Retraite onthaasten Wadden
10 aug 2024 - 16 aug 2024

   Retraite onthaasten Wadden

   Waar heb jij zin in?

   •  Heb je zin in een avontuurlijke zeilreis?
   •  Wil je een vakantie die duurzaam is en waarbij je niet hoeft te vliegen?
   •  Heb je behoefte aan rust en tot jezelf te komen?
   •  Heb je daarnaast behoefte aan praktische concrete mindfulness oefeningen die je helpen aan het roer van je leven te blijven staan als je weer naar huis terugkeert?

   Dan is deze zeil en mindfulness retreat precies wat je zoekt! Je ontdekt de pracht en stilte van de Nederlandse Wadden. Zeilen, wandelen, mindfulness, persoonlijke groei en rust in je hoofd. Dat is wat deze reis jou te bieden heeft. De zeilcatamaran is heel geschikt voor zeilen en droogvallen op de Wadden.

   Ik nooit de magische momenten vergeten waarop de zeilen in de wind bolden en de motor zweeg, een spirituele, haast mystieke ervaring die bij mij het gevoel van hier thuis te horen opriep: ‘to belong on this planet, in this life!’

   Zeilen op de Waddenzee 

   Wil je tot rust komen, een Mindfulness programma volgen in combinatie met zeilen op een catamaran? Ga dan mee naar de Waddeneilanden, daar beleef je een unieke natuur en kun je heerlijk uitwaaien. De eilanden hebben een bijzonder karakter en een eigen sfeer. En er zijn vele natuurgebieden met bijzondere flora en fauna waar je je uren kunt vermaken.

   Waddeneilanden die bewoond zijn: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Kort samengevat TVTAS. De onbewoonde eilanden zijn de Razende Bol, Rottumerplaat en Rottumeroog.

    

   Unieke zeil & mindfulness reis

   Deep zeilde de hele wereld rond met zijn zeilcatamaran. Francisca is categorie 1 gekwalificeerd mindfulnesstrainer en gekwalificeerd workplace mindfulness trainer. Zij trainde daarnaast 2 jaar full time in een boeddhistisch klooster in Australië.

   Samen ontwikkelden zij een uniek zeil & mindfulness programma: in 8 etappes leer je zeilen op de golven van je leven. Want je hebt vaak geen controle over de golven in je leven, maar je kunt wel leren zeilen!

   Ontspannen en genieten

   In deze avontuurlijke zeil & mindfulness inspiratie retreat worden zeilen, zwemmen, wandelen en mindfulness oefeningen op een ontspannen en speelse wijze gecombineerd. Zo bieden Deep en Francisca je een dubbele vakantie. Vakantie voor je lichaam en vakantie voor je geest. Humor, plezier en leuke excursies maken deze zeil en mindfulness vakantie tot een inspirerend geheel.

   Ik ben dankbaar dat ik deze wonderlijke ervaring met deze groep mensen mocht meemaken. Ronald

   De Waddenzee is Unesco Werelderfgoed

   Over de hele wereld zijn er uitzonderlijke plekken die beschermd moeten worden, zoals de Waddenzee, ze is uniek en onvervangbaar. Met een oppervlak van 10.000 km2 is het waddengebied het grootste aaneengesloten wetland op de aarde. Je vindt hier sterke en zwakken stroming, nat en droog en zoet en zout.

   De Waddenzee, van het Noord-Hollandse Den Helder tot het Deense Esbjerg. Een grensoverschrijdend gebied, boordevol ongerepte natuur. Het bijzondere landschap van slikken, kwelders, duinen, geulen en zandplaten creëren een uniek gebied, die je nergens anders vindt.
   Met ons ga je zoveel ontdekken en onderzoeken. Heb je er zin in? 

    

  • ►Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen van alle leeftijden. De ervaring heeft geleerd dat leeftijdsverschillen een waardevolle bijdrage kunnen geven aan jouw ontwikkeling. Jong en oud. We leren van elkaar!

  • 8 daagse groepsreis is: €1497,-- per persoon voor 1 hut (1 persoons hut)
   8 daagse groepsreis voor koppel die 1 hut delen: €1195,-- per persoon

   Inclusief:

   •  Alle dagen ontbijt en lunch
   •  1 of 2 maal diner aan boord
   •  Koffie, thee, versnaperingen, drankjes
   •  Beddengoed, handdoek en bad handdoek
   •  Gebruik dinghy van en naar de boot
   •  Brandstof, diesel, elektriciteit
   •  Mindfulness programma

   Exclusief:

   •  Maaltijden en drankjes aan de wal
   •  Heen- en terugreis naar de boot en terug naar huis
   •  €35,- boekingskosten

    

   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Deep en Francisca

   Deep en Francisca verzorgen samen jouw Mindfulness Zeilreis in Nederland. Als je een week op een zeilboot woont leer je respect en waardering op te brengen voor de details die we op de wal als doodnormaal zijn gaan beschouwen. De omgang met het drinkwater, het hijsen van de zeilen, het bepalen van de koers van de dag, alles vergt op een zeilboot extra zorg. 

