Wandelcoaching/mindfulness reis Tanzania
Bepaal zelf je vertrekdatum

 • Wandel inspiratie reis Tanzania

  Ergens onderweg kun je elkaar kwijtraken. Of het nu om geliefden, vrienden of familie gaat, het oorspronkelijke gevoel van verbinding en blijdschap met de ander(en) kan regelmatig ver weg voelen. Daarvoor in de plaats is er een afstand ontstaan, een eenzaamheid in het contact, die op allerlei ongewenste manieren naar buiten kan komen, als; woede, teleurstelling, verdriet, verharden, negeren, manipuleren, irriteren, onverschilligheid, intieme relaties met anderen zoeken, commanderen,  masker op en meer. Natuurlijk kun je het zo heel lang volhouden, maar leg je je hier werkelijk bij neer?

  Om de intensiteit, de contrasten, het kleine en de grootsheid te beschrijven ontbreken mij simpelweg de woorden.

  Stilte en ruimte

  Tijdens het lopen en zijn in de prachtige, ongerepte natuur van Ngorongoro Krater Hoogland wordt je uitgenodigd om:

  • Je eigen behoeften serieus te nemen én ruimte te maken voor het verhaal/gezichtspunt van de ander(en).
  • Niksend onder een boom, de tijd te nemen om uit de zich herhalende verhalen en reacties op de ander te stappen, die niet hebben bijgedragen en nooit zullen bijdragen aan een verbroederende ontmoeting.
  • Terwijl je soms samen en soms alleen loopt, de verbinding met jezelf en de ander(en) vanuit dit moment te durven maken.
  • De stilte en ruimte in Ngorongoro toe te staan de maalstroom aan gedachten en gevoelens tot rust te brengen, waardoor het vrolijke, lichte, relativerende, speelse, stralende deel van jezelf als vanzelf meer naar voren begint te komen.

  Tijdens de safari

  Hoe maak je weer ruimte voor al die geschenken die je in ieder moment door de ander(en) worden gegeven?
  Tijdens deze safari zal er een nieuw perspectief ontstaan op jezelf, de ander(en) en de wereld om je heen binnen een veilige setting.
  Je zult daarbij geïnspireerd worden door; inzichten en oefeningen uit mindfulness en andere meditatievormen, ademmeditaties, de stilte, de ruimte, lichaamsoefeningen (bio-energetica, yoga), eerlijk delen, hartmeditaties en meer afhankelijk van je behoefte en je weerstanden.

  Op reis met Alina

  Stap voor stap neemt Alina je mee naar wie je werkelijk bent. Eenmaal een glimp daarvan, vergeet je het nooit meer en begin je het leven opnieuw te leren vertrouwen.

  Je angsten maken plaats voor overgave en vertrouwen. Je eenzaamheid verzacht door oprecht met elkaar delen. Je ogen openen, je oren horen lang vergeten geluiden en je huid tintelt onder de aanraking van de wind. Je beweegt je van Zuid naar Noord en van denken naar je zintuigen.

  De natuur in Ngorongoro en de dieren in Serengeti helpen je meer in het “Nu” te komen. Het is de poort naar diepe ontspanning, het versterkt je levenslust en liefde voor wat echt is in jou.

  De reis zelf is afwisselend met rijden, lopen, temperatuurverschillen, hoogtes, relaxen, de ontmoeting met de Masaï, heerlijk eten van onze eigen kok, ‘s avonds aan het kampvuur, fietsen, bezoek aan (Masaï) dorpjes en steden. 

  Lees het reisschema

 • Een 8 daagse privésafari tot verbroedering voor geliefden, families, vrienden of vriendengroepen 

  Deze privésafari is voor iedereen die alleen of samen met belangrijke personen in zijn eigen leven een van de mooiste tochten (Ngorongoro Krater Hoogland) ter wereld wil lopen om kwaliteitstijd met zichzelf of/en met elkaar door te brengen.

 • Dit is een unieke Familie/Vrienden reis

  2 personen: € 2.890,- pp
  3 personen: € 2.490,- pp
  4 personen: € 2.150,- pp

  8 daagse reis = 7 nachten

  Inclusief de reis is:

  • park- en wandelkosten
  • hotel- en kampeerkosten
  • complete kampeeruitrusting
  • alle maaltijden (eigen kok), water, koffie, thee en vruchtensappen tijdens het kamperen
  • transport per Toyota Landcruiser en ezels
  • je lokale Masai gids
  • game drive Lake Manyara
  • mindfulness en coaching door Alina 

  Exclusief de reis is:

  • je vliegticket
  • kosten voor evt. corona tests
  • je visum voor Tanzania ($ 50,-)
  • alcoholische- en frisdranken
  • fooien voor de gids/chauffeur, kok, lokale gidsen per groep
  Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
 • Alina

  Alina werkt graag met groepen op adembenemende, “of the beaten track” gebieden in Tanzania, waar de natuur nog wild en ongerept is. Het is het perfecte decor voor een reis naar binnen, wat oud en achterhaald is uit je rugzak te halen en deze te vullen met een verfrissende helderheid en inspirerende kijk op de nieuwe richting die je wilt inslaan.

  Haar betrokkenheid bij de Masaï in Ngorongoro en haar verbinding met de natuur is een inspiratie voor anderen die op weg zijn zichzelf en de wereld te (her)ontdekken.

  Alina heeft 25 jaar gewerkt als therapeut, leraar hypnotherapie en persoonlijke ontwikkeling op de Academie voor Natuurgeneeskunde, counselor op een middelbare school,  zij geeft lichaams- en ademwerk en is ook meditatieleraar.

  Ze heeft veel ervaring,  is professioneel, warm en betrokken.

 • Dag 1
  Aankomst op Kilimanjaro airport of in Arusha. Je wordt door ons opgehaald en naar Outpost Lodge http://www.outpost-lodge.com/  in Arusha gebracht om de nacht door te brengen.

  Outpost Lodge is een fijne lodge met zwembad op een rustige locatie. Hier kun je bijkomen van je reis, wat drinken aan de bar en je voorbereiden op je trektocht door Ngorongoro.

  Dag 2

  De volgende ochtend word je vroeg opgehaald en vertrekken we naar de “gate” van Ngorongoro Krater Hoogland waarna we de moderne wereld verlaten. Na een mooie rit door pure en wilde natuur komen we aan bij Olmoti Krater. Onze Masaï gids voegt zich hier bij ons  om je de weg te wijzen op je eerste wandeling naar Bulati. Je loopt door ruimtelijk gebied en zult je meteen al vergapen aan de buitenaards mooie natuur.

  Je brengt de nacht door aan de rand van een prachtig gelegen Masaï dorp. Het is aan te raden om ‘s nachts een keer wakker te worden en je hoofd buiten de tent te steken.

  Dag 3
  Je wordt wakker op een van de mooiste plekken ter wereld. Het ochtendlicht is betoverend en verdiept de kleuren. Het loont de moeite om een half uurtje voor het ontbijt te gaan zitten en het Masaï dorp voor je ogen te zien ontwaken. Na het ontbijt ga je op pad voor  de tweede etappe naar Empakai Krater. Onderweg is het o.a. genieten van de vele kleine vogels, die er lustig op los zingen zoals het satijnachtig, glimmende zonnevogeltje.

  Later die dag dalen we af in Empakai en nemen een prachtig pad dat ons door tropisch regenwoud voert langs mega grote bomen.

  Beneden aangekomen vind je niets dan rust en sereniteit en je hebt best kans een groep flamingo’s in het water te zien staan en hun bijzondere geluid te horen.

  Dag 4

  De volgende ochtend gaan we richting Akesha Campsite. Hier beginnen we parallel aan de Great Rift valley te lopen, de grote scheur die door Afrika loopt. In het dorpje Nayobi halen we extra water, verorberen onze lunch en genieten van de dorpsactiviteiten en het lieflijke landschap daaromheen. Ook worden de ezels hier bepakt en bezakt met onze bagage, tenten en de keukenspullen. De auto kan niet verder. Vandaar gaan we in een meditatief tempo onze wandeling vervolgen om in de bush rond een kampvuur alle indrukken te verwerken en de voeten rust te geven en te verwarmen.

  Dag 5

  Heel vroeg in de morgen nuttigen we een vullend ontbijt om na weer een bizar mooie tocht het hoogland te verlaten en Lake Natron te bereiken. De tocht duurt ongeveer 5 tot 6 uur.
  Hoe lager we komen, hoe warmer het wordt, wat de reden is voor het vroege vertrek. Voorbij de rivier worden we opgewacht door onze chauffeur, die ons naar een relaxte camping brengt met zwembad. Lake Natron is een kaal woestijngebied. De schoonheid van het land zal je lang bijblijven. En wees niet verbaasd als er plotseling giraffen, zebra’s of kamelen voor je opduiken of nieuwsgierig naar je staan te kijken.

