Dit is een boek dat iedere vrouw mag lezen

Een recensie van de Vrouwenbibliotheek:

Een ontmoeting met jezelf vormt een samenvatting van 18 verhalen met de ingrijpende gebeurtenissen van 18 vrouwen van verschillende leeftijden en achtergrond. Het is een verrassend eerlijk en open boek, waarin het hart en de ziel van die vrouwen worden bloot gelegd. De vrouwen werden geïnspireerd en begeleid door hun therapeut om hun ervaringen te delen in een boek en er nog sterker van te worden. De 18 ijzersterke over-winningen op zichzelf, de omstandigheden, ziekten of ongelukken staan centraal. Het geeft de hoop dat alles mogelijk is. Wonderen bestaan niet, maar wij mensen zijn in staat om onze leefsituatie weer beter te maken.

Het is bijzonder dat elke hoofdstuk begint met de informatie over de vrouw, haar leeftijd, de opleiding, haar beroep en sociale stand, zodat het heel persoonlijk wordt gemaakt. Er ontstaat een beeld, dat je helpt om in het verhaal te komen. Het gaat over vrouwen uit het gewone dagelijkse leven. Ze kunnen zomaar je buurvrouw zijn, of je collega. Ze zijn overal te vinden, als je goed kijkt. Dat vind ik ook de geheime kracht van dit boek.

 

Leesfragmenten..

Wanneer ga ik mezelf vieren?

Mijn bekken is nog warm van gisteren. Mijn lief kwam langs. Het is uit tussen ons. We wisselden wederzijdse spullen uit in mijn huis. Frans, hij is me zo dierbaar, zo lief en zo vertrouwd. We houden elkaar vast en we voelen elkaar. We drinken de laatste fles Whale’s Tale, de wijn die we samen ontdekten. We wandelen even de tuin in. We omhelzen elkaar. We belanden in bed. Ik ben bij hem - hij is niet bij mij - ik wil dat hij blijft - hij is niet bij mij - ik wil hem dichterbij - waar is hij - ik kan hem niet pakken - hij is weggeglipt.

God is liefde

Al vrij snel ben ik zwanger en bedenk ik dat ik het goede nieuws als eerste aan mijn moeder wil vertellen. Tijdens een wandeling vertel ik het fijne nieuws, maar mijn moeder is niet blij. Zij laat mij weten dat die bastaard niet bij hun over de drempel komt. Ja, ‘bastaard’ was het voor haar, want ik was niet getrouwd en seks voor het huwelijk was verboden. Ik kon niet trots zijn op mijn mooie ronde buik, en verborg mijn zwangerschap uit schaamte en schuld.

Lees verder op de website, daar kan je ook het boek bestellen.

Veel leesplezier...