   Deep: is de schipper. Hij is zeer ervaren en heeft de hele wereld rond gezeild. Deep geeft al meer dan tien jaar trainingen voor persoonlijke ontwikkeling aan boord, overal ter wereld. Ook heeft hij meegedaan aan diverse zeilwedstrijden en is hij werkzaam geweest als zeilinstructeur. Daarnaast heeft hij trainingen in NLP en trainingen aan de Humaniversity en de Osholeela mystery school zijn daar voorbeelden van. 

   Francisca: is de mindfulness trainer. Zij is categorie 1 en Workplace gecertificeerd en heeft veel ervaring. Zij studeerde van 2014 tot 2016 intensief mindfulness in een boeddhistisch klooster in Australië. Francisca is daarnaast gewijd tot zenmonnik en is verbonden aan het zenklooster Ryumonji te Frankrijk. Francisca heeft een carrière van 30 jaar als advocaat achter de rug. Haar trainingen zijn praktisch en "down to earth", met veel humor.

  • Voorbeeld reisschema 1 weeks tocht vertrek Monnickendam (*) 

   (*) Deze 7-daagse route biedt een voorproefje van de bestemming en potentiële vaarroutes. Maar het  prachtige van reizen met een zeiljacht is de totale vrijheid om ons eigen schema te bepalen, op ons eigen  tempo. Aangezien dit een reis is in harmonie met de natuur, moeten we ook de wetten van de natuur respecteren. Dat betekent dat we mogelijk een andere koers moeten volgen als de wind dat vereist. 

   •  Dag 1: Ontvangst tussen 10.00 en 11.00 en zeilen naar Enkhuizen. 
   •  Dag 2: mindfulness programma en zeilen naar Makkum 
   •  Dag 3: mindfulness programma en zeilen naar Harlingen 
   •  Dag 4: mindfulness programma en zeilen naar Terschelling  
   •  Dag 5: mindfulness programma en ankeren bij Het groene strand 
   •  Dag 6: mindfulness programma en zeilen naar Kornwerderzand 
   •  Dag 7: mindfulness programma en zeilen naar Monnickendam 
   •  Dag 8: Afscheid tussen 10.00 en 11.00

   Enkhuizen 

   Enkhuizen staat bekend als één van de mooiste  VOC- steden van Nederland. Zodra je de stad bezoekt bevind je je direct in de oude VOC-tijd. Eigenlijk is Enkhuizen één groot historisch museum!  
   Vele prachtige monumentale gebouwen en verdedigingswerken zijn bewaard gebleven. Sinds 1356 heeft Enkhuizen stadsrechten. Er zijn echter gebouwen teruggevonden van 1500 v.Chr. Het Zuiderzee buiten museum is een plaatsje dat er volledig uitziet als in de Middeleeuwen  

   Markermeer 

   Het Markermeer ontstond na de sluiting van de Houtribdijk, oorspronkelijk bedoeld voor de drooglegging  van de Markerwaard, die echter nooit gerealiseerd werd. Met een oppervlakte van 700 vierkante kilometer is  de Markerwaard nu een groot meer. 

   De havens rond het Markermeer zijn vaak historische VOC-havens met een rijke geschiedenis. Het Paard  van Marken, een helderwitte vuurtoren, staat al meer dan 300 jaar als betrouwbaar baken, omgeven door  water aan bijna alle zijden. 

   Makkum 

   Makkum wordt gezien als een van de mooiste dorpje van Friesland. Het dorpje is meer dan 1000 jaar oud. Het was een belangrijke handelsplaats in  de 17e eeuw. Uit die tijd is het Waterfront met heren huizen en voorname pakhuizen. Aardewerk,  

   keramiek en glazuren uit Makkum zijn wereld beroemd. Koninklijke Tichelaar is opgericht in 1572 en is het oudste nog bestaande bedrijf van Nederland. Makkum heeft een leuk centrum met leuke restaurantjes en kroegjes. Makkum heeft ook een mooi strand met eetgelegenheid dat uitkijkt over het water.

   IJsselmeer 

   Het IJsselmeer vormt een betoverend decor voor zeilvakanties. Vertrek vanuit Enkhuizen, ervaar de kalmte  van het water en geniet van weidse uitzichten en schilderachtige landschappen. Laat je betoveren door de  natuur langs groene dijken, pittoreske drop's en uitgestrekte weilanden. De zonsondergangen op het IJsselmeer voegen een extra magisch tintje toe aan jouw zeilervaring. 