  Dag 6

  ‘s Ochtends gaan we lopend naar Lake Natron. Hier heeft de grootste flamingo kolonie in de wereld zijn habitat en broedplek. Het landschap met de vreemde rotsformaties vormt een prachtig decor voor deze roze, tot de verbeelding sprekende watervogels. Na de lunch maken we een speelse, doldwaze tocht naar de waterval van Natron waar we kunnen relaxen, zwemmen en een kijkje kunnen nemen achter de waterval waar het romantisch toeven is.

  Dag 7

  Vanuit Lake Natron reis je vanochtend terug naar de bewoonde wereld. Je komt aan in Mto Wa Mbu een levendig stadje met rijstvelden, bananenplantages, markten en winkeltjes, kleurige mensen en veel kunstenaars. Daar brengen we je naar een hoger gelegen, nieuwe camping met een bijzonder uitzicht op Lake Manyara en een zwembad.  Vanuit de camping lopen we een leuk pad naar het stadje om daar het straatleven op te snuiven en te genieten van de kunstwinkeltjes en marktvrouwen.

  Dag 8

  Na een vroeg ontbijt bezoek je Lake Manyara Wildpark om dieren te gaan spotten. Later in de middag rijdt je via Arusha naar Kilimanjaro om daar je avondvlucht op tijd te gaan halen.

  Karibu tena, we hopen dat je deze reis nooit meer zult vergeten.

  (verlenging is mogelijk)

 • Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

  In deze reis zorg je zelf voor een retour vlucht naar:

  van Amsterdam naar Kilimanjaro Airport. Bij aankomst daar wordt je opgehaald!
  Het beste kun je met de KLM gaan.  Natuurlijk zijn er meer opties, bel gerust voor overleg.

 • Reiservaringen van deelnemers

  • Mindfulness- - wandel - Safari
   24 feb 2024

   Mindfulness- - wandel - Safari

   Een 9 daagse mindfulness-safari- wandel gedaan en het was werkelijk adembenemend! Ik kan dit iedereen aanbevelen.

   De combinatie met het mindfulness programma was heel bijzonder. Ik heb hier zeker geleerd meer vanuit mijn hart te leven. Het is een fantastisch gevoel je mind uit te kunnen zetten en enkel te voelen en te zijn in het nu. Afrika heeft mijn hart gestolen dankzij deze reis

   De afwisseling van de reis door iedere keer ergens anders te verblijven was geweldig. Slapen in een lodge, een hotel met een geweldig uitzicht in de bergen tot slapen in een klooster en zelfs aan het strand tussen de blue ball monkeys. Daadwerkelijk 8 dagen op pad geweest, maar voor mijn gevoel ben ik weken weg geweest, zoveel hebben we gedaan en gezien.

   Super dank Alice

    

  • Bevrijdend en Helend, de retraite in Tanzania
   28 jul 2023

   Bevrijdend en Helend, de retraite in Tanzania

   Een wijze, ervaren en meelevende mentor, dat is wat in me opkomt als ik Alina en het “werk” dat ze doet omschrijf. Toen ik geconfronteerd werd met een zeer moeilijke periode in mijn levensreis (angst, depressie, wanhoop en verwarring), waardoor ik volledig vastzat in mijn werk (ziek thuis) en een intieme relatie (verbroken), kwam ik gelukkig de mental coaching en steun van Aline.

   Ik heb in de loop der jaren een geschiedenis van mentale en fysieke ziektes gehad en heb een handvol reguliere psychologische therapeuten gezien, het "werk" met Alina heeft me echt beetje bij beetje genezen.

   Alina bracht me naar een veel dieper niveau van contact met emoties door middel van innerlijke reflectie, spiraalsgewijs naar mijn vroege kinderjaren, ademwerk en meditatie. Deze emoties zaten al zo lang vast (tot in mijn kindertijd) en vormden een chronische blokkade die zich uitte in… natuurlijk: pijn, angst, boosheid en depressie.

   Deze brachten mijn werkcarrière en intieme relaties in de war en kostten een vrachtwagenlading energie. Dit diepere contact en het ervaren van verschillende diep vastzittende emoties was echt bevrijdend.

