.

   Lisa is een creatief denker, betrokken, open, enthousiast en flexibel. Ze stemt makkelijk af op anderen, zorgt voor luchtigheid en maakt het anderen graag naar de zin. Lisa doorziet patronen, legt verbanden en draagt nieuwe perspectieven aan. Lisa werkt ruim tien jaar als docent aan de opleiding Pedagogiek in het hoger beroepsonderwijs. Daarvoor heeft ze jarenlang gewerkt als pedagogisch medewerker in de gehandicapten- en jeugdzorg. Lisa is gediplomeerd Vak therapeut (Drama), Master Leren en Innoveren, Specialist Infant Mental Health en Praktisch Pedagogisch Gezinsbegeleider.

  • Algemene Info

   Slapen

   Voor de gasten zijn er twee hutten. Elke hut heeft een eigen kast en een raam dat open gezet kan worden voor frisse lucht of dat je kunt verduisteren als je dat fijn vindt. Alle bedden zijn 2,10 meter lang. Bij het voeteneinde lopen de bedden taps toe. De kleinste hut bevindt zich voor in de boot (bed 0,80 - 1,40m breed). De grootste hut bevindt zich achter in de boot (bed 1,30 - 1,70 m breed). Kom je alleen, dan heb je een eigen hut. Samen met de andere gasten maak je gebruik van het gasten 'badkamertje' met douche en toilet.

   Bijzonderheden

   Op een boot is je privacy beperkt. Het is bijvoorbeeld gehorig en een boot piept en kraakt door beweging, deining en wind. Sommigen vinden het daarom fijn om oordopjes te gebruiken om zich af te kunnen sluiten. Omdat we helemaal afhankelijk zijn van de elementen van de natuur voelt het voor veel deelnemers als 'terug naar de basics' van het bestaan. Aan boord is er meestal wifi waar je gebruik van kunt maken (tijdens overtochten is dit niet beschikbaar). Iedere hut heeft een stopcontact waar je je telefoon of laptop op kunt laden. 

   Voorbeeldweek Caribische zeilretreat

   Het onvoorspelbare karakter van zeilen past helemaal bij het thema ‘loslaten’. Dat betekent dat een ‘vast schema’ niet wenselijk en passend is voor deze reis. Deze unieke manier van reizen hoort bij het bootleven, het ontdekken van onbekende plekken en omgaan met onvoorziene omstandigheden. Het programma delen we daarom gezamenlijk in op basis van ieders wensen en de omstandigheden. Om toch een beetje een beeld te krijgen van mogelijke thema’s geven we hieronder een eventueel scenario.

   Voorafgaand aan de reis
   Voorafgaand aan het vertrek hebben we een inventariserend kennismakingsgesprek met jou. Dan bespreken we je vragen en verwachtingen zodat we ons kunnen afstemmen op jouw behoeften en jij ook je eventuele vragen kunt stellen. 

   Ongeveer een week voor vertrek maakt Lisa een groep aan in Whatsapp waarin praktische informatie wordt gedeeld (zoals de locatie) en jij je eventuele medereizigers al een beetje kunt leren kennen. 

   Dag 1. Kennismaken en wennen 

   Vanaf ongeveer drie uur ben je van harte welkom op de boot. We maken kennis met elkaar, de boot en het bootleven. Daarnaast worden de wensen, verwachtingen en (on)mogelijkheden omgezet in een voorlopige planning.

   Dag 2. Ik ben blij met mij

   We zeilen in dagelijkse etappes van zo’n twee tot zes uur van baai naar baai (en eventueel van eiland naar eiland). Iedere dag zullen we tijdens het varen coachmomenten inlassen om stil te staan bij jouw persoonlijke vraag (gesprekken en diverse werkvormen). Tegelijkertijd geniet je dagelijks van het zeilen, de weelderige groene omgeving, witte stranden en het prachtige onderwaterleven. 

   Dag 3. Natuurlijke inspiratiebronnen

   Je laat je inspireren door de natuur waar we op dat moment zijn. Dat kan wandelend, snorkelend of zeilend zijn. Centraal staat het NU waardoor je verbondenheid kunt ervaren met het grotere geheel en jouw perfecte plek in dat grotere geheel. 

   Dag 4. Jouw Drive 

   Aan de hand van een creatieve oefening sta je stil bij jouw drijfveren in het leven. Wat is voor jou van betekenis en waardevol? 

   Dag 5. Minimaliseren 

   In overleg organiseren we deze week een aantal hikes of excursies zodat je ook het leven aan land beter kunt leren kennen. We staan stil bij de gewoontes waar je blij van wordt en die betekenisvol voor je zijn, tegelijkertijd denk je na over gewoontes die je beter over boord zou kunnen kieperen.  

   Dag 6. Eb en vloed in jouw leven? 

   Terwijl we dagelijks de stranden en het uitzicht zien veranderen onder invloed van eb en vloed maken we de vergelijking met de eb en vloed in jouw leven. Onder welke omgevingsfactoren kun jij met de stroom mee en waar loop jij op leeg? In welke omgeving kom jij tot je recht?

