Retreat Caribbean: Een magische zeilweek Grenada
24 mei 2025 - 31 mei 2025

   Retreat Caribbean: Een magische zeilweek in Grenada

   • Tropisch
   • Zonnig
   • Witte zandstranden
   • Groene binnenlanden

   Vaar mee langs de mooiste Caribische eilanden, verlaat de gangbare toeristen route en ontdek de pracht van de Caribische
   Zee. Je ervaart pure schoonheid als je kiest voor deze off the beaten track-trip.

   Wij creëren graag mogelijkheden speciaal voor jou! Daarom kun je in deze magische retreat kiezen uit twee verschillende varianten:
   Zeilen en Coaching
   of
   Zeilen en Zijnsbewustzijn

   Zeilen en Coaching 

   Deze variant past perfect bij jou als je op zoek bent naar een unieke vakantiebeleving en tegelijkertijd je persoonlijke groei een boost wilt geven. Als jij je in één van de volgende uitspraken herkent kan deze reis jouw lot uit de loterij worden

   • Ik voel me niet tevreden; 
   • Ik heb verlies ervaren en voel me leeg;
   • Ik heb last van pleasen, het put me uit;
   • Ik kan niet meer wat ik kon en dat frustreert me; 
   • Ik wil wel shinen maar ik durf niet;
   • Ik pieker en kan het niet stoppen;
   • Ik wil kunnen ontspannen.

   Accepteer deze situatie niet langer! Je doet jezelf namelijk tekort én je holt jezelf uit. Als je niets doet, worden je pijnpunten waarschijnlijk groter. Waarom zou jij jezelf een fijner leven misgunnen? Pak deze kans en geef jezelf de aandacht en waardering die je verdient. Deze retreat is er namelijk helemaal voor jou.

   Als je thuiskomt heb jij weer energie en ervaar je verbinding met jezelf, de mensen om je heen én de natuur. Je hebt tools om meer regie te nemen over jouw positieve toekomst en je maakt krachtige keuzes die hierbij passen.

   Ik heb een geweldige zeilreis achter de rug. Ik voelde mij echt welkom aan boord van hun gerieflijke boot. De oprechte interesse, de fijne babbels en inspirerende oefeningen leverde mij weer nieuwe inzichten op. Anja

   Zeilen en Zijnsbewustzijn

   Als de zee voor jou de plek is waar jij weer tot jezelf komt én als je altijd ‘aan’ staat dan is dít jouw perfecte variant. Je krijgt tijd om te “zijn” en je hoeft helemaal niets, alleen maar bij jezelf blijven én bij de natuur om je heen. Dan kun je ervaren dat het goed is zoals het is. Deze innerlijke rust is enorm bevredigend omdat je hiermee ook de vrede in jezelf ervaart. Tegelijkertijd verhoog je ook je bewustzijnsniveau en vergroot je je alertheid. Doordat je op de natuur focust, krijgt de natuur de kans om haar helende krachten aan jou te geven.

   Als je lichaam ontspannen is, hoe voller, zachter, buigzamer en flexibeler dat je bent. Dit heeft positieve invloed op je geest.

   Bij deze variant kun je datgene doen waar jij behoefte aan hebt. Denk aan: rust, meditatie, geen oefeningen, ontspanningsoefeningen, zelfreflectie, bezinning gesprek, tekenen, wandelen enz.

   In het intakegesprek gaan we dieper in op welke keuze je wilt maken. Na de intake krijg je een kennismakingsgesprek met Lisa en Martin.

   Zeilen

   Je vaart langs de meest prachtige eilanden en gaat voor anker in prachtige baaitjes op de Caraïbische Eilanden. Je zeilt langs een wereld vol Caribische kleuren, altijd onder de zon, continue passaatwinden die de geur van nootmuskaat meevoeren. Je doet zeilervaring op en je geniet van je duik in het spectaculair blauwe water.

   Positieve Mindset

   In de zeil retreat ga je in een kleine groep (minimaal twee en maximaal vier deelnemers) verschillende uitdagingen aan. Je leert zeilen (als je dat wilt), je kijkt vanuit een nieuw perspectief naar jezelf, je creëert rust en een positieve mindset.