   Door haar wijsheid, mededogen en ervaring leerde ze me meerdere technieken om geblokkeerde emoties op te lossen en in de eerste plaats goed voor mezelf te zorgen. Haar onverdeelde en medelevende aandacht tijdens sessies was ongeëvenaard door enige andere therapeut die ik had gezien.

   Therapiesessies kunnen tot 3 uur duren (zonder extra kosten). We begonnen en eindigden de sessie altijd met een welgemeende knuffel. In mijn achterhoofd weet ik dat ik haar op een dag zal bezoeken om opnieuw contact te maken met haar geest, wijsheid en mededogen.

   Tot de dag van schrijven van deze recensie worden de technieken die ik van haar heb geleerd nog bijna dagelijks gebruikt. Als ik denk aan wereldwijd bekende mentoren als Jack Kornfield, Jon Kabat-Zinn & Sarah Blondin, die ik al jaren volg, staat Alina voor mij persoonlijk naast hen als even zo belangrijk. 

   Dank van Joep

  • Individuele Coaching retreat Tanzania
   07 feb 2023

   Individuele Coaching retreat Tanzania

   Petra: Ik ben acht dagen lang te gast geweest in Alina’s prachtige huis. De coaching retreat heeft voor (samen met de rest van mijn reis) veel verandering gezorgd in mijn leven. Verandering in mijn bewustzijn, in mijn gevoel van rustbeleving en in inzichten. Na een scheiding en twee bewogen jaren, liep ik rond met het gevoel dat ik heel veel verloren had. Na mijn retreat bij Alina realiseerde ik mij dat het tegengestelde waar is: ik heb juist veel gewonnen!

   Alina heeft mij een scala aan oefeningen en ervaringen gegeven waar ik veel aan heb gehad en nog steeds heb; een aantal oefeningen doe ik nog steeds en zullen onderdeel blijven van mijn leven. Ook de prachtige natuur van Tanzania en haar fijne inwoners hebben voor mij deze reis onvergetelijk gemaakt!

  • Een onvergetelijke Safari reis Tanzania
   10 jan 2023

   Een onvergetelijke Safari reis Tanzania

   Na vele jaren van reizen hebben we voor onze huwelijksreis in Tanzania besloten om onszelf een prachtige safari te geven, of liever te krijgen; een prachtige safari in de beroemdste parken ter wereld (Ngorongoro en Serengeti) en trektochten in het merengebied van Eyasi en Natron.

   Deze touroperator, bestaande uit 4 personen (de gids/chauffeur, de kok, de Masai-gids en het hoofd dat de reserveringen en planning verzorgt), was echt een openbaring. We werden gevolgd en verwend, terwijl we nog steeds het plezier van avontuur behielden, en inderdaad de mogelijkheid hadden om in contact te komen met lokale stammen en door het Masai-territorium te wandelen. We hebben het gevoel dat we het iedereen kunnen aanbevelen! 

   We verkende ook de minder bereisde routes en hadden ontmoetingen met de lokale stammen, de trekking was in de Masai-gebieden en de ervaringen buiten de safari waren meer dan geweldig. Dankzij de ervaringen van de Masai gids, met betrekking tot routes en procedures voor het betreden van de verschillende parken, hebben we veel tijd bespaart waardoor we meer tijd hadden om de dieren te observeren. De trekking in de Masai-gebieden was zeer bijzonder.

   Heel veel dank van een gelukkig stel.

  • Individuele Retraite Tanzania
   13 mei 2022

   Individuele Retraite Tanzania

   Ruim twee weken rond getrokken in Tanzania met twee keer per dag mindful coaching/sessies door coach Alina. Geen oppervlakkig toeristisch tripje, maar diep het land, de cultuur, natuur en jezelf in. Dankzij het maatwerk van Alina, heb ik echt nieuwe inzichten opgedaan en stappen gezet.

   De combinatie van mindfulness met de prachtige plekken en elke dag buiten fysiek bezig zijn, blijkt zeer effectief! Kortom: onvergetelijke reis!

   Met hartelijke groet, Monique

  • Individuele Coaching retreat Tanzania
   01 mrt 2022

   Individuele Coaching retreat Tanzania

   Diepgaand, afgestemd, verhelderend, inspirerend en vooral (h)eerlijk bevrijdend

   "8 dagen solo retraite met persoonlijke coaching op maat. Ik heb in één week meer bergen verzet dan in al mijn jaren therapie & coaching vooraf. Toevoeging met ongevraagd advies ( vanuit mijn eigen be- & doorleving). Mocht je overwegen om jezelf een serieuze hoog kwalitatieve coaching cadeau te doen - Alina is the place to be".