   Harlingen 

   Harlingen is één van de oudste zeehavensteden en staat bekend om haar rijke maritieme geschiedenis en cultureel erfgoed. Harlingen is een stad van zeehelden en schatkamers. Al stadsrechten sinds 1234. Echter de stad lag toen iets meer naar het  

   westen. Maar de zee sloeg regelmatig stukken land en stad weg. De historische binnenstad en levendige haven maken een ideale plaats voor een overnachting. 

   Afsluitdijk 

   De bouw van de afsluitdijk is in 1932 afgerond. Oorspronkelijk was het idee om het hele IJsselmeer droog te  leggen. Alhoewel dat plan nooit verder is doorgevoerd beschermd de afsluitdijk al het achterliggende land.  De watersnoodramp in 1916 is de doorslag geweest om dit grote project te starten. Er is wereldwijd nog  steeds bewondering voor het vakmanschap waarmee de dijk is gemaakt. 

   Terschelling 

   Terschelling is één van de grootste eilanden van de Wadden en de thuisbasis van het natuurreservaat De Noordvaarder. Terschelling ligt als een smalle streep tussen Noordzee en Waddenzee. Die streep is 30 kilometer lang en 4,5 kilometer op z’n  

   breedst. Waar je ook bent, altijd proef, ruik of hoor je de zee. Over het eiland loopt een lang lint van dorpen en buurtschappen, van West-Terschelling tot Oosterend. In totaal zo’n 5000 inwoners. Toch is 80 procent van het eiland natuur: bossen, strand, duinvalleien, kwelders, polders en heide.  

   De stormvloed van 1287 is een belangrijk moment geweest in de vorming van het huidige Terschelling en de rest van het Waddengebied. Voor deze watersnood ramp in 1287 kon je te voet van Friesland naar Terschelling lopen.

   Waddenzee 

   De Waddenzee is het grootste aaneengesloten systeem van zand- en  slikwadden ter wereld. In het gebied leven talloze planten- en diersoorten, waaronder  zeezoogdieren zoals de gewone zeehond, de grijze zeehond en de  bruinvis.  

   De Waddenzee is een van de laatst overgebleven grootschalige  intergetijden ecosystemen waar natuurlijke processen grotendeels  ongestoord blijven functioneren.

  • Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Zeil en Mindfulness reis
    31 jul 2022

    Mindful aan boord 

    Het was mijn lieve vriendin en levensgezel die mij tot deze spirituele zeilreis verleidde. Verleidde inderdaad, want spiritualiteit koppelde ik niet meteen aan een tocht op een catamaran in Griekse wateren en… ik had ook niet zoveel met mindfulness. Achteraf beschouwd, was dit één van de meest intense en vervullende ervaringen die ik al mocht meemaken.

    Op zoek naar woorden die de spiritualiteit omschrijven die ik op deze reis ervaarde, kwam ik bij een citaat van de 13e-eeuwse Perzische dichter en mysticus Djelal-oed-din Roemí:

    ‘Degene die het schuim ziet, denkt het geheim te verklaren,

    terwijl wie de zee ziet, alleen maar verwonderd is.’

    Het schuim werd belichaamd door mijn vooroordeel, de zee door de uiteindelijke reiservaring. Verwondering is dan ook het belangrijkste gevoel dat overblijft na deze reis: verwondering om de hartelijke, zorgzame en bekwame manier waarop schipper Deep en mindfulness-trainer Francisca ons verwelkomden en begeleidden in het op zich al wonderlijke universum van catamaran en verwondering ook om het gemak waarmee we met z’n allen, begeleiders en gasten, een ‘crew’ vormden die open en ongedwongen met elkaar omging. Verwondering om de effectiviteit van de ochtendlijke yogaoefeningen op het dek die lichaam en geest wakker en helder maakten zodat we de dag konden ‘plukken’, en last but not least, verwondering om elkaar: zes werelden die elkaar ontmoetten, zes mensen op een boot, elk met een eigen geschiedenis die tegelijkertijd herkenbaar en nieuw was.

    Daarnaast zal ik nooit de magische momenten vergeten waarop de zeilen in de wind bolden en de motor zweeg, een spirituele, haast mystieke ervaring die bij mij het gevoel van hier thuis te horen opriep: ‘to belong on this planet, in this life!’

    Ik ben dankbaar dat ik deze wonderlijke ervaring met deze groep mensen mocht meemaken.

    Ronald

    Eenmaal aan boord, stap je in een andere wereld...

    Deep en Francisca zorgen goed voor je, met goede gesprekken, meditatie oefeningen en heerlijk eten. Zoals ze al zeggen, een vakantie voor jezelf en voor je geest. Francisca leidt de meeste oefeningen en Deep leert je van alles over het zeezeilen. Daarnaast is er veel ruimte om met elkaar te praten of rustig een boek te lezen. Het zeilen langs de Griekse eilanden is prachtig. We hebben geankerd in schitterende snorkelbaaien en bij mooie eilandjes met leuke winkeltjes en verrukkelijke restaurants. 