   Een groot avontuur

   • Zeilen van baai naar baai, snorkelen, reflectie oefeningen, creatieve werkvormen, wandelen, excursies en rustmomenten wisselen elkaar af. 
   • De rust én de kracht van de natuur ervaar je als je in idyllische baaitjes snorkelt en geniet van het onderwaterleven.
   • Je wordt onderdeel van het leven op een boot, de oceaan en al haar facetten. Misschien moet je wel even aan de oceaan-deining wennen? 
   • De heerlijke vegetarische maaltijden worden met liefde bereid. 
   • Ben je benieuwd naar een voorbeeldprogramma over hoe de reis verloopt? Zie reisschema.

   Resultaten die je mag verwachten:

   • Je hebt genoten van tropische weelderige eilanden, prachtige stranden, de relaxte Caribische sfeer en het geweldig weer;
   • Je voelt je verwend en opgeladen;
   • Je kijkt met een ander perspectief naar jezelf, je eigenschappen en je (on)mogelijkheden. 
   • Je hebt praktische en uitvoerbare ideeën om inspiratiebronnen meer in te zetten zodat je positieve keuzes maakt in jouw toekomst.

   Vaar mee op wereldreis met Lisa en Martin 

   Lisa en Martin en hebben hun roer een aantal jaar geleden omgegooid. Zij hebben hun banen opgezegd en hun huis verkocht. Na verschillende hick-ups (zoals corona), combineren zij sinds 2022 het reizen, en zeilende bestaan met ‘werken aan boord’.  We vinden het geweldig om gasten mee te nemen op onze ontdekkingstocht naar nieuwe en onbekende plekken. We genieten van de oprechte ontmoetingen met hun gasten aan boord en dragen graag bij aan de persoonlijke en spirituele groei van anderen. Lisa en Martin hopen dat zij de wereld op deze kleinschalige manier ook een beetje mooier maken.  

   Groepsreis op een zeilboot

   Deze reis is vooral geschikt voor mensen die in kleine gezelschappen het best tot hun recht komen. Je reist of alleen of met minimaal 1 andere gast samen en maximaal 3 andere deelnemers. De route wordt in overleg vastgesteld en hangt af van ervaring en wensen van de opstappers én de omstandigheden aan de wal en op zee. Uiteraard kun je op deze zeilreis zelf zeilen, aan het roer staan en navigeren. Je kunt je eigen uitdagingen grotendeels kiezen op deze reis. Zou je deze reis graag individueel willen meemaken? Informeer dan naar de mogelijkheden.

   Vegetarisch eten

   Je wordt in de watten gelegd. We maken ontbijt en lunch, zorgen voor lekkere hapjes en we verzorgen vier avonden een warme maaltijd. Als je allergisch bent voor bepaalde producten of je hebt een bepaalde voedselintolerantie dan wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden. Indien gewenst kan er ook veganistisch worden gekookt. Op de avonden dat Martin of Lisa niet koken kun je aan de wal uit eten gaan. 

   Heb je er zin in? Ga mee!

    

  • Voor wie is de zeil retreat geschikt?

   Deze avontuurlijke retreat past bij natuurliefhebbers, avonturiers, cultuurliefhebbers én waterliefhebbers. Deze veelzijdige reis is geschikt voor  singles, stellen en vrienden/ vriendinnen die behoefte hebben aan ‘even tijd voor zichzelf’, rust, reflectie en vanuit een positieve mindset tijd zich persoonlijk willen ontwikkelen.

  • Groepsprijs van de retreat €2074,- euro p.p. 1 pers. hut p.p 

   Is er geen groep en je wilt graag mee, dan betaal je €2474,-  

   Inclusief

   • 7 overnachtingen op een zeiljacht;
   • Vier keer een warme maaltijd aan boord, alle dagen lunch, ontbijt, frisdrank, sapjes, water, koffie, thee en tussendoortjes;
   • Twee hikes of fietstochten over prachtig eilanden;
   • Brandstofkosten, waskosten, eventuele havenkosten etc.;
   • Gebruik van de boot faciliteiten (snorkelspullen, dinghy, surfplankje, zwemvest);
   • Een set van twee handdoeken, strandlaken en een opgemaakt bed bij aankomst.

   Exclusief

   • Vervoer van en naar het vliegveld;
   • Vliegtickets;
   • Extra excursies, eten en drinken aan wal;
   • €35,- boekingskosten en reisgarantie.

   Als je de retreat optimaal wilt benutten kun je voorafgaand of na afloop extra dagen op één of meer Caraïbische Eilanden verblijven om de opgedane ervaringen een plek te geven. 

