Individuele retraite: De Zweedse Wildernis ontdekken
Bepaal zelf je vertrekdatum

   Individuele retraite: De Zweedse Wildernis ontdekken 

   Deze retraite kun je alleen boeken vanaf 1 juni- 1 sep. Voor deze retraite moet je sportief en fit zijn!

   Zit je gevangen in je gedachten, piekerend over je leven en onzekerheden? Of voel jij je krachtig en in balans en zoek je die uitdaging om jezelf nog sterker te maken? Wat je reden ook is, het is tijd voor jou om het contact met jezelf te verdiepen door te wandelen door die eindeloze Zweedse wildernis. Dit is een abolute TOP retraite waarin je fysiek wordt uitgedaagd.

   Je begeleider

   Samen met de Nederlandse gekwalificeerde Wildlife-gids Victor, vertrek vanuit het Sami-kampement in Nordsätern. Vanuit daar richten we onze blik op Helags, een beroemde berg in Zweden. Je gaat off-grid, zonder paden of bewegwijzering, alleen ongerepte natuur om je te leiden.

   Let op: dit is geen coachingreis, je krijgt wel momenten van bezinning en hele goede gesprekken met Victor. Dit avontuur nodigt je uit om te reflecteren op je dagelijkse leven, op de keuzes die je maakt en de uitdagingen waar je voor staat.

   Hoe fit moet je zijn voor deze retreat?
   Je neemt je eigen rugzak mee met maximaal 20 kilo. Met die rugzak loop je ongeveer 15 km per dag. 

   Ljungdalensfjällen

   Onze reis omvat een klim naar de top van Storåkläppen, vanwaar we ons kunnen vergapen aan de adembenemende vallei eronder. Vanaf dit hoogtepunt gaat onze expeditie verder langs de bergkam en dringt diep door in Ljungdalensfjällen. Na enkele dagen doemt de eminente Helags-berg al van verre op. Terwijl we afdalen in de Ljungan-vallei zal je mentaliteit beginnen te acclimatiseren aan onze nieuwe omgeving. Terwijl we de vallei doorkruisen richting Helags en de torenhoge Predikstolen, waarvan de toppen oplopen tot 1800 meter, voel je een onweerstaanbare aantrekkingskracht van de bergen. Geen enkele foto kan de pracht van het panorama goed vastleggen. Om de essentie van vrijheid echt te begrijpen, moet je fysiek aanwezig zijn in dit adembenemende landschap.

   Wat mag er in jou veranderen?

   Een retraite zoals deze loopt altijd anders dan je verwacht, je hebt nu eenmaal geen invloed op de natuur. Hoe ga je daarmee om situatie als die niet is zoals jij die wellicht had verwacht? Durf je dan mee te bewegen of komen er andere gevoelens, gedachten naar boven? De retraite vraagt of je de controle kunt loslaten en jij kan ervaren wat dit voor jou gaat betekenen.

   Victor zorgt ervoor dat je het beste uit Moeder Natuur haalt en de verbinding met je sociale leven verbreekt, je mobiel weglegd, zodat je kunt resetten.
   Ervaringen uit het verleden hebben geleerd dat mensen herboren, fris en vol energie terugkeren. Als je bevrijding zoekt van de eindeloze cyclus waarin je nu vastzit, dan is deze reis, deze retraite door het ruige terrein van Ljundalensfjällen, echt iets voor jou! Voor deze retraite hoef je niets mee te nemen. Victor is je begeleider en je krijgt een rugzak en de hele uitrusting. ( zie onder tarieven wat je mee moet nemen)

   Voeding op een meerdaagse Hike

   Deze week leef jij als een nomade, je trekt elke dag met je rugzak en tent door dit prachtig gebied; je slaapt onder de heldere sterrenhemel, je wast jezelf in het kraakheldere water van de rivier.

   Je laat alles los aan comfort en gewoonten. Het eten wat je tijdens deze tocht eet is het hoogst noodzakelijke. Je eet een reep als ontbijt en lunch waar de juiste calorieën inzitten om de dag te kunnen lopen. En ’s avonds los je jouw gevriesdroogde maaltijd in water op en warm je dit op. Een mooie uitdaging is om te ervaren wat dit met jou doet en tevens ook te ontdekken of je ook wat in de natuur kunt vinden dat een aanvulling kan zijn op je voeding.