   Dag 7. Energie en evaluatie.

   We varen naar de eindbestemming terwijl jij keuzes maakt waarmee je je in de toekomst vitaal en energiek voelt. Je bepaalt waar je energie in wilt steken.

   Dag 8. Terug naar huis.

   We ontbijten samen en daarna gaat ieder zijn weg. Je verlaat de boot rond 10.30 uur met nieuwe waardevolle contacten en mooie herinneringen. 

    

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart.  Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-en annuleringsverzekering af!

   Je vliegt op Grenada

    

  • Reiservaringen van deelnemers

  • Klimaat van Caribbean

   Het Caribisch gebied heeft een heerlijk tropisch klimaat. De temperatuur varieert van 25 tot 30 graden en door de continu verkoelende passaatwind voelt het aangenaam aan. De temperatuur van het water is over het algemeen zo’n 26 graden. Ook in het ‘droge seizoen’ (december tot en met mei) kan er regelmatig een tropische bui vallen, dit zal echter niet lang duren. In het orkaanseizoen wordt er niet in de Carribean gevaren. Dat betekent een zeer grote kans op goede weersomstandigheden als je naar de Caribische eilanden komt.

   Geldzaken

   Het Caribisch gebied bestaat uit verschillende eilanden met verschillende nationaliteiten. Martinique en Guadeloupe zijn Franse departementen. Hier kun je met de euro betalen.  

   Op de meeste overige eilanden (Grenada, Saint Vincent & Grenadines, Saint Lucia en Dominica) kun je betalen met de Oost-Caribische dollar (0,34 eurocent – koers januari 2024). 

   In Tobago wordt betaald met de Trinidadiaanse dollar (0,14 eurocent - koers januari 2024). 

   In het Nederlandstalige deel van Sint Maarten wordt betaald met de Antilliaanse gulden (0,50 euro cent - koers januari 2024). 

   Op de meeste eilanden kun je ook met Amerikaanse dollars betalen. 

   Gezondheid en veiligheid

   Voor een reis naar één van de Caribische Eilanden is alleen een inenting tegen gele koorts verplicht als je in de zeven dagen ervoor in een gele koorts-land geweest bent (of reist via een hoog risico land). Vaccinatie tegen DTP en hepatitis A wordt aangeraden. Het is raadzaam om je hier ook over te laten adviseren  (https://www.lcr.nl/).

   De zon is in het Caribisch gebied aanzienlijk krachtiger dan in Nederland. Een zonnebrandcrème met hoge factor voorkomt verbranding van de huid (liever geen spray gebruiken op de boot).

   In dit land kunnen ziekten voorkomen die door muggen worden overgedragen zoals zika, chikungunya en/of dengue-koorts/knokkelkoorts. Het is raadzaam zowel overdag als ’s avonds muggenspray te gebruiken en lange, lichte en ruimvallende kleding te dragen waarmee de huid zo veel mogelijk bedekt wordt. 

   Reisdocumenten

   Voor de verschillende eilanden in het Caribisch gebied kun je het beste uit de voeten met een geldig paspoort (voor sommige eilanden moet je paspoort bij aankomst zes maanden geldig zijn). Je hebt geen visum nodig. 

   Taal

   Het Caribisch gebied bestaat uit verschillende eilanden met verschillende nationaliteiten. Martinique en Guadeloupe zijn Franse departementen. Hier wordt Frans gesproken. 

   Op de overige eilanden is de officiële taal Engels. Met uitzondering van Sint Maarten. Daar hebben ze drie officiële talen, Frans, Engels en Nederlands. 

    

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Guadeloupe » » Caraïbische Eilanden

  Guadeloupe

  Guadeloupe bestaat uit een archipel van acht eilanden. De twee vlindervormige eilanden Basse-Terre en Grande-Terre zijn hiervan de grootste. Net als Martinique is Guadeloupe een Frans overzees gebied. Hierdoor is de Franse invloed en cultuur zeer dominant aanwezig. Hier kun je gemakkelijk een dagelijkse portie baguettes en croissantjes scoren. 

  Voordat Christopher Columbus hier een voet aan wal zette en het eiland naar de Maagd van Guadalupe vernoemde, werd het eiland door de inheemse bevolking ‘Karukera’ genoemd. Eiland van het mooie water. Guadeloupe heeft de hoogste waterval van de Kleine Antillen. De La Grande Soufrière-vulkaan van 1467 meter hoog.  Deze vulkaan is te vinden op het eiland Basse Terre. Op dit eiland kun je prachtige hikes maken, bijvoorbeeld in het Nationaal Park Guadeloupe of naar één van de watervallen die verspreid liggen over het centrale deel van Basse-Terre.

  Guadeloupe is, net als de andere eilanden in de Carieb, een verleidelijke plek. Schilderachtige dorpjes, eeuwenoude rum distilleerderijen, chocolade- en bananen plantages worden afgewisseld met regenwouden, witte en zwarte (vulkanische) zandstranden en koraalriffen. 

   

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).