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   Wil je de factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €2474,- (groepsreis)

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Bij elke reis onder het kopje prijzen zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.

   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Lisa en Martin

   Lisa en Martin hebben hun roer een aantal jaar geleden omgegooid. Ze hebben hun banen als docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen opgezegd en hun huis verkocht. Sinds 2022 combineren Martin en Lisa reizen, werken en leven door hun zeilende bestaan. Ze hebben ervaren dat de natuurlijke krachten van zee en wind hen helpen om vaker in het hier en nu te leven. Door een wereldreis te maken willen ze persoonlijk en spiritueel groeien. Jij krijgt de unieke kans om zeilend en wandelend mee te gaan op deze bijzondere levens- en wereldexpeditie.

   Martin is duidelijk, hartelijk, steunend en confronterend als dat nodig is. In zijn rol als kapitein neemt hij je op een laagdrempelige manier mee in de taken rondom het zeilen. Naast de benodigde vaarbewijzen heeft Martin al duizenden mijlen ervaring op ‘eigen kiel’. Martin is docent omgangskunde en communicatievaardigheden. Hij heeft ruim twaalf jaar docent ervaring in het hoger beroepsonderwijs maar ook als trainer persoonlijk leiderschap bij onder andere de politie. Verder is Martin Master NLP-er en life coach.

   Lisa is een creatief denker en coach, ze is betrokken, open, enthousiast en flexibel. Ze stemt makkelijk af op anderen, zorgt voor luchtigheid en maakt het anderen graag naar de zin. Lisa doorziet patronen, legt verbanden en draagt nieuwe perspectieven aan. Lisa werkte ruim tien jaar als docent aan de opleiding Pedagogiek in het hoger beroepsonderwijs. Daarvoor heeft ze jarenlang gewerkt als gezinsbegeleider in de gehandicaptenzorg en als pedagogisch medewerker in jeugdzorg. Lisa is gediplomeerd vaktherapeut (drama), innovator van leren, specialist infant mental health en praktisch pedagogisch gezinsbegeleider.

    

  • Algemene Info

   Slapen

   Voor de gasten zijn er twee hutten. Elke hut heeft een eigen kast en een raam dat open gezet kan worden voor frisse lucht of dat je kunt verduisteren als je dat fijn vindt. Alle bedden zijn 2,10 meter lang. Bij het voeteneinde lopen de bedden taps toe. De kleinste hut bevindt zich voor in de boot (bed 0,80 - 1,40m breed). De grootste hut bevindt zich achter in de boot (bed 1,30 - 1,70 m breed). Kom je alleen, dan heb je een eigen hut. Samen met de andere gasten maak je gebruik van het gasten 'badkamertje' met douche en toilet.

   Bijzonderheden

   Op een boot is je privacy beperkt. Het is bijvoorbeeld gehorig en een boot piept en kraakt door beweging, deining en wind. Sommigen vinden het daarom fijn om oordopjes te gebruiken om zich af te kunnen sluiten. Omdat we helemaal afhankelijk zijn van de elementen van de natuur voelt het voor veel deelnemers als 'terug naar de basics' van het bestaan. Aan boord is er meestal wifi waar je gebruik van kunt maken (tijdens overtochten is dit niet beschikbaar). Iedere hut heeft een stopcontact waar je je telefoon of laptop op kunt laden. 

   Voorbeeldweek Caribische zeilretreat

   Het onvoorspelbare karakter van zeilen past helemaal bij het thema ‘loslaten’. Dat betekent dat een ‘vast schema’ niet wenselijk en passend is voor deze reis. Deze unieke manier van reizen hoort bij het bootleven, het ontdekken van onbekende plekken en omgaan met onvoorziene omstandigheden. Het programma delen we daarom gezamenlijk in op basis van ieders wensen en de omstandigheden. Om toch een beetje een beeld te krijgen van mogelijke thema’s geven we hieronder een eventueel scenario.

   Voorafgaand aan de reis
   Voorafgaand aan het vertrek hebben we een inventariserend kennismakingsgesprek met jou. Dan bespreken we je vragen en verwachtingen zodat we ons kunnen afstemmen op jouw behoeften en jij ook je eventuele vragen kunt stellen. 

   Ongeveer een week voor vertrek maakt Lisa een groep aan in Whatsapp waarin praktische informatie wordt gedeeld (zoals de locatie) en jij je eventuele medereizigers al een beetje kunt leren kennen. 

