Uitgelicht: Ayurveda retreat Marokko

Hanne is je Ayurveda therapeut/behandelaar tijdens de retreat in Marokko.

Wie is Hanne?

Hoe ik met Ayurveda in aanraking ben gekomen?

Als alleenstaande moeder met twee jonge dochters en een eigen bedrijf hield ik al snel 10 ballen in de lucht. Langzamerhand raakte ik meer en meer uitbalans.
Mijn hele leven was ik al met voeding bezig en werkte samen met een team voor een grote supermarktketen. Ik was met name verantwoordelijk voor de ontwikkeling en fotografie van recepten voor hun magazine. Dat heb ik 17 jaar gedaan, ondanks ik een gezondsheidsfreak was kreeg ik toch klachten fysieke (darmen, vermoeidheid, huidklachten) en mentale klachten (stress en heel gevoelig).

Uiteindelijk ben ik bij een Ayurvedisch arts terecht gekomen en ik kreeg antwoorden op al mijn vragen. Mijn voedingspatroon paste niet bij mijn type en mijn leefstijl en geest hadden meer en specifieke aandacht nodig, aldus de ayurvedisch arts.

De filosofie van de Ayurveda maakte veel indruk op mij en ik ben thuis aan de slag gegaan. Na een aantal maanden zat ik weer in de juiste energie en mijn klachten waren geheel verdwenen. Het roer moest om! De gefabriceerde producten uit supermarkt heb ik gemeden en besloot 4 jaar de Ayurveda te gaan bestuderen. Ik voelde aan alles dat dat de juiste weg was voor mij.

De Ayurveda heelt ons wanneer we uitbalans zijn, maar nog veel belangrijker ze leert ons wie we werkelijk zijn en wat wij nodig hebben om te leven volgens onze ware natuur om zo onbalans te voorkomen.

‘Binnen de Ayurveda is mijn grootste passie voeding en het reinigen van het lichaam. Wanneer mensen met gezondheidsklachten, dankzij mijn adviezen, weer gezonder en gelukkiger in het leven staan, is mijn doel bereikt! Ik geloof in de ‘uniciteit’ van de mens. Wat voor de één gezond is, hoeft het voor de ander niet te zijn. Ieder mens is uniek en daar horen ook specifieke voeding- en leefstijladviezen en behandelingen bij. Mijn adviezen zijn daarom geheel op jou afgestemd. 

BLOG: Ayurveda Voeding- drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders bewust zijn van de noodzaak om gezond te eten, of het nou is om op het juiste gewicht te komen en te blijven of gewoon om ons sterker en vitaler te voelen. Zo vermijden mensen momenteel zoveel mogelijk koolhydraten, suikers en vetten, maar wat voor de één gezond is, hoeft het voor de ander niet te zijn. Ieder mens is namelijk uniek en daar hoort ook een uniek voedingspatroon bij. 

Lees verder

Ayurveda retreat Marokko
20 mei 2023 - 27 mei 2023

Je gaat naar de Marokkaanse eenvoudige, zeer kleurrijke bezinningsplek, te midden in het National park Toubkal. Dit kleine intieme resort ligt in de Hoge Atlas, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en mooie uitstapjes. 

Ayurveda gaat je leven veranderen

De haastige, westerse maatschappij en de dagelijkse beslommeringen hebben invloed op je gezonde routine. Grote kans dat je uit balans bent geraakt en dat geeft een onprettig gevoel. Klachten als stress, vermoeidheid, hoofdpijn, hormonale, gewrichten, overgewicht en onrust kunnen worden opgelost in de Ayurveda retreat. 

Je krijgt inzicht in de impact van voeding, leefstijl en bewustzijn op je leven. Door meer te gaan leven en te eten volgens wie je bent, je type (Vata, Pitta of Kapha) en vertrouwd te raken met jezelf kom je weer in balans.

Lees verder