Mannen, Risico en Liefde

Mannen, Risico en Liefde

Ik hoor nu al veel vrouwen zuchten: geen goede combinatie. Maar vrouwen let op. Vandaag las ik in Nu.nl het volgende:

Als het op de liefde aankomt, nemen mannen een groter risico om de aandacht van het andere geslacht te krijgen. De evolutie ligt hier aan de basis van. Risicogedrag vergroot de aantrekkingskracht op een toekomstige partner, blijkt uit een onderzoek in het Journal of Risk Research.

Onderzoekers van onder andere de Universiteit van Inssbruck stellen dat onze voorouders gedwongen werden om grote risico's te nemen. Anders vonden zij geen onderdak, voedsel en partner. Individuen die het op veilig speelden en geen risico's namen, hadden minder kans op overleven.Voor het onderzoek keken de wetenschappers in drie experimenten naar het risicogedrag van mannen en vrouwen op het gebied van onveilige seks, gokken en roekeloos rijden.

In alle drie de experimenten toonden de mannen meer risicogedrag zodra er een romantisch element aan de test werd toegevoegd. Vrouwen waren minder geneigd om risico's te nemen: ook niet voor een leuke man.

Blog: Voel liefde voor jezelf

De meeste mensen zullen het ermee eens zijn: meer liefde zal onze wereld mooier maken. En toch laten we ons regelmatig meeslepen door emoties die precies het tegenovergestelde teweeg brengen. Angst, haat, afgunst, wantrouwen, oneerlijkheid, woede. Dat is natuurlijk niet vreemd, aangezien we er niet bepaald getraind worden in ‘lief hebben’. We worden vooral getraind ....lees gauw verder

Onze individuele-gezins reizen

We zien het steeds meer, mensen die alleen of met gezin een avontuur willen beleven. En dat kan bij ons. En wat zo fijn is dat we in de landen zelf de contacten hebben. Heb je vragen, wensen tijdens je reis dat kan per direct ook geregeld worden. 

We werken nog steeds achter de schermen voor meer individuele-gezins reizen. Wat ik al kan verklappen is dat er kamelen reizen komen en moter reizen voor mannen, beide in de woestijn van Marokko. 

Neem eens een kijkje...KLIK hier

Wil je nog onze agenda zien voor de groepsreizen...KLIK hier De boekingen zij al weer lang gestart voor het Festival van Liefde, wees er op tijd bij!! Klik hier

Heb je behoefte om een individuele - gezins retraite te doen, dat kan bij bij mij in Zutphen...Klik hier