Geef je pleaser vrijheid

Geef je pleaser vrijheid

Bij veel vrouwen staat het geluk voor man en kinderen bovenaan het prioriteitenlijstje en bungelen haar eigen wensen ergens onderaan. Ook sommige mannen kunnen er wat van: dan zijn ze voortdurend bezig hun vrouw te pleasen. Ze durven nog maar weinig te doen zonder de goedkeuring van hun vrouw.

Mijn eigen pleaser heeft het nogal druk gehad in mijn leven, ook mijn exen stonden bovenaan de lijst. Begrijp goed dat je pleaser voortkomt vanuit een overlevings strategie. De mijne kwam voort omdat ik al in mijn kindertijd voor mijn gevoel buiten het gezin stond. En dat wil geen kind. Je wilt erbij horen, vanzelfsprekend.

Het is dan logisch dat je gaat "pleasen" je doet je best, je wordt grenzeloos, je past je aan en je denkt dat je daardoor liefde krijgt.

Dit patroon zette zich voort in mijn relaties, totdat ik moe en ongelukkig werd. En ik kreeg niet wat ik wilde. Echte aandacht en liefde om mijn persoontje.

En dat was de opening om mezelf eens goed onder de loep te nemen. Ik hoefde niet meer aardig gevonden te worden, ik wilde mezelf zijn. En "mezelf' worden deed pijn. 

Ik gaf mijn pleaser vrijheid en ik ging begrijpen welke gevoelens en emoties er allemaal speelde. Wie nu nog belang heeft bij mijn pleaser, moet eerst voorbij "mij" komen. Kan ik ff checken wat mijn behoeftes zijn!

Met Liefde
Diana

27 jan in Bussum

Ken je Blauwdruk. 

Iedereen is ontworpen om succesvol te zijn, alleen waarin? 
Hoe zit dat bij jou? Wil je weten wat jouw design is? Wil je een analyse van jezelf? 

Kom naar deze boeiende met Karin den Dulk. Lees verder

Op reis met Alina

Stap voor stap neemt Alina je mee naar wie je werkelijk bent. Eenmaal een glimp daarvan, vergeet je het nooit meer en begin je het leven opnieuw te leren vertrouwen.

Je angsten maken plaats voor overgave en vertrouwen. Je eenzaamheid verzacht door oprecht met elkaar delen. Je ogen openen, je oren horen lang vergeten geluiden en je huid tintelt onder de aanraking van de wind. Je beweegt je van Zuid naar Noord en van denken naar je zintuigen.

De natuur in Ngorongoro en de dieren in Serengeti helpen je meer in het “Nu” te komen. Het is de poort naar diepe ontspanning, het versterkt je levenslust en liefde voor wat echt is in jou.
13 - 26 maart