    Als je, zoals ik, pas net kennismaakt met mindfulness en meditatie is dit een ideale manier om te leren. Er is een goede balans in de meditaties en Deep en Francisca zijn bijzondere en geduldige leermeesters. Het gezelschap waren ook allemaal bijzondere mensen en de gesprekken en oefeningen hebben mij enorm geraakt.

    Dank Maarten  

    Wat een fantantische reis

    Eind juli heb ik de Mindfulness  zeilreis in Griekenland gedaan. Een geweldige Catamaran om een week op te vertoeven
    Zo een met de natuur! Prachtig!

    Deep en Francisca zijn enorme lieve leuke mensen die professioneel de Mindfulness training geven. Er is veel ruimte om diepgaande gesprekken te voeren waarin ook zij open zijn. Daarnaast veel ruimte voor je zelf en voor gezelligheid met elkaar  Ook belangrijk.  Lol en vakantie vieren!

    Ik heb een mooie verdieping in Mindfulness gehad en inzichten voor mij zelf. Ik zou deze reis zo weer maken!
    En Deep is een top kapitein. Hij straalt vertrouwen uit als hij zeilt, en hij kan heerlijk ontbijt en lunch serveren. Dat zijn elke keer cadeautjes die je kan eten!

    Dank van Karin

   • Coaching retraite Nederland
    07 mei 2022

    Coaching retraite Nederland

    Tijdens de sessies met Diana gebruikte ze verschillende technieken om mij meer bij mezelf aan te laten landen. Ik was verrast door wat ze bij mij naar boven wist te halen. Ik heb altijd veel ‘met mezelf te stellen gehad’ en het nodige zelfonderzoek gedaan.

    Ik denk dan dat ik mezelf wel ken en dat er niets nieuws meer onder de zon is. Hoe mis had ik het! Er is altijd meer te ontdekken en er blijken altijd weer nieuwe dimensies in mijn wezen te zijn die ik nog niet kende. Ik vond het heel fijn uitgenodigd te worden om een nieuwe laag in mijn ziel te ontdekken.

    Zoiets werkt alleen wanneer er een sfeer van vertrouwen en veiligheid is, mét de nodige humor en relativering, en dat was er allemaal in onze sessies!

    Dank je wel Diana, ik kan weer verder nu!
    Nancy

   • Meditatie - zeilreis
    03 jul 2019

    Meditatie - zeilreis 

    Beste Mallika en Deep,

    Wat hebben we een geweldige tijd samen met jullie gehad.
    Dank je wel voor de yoga, de meditatie en de verhalen om ons verder te helpen op ons pad.
    Dank je voor het heerlijke eten.
    Dank je voor alle lol samen en voor het ontdekken en genieten van de natuur.
    Dank je voor de gesprekken, het samen lachen en leven.
    Dank je voor de speciale momenten met de wind in Yemaya’s zeilen.

    Dank jullie voor wie jullie zijn.
    Mogen jullie een goede en veilige verdere reis hebben met vele fijne mensen om jullie heen.
    Leef, Heb lief en lach,

    Alle goeds van Fiona, Peter en Ali

   • Familie meditatie en zeilreis
    03 jul 2019

    Familie meditatie en zeilreis 

    Onze week die we op de catamaran hebben doorgebracht, samen met deze twee unieke mensen, was eén van de besten in ons leven. We denken nog steeds met heimwee terug aan de rustige momenten, de gesprekken, het zwemmen,  het eten en aan de wijsheid en vriendelijkheid van Deep en Mallika. 

    Het is heel fijn dat we terug kunnen kijken op een geweldige zeilervaring voor het hele gezin. We vonden het gezellig zo samen met jullie, we genoten van jullie ervaring en verhalen.

    Veel succes met jullie komende avonturen.

    Aviva, Eric, Ella en Kiek

   • Individuele coaching retraite
    20 jun 2019

    Individuele coaching retraite

    Ik sta voor een grote keuze in mijn leven en wilde daarin gespiegeld worden. Na het eerste telefonische gesprek met Diana, voelde ik me gezien en begrepen. Ik dacht nog "ze neemt echt tijd voor me".

    Ik ben 4 dagen in Zutphen geweest, elke dag 2 uur coaching heeft me veel opgeleverd. Ik kan nu de keuzes maken en de verantwoording nemen. Ik kan verder!

    Diana neemt je mee naar je belevingswereld, dat doet ze op een scherpe intuïtieve manier. Daardoor kon ik alles te voelen en in de spiegel kijken. Ik kreeg snel inzicht in mijn patronen en overtuigingen. De Voice Dialoque was effectief, ik ging de verschillende delen in mezelf voelen. Op het ene moment was ik het kwetsbare kind, dan de saboteur of de analyticus. Wonderlijk om mee te maken hoe dit op een subtiele manier in mezelf werkt.

