Familie en Vrienden retreat Woestijn
Bepaal zelf je vertrekdatum

   Familie en Vrienden retreat Woestijn

   Op vakantie met het hele gezin is het leukste wat er is! Vooral als je niet een 'gewone'vakantie gaat doen. Jullie gaan naar een Marokkaanse eenvoudige bezinningsplek, midden in het National park Toubkal. Dit kleine intieme resort, waar ook Nederlands wordt gesproken, ligt zo’n drie kwartier van Marrakech. Het is heerlijk voor kinderen zo midden in de natuur te zijn en om mee te doen aan een kind gericht programma. Kinderen leren veel om in een andere cultuur te zijn!

   Tijdens de familie vakantie kun jij als ouder genieten van de massages, hamam, wandelingen, goede gesprekken met gelijkgestemden. Je hebt de vrijheid om zelf de dag in te delen, denk aan een dagexcursie naar Marrakech of naar de woestijn waar je samen met je kinderen onder de steren te slapen zijn onvergetelijke souvenirs..!

   Geniet van de bergen en de prachtige natuur in combinatie met een traditionele cultuur waarin goede gebruiken van gezonde voeding, contact met de aarde, een gevoel voor mystiek, en een spirituele connectie nog tastbaar zijn. 
   Het team zet zich in om jou een inspirerend verblijf te geven.      

   Kindvriendelijke vakantie

   Kinderen kunnen meedoen aan het volwassen programma als ze dat willen.
   We hebben activiteiten voor kinderen onder begeleiding:

   • Spelen in de rivier
   • Wandelen met muilezel
   • Yoga voor kinderen
   • Schilderen/tekenen
   • Picknicken
   • Zwemen
   • Kamelentocht

   Lees bij tarieven hoe de arrangementen in elkaar zitten.

   Bel NU: 0639804150

  • Voor gezinnen, alleenstaand ouder en samengestelde gezinnen en vrienden.

  • Tarieven zijn:

   5 nachten met 2 nachten in de woestijn:

   • 2 ouders, 1 kind = €1975,-
   • 2 ouders, 2kind = €2390,-
   • 1 ouder, 1 kind = €1290,-
   • 1 ouder 2 kind = €1580,-

   6 nachten met 3 nachten in de woestijn:

   • 2 ouders, 1 kind = €2425,-
   • 2 ouders, 2kind = €2990,-
   • 1 ouder, 1 kind = €1590,-
   • 1 ouder 2 kind = €1850,-

   7 nachten met 4 nachten in de woestijn:

   • 2 ouders, 1 kind = €2575,-
   • 2 ouders, 2kind = €2990,-
   • 1 ouder, 1 kind = €1890,-
   • 1 ouder 2 kind = €1995,-

   Inclusief

   • transfer van en naar de luchthaven
   • overnachten in gedeelde kamers met volpension
   • 1 inspiratiewandeling
   • 1 hamambehandeling (alleen voor volwassenen)
   • 1 lichaamsmassage (alleen voor volwassene)
   • 1 voetenbad massage (alleen voor volwassenen)
   • woestijnreis inclusief: transport,dromedaris alle maaltijden, woestijntrekking en bezoek Kasbah ait benhaddou).

   Exclusief

   • €50,- boekingskosten
   • vlucht
   • eten en drinken buiten het programma

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €150,- voor een zakelijke factuur via spirituele vakantie reizen.

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst).

    

   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • In overleg met de locatie

  • Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

   Kies je vlucht:

   Je krijgt een gratis service van halen en brengen vliegveld Marrakech/locatie

   Met welke maatschappij kun je vliegen:

   Ryanair vanuit Eindhoven, Dusseldorf Weeze, Brussel Charleloi
   Transavia vanuit Amsterdam en Eindhoven

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Body & Mind retraite Atlas Marokko
    05 nov 2022

    Body & Mind retraite Atlas Marokko

    Samen met mijn vriendin gingen we voor een nieuw avontuur, een body-mind retraite in een heerlijke locatie in het Atlasgebergte. Ik had nooit kunnen denken dat er zo een paradijs bestaat. Wat een ontvangst en verwelkoming, het voelt net als thuiskomen! Je wordt er als het ware als een prinses behandeld. Niets is hun teveel!

