Groepsretraite Tanzania Juni 2024
Bepaal zelf je vertrekdatum

   Groepsretraite – jezelf zijn en worden

   Een groeiende groep mensen is op zoek. Op zoek naar wat eigenlijk? Meer geluk, meer ontspanning, meer liefde, meer verbinding, meer onszelf zijn, meer vervulling, meer vrij zijn?
   We hebben veel comfort in het Westen. Ik weet zeker dat onze voorouders hebben gedacht: Als we dat allemaal bereikt hebben, dan kunnen we ontspannen, dan zijn we gelukkig. Maar…. 

   Stel je voor dat je ware natuur, je diepste kern, vrijheid, compleet zijn en liefde is. Dan wordt er juist als we veel comfort hebben, zichtbaarder waar we nog vervreemd zijn van onszelf.
   Thema’s als:

   • het niet te stillen verlangen naar de vervullende relatie met een partner
   • de struggle met de rollen die we aangeleerd hebben gekregen
   • het pleasen van anderen, ten koste van onze eigen authenticiteit
   • angst voelen voor de toekomst
   • onrust en overprikkeldheid
   • angst voor afwijzing en alleen komen te staan
   • de eeuwige spanning tussen je behoefte aan veiligheid en je verlangen naar vrijheid, en meer 

   Door naar Tanzania te komen voor een 10 daagse groeps-retraite, kom je niet om betere vaardigheden te leren om te krijgen wat je denkt nodig te hebben. Je komt voor inspiratie om meer samen te vallen met wie je echt bent. Daarvoor is het nodig dat je bepaalde patronen en gewoonten aankijkt die je belemmeren om je eigen uniekheid te omarmen en in te brengen, waar je ook gaat en staat.
   Dat gevoel van oprecht jezelf te mogen en kunnen zijn, daar gaan we voor in deze groepsretraite. 

   Naast het programma kun je een heerlijke duik nemen in het zwembad, geniet je van een boottocht langs de eilandjes in Lake Victoria en leer je het échte Tanzania kennen.

    

   Op weg naar een geïnspireerd leven

   Wat je in de weg zit om jezelf te mogen zijn is altijd angst. In een kleine groep breng je jezelf in, ga je met je eigen thema’s aan de slag, maar ondersteun je ook anderen in hun zelfonderzoek. We leren van elkaar. Het doel is om ontspanning te brengen in je lichaam en geest en in contact te komen met dat bijzondere, innerlijke gevoel van tevredenheid en ruimte, dat ons vervult als we onszelf laten zien zoals het echt is van binnen.

   Alina neemt je graag mee op een innerlijke reis voorbij je angsten en zorgen en voorbij je vertrouwde gewoonten en patronen. Met behulp van coaching, ademwerk, bio-energetica, clarity technieken, diverse vormen van meditatie, healing technieken, regressies, delen in de groep, mindfulness en meer pellen we onze maskers af om eindelijk thuis te komen bij onszelf en daarmee bij anderen.

   "Achter de wolken schijnt de zon"

   Je gedachten en gevoelens vormen de wolken waarachter je gouden zon verscholen gaat. Een eenvoudige volkswijsheid die daardoor alles omvat waar spiritualiteit voor Alina over gaat. 

   Voordelen groeps-retraite

   • Naast individuele oefeningen, ook paren oefeningen (buddywerk)
   • Met anderen meer kunnen delen
   • In je vrije tijd samen leuke uitstapjes ondernemen (eilandjes hoppen, wandelen, live muziek)
   • Kosten delen
   • En “last but not least”, na de retraite kun je contact onderhouden met je buddy(‘s) en elkaar blijven ondersteunen in het toepassen van het geleerde.
   • Optioneel kun je de retreat verlengen met een safari en ook hiervan de kosten delen. Pak die kans.
   • De groep is klein genoeg om voldoende aandacht te krijgen voor het uitwerken van individuele thema’s.