   Dag 1. Kennismaken en wennen 

   Vanaf ongeveer drie uur ben je van harte welkom op de boot. We maken kennis met elkaar, de boot en het bootleven. Daarnaast worden de wensen, verwachtingen en (on)mogelijkheden omgezet in een voorlopige planning.

   Dag 2. Ik ben blij met mij

   We zeilen in dagelijkse etappes van zo’n twee tot zes uur van baai naar baai (en eventueel van eiland naar eiland). Iedere dag zullen we tijdens het varen coachmomenten inlassen om stil te staan bij jouw persoonlijke vraag (gesprekken en diverse werkvormen). Tegelijkertijd geniet je dagelijks van het zeilen, de weelderige groene omgeving, witte stranden en het prachtige onderwaterleven. 

   Dag 3. Natuurlijke inspiratiebronnen

   Je laat je inspireren door de natuur waar we op dat moment zijn. Dat kan wandelend, snorkelend of zeilend zijn. Centraal staat het NU waardoor je verbondenheid kunt ervaren met het grotere geheel en jouw perfecte plek in dat grotere geheel. 

   Dag 4. Jouw Drive 

   Aan de hand van een creatieve oefening sta je stil bij jouw drijfveren in het leven. Wat is voor jou van betekenis en waardevol? 

   Dag 5. Minimaliseren 

   In overleg organiseren we deze week een aantal hikes of excursies zodat je ook het leven aan land beter kunt leren kennen. We staan stil bij de gewoontes waar je blij van wordt en die betekenisvol voor je zijn, tegelijkertijd denk je na over gewoontes die je beter over boord zou kunnen kieperen.  

   Dag 6. Eb en vloed in jouw leven? 

   Terwijl we dagelijks de stranden en het uitzicht zien veranderen onder invloed van eb en vloed maken we de vergelijking met de eb en vloed in jouw leven. Onder welke omgevingsfactoren kun jij met de stroom mee en waar loop jij op leeg? In welke omgeving kom jij tot je recht?

   Dag 7. Energie en evaluatie.

   We varen naar de eindbestemming terwijl jij keuzes maakt waarmee je je in de toekomst vitaal en energiek voelt. Je bepaalt waar je energie in wilt steken.

   Dag 8. Terug naar huis.

   We ontbijten samen en daarna gaat ieder zijn weg. Je verlaat de boot rond 10.30 uur met nieuwe waardevolle contacten en mooie herinneringen. 

    

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart.  Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-en annuleringsverzekering af!

   Je vliegt op Grenada

    

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Gezin retraite Carribean 
    12 jul 2024

    Gezin retraite Carribean 

    De afgelopen week hebben wij een hele leuke afwisselende vakantie gehad aan boord bij Lisa en Martin.
    We hebben gezeild, gezwommen, gesnorkeld, lekker gezond gegeten en een aantal mooie wandelingen op het eiland gemaakt. Op een prettige manier hebben Lisa en Martin ons, en onze 2 puberzonen een aantal zeilvaardigheden geleerd, maar het was vooral ontspannen, gezellig en we hebben veel gelachen.

    Hoewel wij het heel ongemakkelijk vinden om over onze persoonlijke en relationele struggles te praten, hadden Lisa en Martin via ongedwongen gesprekken, snel in de gaten hoe ze ons verder konden helpen. Dagelijks pakten ze doelgericht, maar heel flexibel, momenten om daarmee verder te komen, soms via spelletjes of kleine opdrachten en korte evaluaties.

    De sfeer en verbinding verbeterde al tijdens de reis en het lukt ons ook thuis regelmatig situaties te herkennen en de aanpak toe te passen. Precies waar we op hoopten.

    Onze conclusie is kortom, dat een week varend doorbrengen met coaches Lisa en Martin echt een bijzonder goeie en prettige manier is, om iets aan relationele en/of persoonlijke struggles te doen.

    Super dank van Martha en gezin.

   • Coaching en Zeilen Caribische eilanden
    23 sep 2023

    Geweldige Zeilreis Caribische eilanden

    Ik heb een geweldige zeilreis achter de rug met superfijne en authentieke mensen (Lisa en Martin). Ik voelde mij echt welkom aan boord van hun gerieflijke boot. De oprechte interesse, de fijne babbels en inspirerende oefeningen leverde mij weer nieuwe inzichten op. Ik heb veel kans gekregen om zelf zeilervaring op te doen, Martin gaf heldere uitleg over het zeilen. Daarnaast heb ik genoten van de prachtige natuur en het lekkere en gezonde eten. Ook het reizen in een kleine groep (twee personen) is mij goed bevallen. Er was flexibele afstemming op ieders behoeften... en dat was gewoon TOP. Keep on living the way you do Martin en Lisa, jullie doen dat schitterend!

    Dank van Anja Glabecke

   • Gezins Zeil retraite vakantie Caribbean
    04 aug 2023

    Gezins Zeil retraite vakantie Caribbean

    Lisa en Martin hebben ons een onvergetelijke vakantie gegeven met alles waar we naar op zoek waren. We wilden graag eens wat anders dan anders. Veel tijd met onze kinderen (11, 13 en 15) doorbrengen, veel contact met de natuur en actie voor onze jongens. En natuurlijk lekker eten en mooi weer.

    Wat een avontuur om zo heerlijk samen een week op een prachtige grote zeilboot te mogen leven. Elke ochtend een heerlijk verzorgd ontbijt op het achterdek met een prachtig uitzicht. Om vervolgens samen een gevarieerde planning voor de rest van de dag te maken.

    Lisa en Martin gaven ons onze familiemomenten, we zwommen, bestuurden de zeilboot, afhankelijk van de leeftijden gaven ze iedereen verschillende leuke taken zodat we ons deel van de bemanning voelden. Kaart en kompas lezen, helpen met aanmeren, de zeilen hijsen, voor anker gaan, met de bijboot varen, etc.
    Zo hebben we ook verschillende eilandjes kunnen zien en zijn we op de mooiste plekken geweest waar je normaal gesproken moeilijk kan komen.

    Ook waren er hele leuke bordspellen voor de gezins integratie. Heerlijke bak koffie of chocomelk erbij en zelfgemaakte taart.
    De sfeer die Lisa en Martin elke dag wisten te creëren was ongetwijfeld een grote meerwaarde voor deze reis.

    Lisa en Martin waren eveneens altijd zeer attent op wat we graag aten, alles was heerlijk, heel vers voedsel. Bijvoorbeeld zelfgemaakte pizza's voor de kinderen, Spaanse tapas voor mijn man en veganistisch eten voor mij. Ze waren altijd zeer attent op ieders voorkeuren en maakten het eten met veel passie klaar.

    Dit was een vakantie om nooit meer te vergeten. Zonder twijfel een vakantie die ik iedereen zou aanraden.

    Dank van Sonia en haar gezin!

  • Klimaat van de Caribische eilanden

   Het Caribisch gebied heeft een heerlijk tropisch klimaat. De temperatuur varieert van 25 tot 30 graden en door de continu verkoelende passaatwind voelt het aangenaam aan. De temperatuur van het water is over het algemeen zo’n 26 graden. Ook in het ‘droge seizoen’ (december tot en met mei) kan er regelmatig een tropische bui vallen, dit zal echter niet lang duren. In het orkaanseizoen wordt er niet in de Carribean gevaren. Dat betekent een zeer grote kans op goede weersomstandigheden als je naar de Caribische eilanden komt.

   Waar ga je heen?

   Tijdens onze wintertijd is het in het Caribisch gebied 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het op de Carieb 6 uur vroeger dan in Nederland. 

   Hieronder vind je een korte beschrijving van een aantal eilanden die we in zes maanden zullen verkennen. De op- en afstaplocatie hangt samen met het tijdstip van jouw reis. 

   Grenada, Saint Vincent en de Grenadines

   Deze eilanden bestaan uit meerdere tropische kleinere eilanden waar prachtige natuur, cultuur en geschiedenis allemaal even overweldigend zijn.  Grenada staat bekend om haar kruiden. Je kunt hier nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, gember en foelie vers in de natuur vinden. Saint Vincent en de Grenadines is wordt ook wel de ‘gezegende natie’ van 32 tropische eilanden in de zuidelijke Caribische Zee genoemd. Het is niet voor niets dat hier vele opnamen gemaakt zijn voor de films van Pirates of the Caribbean.

   De locaties » Grenada, Martinique en Guadeloupe bestaan uit meerdere tropische kleinere eilanden waar prachtige natuur, cultuur en geschiedenis allemaal even overweldigend zijn. 

   Grenada
   Staat bekend om haar kruiden. Je kunt hier nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, gember en foelie vers in de natuur vinden. Saint Vincent en de Grenadines is wordt ook wel de ‘gezegende natie’ van 32 tropische eilanden in de zuidelijke Caribische Zee genoemd. Het is niet voor niets dat hier vele opnamen gemaakt zijn voor de films van Pirates of the Caribbean.

   Martinique
   Martinique is nog steeds een departement van Frankrijk. Het heuvelachtig groene eiland was ooit de inspiratiebron voor de beroemde schilder Paul Gauguin. Ook Christopher Columbus bestempelde het als de mooiste plek ter wereld. Het eiland bekoort eveneens de vele reizigers die het vaak als een magisch en sensueel eiland ervaren. Je kunt er genieten van het pittoreske en tegelijkertijd vulkanische landschap, weelderige regenwouden, exotische wilde planten en orchideeën. 

   Guadeloupe
   Guadeloupe bestaat uit een archipel van acht eilanden. De twee vlindervormige eilanden Basse-Terre en Grande-Terre zijn hiervan de grootste. Net als Martinique is Guadeloupe een Frans overzees gebied. Hierdoor is de Franse invloed en cultuur zeer dominant aanwezig. Hier kun je gemakkelijk een dagelijkse portie baguettes en croissantjes scoren. 

   Voordat Christopher Columbus hier een voet aan wal zette en het eiland naar de Maagd van Guadalupe vernoemde, werd het eiland door de inheemse bevolking ‘Karukera’ genoemd. Eiland van het mooie water. 

   Guadeloupe is, net als de andere eilanden in de Carieb, een verleidelijke plek. Schilderachtige dorpjes, eeuwenoude rum distilleerderijen, chocolade- en bananen plantages worden afgewisseld met regenwouden, witte en zwarte (vulkanische) zandstranden en koraalriffen. 

   Geldzaken

   Het Caribisch gebied bestaat uit verschillende eilanden met verschillende nationaliteiten. Martinique en Guadeloupe zijn Franse departementen. Hier kun je met de euro betalen.  

   Op de meeste overige eilanden (Grenada, Saint Vincent & Grenadines, Saint Lucia en Dominica) kun je betalen met de Oost Caribische dollar (0,34 eurocent – koers januari 2024). 

   In het Nederlandstalige deel van Sint Maarten wordt betaald met de Antiliaanse gulden (0,50 euro cent - koers januari 2024). 

   In Suriname betaal je op de meeste plaatsen contant, met Surinaamse dollars.

   Op de meeste eilanden in het Caribisch gebied kun je ook met Amerikaanse dollars betalen. 

   Gezondheid en veiligheid

   Voor een reis naar Suriname of één van de Caribische Eilanden is alleen een inenting tegen gele koorts verplicht als je in de zeven dagen ervoor in een gele koorts-land geweest bent (of reist via een hoog risico land). Vaccinatie tegen DTP en hepatitis A worden aangeraden. Het is raadzaam om je hier ook over te laten adviseren  (https://www.lcr.nl/).

   De zon is in het Caribisch gebied aanzienlijk krachtiger dan in Nederland. Een zonnebrandcrème met hoge factor voorkomt verbranding van de huid (liever geen spray gebruiken op de boot).

   In dit land kunnen ziekten voorkomen die door muggen worden overgedragen zoals zika, chikungunya en/of dengue koorts/knokkelkoorts. Kans op malaria is er niet of nauwelijks. Het is raadzaam zowel overdag als ’s avonds muggenspray te gebruiken en lange, lichte en ruimvallende kleding te dragen waarmee de huid zoveel mogelijk bedekt wordt. 

   Reisdocumenten

   Voor de verschillende eilanden in het Caribisch gebied kun je uit de voeten met een geldig paspoort (voor sommige eilanden moet je paspoort bij aankomst zes maanden geldig zijn). 

   Voor Suriname moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn en een lege pagina bevatten voor een visumstempel. Dit krijg je bij aankomst in Suriname, als je een Entry Fee gekocht hebt. De Entry Fee kun je op verschillende manieren regelen. Je kunt ‘m online aanvragen, vooraf kopen bij de ambassade van Suriname, bestellen bij de ANWB of gewoon kopen bij de balie op Schiphol. Direct op Schiphol kopen is de makkelijkste optie. Wil je tijdens je reis naar Suriname een bezoek aan een van de buurlanden brengen, dan moet je een multiple entry visum kopen. 