    Op de moeilijke confronterende momenten blijft Diana je vasthouden, ze geeft niet op maar creëert een veilige bedding waar alles mag zijn. Het was fijn om weg te zijn van thuis en elke dag bezig te zijn met mijn proces. Diana houdt je bij de les, haalt je uit je comfortzone en geeft levenslessen die waardevol zijn.

    Ik wens ieder zo'n prachtig proces toe, twijfel niet, bel Diana!

    Dank je van Marijke

   • Chakra Healing Sounds
    25 feb 2019

    Dit was een bijzondere dag, mensen helen wanneer ze er klaar voor zijn. Helen gaat over loslaten, accepteren, en jezelf in liefde kunnen ervaren. Daar begint de magie van je leven...voel je welkom om deze helende dag ook te ervaren in Zutphen. 

    Hier een paar reviews, Liefs Diana


    Schoonheid

    Ik verdween in een klankkast in mijn eigen lijf en samen met de groep. Je komt bewust in een fijne trilling met elkaar. Ik voelde dat het een opschoning was voor mijn lijf. Samen klinken heeft een schoonheid in wat er ontstaat, in het contact en in de stilte. Verlangen wordt aangewakkerd....Carolien.

    In een woord “Indrukwekkend” was deze klankdag

    Het heeft me rust gegeven en ik heb dingen los gelaten. Het klanken voelt heel groots, ik voelde me vrijer in mijn lijf en de energie stroomde lekker door. Diana geeft veiligheid en ruimte. Haar begeleiding was geweldig! Ik ging blij naar huis. Heel veel dank Minke

    Het was een hele plezierige dag

    De chakra klanken hebben zeker wel iets in beweging gezet, het heeft me zin in de dingen gegeven, ik kwam in een positieve drive. Ik ging ontspannen en blij naar huis. De begeleiding van Diana was ontspannen, zorgzaam, deskundig en betrokken. Dank je van Peter

    Alles mocht er zijn

    Het klanken en het groeps- gebeuren was eerst onwennig maar later kon ik me overgeven aan wat er was. Het was fijn dat ieder zijn eigen plek kon innemen en dat alles mocht zijn zoals het was. De klanken werden gedragen door de groep, ik heb iets los kunnen laten waar ik geen woorden voor heb. Diana speelt goed in op de groep en laat in ieder in zijn eigenwaarde! Veel dank Viola

    Pittig

    Voor mij was deze dag een grote confrontatie! Ik zie hoe ik mijn gevoel onderdruk en niet kan ontspannen. Pijnlijk om te ervaren dat ik me niet durf over te geven aan het "nu", een duidelijke les voor mij. Dank je van Isa

   • Meditatie en zeil vakantie
    23 jan 2018

    Heimwee naar de zeilreis

    Onze week die we op de zeilboot hebben doorgebracht, samen met deze twee unieke mensen, was eén van de besten in ons leven. We denken nog steeds met heimwee terug aan de rustige momenten, de gesprekken, het zwemmen,  het eten en aan de wijsheid en vriendelijkheid van Deep en Mallika. We hadden ook het geluk om samen te reizen met Hanne en Joren, die we voor deze vakantie niet kenden, maar die hebben bijgedragen aan het nog interessanter en specialer maken van onze ervaring.
    We zouden zo graag samen met Deep en Mallika de wereld over willen zeilen. Mischien op een dag…
    Veel dan van Meredith en Avi'


    Wat een geweldig avontuur

    Een ervaring om nooit meer te vergeten! Niet alleen jullie vriendelijke gastvrijheid, het heerlijke eten, bereid uit locale ingrediënten, de zeil ervaring, soms over rustig glad water, soms wat ruiger, de interessante discussies, de zeillessen… maar nog veel meer. Van de vele zeil opties die we onderzochten, werden we aangetrokken door jullie concept. Dit was duidelijk een goede keuze. Het feit dat het eten (zo goed) werd geregeld en gekookt voor ons was erg ontspannend. We realiseren ons nu nog meer hoeveel tijd dat zou hebben gekost als we dat allemaal zelf hadden moeten regelen.
    Nu we meegezeild hebben op een catamaran, weten we zeker dat we de volgende keer hier weer voor kiezen ipv een monohull. We zullen jullie reizen blijven volgen en zodra jullie op een plaats zijn die op onze ‘bucket list’ staat, komen we graag weer mee zeilen.
    Dank jullie wel voor de twee heerlijke weken!
    Loek en Monique'

   • Innerlijke reis voor vrouwen in April
    24 apr 2017

     

    Weer op reis met Diana.. de vierde keer dat ik mee ging..

    Maar nu naar Marokko, ik vond het erg spannend en had eerlijk gezegd mijn twijfels bij het land, maar ik wilde graag even weg van alles om weer de rust in mezelf te vinden en dichter bij mezelf te komen.. 
    Die twijfels waren al heel snel weg toen ik het land binnen kwam. Wat een kleurrijk land, prachtige omgeving en de locatie is geweldig! Je voelt zoveel rust en ontspanning. De mensen zijn erg vriendelijk en het eten is HEERLIJK!

    Ik voelde me meteen al veilig en zo vertrouwd in de groep. Ik vond het erg mooi om te zien dat ondanks je allemaal zo verschillend bent, je toch heel veel herkent in de ander. Het was een mooie leerzame week waarin ik dingen heb uitgesproken, niet ben weggelopen en alles ben aangegaan. Ik voel dat ik weer wat meer vertrouwen heb in mezelf en zachter ben voor het kinddeel in mij. Ik heb deze week heel veel inzichten gekregen hoe ik nu weer verder kan om dit vast te blijven houden. 

    Diana, de manier waarop je werkt vind ik erg bijzonder.. Je weet altijd de juiste snaar te raken en dat doe je op een confronterende, maar liefdevolle manier waardoor ik steeds weer een stukje verder kom. 
    Je bent open, eerlijk en oprecht waardoor ik me veilig voel bij je.
    Ik ben je enorm dankbaar en ik heb héél veel respect en bewondering voor je wat je steeds weer neerzet en hoeveel warmte en liefde je geeft aan de ander.
    Wie weet tot de volgende reis;-) Liefs Sarina


    Lieve Diana

    Wat heb ik genoten van deze reis 

    Via Google had ik je gevonden en daar ben ik ontzettend blij mee. De locatie was prachtig. Een hele mooie tuin, vriendelijk personeel, heerlijk eten en een verkoelend zwembad. Ook de kamers waren heerlijk en rustig.

    De week zat goed in elkaar. Jij had de leiding en tegelijkertijd vroeg je ook onze eigen inbreng. Je paste je programma makkelijk aan wanneer dit nodig was. Het geheel heb ik als dynamisch en organisch ervaren. De tijd van werken was goed in balans met de rust tijd.

    Voor jouw inzet en experstise heb ik bewondering. Ik vind je erg kundig en je hebt een breed scala wat je aan werkvormen inzet.

    Je hebt een veilige sfeer gecreëerd en dat ook vast gehouden. Dat was erg belangrijk voor mij. Ik kan, en zal je van harte aanbevelen bij anderen, Veel liefs Liesbeth


    Lieve Diana

    De reis naar Marrakesh is moeilijk weer te geven in woorden..

    ..omdat dat tekort kan doen aan alles wat ik heb mee gemaakt, geleerd en heb meegekregen. Toch zal ik een poging wagen.

    Tijdens deze reis heeft Diana ons meegenomen naar een schitterende plek in een prachtig land, maar bovenal was het een innerlijke reis op zoek naar wie we zijn, ons innerlijke ik.

    Diana kan hierbij putten uit een breed scala aan tools en skills. Echter vooral biedt zij door haar kalme, zachte, respect - en liefdevolle benadering een veilige omgeving om op zoek te gaan naar jezelf.

    Hierdoor kan ik nu, met een rugzak vol nieuwe inzichten en tools met vertrouwen verder reizen over mijn levensweg.
    Veel dank Wilma.


    Lieve Diana

    Een prachtige week, ik heel veel geleerd en beleefd

    Diana zorgt voor een veilige setting, om processen in jezelf onder ogen te zien en te verwerken. De locatie is prachtig en rustig en heel goed verzorgd. Het eten is heerlijk en de medewerkers supervriendelijk.

    We hebben naast het persoonsgerichte werk, ook twee leuke excursies gemaakt, wat een fijne break gaf in de week. Marokko is vriendelijk en mooi. Tijdens de week was het in het begin heel heet, en hebben we vaak genoten van en ook zelfs "gewerkt" in het zwembad. Later was het minder heet en zijn we op excursie naar de stad gegaan.

    Ik kan deze coachingsweek echt aanraden als je iets in je leven wilt doorbreken, een nieuwe, frisse kijk nodig hebt of vast bent gelopen en een nieuwe opening nodig hebt. Veel plezier!
    Dank Tessa

   • Retraite een nieuw begin
    15 feb 2016

    Retraite; een nieuw begin 2016, was een heerlijke start van dit jaar met 10 geweldige mensen! Dank voor jullie input en liefde. We gaan ervoor dit jaar! Lees hieronder enkele ervaringen van deelnemers. Liefde Diana Bergsma


    Lieve Atmani en Diana

    Ik heb in één weekend een bijzondere reis gemaakt. Ik twijfelde of ik mee moest gaan en ook toen ik geboekt had zag ik er op een bepaalde manier tegenop en dat waar ik tegenop zag was er ook. Alleen kon ik me makkelijk over de weerstand heen zetten.