   Ga je mee? reserveer hier

  • Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen dit fit zijn, een avontuur en uitdaging aan willen gaan met zichzelf, de natuur en de Sami cultuur. 

   We vragen een verklaring aan jou rond deze thema's: dat je  geen ernstige gezondheidsaandoeningen hebt die je prestaties
   kunnen beïnvloeden, waaronder hartproblemen, epilepsie, astma, diabetes, significante longaandoeningen:
   zoals COVID-19 of COP.

  • Deze individuele reis heeft verschillende tarieven, afhankelijke hoeveel dagen je wilt en van het vervoer die je kiest

   6 dagen

   € 3849,- met privé transfer inclusief of pak je pakt zelf de bus dan is de prijs € 3119,-
   Bus transfer duurt 6 uur van en naar het vliegveld. 

   8 dagen

   € 4499,- met privé transfer inclusief of je pakt zelf de bus dan is de prijs  € 3769,-

   10 dagen

   € 5149,- met privé transfer inclusief of pak je pakt zelf de bus dan is de prijs  € 4419,-

   Inclusief is:
   Outdoor gear zoals:

   • Kookgerei
   • 4 seizoenen
   • slaapzak 2 persoons tentje
   • 3 maaltijden per dag (ontbijt, lunch en diner)
   • Bidon / camelbag
   • koplamp
   • drinkbeker
   • rugzak
   • begeleiding Victor
   • 1 nacht hostel, laaste dag
   • Voor onderweg: 1x ochtend meal2go of muesli, 1x meal2go of muesli, 1x avond maaltijd. (gedroogde energierijke voeding)

   Exclusief

   • €50,- boekingskosten
   • eten en drinken buiten het programma om
   • Excusies buiten het programma om
   • Vlucht, trein en bus

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €3997,-  met privé transfer voor 6 dagen. Bel gerust voor meer info.

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Victor

   Victor (43 jaar) woont al lange tijd in Zweden. Hij is een ervaren wildernisgids met 10 jaar ervaring en gecertificeerd Wilderness Advanced First Aid Professional. Zijn passie ligt in de buitenlucht en de natuur. Het geeft hem een gevoel van rust en verbondenheid met de natuur. 

   Naast zijn liefde voor de zomeravonturen, is hij ook dol op snowboarden en winterkamperen. Hij heeft ruime ervaring in het begeleiden van groepen, kent de plekken en de landschappen door en door. Victor creëert een positieve en veilige omgeving. Als wildernisgids in Zweden heeft hij een uitgebreide kennis van de lokale flora en fauna, evenals de beste routes en geheime plekjes om te verkennen. Hij staat klaar om anderen te begeleiden en te inspireren om de natuur te ontdekken en de wildernis te ervaren op een unieke en avontuurlijke manier. 

   Victor gelooft in het delen van kennis en ervaringen, en is altijd enthousiast om anderen te leren over de schoonheid van de natuur. 

   Hij kijkt ernaar uit om samen onvergetelijke herinneringen te maken in de prachtige Zweedse wildernis. Laten we samen op ontdekkingstocht gaan en de schoonheid van de natuur ervaren! 

  • De Hike

    

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart.  Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-en annuleringsverzekering af!

   Hoe reis je?

   Je vliegt vanuit Amsterdam of Eindhoven naar Stockholm Arlanda met een overstap naar Ostersund.
   Met SAS, KLM

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Dé Overlevings reis in Zweden
    05 aug 2023

    Dé Overlevings reis in Zweden

    Rick: Een reis om nooit te vergeten, adembenemende uitzichten en voldoende tijd om te genieten van al het moois dat Sarek/Zweden te bieden heeft. Bovendien is het zowel fysiek als mentaal een uitdaging, dus wees voorbereid op het onverwachte, veranderingen en snelle beslissingen. Bij Sarek is hoop niets anders dan uitgestelde teleurstelling, en vergeet niet dat aan alles een einde komt, dus stap voor stap richting de finish. 

    Rob: Toen ik de aankondiging zag voor de trektocht door de Zweedse wildernis, wist ik meteen: daar wil ik deel van uitmaken! Met mijn 50 jaar ervaring in bergbeklimmen, expeditiewandelen en vrij kamperen zou ik het ondanks mijn leeftijd (67) wel aankunnen. Mijn lichaam kon het droge voedsel dat ik bereidde echter niet aan, en met de dag begon ik me zieker te voelen. Helaas moest ik halverwege afhaken. Pas achteraf kon ik de prachtige uitzichten echt waarderen, hoewel de tijd die ik met de groep – met zeer uiteenlopende achtergronden – doorbracht een groot genoegen was. 

    Jan: Fantastische reis! Heerlijk om te ervaren hoe het was, reizen door de bergen. Interessant om te zien hoe mens, natuur en de reis samenkomen in twee weken wildernis.

    Daan en Lonneke: Naast de adembenemende omgeving vond ik het geweldig om te ontdekken hoe sterk je eigenlijk kunt zijn, of kunt worden, als het erop aankomt. Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik bijna twee weken met 24 kilo op mijn rug in de wildernis zou lopen, had ik het waarschijnlijk niet geloofd! Ik vond het ook leuk om te zien hoe we van totale vreemden in een groep veranderden tijdens de reis die we samen maakten. Ik vond de omgeving echt prachtig en wil in de toekomst zeker meer van dit soort wandelingen maken. Wij hebben inmiddels ervaren hoe we dat moeten aanpakken en wat we mee moeten nemen etc., dus dit gaan we in de toekomst zeker nog een keer doen!

     

  • Klimaat Zweden

   Åre - Zweden heeft een landklimaat. In de zomer is het warm en in de winter koud. De gemiddelde jaartemperatuur voor Åre is 4°C en er valt in een jaar tijd 443 mm regen. Het is 99 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 86% en een UV-index van 2. Gemiddeld temperatuur: tussen 13 en 17 graden.

   Zweden kent een landklimaat met meestal warme, droge zomers en koude winters met sneeuw. Het Zweedse binnenland is kouder dan de kustregio. Vooral langs de Botnische Golf vriest het zeewater dicht in strenge winters. In Lapland begint de winter eind september of begin oktober. De temperatuur kan dan in de winter dalen tot wel -40⁰ Celsius. Deze extreme temperaturen worden enigszins draaglijk gemaakt door de droge kou en weinig wind.

   Zweden ligt op dezelfde breedtegraad als bijvoorbeeld Canada, Alaska, Groenland en Siberië. In vergelijk met deze landen/regio’s heeft Zweden dankzij de gunstige invloed van de warme golfstroom echter een hogere gemiddelde jaartemperatuur. 

   Valuta in Zweden

   In Zweden betaal je met de Zweedse kroon. Ter indicatie: 10 Zweedse kroon is 0,98 eurocent. In grensgebieden van Zweden kun je in sommige gevallen nog met de Euro betalen. Je kunt contant geld meenemen op reis, want op veel plekken kun je dit makkelijk wisselen. In het openbaar vervoer kun je niet met cash betalen.

   Pinnen is erg populair in Zweden. Je Nederlandse bankpas en creditcard wordt vrijwel overal geaccepteerd. Met veel bankpassen kun je tot € 500,- per dag pinnen. Pas dit limiet aan als je verwacht dat je deze grens passeert. Doordat Zweden geen land is met de Euro als munteenheid betaal je per pinopname een extra vergoeding. Probeer daarom je pintransacties te beperken.

   Reisdocumenten en visuminformatie 

   Met een geldig paspoort of identiteitskaart kun je naar Zweden reizen en er vrij rondreizen. Een visum is niet nodig.

   Welke vaccinaties zijn nodig voor Zweden?

   Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties waar je aan hoeft te denken bij een vakantie naar Zweden.

   Lokale alarmnummers

   Het algemene alarmnummer van Zweden is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112. Hiermee bereik je politie, ambulance en brandweer.

   Welke Taal wordt gesproken

   Zweeds. Meer richting het noorden spreken kleine bevolkingsgroepen ook Fins en Laps.
   Een groot gedeelte van de bevolking kan goed Engels, waardoor je je makkelijk verstaanbaar kunt maken.

   Cultuur Zweden

   Zweden zijn zeer sociaal. Ruim 90% van de bevolking hangt het christendom aan. In het noorden van Zweden leven de Lappen. Dit zijn zo’n 15.000 mensen die een eigen taal spreken en voornamelijk op het platteland en in de visserij werken. In Zweden is het gebruikelijk om ongeveer 5% fooi te geven bij tevredenheid. Het niet verplicht, maar wel vaak de gewoonte om taxikosten af te ronden naar boven. Afdingen is in Zweden niet gebruikelijk.  

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Ljungdalensfjällen » » Zweden

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).