   Taal

   Het Caribisch gebied bestaat uit verschillende eilanden met verschillende nationaliteiten. Martinique en Guadeloupe zijn Franse departementen. Hier wordt Frans gesproken. 

   Op de overige eilanden is de officiële taal Engels. Met uitzondering van Sint Maarten. Daar hebben ze drie officiële talen, Frans, Engels en Nederlands. 

   De officiële taal van Suriname is Nederlands. Daarnaast wordt door verschillende bevolkingsgroepen Sranantongo (Sranan) gesproken oftewel Surinaams Creools. Deze contacttaal is ontstaan toen slaven uit verschillende delen van Afrika met elkaar wilden communiceren. Het is een mix van Engels, Nederlands, Afrikaans, Portugees en Spaans.

    

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Grenada » » Caribische eilanden

  Vanaf december 2024 tot en met mei 2025 zullen we tussen verschillende eilanden van het Caribisch gebied heen en weer zeilen. Dit immense gebied bestaat uit meer dan 7.000 eilanden en eilandjes met stranden en een heerlijk zonnig klimaat. Het reisgebied betreft de ‘Kleine Antillen’ (dit is de oostelijke groep eilanden in de Caraïbische Zee, van Tobago in het zuiden tot en met Sint Maarten in het noorden). We verkennen stap voor stap de meer noordelijke eilanden die elkaar als een langgerekt lint opvolgen.

  Tijdens onze wintertijd is het in het Caribisch gebied 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het op de Carieb 6 uur vroeger dan in Nederland. 

  Hieronder vind je een korte beschrijving van een aantal eilanden die we in zes maanden zullen verkennen. De op- en afstaplocatie hangt samen met het tijdstip van jouw reis. 

  Grenada, Saint Vincent en de Grenadines

  Deze eilanden bestaan uit meerdere tropische kleinere eilanden waar prachtige natuur, cultuur en geschiedenis allemaal even overweldigend zijn.  Grenada staat bekend om haar kruiden. Je kunt hier nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, gember en foelie vers in de natuur vinden. Saint Vincent en de Grenadines is wordt ook wel de ‘gezegende natie’ van 32 tropische eilanden in de zuidelijke Caribische Zee genoemd. Het is niet voor niets dat hier vele opnamen gemaakt zijn voor de films van Pirates of the Caribbean.

  De Clipper

  Je zeilt mee op De Oceanis 473 Clipper, (meer dan 14 meter) zij heeft heerlijke zeileigenschappen en tegelijkertijd is er veel ruimte en comfort benedendeks. Het dek is ruim en de kuip heeft een opklapbare tafel in het midden. Als het erg warm en zonnig is kan een bimini worden uitgeklapt die de hele kuip overdekt. Het achterschip heeft een geïntegreerd zwemplateau met douche.  

  De salon is de centrale ruimte in de boot. Hier wordt gekookt en gegeten als het buiten te koud is. De salon is ruim en licht. De stahoogte varieert van 1.90-2.00 meter. Aan bakboordzijde bevindt zich de langgerekte keuken met koelkast en oven. Rondom de uitklapbare tafel bieden banken plaats aan acht personen.

  De boot heeft vier tweepersoons hutten. Twee van deze hutten zijn bestemd voor gasten. Voor in de boot bevindt zich de kleinste gastenhut. Het bed is 2,10 meter lang en loopt taps toe. Het voeteneinde is 80 centimeter breed en het breedste deel 1,40 meter breed. Achterin de boot aan stuurboordzijde bevindt zich de grootste hut voor onze gasten. Het bed is 1,40 x 2,10 meter. Alle hutten hebben een eigen kast, luiken voor frisse lucht met ramen die kunnen worden verduisterd.

  De badkamer aan stuurboordzijde is voor de gasten. Er is een douche en een scheepstoilet. (Als we in een haven liggen maken we gebruik van de douche- en toiletvoorzieningen in de haven.)

  Met mooi weer is het het fijnst om veel buiten te zijn. Met een handdoek op het voordek of in de kuip en uit de wind. Als we voor anker liggen is er vaak gelegenheid om te gaan zwemmen of om met de bijboot aan land te gaan. Als we in een haven liggen kun je gebruik maken van de havenfaciliteiten. In de haven kun je gemakkelijker van boord als je dat wilt en op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

   

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).