   Het huis van Alina is waar het programma wordt gegeven

   Je wordt elke dag gebracht en gehaald door een taxi tussen het huis van Alina, wat de werkplek is en het hotel

   Je overnacht 

   De Lahe hotel is een milieuvriendelijk hotel gelegen in het noordelijke deel van het Victoriameer, 7 kilometer van de luchthaven Mwanza en 3 kilometer van het stadscentrum. Het hotel wordt omgeven door groene struiken en zacht glooiende granieten rotsformaties die de populaire rotsstad Mwanza weerspiegelen, vlak bij het Serengeti National Park, Rubondo Island National Park en Burigi Chato National Park. Daarnaast kunnen gasten het meest fascinerende Saanane-eiland bekijken dat zich in het Victoriameer bevindt. Vanuit de ramen van sommige kamers kunnen gasten een panoramisch uitzicht op het meer hebben.

   Ga je mee?

  • Kosten groepsretraite 10 dagen

   De kosten van deze retraite bedragen €2495,- pp (mag ook als ZZP factuur)
   Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 6.

   Inclusief:

   • alle accommodatie in het Lahe hotel met zwembad
   • alle maaltijden op 2 x diner na
   • coaching en mindfulness programma
   • transport van en naar het vliegveld in Mwanza en dagelijks van en naar je hotel
   • een boottocht langs de eilandjes in Lake Victoria. Zonsondergang op de boot

   Exclusief:

   • vliegticket naar Mwanza
   • visa
   • eventuele safari’s/excursies
   • optioneel: Thaise massage
   • alcoholische- en frisdranken

   Mogelijk is om twee daagse verlenging van je retreat naar Serengeti.
   Mwanza is de poort naar Serengeti (2 uur rijden). Doordat het zo dichtbij is, kun je heel veel dieren zien in twee dagen en een nacht. En doordat je met een groepje bent, kun je kosten delen. Een kans om niet voorbij te laten gaan.

   Inclusief:

   • alle transport met een landcruiser
   • twee dagen entree Serengeti
   • 1 nacht tented camp Embalakai: https://embalakaicamps.com/
   • all meals plus lunchbox
   • 2 extra nachten in the Lahe hotel FB
   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Alina

   Alina werkt graag met groepen op adembenemende, “of the beaten track” gebieden in Tanzania, waar de natuur nog wild en ongerept is. Het is het perfecte decor voor een reis naar binnen, wat oud en achterhaald is uit je rugzak te halen en deze te vullen met een verfrissende helderheid en inspirerende kijk op de nieuwe richting die je wilt inslaan.

   Haar betrokkenheid bij de Masaï in Ngorongoro en haar verbinding met de natuur is een inspiratie voor anderen die op weg zijn zichzelf en de wereld te (her)ontdekken.

   Alina heeft 25 jaar gewerkt als therapeut, leraar hypnotherapie en persoonlijke ontwikkeling op de Academie voor Natuurgeneeskunde, counselor op een middelbare school,  zij geeft lichaams- en ademwerk en is ook meditatieleraar.

   Ze heeft veel ervaring,  is professioneel, warm en betrokken.

  • Op de 7e neem je een nachtvlucht en komen ze de volgende ochtend , de 8ste begint het programma.

   Vertrek is 18 juni.

   Coaching mindfulness programma (ochtend: 8.30-12.00 uur en namiddag: 16.30-18.30 uur).
   Je krijgt 1 individuele sessie per persoon om je proces te verdiepen.

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart.  Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-en annuleringsverzekering af!

   Ons advies

   Met KLM vlieg je naar Mwanza via Nairobi. Dat betekent een nacht in Nairobi om de volgende ochtend met Kenya Airlines of Precision Air naar Mwanza te vliegen. Daar wordt je opgehaald.

   Er kan ook gevlogen worden naar Kilimanjaro om daar vlakbij het vliegveld te overnachten en de volgende ochtend met Precision air naar Mwanza te vliegen. Deze optie is vaak veel duurder.  
   Er zijn natuurlijk ook nog andere maatschappijen die op Nairobi vliegen dan KLM. of Skyscanner

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Bevrijdend en Helend, de retraite in Tanzania
    28 jul 2023

    Bevrijdend en Helend, de retraite in Tanzania

    Een wijze, ervaren en meelevende mentor, dat is wat in me opkomt als ik Alina en het “werk” dat ze doet omschrijf. Toen ik geconfronteerd werd met een zeer moeilijke periode in mijn levensreis (angst, depressie, wanhoop en verwarring), waardoor ik volledig vastzat in mijn werk (ziek thuis) en een intieme relatie (verbroken), kwam ik gelukkig de mental coaching en steun van Aline.

    Ik heb in de loop der jaren een geschiedenis van mentale en fysieke ziektes gehad en heb een handvol reguliere psychologische therapeuten gezien, het "werk" met Alina heeft me echt beetje bij beetje genezen.

    Alina bracht me naar een veel dieper niveau van contact met emoties door middel van innerlijke reflectie, spiraalsgewijs naar mijn vroege kinderjaren, ademwerk en meditatie. Deze emoties zaten al zo lang vast (tot in mijn kindertijd) en vormden een chronische blokkade die zich uitte in… natuurlijk: pijn, angst, boosheid en depressie.

    Deze brachten mijn werkcarrière en intieme relaties in de war en kostten een vrachtwagenlading energie. Dit diepere contact en het ervaren van verschillende diep vastzittende emoties was echt bevrijdend.

    Door haar wijsheid, mededogen en ervaring leerde ze me meerdere technieken om geblokkeerde emoties op te lossen en in de eerste plaats goed voor mezelf te zorgen. Haar onverdeelde en medelevende aandacht tijdens sessies was ongeëvenaard door enige andere therapeut die ik had gezien.

    Therapiesessies kunnen tot 3 uur duren (zonder extra kosten). We begonnen en eindigden de sessie altijd met een welgemeende knuffel. In mijn achterhoofd weet ik dat ik haar op een dag zal bezoeken om opnieuw contact te maken met haar geest, wijsheid en mededogen.

    Tot de dag van schrijven van deze recensie worden de technieken die ik van haar heb geleerd nog bijna dagelijks gebruikt. Als ik denk aan wereldwijd bekende mentoren als Jack Kornfield, Jon Kabat-Zinn & Sarah Blondin, die ik al jaren volg, staat Alina voor mij persoonlijk naast hen als even zo belangrijk. 

    Dank van Joep

   • Individuele Coaching retreat Tanzania
    07 feb 2023

    Individuele Coaching retreat Tanzania

    Petra: Ik ben acht dagen lang te gast geweest in Alina’s prachtige huis. De coaching retreat heeft voor (samen met de rest van mijn reis) veel verandering gezorgd in mijn leven. Verandering in mijn bewustzijn, in mijn gevoel van rustbeleving en in inzichten. Na een scheiding en twee bewogen jaren, liep ik rond met het gevoel dat ik heel veel verloren had. Na mijn retreat bij Alina realiseerde ik mij dat het tegengestelde waar is: ik heb juist veel gewonnen!

    Alina heeft mij een scala aan oefeningen en ervaringen gegeven waar ik veel aan heb gehad en nog steeds heb; een aantal oefeningen doe ik nog steeds en zullen onderdeel blijven van mijn leven. Ook de prachtige natuur van Tanzania en haar fijne inwoners hebben voor mij deze reis onvergetelijk gemaakt!

   • Individuele Retraite Tanzania
    13 mei 2022

    Individuele Retraite Tanzania

    Ruim twee weken rond getrokken in Tanzania met twee keer per dag mindful coaching/sessies door coach Alina. Geen oppervlakkig toeristisch tripje, maar diep het land, de cultuur, natuur en jezelf in. Dankzij het maatwerk van Alina, heb ik echt nieuwe inzichten opgedaan en stappen gezet.

    De combinatie van mindfulness met de prachtige plekken en elke dag buiten fysiek bezig zijn, blijkt zeer effectief! Kortom: onvergetelijke reis!

    Met hartelijke groet, Monique

   • Individuele Coaching retreat Tanzania
    01 mrt 2022

    Individuele Coaching retreat Tanzania

    Diepgaand, afgestemd, verhelderend, inspirerend en vooral (h)eerlijk bevrijdend

    "8 dagen solo retraite met persoonlijke coaching op maat. Ik heb in één week meer bergen verzet dan in al mijn jaren therapie & coaching vooraf. Toevoeging met ongevraagd advies ( vanuit mijn eigen be- & doorleving). Mocht je overwegen om jezelf een serieuze hoog kwalitatieve coaching cadeau te doen - Alina is the place to be".

