Zondag, Regen, Koffie en Blogs!

Dag Lief Mens,

Op een regenachtige herfstdag wil je lekker onder een dekentje Blogs lezen die verdieping geven over thema's uit het leven.

Ontspan je lekker en lees onze nieuwste BLOGS
Fijne dag van Diana&Team

Als je HPS bent werken je hersenen anders 

Hoogsensitiviteit: je kunt het zien als een straf, of als een zegen. Ja, het is soms vervelend dat je langer de tijd nodig hebt om ervaringen te verwerken en dat je allerlei signalen oppikt die je helemaal niet wílt oppikken, maar stiekem zou je waarschijnlijk ook niet zonder kunnen. Het is immers best een veilig gevoel om altijd op je hoede te zijn.

Hoe het ook zij, hoogsensitiviteit is een bijzonder fenomeen. Lees verder

Liefde en herinnering aan identiteit

In de Himba-stam van Namibië in Zuidelijk Afrika ligt de geboortedatum van een kind vast, niet op het moment van aankomst in de wereld, noch in zijn ontwerp, maar veel eerder: sinds de dag dat het kind in de geest van zijn moeder wordt gedacht. Lees verder

Dé Spirituele Jongere Reisorganisatie

Jongeren van deze tijd ontwikkelen zich snel, ze zijn geïnteresseerd in bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. TikTok staat vol video’s over ‘spiritueel ontwaken’, ‘manifesteren’ en vollemaanrituelen. Jezelf bezighouden met spiritualiteit is populairder dan ooit. 

Filosofen vinden zelfs dat spiritualiteit een fundamentele plaats moet krijgen in het onderwijs. Je kan niet jong genoeg beginnen met nadenken wie je bent en wat je wilt betekenen voor andere mensen. Lees verder

Ik wilde weer dichter bij mezelf komen

Deze zomer gingen mijn partner en ik op mindfulness-zeilreis in Griekenland. Ik hoopte in de mindfulness handvaten te vinden om weer dichter bij mezelf te komen en blijven. Mijn partner werd eerder verleid door het zeilen.
Achteraf beschouwd bleek het (voor beiden!) een ervaring om nooit te vergeten...lees verder

Gebrek aan sociale ontwikkeling in coronatijd geeft meisjes mentale problemen

De emotionele klachten van meisjes na de coronacrisis komen voort uit verstoring van de sociale ontwikkeling, stelt hoogleraar neuropsychologie Jelle Jolles. Tienermeisjes ontwikkelen vroeger zelfinzicht, wat ze op die leeftijd kwetsbaarder maakt.

Is het prestatiedruk die vooral meisjes mentaal de das omdoet? Emeritus hoogleraar neuropsychologie Jelle Jolles noemt het onderzoek Health Behaviour in School-aged Children ‘belangwekkend’. Lees verder

Qi, Chakra‛s en Meridianen

Omdat de 'body-mind' een systeem is, is het niet voldoende om je alleen op het lichaam te concentreren. Zelfs met nauwkeurige diagnose en behandeling blijft de cliënt passief en neemt hij geen verantwoordelijkheid voor zijn eigen genezing. De energielezing richt zich op het gehele energiesysteem, waardoor de cliënt zichzelf in stand kan houden.

Lees verder

Zorgprofessionals hebben fysieke en mentale klachten

Na vijftien intensieve coronamaanden kampt een meerderheid van verpleegkundigen, verzorgenden en artsen met een opeenstapeling van fysieke en mentale klachten. Zorgprofessionals zijn moe, hebben angstgevoelens, piekeren veel en hebben last van slaapproblemen. Bij meer dan de helft gaat het om een combinatie van klachten. 

Lees verder

Houden van een bewuste vrouw is…

Mannen zijn vaak “bang” voor een bewuste vrouw. Voor een vrouw die weet wat ze voelt, wat ze denkt en wat ze wilt. Ze denken dat een bewuste vrouw gevaarlijk is. Een vrouw die zoveel voelt en ervaart… die moet wel gek zijn. Ze is teveel voor mij.

En ergens hebben ze gelijk. Voor iemand die niet op hetzelfde niveau zit, zal ze teveel zijn. “too much to handle”.
Ze zal teveel zijn voor iemand die zijn ego nog teveel laat spreken. Voor iemand die zijn angsten nog niet onder ogen durft te komen. 

Lees verder

Wil je Blogs lezen via de Zakelijke Coaching reizen? Klik hier