De magie van verstillend blauw

De magie van verstillend blauw; bezinningsreizen op zee

Zachtjes glijdt zeil catamaran Yemaya door diep blauw water de baai van Vasiliki uit. Het is een prachtige zeil dag. De Griekse zon staat te glunderen aan een helderblauwe hemel. Vandaag zeilen we met een yoga groep richting Kefalonia. Op zoek naar zon, zee, genieten en bovenal naar ontspanning en bezinning. Linda, de yoga juf, is echter wat gespannen vanwege haar angst voor zeeziekte.

Zeilen, een meditatie op zich

De Ionische zee staat bekend om haar rustige wateren. Het is dan ook een genot om met Yemaya door de vlakke zee te scheren. Linda merkt al snel dat haar lichaam hier goed tegen kan en we zien haar spoedig tot een diepe ontspanning komen, terwijl ze al glimlachend over het water staart. De magie van verstillend blauw. Eindeloos 00blauw water overgaand in het intense blauw van de lucht. Dit is Griekenland op en top.

Meditatie ontstaat als vanzelf. Lekker liggend in de zon of zittend in de schaduw; we zien hoe de stilte neerdaalt over de hele groep. Zeilen, wind in de haren en de zon op de huid....

Catamaran versus monohull

Naast het zeilen, bezoeken we vandaag Fiskardo, een idyllisch stadje op Kefalonia. Daarna gaan we naar een rustige baai voor een verfrissende zwempartij. Iedereen geniet! Het hoogtepunt voor iedereen is echter het zeilen en het zijn op het water. Aan het einde van de dag komt een stralende Linda naar me toe. Ze biecht op dat ze eigenlijk niet mee durfde te komen vanwege haar angst voor zeeziekte. Maar dat ze zo blij is dat ze toch is gekomen. Ze had nog nooit op een catamaran gezeild en werd altijd zeeziek op monohulls. Nu heeft ze gemerkt wat een verschil dat is voor haar.

Ze heeft zo van deze dag genoten en ontdekt hoe heerlijk en meditatief zeilen kan zijn. Ze kan niet wachten om volgend jaar weer met haar yoga groep een dagje mee te komen zeilen!

Wil je ook eens mee?

Bekijk hier alle zeilreizen

Waarom zijn we bang voor verandering?

Je kent vast iemand in je omgeving (of misschien ben je het zelf wel) die al ruim een half jaar ongelukkig is op zijn werk. “Voordat mijn contract wordt verlengd heb ik een nieuwe baan.” Een jaar later zit diegene nog steeds tijdens elke vrijdagmiddag borrel te zeuren over diezelfde baan die niet bij ‘m past. Waarom hakt diegene niet gewoon de knoop door en neemt ontslag? Een sprong in het diepe nemen lijkt echter one step too far.

Lees verder

Transformatie, ruim baan voor de beste versie van jezelf

Er is 1 constante factor: verandering. Of we nou willen of niet, we zijn continue in transformatie. Bewust of onbewust, dat maakt eigenlijk niet uit want het gebeurd gewoon. Natuurlijk hebben we wel een keuze; het oude in stand willen houden of groeien en bloeien. Bewust met je transformatieproces bezig zijn kan je bijvoorbeeld meer energie geven en focus op de richting van je leven. lees verder

Agenda

groepsreizen

individuele reizen

familie reizen

Geef jezelf een knuffel, je bent fantastisch!
Liefs Diana

PS, eind deze mnd vaar ik mee op deze geweldige catamaran in Griekenland!! 

Wil je ook eens mee? bekijk dan de data