Reizen is bezinnen en tot rust komen

Reisbestemming Noorwegen

Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

Het klimaat van Noorwegen

Noorwegen heeft een mild klimaat als je kijkt naar de positie op de wereldkaart. De Atlantische Golfstroom zorgt er voor dat het zeewater relatief warm is en daardoor vrijwel nooit bevriest. Slechts tijdens zeer extreme winters kan het voorkomen dat het zeewater in het uiterste noorden van Noorwegen bevriest.

De kustgebieden in het zuidwesten en zuiden kennen een gematigd zeeklimaat. Kenmerkend hiervoor zijn de relatief milde winters en zomers in combinatie met neerslag gedurende het hele jaar. Kleine plekjes langs het westelijk kustgebied hebben een koel zeeklimaat waarbij de temperaturen zowel in de winter als in de zomer een stukje lager liggen dan in het zuiden.

Geld

De Munteenheid is de Noorse kroon (NOK)

  • Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.
  • Gebruik van een bankpas is meestal goedkoper dan gebruik van een creditcard. De kosten verschillen per bank en per bankpas. Als de bank een vast bedrag per verrichting rekent, is frequent gebruik van een bankpas bij kleine bedragen af te raden.
  • Er geldt een limiet per dag.
  • Noorwegen heeft voldoende geldautomaten (minibank).

Gezondheid

  • Het niveau van de medische zorg in Noorwegen is hoog.
  • Reizigers wordt geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten. Houd er rekening mee dat mogelijk contant moet worden betaald voor de verlening van medische zorg.
  • In geval van een ziekenhuisopname of wanneer medisch-specialistische zorg nodig is, kunnen reizigers het beste direct contact opnemen met hun verzekeringsmaatschappij. 

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →