Kerst Special Woestijn retreat
22 dec 2024 - 28 dec 2024

   Kerst Special Woestijn Marokko

   In deze tijd waarin we overspoeld worden met onophoudelijke informatiestromen, voortdurende veranderingen en prikkelingen, is de confrontatie met uitdagingen niet gering. De honger naar snelle oplossingen is goed voorstelbaar. Een gemakkelijke vorm ontspanning en verlichting zou daarbij heel welkom zijn. We kennen talloze vormen van tijdelijke verlichting: lekker eten, vrienden, winkelen, vakantie, sport, kunst. Erg bevredigend, echter van korte duur. Je verdient beter toch dan deze tijdelijke hongerstillers?

   Nu ruimte en tijd voor jezelf

   De Kersttijd staat voor zingeving, balans en in verbinding te komen met je eigen waarheid, met jezelf en met je goddelijkheid. We nodigen je uit om in gesprek te gaan en andere inzichten te krijgen op een ontspannen manier. Het is fijn om gelijkgestemden te ontmoeten en  te genieten in het hier en nu.

   Er is geen vastomlijnd programma en samen met de groep, Kahlid en Fatima, gaat het over het samen creëren van een fijne sfeer in openheid.
   Je krijgt een fijne nachtwandeling, een inspiratie wandeling, een hamam, voetenbad en massage. Je gaat voor 3 nachten naar de woestijn om weer bewust te worden dat je verbonden bent met de kracht van het bestaan.

   De Herberg (Atlas)

   Je gaat naar de Marokkaanse eenvoudige bezinningsplek, midden in het National park Toubkal. Dit kleine intieme resort, waar ook Nederlands wordt gesproken, ligt zo’n drie kwartier van Marrakech.

   De herberg ligt in de bergen van de Atlas en je ontmoet de prachtige natuur in combinatie met een traditionele cultuur. Hier zijn voel je het contact met de aarde. Je krijgt massage, hamam, voetbad en inspiratie wandeling om te ontspannen. 

   De herberg is gebouwd tegen de berg en heeft vele terrassen zoals dakterras, kleine kleurrijke kleine terrassen en het onderste deel is bij de rivier. Khalid en Fatima zijn vriendelijke mensen die je graag ontmoeten en zij zorgen voor een heerlijk verblijf. 

    

   Naar de Woestijn

   Via de Tichka Pas reis je een dag lang langs Ouarzazate per jeep door mooie natuurlandschappen. De bewoonde wereld laten we steeds verder achter ons. Waar de weg eindigt wisselen van transport, we zetten de tocht voort op dromedarissen die ons naar onze verstilde oase aan de rand van de woestijn brengen.

   De dagen in de woestijn staan in het teken van rust, stilte, bezinning en het gevoel van ZIJN. Je slaapt in een nomaden tenten of buiten onder de sterrenhemel..

   Het magische Marokko is één heerlijke explosie van kleuren, geuren en smaken! En de woestijn ademt rust en ruimte. 

    

  • ►Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen van alle leeftijden. 

    

  • Woestijn arrangement: €1040,- per persoon 1 pers.kamer

   Inclusief:

   • transfer van en naar de luchthaven
   • 7 dagen/6 nachten waarvan 3 in de woestijn
   • 4 nachten met vol pension herberg
   • 2 nachten in nomadentent met optie buiten slapen onder de sterren
   • dromedaris transfer bij aankomst in de woestijn
   • 1 dag woestijn trekking (met gids)
   • alle maaltijden tijdens de woestijnexcursie inclusief onbeperkt water
   • 2x inspiratiewandeling
   • 1x hammambehandeling
   • 1x massagebehandeling
   • Dagelijkse meditatie met Khalid

   Exclusief is:

   • boekingskosten €35,-
   • €15,- transferkosten
   • vlucht/autohuur
   • maaltijden en drankjes buiten het programma

   *Extra informatie: op basis van beschikbaarheid deel je een tent of krijg je een eigen tent. De tenten hebben allemaal 2 bedden, er zijn douches en toiletten aanwezig.

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €150,- voor een zakelijke factuur via spirituele vakantie reizen.

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

    

   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
   • 3 nachten met vol pension hotel
   • 3 nachten in nomadentent met optie buiten slapen onder de sterren
  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

   Kies je vlucht naar Marrakech vanuit Eindhoven, Amsterdam en Dusseldorf Weeze

   Transavia
   Ryanair

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Rondreis en Woestijn Marokko
    07 nov 2022

    Rondreis en Woestijn Marokko

    Afgelopen september vertrok ik in m'n eentje per trein vanuit Nederland, richting Frankrijk om daarna via Spanje met de boot door te reizen naar Marokko (aanrader!). Daar reisde ik ook per trein en bezocht ik diverse steden. Na mijn bezoek aan Marrakesh stond de woestijnreis op de planning, geboekt bij Spirituele Vakantiereizen.

    Het leek mij fijn om deze reis te boeken bij een Nederlandse organisatie, dat voelde vertrouwd. Met Diana had ik goed contact en een mooie reis uitgestippeld. Eenmaal in hun resort nabij Marrakesh, kwam ik erachter dat de (Nederlandssprekende) eigenaren zelf niet aanwezig waren en dat ik de enige gast was die de volgende dag naar de woestijn zou vertrekken.

    Gelukkig kon ik regelen dat de vrouw die mij daar ontving ook mee kon naar de woestijn. Zo was ik daar in ieder geval niet als vrouw alleen en had ik iemand met wie ik goed kon communiceren, in het Engels.

    Eenmaal onderweg naar de woestijn haalde zij en de taxichauffeur alles uit de kast. De 10 uur durende reis was lang, maar prachtig en onderweg hadden we koffie-, en foto 'stops' met prachtig uitzicht en ook aan de heerlijke uitgebreide lunch ontbrak niets.

    Toen we tegen de avond aankwamen aan de rand van de woestijn stond de dromedaris mij al op te wachten, samen met de gids. In 1,5 uur liepen we samen naar het kamp. Een prachtige tocht was het, al helemaal met de ondergaande zon! 's Avonds besloot ik buiten te slapen, met uitzicht op een prachtige sterrenhemel.

    De volgende dag maakte we weer een tocht van zo'n 1,5 uur naar een plek waar ze een heerlijke picknick hadden georganiseerd en waar ik mijn ogen uitkeek naar alles wat er rondom ons te zien was. Het was enorm genieten en bijzonder om mee te maken. Na dit uitstapje keerde we weer terug naar het kamp, aten we heerlijk, maakten ze muziek en sliep ik weer onder die prachtig mooie, heldere sterrenhemel.

    De dag daarna was het weer tijd om terug te gaan naar het resort. Onderweg waren weer wat mooie stops en ook was er tijd om de Atlas film studio te bezoeken. Een zeer verrassende en leuke stop! 's Avonds rond 19.30 waren we weer terug bij het resort.

    Moe, voldaan en een prachtige ervaring rijker! - Merel

   • Body & Mind retraite Atlas Marokko
    05 nov 2022

    Body & Mind retraite Atlas Marokko

    Samen met mijn vriendin gingen we voor een nieuw avontuur, een body-mind retraite in een heerlijke locatie in het Atlasgebergte. Ik had nooit kunnen denken dat er zo een paradijs bestaat. Wat een ontvangst en verwelkoming, het voelt net als thuiskomen! Je wordt er als het ware als een prinses behandeld. Niets is hun teveel!

    Prachtige accommodatie met verschillende kleurrijke hoekjes om te relaxen! Relaxen aan het riviertje, het zwembad,en de verschillende terrassen en als kers op de taart mag je daar ook je maaltijden benuttigen! Alles netjes en proper.

    De verschillende excursies waren vooraf goed geregeld en georganiseerd. Een echte aanrader! Hier moet je zeker geweest zijn! Topteam!!!
    Ik mis ze nu al en ga zeker terug!

    Dank van Miranda en Angelique

   • Body & Mind retreat Marokko
    01 mrt 2022

    Body & Mind retreat Marokko

    Het was een prachtig avontuur. Ik heb er echt van genoten. Fatima is superlief, het eten was heerlijk, de omgeving is prachtig en de sfeer super relaxed. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

    Ontspannen groetjes,
    Marion

   • Body-Mind-Woestijnreis Marokko
    21 okt 2021

    Body-Mind-Woestijnreis Marokko

    Deze mooie reis heb ik geboekt bij Spirituele vakantie reizen en ik had totaal geen idee wat ik er van verwachten moest, dus boeken en badkleding mee.
    Aangekomen op vliegveld van Marrakesh en er stond keurig een Engels sprekende chauffeur te wachten die mij naar het hotel bracht waar ik een warm welkom kreeg van Khalid en zijn vrouw Fatima. Er werd ontzettend zorgzaam voor de gasten gezorgd met lekkere sapjes, fruit en verzorgde maaltijden en thee in allerlei variaties.

    De excursies waren een belevenis op zich daar we met kleine groep waren. Zijn o.a. met chauffeur naar Berber markt geweest, waar verder alleen mannen komen en ook geen toeristen waren. Gingen behoorlijk terug in de tijd. Chauffeur nam ons ook mee naar tahin fabriek, om zo'n tahin te kopen, daarna kruiden ingeslagen en 's middags workshop gehad. Ook nog een dag met Khalid op stap geweest door het Atlas gebergte, laatste stuk moest te voet afgelegd worden naar een super mooi authentiek dorpje. (voor mij een ezel/paardje geregeld)!
    Met chauffeur ook nog naar een vallei geweest, waar inwoners van Marrakesh verkoeling zoeken in de rivier. Honderden terrasjes!
    Iedere dag was er wel een excursie of activiteit waar je aan mee kon doen, ook hammam en massages waren super.

    De mooiste excursie was de tocht naar de Sahara, totaal 12 uur onderweg geweest, dwars door de bergen, langs mooie dorpjes, en laatste stuk op kameel de Sahara in. Ook hier weer een welkome ontvangst door Bahrak met thee en overal windlichten met kaarsen. Zon ondergang en sterrenhemel zijn prachtig! Buiten (op bed) geslapen (2 nachten). Ook de terugweg (andere als heenweg) was prachtig, langs de vele kashba's. Bij de familie van Bahrak thee gedronken en door dochter van Bahrak is er een henna tatoe geplaatst bij reisgenootje. 's Avonds muziek bij kampvuur.

    Doordat je met een kleine groep bent en wel op elkaar bent aangewezen krijg een je leuk contact met elkaar.
    Kortom heel fijn verblijf gehad bij Khalid en Fatima.

    Daarna nog 3 dagen in luxe resort geweest vlakbij Marrakesh, ook hier bleek dat corona hier flink de boel in de war heeft gestuurd, was eerst enige gast, maar ook hier hebben ze hun best gedaan, gids geregeld voor dagje Marrakesh, en volgende dag privé taxi chauffeur voor rondrit, authentiek restaurantje op een berg, en wederom een kamelentocht. Mooi zwembad, hammam en massage. Ik heb het prima naar m’n zin gehad. Emanulle en echtgenoot deden hun uiterste best, echter ik spreek geen frans, wat dan toch wel moeilijk is. Ook denk ik dat het anders is als er meer gasten zijn. Zou hier zo weer naar toegaan als uitval adres voor bezoek aan Marrakech.

    Kortom ik heb op een mooie manier kennis gemaakt met Marokko! Alles was prima geregeld, voor herhaling vatbaar.

    Dank voor alles, Deli Haveman

  • Het klimaat van Marokko

   Bij Marokko denken velen aan warmte, droogte en Sahara zand. Toch is het klimaat van Marokko niet zo eenzijdig en eenvoudig te omschrijven. Het zuiden en zuidoosten van Marokko voldoen aan dit beeld, net als de laag gelegen delen in centraal Marokko en de onderste helft van de kust. Milde winters en hete zomers met zeer weinig neerslag is het beeld dat je daar ziet. Vooral het gedeelte dat bij de Sahara woestijn hoort is extreem droog. 

   Koningssteden
   Een belangrijke toeristische attractie in Marokko vormen de zogenaamde koningssteden. Dit zijn Marrakech, Rabat, Fes en Meknes. Wie deze steden wil bezoeken kan dat het beste doen in het voorjaar (april-mei) of in het najaar (eind september, oktober en november). 

   Het geld van Marokko is de Dirham

   Wij raden je aan om bij aankomst op de luchthavens in Marokko een kleine hoeveelheid euro’s in dirhams te wisselen (geopend tijdens aankomst en vertrektijden). Het is altijd prettig om wat contant geld op zak te hebben. Het is mogelijk om op de meeste luchthavens te pinnen bij pinautomaten met Maestro- en Cirrus-logo. 

   De dirham biljetten dienen onbeschadigd te zijn. Beschadigde biljetten worden niet geaccepteerd.

   Veilig pinnen in het buitenland

   Met je WereldPas kun je overal ter wereld terecht. Wil je geld pinnen buiten Europa, dan dien je de instelling (tijdelijk) te wijzigen naar ‘Wereld’. Dit kan via internetbankieren of via het bankkantoor. Wij raden aan altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.

   Visumvrijstelling

   Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen. De reiziger moet:

   • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens drie maanden na vertrek uit het land van bestemming, met minimaal één lege visumpaginavan het paspoort, in het bezit zijn van bewijs van voldoende financiële middelen, In het bezit zijn van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemmingIn het bezit zijn van alle documenten vereist voor de eerstvolgende bestemming. 

   Reis Verzekeringen

   Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

   Als je ziek wordt

   Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Natuurlijk brengen we je naar de dokter of ziekenhuis. Daar moet je wel cash betalen, daar werkt onze verzekerings kaart niet. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

    

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Centrum » National Park Toubkal, 45 km route Oukaïmeden – Marrakech » Marokko

  Je gaat naar een authentieke Marokkaanse herberg. Een prachtige grote huiskamer met vele kleurrijke kussens en zitjes. Buiten is het zwembad, vele bomen, bloemen en struiken zorgen voor privé zitjes in de tuinen. Je komt hier helemaal tot rust. Wij zijn hier graag met onze individuele en groepsreizen. 
  Het ligt midden in het National park Toubkal, ongeveer 45 min van Marrakech. 

  De kamers zijn kleurrijk en de muren zijn gemaakt van een combinatie van klei/strooi, echt typisch Marrokaans. Iedere kamer heeft een of twee bedden en privé kleine badkamer. Verwacht geen luxe, verwacht vooral het authentieke en ervaar de Marokkaanse cultuur.

  Deze herberg  ligt tegen een berg, heeft 18 kamers met schoon beddegoed. Je kunt vanaf het dakterras genieten van de bergen en de zon en helemaal onder stroomt een riviertje (behalve in de zomer) waarin je een voeten bad massage krijgt.

  Het team is gastvrij en ze bereiden met veel aandacht en liefde alle maaltijden in een kleine keuken. Wil je vegetarische maaltijden, ook deze maken ze graag voor je.

  Aanwezig is een kleine tradionele hamam.

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).