    Chantal van der Hallen 

   • Mindfulness en Safari reis Tanzania
    21 aug 2019

    Mindfulness en Safari reis Tanzania

    Een avontuurlijke safari te voet in Afrika, de oorsprong van de mensheid. Een droom van iedere jongen in de man toch? En welke man geeft de jongen die ruimte? Ik wel in ieder geval. Drie keer kreeg ik deze reis per toeval onder ogen. Drie keer dacht ik ‘wauw dat is gaaf, dat zou ik willen!’. Twee keer dacht ik ook, ‘oh dat is wel veel geld, en dan zonder mijn vrouw. Toch maar niet.’ De derde keer was het anders. Ik moest van de jongen in mij, het avontuur riep. En de jongen mocht met mij mee, hij had al zo lang binnen moeten blijven.

    En wat een avontuur was het; kampvuren, vlaktes, Masaï, droogte, stof, stilte, primitief, krijgers, afzien, samengebalde energie, vulkanen, ontroering, heldere nachten. Onbekende mannen werden kameraden. En dat nog afgezien van alle dieren en natuurschoon onderweg. Maar ook; meditaties, yoga en sharings. Dat was vrij nieuw voor mij maar wat een extra dimensie gaf dat. En dat in die omgeving.

    Om de intensiteit, de contrasten, het kleine en de grootsheid te beschrijven ontbreken mij simpelweg de woorden. Wel wil ik delen wat het mij gebracht heeft, persoonlijk leiderschap als mens en als man en een intensere relatie met mijn vrouw. De gesprekken met de begeleiders en kameraden, Tanzania, de Masaï, ze hebben allemaal op hun eigen unieke wijze hieraan bijgedragen. Ik besluit met een krachtig en liefdevol Aho. Dank je wel Alina en Tanzania dat jullie de behoefte hebben ingezien en dit hebben mogelijk gemaakt.

    Rob Noteboom, Nederland

  • Klimaat

   Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. In hoog gelegen gebieden - zoals Serengeti en Ngorongoro - koelt het in de nacht af. 
   Van september tot en met december wordt het warmer en van eind oktober tot eind december zijn er korte regens.
   Van januari tot maart is het warm en droog.
   Best reistijd voor Tanzania is:
   De relatief koele en droge periode van juni tot oktober en de hete, droge periode vanaf december tot februari zijn de gunstigste reisperiodes. 

   Geld

   De munteenheid van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 500, 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 TZS.
   Al deze biljetten zijn zeer gangbaar en worden vaak zonder problemen geaccepteerd. Zorg er echter wel voor dat je altijd voldoende kleine coupures op zak heeft voor kleine transacties en taxi’s, aangezien het verkrijgen van wisselgeld soms problematisch kan zijn.

   Creditcards kunnen over het algemeen als betaalmiddel worden gebruikt in hotels, grote winkelcentra en duurdere restaurants. Verder is het gebruik van creditcards vaak gelimiteerd, zorg er dus voor dat je voldoende contant geld op zak heeft.

   Geld opnemen kan in Tanzania met je Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten.
   Denkt er wel aan dat de meeste Nederlandse bankpassen eerst op ‘wereldstand’ dienen te worden gezet, zodat jij deze ook buiten de eurozone kunt gebruiken. 

   Visum

   Je hebt een visum nodig, vraag deze hier aan

   Gele koorts vaccinatie en Cholerastempel

   Vraag dat hier aan, meer info over de vaccinatie

   Reis Verzekeringen

   Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

   Als je ziek wordt

   Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Natuurlijk brengen we je naar de dokter of ziekenhuis. Daar moet je wel cash betalen, daar werkt onze verzekerings kaart niet. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Mwanza aan Lake Victoria » Mwanza » Tanzania

  De locatie

  Het huis van Alina ligt in Tanzania, direct aan Lake Victoria in een beschermd gebied van de kerk. Het ligt aan de rand van een fijn wandelgebied. Voor haar huis staan 20 hele oude dikke mangobomen waarin de vervet aapjes regelmatig donderstenen. Het huis zelf doet denken aan een Belgische of Franse boerderij. Het is oud en sfeervol. Het heeft voor en achter heerlijke veranda’s, waar we relaxen en eten. Om het huis ligt een enorme tuin waarin zij een open garage heb omgetoverd tot meditatie banda. Ook staat er een Sahara tent op een grote houten veranda. Naast de tent word je beschut door een waanzinnig bamboe bos(je). In de tuin woont een groep hele lieve, geredde honden, die goed getraind zijn.

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).