    Prachtige accommodatie met verschillende kleurrijke hoekjes om te relaxen! Relaxen aan het riviertje, het zwembad,en de verschillende terrassen en als kers op de taart mag je daar ook je maaltijden benuttigen! Alles netjes en proper.

    De verschillende excursies waren vooraf goed geregeld en georganiseerd. Een echte aanrader! Hier moet je zeker geweest zijn! Topteam!!!
    Ik mis ze nu al en ga zeker terug!

    Dank van Miranda en Angelique

   • Body & Mind retreat Marokko
    01 mrt 2022

    Body & Mind retreat Marokko

    Het was een prachtig avontuur. Ik heb er echt van genoten. Fatima is superlief, het eten was heerlijk, de omgeving is prachtig en de sfeer super relaxed. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

    Ontspannen groetjes,
    Marion

   • Body-Mind-Woestijnreis Marokko
    21 okt 2021

    Body-Mind-Woestijnreis Marokko

    Deze mooie reis heb ik geboekt bij Spirituele vakantie reizen en ik had totaal geen idee wat ik er van verwachten moest, dus boeken en badkleding mee.
    Aangekomen op vliegveld van Marrakesh en er stond keurig een Engels sprekende chauffeur te wachten die mij naar het hotel bracht waar ik een warm welkom kreeg van Khalid en zijn vrouw Fatima. Er werd ontzettend zorgzaam voor de gasten gezorgd met lekkere sapjes, fruit en verzorgde maaltijden en thee in allerlei variaties.

    De excursies waren een belevenis op zich daar we met kleine groep waren. Zijn o.a. met chauffeur naar Berber markt geweest, waar verder alleen mannen komen en ook geen toeristen waren. Gingen behoorlijk terug in de tijd. Chauffeur nam ons ook mee naar tahin fabriek, om zo'n tahin te kopen, daarna kruiden ingeslagen en 's middags workshop gehad. Ook nog een dag met Khalid op stap geweest door het Atlas gebergte, laatste stuk moest te voet afgelegd worden naar een super mooi authentiek dorpje. (voor mij een ezel/paardje geregeld)!
    Met chauffeur ook nog naar een vallei geweest, waar inwoners van Marrakesh verkoeling zoeken in de rivier. Honderden terrasjes!
    Iedere dag was er wel een excursie of activiteit waar je aan mee kon doen, ook hammam en massages waren super.

    De mooiste excursie was de tocht naar de Sahara, totaal 12 uur onderweg geweest, dwars door de bergen, langs mooie dorpjes, en laatste stuk op kameel de Sahara in. Ook hier weer een welkome ontvangst door Bahrak met thee en overal windlichten met kaarsen. Zon ondergang en sterrenhemel zijn prachtig! Buiten (op bed) geslapen (2 nachten). Ook de terugweg (andere als heenweg) was prachtig, langs de vele kashba's. Bij de familie van Bahrak thee gedronken en door dochter van Bahrak is er een henna tatoe geplaatst bij reisgenootje. 's Avonds muziek bij kampvuur.

    Doordat je met een kleine groep bent en wel op elkaar bent aangewezen krijg een je leuk contact met elkaar.
    Kortom heel fijn verblijf gehad bij Khalid en Fatima.

    Daarna nog 3 dagen in luxe resort geweest vlakbij Marrakesh, ook hier bleek dat corona hier flink de boel in de war heeft gestuurd, was eerst enige gast, maar ook hier hebben ze hun best gedaan, gids geregeld voor dagje Marrakesh, en volgende dag privé taxi chauffeur voor rondrit, authentiek restaurantje op een berg, en wederom een kamelentocht. Mooi zwembad, hammam en massage. Ik heb het prima naar m’n zin gehad. Emanulle en echtgenoot deden hun uiterste best, echter ik spreek geen frans, wat dan toch wel moeilijk is. Ook denk ik dat het anders is als er meer gasten zijn. Zou hier zo weer naar toegaan als uitval adres voor bezoek aan Marrakech.

    Kortom ik heb op een mooie manier kennis gemaakt met Marokko! Alles was prima geregeld, voor herhaling vatbaar.

    Dank voor alles, Deli Haveman

   • Wat een rust in Marokko
    28 feb 2018

    Ik wilde er even tussenuit

    En dat heb ik gedaan, 4 nachten naar Marokko. Ik heb genoten van de massages, aandacht, de wandelingen, de hamam, de gesprekken.

    Het is heel bijzonder daar te zijn, Khalid maakt de sfeer. Wat een geweldig idee dat ik kon kiezen hoe ik mijn reis wilde invullen, dat heeft me goed gedaan. Ik hou van Marokko, de mensen zijn super aardig. In de wandeling moest ik mezelf uitdagen, maar ik was er trots op dat het me lukte. Ik kan het iedereen aanraden om er af en toe zo'n reisje te maken. 

    Veel dank aan Khalid en Diana, met lieve groet Marianne

  • Het klimaat van Marokko

   Bij Marokko denken velen aan warmte, droogte en Sahara zand. Toch is het klimaat van Marokko niet zo eenzijdig en eenvoudig te omschrijven. Het zuiden en zuidoosten van Marokko voldoen aan dit beeld, net als de laag gelegen delen in centraal Marokko en de onderste helft van de kust. Milde winters en hete zomers met zeer weinig neerslag is het beeld dat je daar ziet. Vooral het gedeelte dat bij de Sahara woestijn hoort is extreem droog. 

   Koningssteden
   Een belangrijke toeristische attractie in Marokko vormen de zogenaamde koningssteden. Dit zijn Marrakech, Rabat, Fes en Meknes. Wie deze steden wil bezoeken kan dat het beste doen in het voorjaar (april-mei) of in het najaar (eind september, oktober en november). 

   Het geld van Marokko is de Dirham

   Wij raden je aan om bij aankomst op de luchthavens in Marokko een kleine hoeveelheid euro’s in dirhams te wisselen (geopend tijdens aankomst en vertrektijden). Het is altijd prettig om wat contant geld op zak te hebben. Het is mogelijk om op de meeste luchthavens te pinnen bij pinautomaten met Maestro- en Cirrus-logo. 

   De dirham biljetten dienen onbeschadigd te zijn. Beschadigde biljetten worden niet geaccepteerd.

   Veilig pinnen in het buitenland

   Met je WereldPas kun je overal ter wereld terecht. Wil je geld pinnen buiten Europa, dan dien je de instelling (tijdelijk) te wijzigen naar ‘Wereld’. Dit kan via internetbankieren of via het bankkantoor. Wij raden aan altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.

   Visumvrijstelling

   Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen. De reiziger moet:

   • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens drie maanden na vertrek uit het land van bestemming, met minimaal één lege visumpaginavan het paspoort, in het bezit zijn van bewijs van voldoende financiële middelen, In het bezit zijn van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemmingIn het bezit zijn van alle documenten vereist voor de eerstvolgende bestemming. 

   Reis Verzekeringen

   Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

   Als je ziek wordt

   Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Natuurlijk brengen we je naar de dokter of ziekenhuis. Daar moet je wel cash betalen, daar werkt onze verzekerings kaart niet. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

    

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Centrum » National Park Toubkal, 45 km route Oukaïmeden – Marrakech » Marokko

  Je gaat naar een authentieke Marokkaanse herberg. Een prachtige grote huiskamer met vele kleurrijke kussens en zitjes. Buiten is het zwembad, vele bomen, bloemen en struiken zorgen voor privé zitjes in de tuinen. Je komt hier helemaal tot rust. Wij zijn hier graag met onze individuele en groepsreizen. 
  Het ligt midden in het National park Toubkal, ongeveer 45 min van Marrakech. 

  De kamers zijn kleurrijk en de muren zijn gemaakt van een combinatie van klei/strooi, echt typisch Marrokaans. Iedere kamer heeft een of twee bedden en privé kleine badkamer. Verwacht geen luxe, verwacht vooral het authentieke en ervaar de Marokkaanse cultuur.

  Deze herberg  ligt tegen een berg, heeft 18 kamers met schoon beddegoed. Je kunt vanaf het dakterras genieten van de bergen en de zon en helemaal onder stroomt een riviertje (behalve in de zomer) waarin je een voeten bad massage krijgt.

  Het team is gastvrij en ze bereiden met veel aandacht en liefde alle maaltijden in een kleine keuken. Wil je vegetarische maaltijden, ook deze maken ze graag voor je.

  Aanwezig is een kleine tradionele hamam.

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).