    Er werd gedanst en gezongen en nieuwe dingen met klanken gedaan die mijn rationale geest thuis moeilijk kon aanvaarden. Maar ik kon me er direct aan overgeven en die blokkades vielen weg. En er wordt een mooie koppeling gemaakt met coaching om patronen helder te krijgen o.a. door opstellingen en andere werkvormen. In die afwisseling gebeurden er dingen, die ik van tevoren niet had kunnen voorzien.

    Een reis dus. Een reis naar delen van mezelf die ik nog niet eerder zo helder heb gezien en gevoeld. Diana is in staat om met klanken pijn uit je lijf te trekken die daar heel erg lang opgeborgen heeft liggen wachten op bevrijding en erkenning. Atmani is in staat om je met zijn woorden en muziek te laten landen in je lijf. Daar word je blij van. Ik heb gelachen en gehuild, ik heb gevoeld en inzichten verkregen. Ik weet nog niet precies wat het me gebracht heeft, maar het voelt in ieder geval als groei.

    Ik gun het iedereen en hoop dat jullie dit werk nog met veel mensen kunnen doen. Liefs Mieke


    Hallo Diana en Atmani,

    Ik heb de retraite als zeer zinvol beleefd. Ik heb Diana ervaren als een deskundige vrouw, die in staat is de mensen goed te begeleiden met hun (hulp)vraag. De soundhealings en de klanken die zij deed heb ik bewondering voor. Ik heb Atmani ervaren als een goede, rustige en zachte begeleider, die met zijn expertise een zekere aanvulling had op het geheel. Zijn muziek gaf zeker de nodige inspiratie.

    Als team vond ik jullie yin en yang, het past goed bij elkaar en zeker ondersteunend naar elkaar om een groep te begeleiden. De locatie heb ik als prettig ervaren, een goede verzorging. Succes met jullie werkzaamheden, dat jullie nog een hoop mensen mogen begeleiden. Wie weet tot ziens!!! Liefde (hart). Dorothea.


    Lieve Atmani en Diana,

    Ik ben geheel open de retraite ingegaan en heb hem als fijn, heel heftig en vertrouwd ervaren. Snel die band met de overige deelnemers en je wordt geraakt door alles wat je beleeft. Ik heb plezier gehad maar ook veel gehuild. Het zal er zo bij horen, denk ik dan maar. 

    Jullie zijn geweldige workshopgevers, warme, fijne en open mensen met veel liefde en goed op elkaar ingespeeld. Ik voelde me snel op m'n gemak. Ik heb me een beetje aan de zijlijn gehouden en dat was prima voor nu.  Lokatie was heerlijk, zo midden in het bos. Lekker rustig. Misschien tot ziens, lieve groeten Susan


    Ik ging er tamelijk blanco in: nieuw begin van mijn 3e 30 jaar.

    Verrassend en fijn weer contact te ervaren met mijn Hoger Bewustzijn (HC). En de tranen die dat opleverde waren werkelijk "cleansing for the soul". (Dat zwemmen in zee heb ik toch wel gemist hoor! Daar had ik helemaal naar toegeleefd). Ik heb genoten van de verbondenheid met de High C. Jullie beiden zijn intuïtief, energetisch fijngevoelig, humor, liefde en jullie hebben ruime ervaring in diverse werkvormen. Ik voelde me veilig en vertrouwd, en uitgenodigd mijZelf te zijn.

    De afstand naar de locatie schuurde wat, lijkt tijd te kosten (gerelateerd aan mijn eigen stressige leven natuurlijk). Maar was ook fijn zo langzaam de reis af te ronden. Ga zo door met genieten en jullie ZELF te zijn. Liefde van Anoniem.


    Ik heb een verslag gemaakt van wat er met me gebeurd is en welke eyeopeners het heeft opgeleverd. Het is een momentopname want ik merk dat er dagelijks nog kwartjes vallen. De reden om mee te gaan is dat ik wilde kijken naar hoe ik omga met autoriteiten en mannen. Ik geef mijn autoriteit, mijn kracht makkelijk weg. Denk dat de ander weet wat goed voor me is. Maar vaak kom ik er na een tijdje achter dat die ander het helemaal niet weet en dan ben ik boos.

    Dan komt een andere overtuiging naar boven; Ik moet het allemaal alleen doen. Over mijn vader denk ik; aardige man maar als de punt bij de paal komt, heb je er weinig aan. Dit is wat ik vaak merk bij mannen en ik merk ook dat ik hier graag naar zoek.

    Ik werd op Terschelling geconfronteerd met fijne en minder fijne delen van mijzelf.

