Wij doen alles voor jouw geluk

Reisbestemming Kenia

Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

Draag lange mouwen en een lange broek en gebruik een insectenwerend middel waar DEET in zit. Als je naar Kenia reist, moet je een gele koorts vaccinatie hebben om problemen bij de grens te voorkomen.

Bescherm jezelf goed tegen muggen, want ze dragen een groot aantal ziekten, zoals knokkelkoorts, malaria en gele koorts. Het is raadzaam om vooraf advies in te winnen over preventieve middelen, vooral tegen malaria.

Drink nooit zomaar water uit de kraan. Het moet altijd eerst gekookt of behandeld worden met zuiveringstabletten of filters. Dit geld voor zowel de grote steden als het platteland. Wanneer je hier niet voorzichtig mee bent, kun je buiktyfus oplopen. Ook alle groenten en fruit moeten grondig worden gewassen.

Keniaanse Shilling (KES)

De Keniaanse shilling is de officiële munteenheid van Kenia, De Keniaanse shilling wordt beschouwd als stabiele valuta. In Kenia kun je alleen geld wisselen bij banken, hier betaal je wel een hoge commissie. De Keniaanse shilling werd in 1966 ingevoerd als vervanger van de Oost-Afrikaanse shilling.

Het klimaat van Kenia

De Republiek Kenia is een land dat gelegen is in het oosten van Afrika. Kenia, ook geschreven als Kenya, ligt aan de Indische Oceaan. Het land kent grote hoogteverschillen, waarbij Mount Kenya met haar 5199 meter hoogte zelfs de op één na hoogste berg van heel Afrika is. Het land is naar deze enorme berg vernoemd. De grote variaties in in het landschap worden versterkt door het verschil in vegetatie, dat veroorzaakt wordt door verschillen in de klimatologische omstandigheden. Kenia is van de Afrikaanse landen die rondom de evenaar liggen het droogste land.

Kustplaats Mombassa kent eigenlijk één regenseizoen dat in april begint en in juni ophoudt. De aansluitende periode is echter geen droog seizoen maar een lange periode waarin er aanzienlijk minder neerslag valt zonder dat er sprake is van een droogte. Gemiddelde temperatuur in Maart is 26 graden en in September 24 graden.

Om als toerist naar Kenia te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Een toeristenvisum moet je voorafgaand aan je vertrek regelen. Een toeristenvisum voor Kenia is drie maanden geldig en geeft recht op een enkele inreis.

Visum aanvragen Kenia

Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl. Je kunt er ook voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl Dit bespaart je tijd en werk.

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →