Niemand wil in zijn kracht staan

Soms wil je gewoon rust

...en dat blijkt toch dat een klus te zijn. Voor mij dan! Deze tijd van het jaar is mijn meest hectische periode, hele dagen achter de computer met de agenda's van de locatie, mijn team, vlucht gegevens om het jaar programma van 2018 rond te krijgen. Mijn bureau is rommelig, overal van die gele plakpapiertjes en mijn dikke agenda!

Van organiseren krijg ik geen rust in de kop wel van op reis gaan. Mijn reizen zijn mijn dierbare weken waar ik mezelf compleet overgeef aan het tempo van het land en de groep. Eind deze maand vertrek ik naar Kenia en ik voel nu al het verlangen om te liggen op het warme witte zand bij het blauwe water. Dan lig ik heel stil want het is een prachtig om te zien hoe die kleine krabjes naast me heel snel werken. Dat is genieten. 

Het werk met mijn groepen beleef ik niet zo als "werken". Ik vind het heerlijk om met mensen samen te zijn en verdieping te krijgen in "het hier en nu". Dat maakt me helemaal wakker en schud al mijn cellen los. 

Dan komt rust!

Liefde en licht, dat ben jij! Diana

Niemand wil in zijn kracht staan

Er zijn van die uitdrukkingen waarvoor je stilletjes bidt dat ze vanzelf verdwijnen, maar ik vrees dat we er nog lang niet vanaf zijn: van de mensen die ‘in hun kracht staan’, ‘in hun kracht komen’ of erger nog: ‘in hun kracht gezet (moeten) worden’. Op Twitter stuurde iemand me een aankondiging voor een ‘webinar’ (daar kom ik een andere keer op terug) over ‘hoe je professionals in hun kracht zet’, waarna al die professionals moesten gaan ‘sturen op output’. Er stond een plaatje van een wandcontactdoos naast.

Jongens, hou eens op met die onzin. Niemand wil in zijn kracht staan. Dat gaat knetteren, iedereen kijkt naar je, en dan krijg je kortsluiting. En stel, dan stá je in je kracht. WAT DAN. Ga je dan vooruit, achteruit? Omhoog, zijwaarts? En moet je er dan ook weer een keer uit, uit die kracht? En zo ja, hoe moet dát dan weer? Lees verder

Begrijp jij je partner?

Hoe bouw je aan een duurzame relatie en hoe werkt het met tegenovergestelde kwaliteiten zoals extravert of introvert zijn. Hoe ga je om met deze verschillen? 

Introvert?

Wie introvert is, kan de omgeving verrassen met oorspronkelijke gedachten, opvallende filosofieën en speelse dagdromen. Vaak zijn die gedachten het resultaat van uren doorgebracht in rust en bespiegeling. Introverte mensen zijn vaak geliefd vanwege hun vermogen om eerlijke aandacht te schenken. Maar de introvert kan zich ook te veel in zichzelf terugtrekken. Lees verder