    Het begon vrijdag met de tekening. Ik zag dat ik maar een deel van mijn hart tekende. De rest bleef verborgen. Daarna kwam het “ja” en “nee” zeggen. Ik kon krachtig “nee” zeggen en was dat al vrij vlot beu. Ik dacht letterlijk’'; “Ik weet dat ik Nee kan zeggen maar ik wil zo graag echt Ja zeggen.” Prompt werd er uitgelegd dat er alleen een echt ja kan zijn als er ook een echte nee kan zijn.

    De echte Ja raakte me diep, ik voelde mijn zachtheid en sommige spieren begonnen te trillen. Tijdens de zaterdag voelde ik me niet gezien en dat raakte aan mijn leerpunt. Maar dat had ik nog niet in de gaten. Ik deed wat ik altijd doe; Ik trok me terug, verstopte me en ging in de overleving. Kortom ik loop weg. Na een gesprek hierover kwam ik tot de conclusie dat het gene dat ik doen meg is, mijn ruimte innemen en dat is iets wat ik erg ingewikkeld vind. 

    De angst die erachter zit is een oude angst. het gaat over mijzelf te laten zien. Ik heb hier al het e.e.a. in geleerd de afgelopen jaren maar de angst om afgewezen, of buiten gesloten te worden is groot. De oorsprong ligt in het gezin waarin ik ben opgegroeid daar was het niet veilig om af te wijken van de algemene regel.

    Het werd me erg helder dat ik mijn ruimte in mag nemen, hoe spannend dat ook is. Doordat ik een mantra/affirmatie meer kreeg, had ik een houvast voor thuis. Ik gebruik het tijdens de dagelijkse meditatie. Op deze manier blijf ik bij de les en kan ik echt iets gaan veranderen in mijn leven.

    Nu ik weer thuis ben merk ik hoe weinig ik echt Ja zeg. Ik doe zo vaak ‘omdat het gedaan moet worden’. Het is leuk en confronterend ‘huiswerk’ om écht te kijken waar ik Ja tegen zeg en wil zeggen, vanuit mijn hart.

    Dank je voor deze retraite, José

   • Een ontmoeting met jezelf met Diana
    17 jan 2015

    Deze week bij Diana heb ik als een verhelderde en bijzonder ervaren. De inzichten die ik heb gekregen zullen mij de komende tijd verder helpen om mijn nieuwe pad te bewandelen, veel dank Vonne


    Veel dank dat ik deze week erbij mocht zijn, gewoon zoal ik ben, dank voor je openheid, je echtheid, je hechtheid en heel erg bedank voor de redding in de persoonlijke oefensessies en de troost nadien, liefs Kath


    Lieve Diana
    Ik denk dat je precies de juiste begeleider was die ik nodig had deze week. Met een onrustige start werd ik gedwongen dicht bij mezelf te blijven en heb ik daardoor kunnen zien hoe het is als de ander ook bij zichzelf blijft.
    Je geloof in jezelf en volhardenheid inspireert mij om meer de focus op mezelf te leggen en daarbij te blijven.
    Ik vond de werk technieken zeer bijzonder om mee te maken. Het was een mooie week waarin ik meer richting kan geven aan mijn persoonlijke groei, bedankt daarvoor, Marlinde


    Hoi Diana
    Ik vertrok vol verwachting. Nieuwsgierigheid naar wat komen zou. De erkenning en herkenning in de groep was bijzonder en echt. Het voelde goed aan. Iedereeen kon werken op zijn tempo, ongedwongen en toch diepgaand. Ik heb meer inzichten in mij kunnen verwerven, aan mijn verwachtingen is tegemoet gekomen, veel dank A


    Deze week kwam precies op het goede moment, alsof het zo had moeten zijn. Ik heb waardevolle en diepgaande inzichten opgedaan die me zullen helpen op mijn levenspad. Ik heb ook een begin gemaakt met het achter me laten van elementen die ik niet meer nodig heb, dat was een schat uit het verleden die ik nu niet meer nodig heb.
    De werkwijze van Diana is eerlijk en confronterend maar met liefde. Het lichaamswerk was wel spannend voor me. Haar wijsheid en levenservaring hebben mij verrijkt.
    Diana werkt professioneel met groepen, ze kiest haar werktechnieken uit in het moment zelf. De opgedanen kennis ga ik thuis verder toepassen en uitwerken, dank Y


    Hoi Diana
    Deze week was een cadeautje. Voor mij een goed evenwicht tussen "werken aan jezelf" en vakantie in een aangename, goed verzorgde huiselijke omgeving. De "ontmoeting met mezelf" was ook een ontmoeting met de groep. De hele groep was betrokken in het proces, ook al was Diana met 1 persoon aan het werk.

    Diana wist het programma af te stemmen aan waar de groep aan toe was. Het was een fijne afwiseling tussen confronterende oefeningen en zachten rustgevende oefeningen. Het programma werd niet afgeraffeld maar er was tijd en respect voor wat zich aandiende. ik voelde me daar goed bij, dank Tineke

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Marina Monnickendam » » Nederland

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).