Samen staan we sterk

Dag lieve mensen,

De coronavirus crisis raakt ons allemaal. Bij de een wat meer dan bij de ander. De reisbranche, waaronder mijn bedrijf staat heeft het moeilijk.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle vakantiereizen naar het buitenland tot 6 april af. Het reisadvies houdt in dat voor alle landen de komende periode code oranje van kracht is. Je begrijpt dat Spirituele Vakantie Reizen dit advies volgt.

Ik heb de reisvoorwaarden soepeler gemaakt en ik bekijk per reis vanaf 6 april, wat de mogelijkheden zijn voor de deelnemer. Samen komen we eruit!

Ik ben heel blij dat de groep uit Noorwegen net terug is, ze hebben een geweldige reis achter de rug. 

Van alle reizen zijn alle deelnemers heelhuids teruggekomen!YES!

Denken in mogelijkheden is een kracht

Iedereen kent wel de uitdrukking ‘Het glas is halfvol in plaats van halfleeg’. Blijf de zaken van de positieve kant bekijken. Hieronder een mooie oefening van Berthold Gunster.

Accepteren
De werkelijkheid aanvaarden zoals die is en kijken wat je ermee kunt.

Bekrachtigen
Kijken naar wat er goed gaat en hoe je dat kunt versterken.

Focussen
Je richten op wat je wél wilt in plaats van wat je níet wilt.

Terugdenken
Niet het probleem, maar de mogelijkheid als startpunt nemen.

Elimineren
Stoppen met wat niet (meer) werkt.

Etaleren
Bewust tonen wat je normaal gesproken juist wilt verbergen.

Omkeren
Door de situatie om te keren, wordt een probleem een mogelijkheid.

Even niet vliegen maar...

Leuk om te zien is dat mensen i.p.v. een reis te boeken, nu een coaching retraite kiezen, bij mij op de bank in Zutphen.

Dit kun je als alternatief inzetten, wil je daarover meer weten, bel gerust, of lees verder

Je bent van harte welkom.

Weet je, het reizen komt wel weer...

Daar maak ik me niet druk over. Wat ik erg vind is vooral de paniek en angst die is ontstaan, dat geeft een enorme stress. (Hamsteren komt voort uit angst) En stress helpt niet, van stress wordt je ziek.

Je kunt gaan mediteren om te ontspannen, goed slapen en goede voeding helpen. Je kunt je focussen op positieve gedachten en het nieuws uit zetten. Je kunt liefdevolle gedachten sturen naar mensen die het moeilijker hebben. Je kunt bewuster in het hier en nu leven en genieten van de dagelijkse dingen. 

Naar mijn idee gaat een ziekte over "iets is niet in balans'

Ik denk dat de wereld (economisch) niet in balans is. Wellicht is dit wel ook de tijd om door alle weerstand heen een betere balans te creëren die goed is voor de wereld.

Met de voeten op grond en opnieuw durven kijken, onderzoeken en vragen stellen. Omdenken en creatief zijn. Niets veranderd uit zichzelf, zoiets vraagt inspanning en moed. We mogen leren om een een dienende houding aan te nemen in het belang van... en niet alleen strategieën bedenken over competitie, groei, geld en winst.

Zelf je leiderschap ontwikkelen...

is de grootste uitdaging van dit moment. 

Ik zie elke ziekte als een kans, we zitten samen in het schuitje, het is maar hoe je er naar wilt kijken...met liefde Diana