In onze haastige, westerse maatschappij zijn wij niet meer zo vertrouwd met de natuurlijke processen van lichaam en geest. Dagelijkse beslommeringen halen ons uit een gezonde routine. We leven en eten vaak onbewust en ongezond. Door meer vertrouwd te raken met onszelf kunnen we beter in balans komen en blijven. Hierdoor kunnen wij stress, vermoeidheid, hoofdpijn, hormonale en allerlei andere klachten mogelijk vermijden en tevreden en gelukkiger leven.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een holistische geneeskunde en is erop gericht om lichaam, geest en ziel in balans te brengen door juiste voeding, passende leefstijl en een goede dagelijkse routine. 

Dhanvantari, de arts van de goden, wordt beschouwd als de bron van alle helende krachten in de hindoemythologie. Ayurveda is meer dan 3.000 jaar geleden in Zuid India ontstaan. Het woord Ayurveda stamt uit het Sanskriet, de taal van de grote klassieke, Indische cultuur en bestaat uit de woorden “Ayus” voor leven en “Veda” voor wijsheid. Ayurveda betekent dus eigenlijk niets minder dan “Levenswijsheid”. En een Ayurveda reis is een wijze beslissing. Op uw Ayurveda vakantie ervaart u deze oude Oosterse holistische geneeswijze die gebaseerd is op de drie Dosha´s (lichaamstypes): 

 • Vata - wind en beweging
 • Pitta - vuur en stofwisseling
 • Kapha - aarde en structuur

Wag krijg je in de Ayurveda retreat?

Ayurveda retreats zijn een uitstekende manier om je (verder) te verdiepen in de Ayurveda. Tijdens je reis staan massages, yoga, meditatie, ademwerk, coaching, Ayurvedische voeding en kruidenleer centraal. De wijze waarop wordt gebaseerd zijn de vijf elementen: water, aarde, lucht, vuur en ether.

Dat maakt dat ieder mens uniek is en in verbinding staat met de natuur en de seizoenen. Verder leer je meer over de ayurvedische filosofie, oude gezondheidsleer en hoe Ayurveda bijdraagt aan het behoud van een evenwicht in het lichaam, geest en de ziel. Dat vraagt om een persoonlijke aanpak en aandacht!

Wat levert de retreat / reiniging je op?

 • Genoeg (w)etenswaardigheden over de Ayurveda of Genoeg kennis van de Ayurveda
 • Er komt meer bewustzijn over wie je bent en wat je doet…of.   Je wordt je bewuster van je gedachten en je gedrag
 • Je gaat meer reflexteren (en relativeren)
 • Je leert je eigen valkuilen herkennen
 • Je gaat meer ontspanning toe laten en ervaart wat dit met je lichaam en geest doet
 • Je eventuele klachten verminderen of verdwijnen
 • Je komt weer in balans, je voelt je lichter en zuiverder en krachtiger
 • Na de retreat heb je genoeg tools om kwaliteit van leven te behouden/continueren

Tijdens deze retreat kun je volop genieten van de rust, massages, hammam, wandelingen, goede gesprekken met gelijkgestemden. 

Wil je meer informatie, bel gerust naar: 06 398 04 150

 

Geïnteresseerd in onze reizen?