   Chantal van der Hallen 

  • Mindfulness en Safari reis Tanzania
   21 aug 2019

   Mindfulness en Safari reis Tanzania

   Een avontuurlijke safari te voet in Afrika, de oorsprong van de mensheid. Een droom van iedere jongen in de man toch? En welke man geeft de jongen die ruimte? Ik wel in ieder geval. Drie keer kreeg ik deze reis per toeval onder ogen. Drie keer dacht ik ‘wauw dat is gaaf, dat zou ik willen!’. Twee keer dacht ik ook, ‘oh dat is wel veel geld, en dan zonder mijn vrouw. Toch maar niet.’ De derde keer was het anders. Ik moest van de jongen in mij, het avontuur riep. En de jongen mocht met mij mee, hij had al zo lang binnen moeten blijven.

   En wat een avontuur was het; kampvuren, vlaktes, Masaï, droogte, stof, stilte, primitief, krijgers, afzien, samengebalde energie, vulkanen, ontroering, heldere nachten. Onbekende mannen werden kameraden. En dat nog afgezien van alle dieren en natuurschoon onderweg. Maar ook; meditaties, yoga en sharings. Dat was vrij nieuw voor mij maar wat een extra dimensie gaf dat. En dat in die omgeving.

   Om de intensiteit, de contrasten, het kleine en de grootsheid te beschrijven ontbreken mij simpelweg de woorden. Wel wil ik delen wat het mij gebracht heeft, persoonlijk leiderschap als mens en als man en een intensere relatie met mijn vrouw. De gesprekken met de begeleiders en kameraden, Tanzania, de Masaï, ze hebben allemaal op hun eigen unieke wijze hieraan bijgedragen. Ik besluit met een krachtig en liefdevol Aho. Dank je wel Alina en Tanzania dat jullie de behoefte hebben ingezien en dit hebben mogelijk gemaakt.

   Rob Noteboom, Nederland

 • Klimaat

  Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. In hoog gelegen gebieden - zoals Serengeti en Ngorongoro - koelt het in de nacht af. 
  Van september tot en met december wordt het warmer en van eind oktober tot eind december zijn er korte regens.
  Van januari tot maart is het warm en droog.
  Best reistijd voor Tanzania is:
  De relatief koele en droge periode van juni tot oktober en de hete, droge periode vanaf december tot februari zijn de gunstigste reisperiodes. 

  Geld

  De munteenheid van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 500, 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 TZS.
  Al deze biljetten zijn zeer gangbaar en worden vaak zonder problemen geaccepteerd. Zorg er echter wel voor dat je altijd voldoende kleine coupures op zak heeft voor kleine transacties en taxi’s, aangezien het verkrijgen van wisselgeld soms problematisch kan zijn.

  Creditcards kunnen over het algemeen als betaalmiddel worden gebruikt in hotels, grote winkelcentra en duurdere restaurants. Verder is het gebruik van creditcards vaak gelimiteerd, zorg er dus voor dat je voldoende contant geld op zak heeft.

  Geld opnemen kan in Tanzania met je Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten.
  Denkt er wel aan dat de meeste Nederlandse bankpassen eerst op ‘wereldstand’ dienen te worden gezet, zodat jij deze ook buiten de eurozone kunt gebruiken. 

  Visum

  Je hebt een visum nodig, vraag deze hier aan

  Gele koorts vaccinatie en Cholerastempel

  Vraag dat hier aan, meer info over de vaccinatie

  Reis Verzekeringen

  Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

  Als je ziek wordt

  Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Natuurlijk brengen we je naar de dokter of ziekenhuis. Daar moet je wel cash betalen, daar werkt onze verzekerings kaart niet. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

  Duurzame elementen in de reis zijn:

  • Wij zijn al jaren betrokken bij sponsoringsprojecten van Masaï in Ngorongoro en Arusha en anderen op het gebied van onderwijs, namelijk:
  • De driejarige sponsoring van een jonge Masaï tot leraar op een basisschool.
  • De driejarige sponsoring van een Masaï meisje voor Vocational onderwijs
  • Sponsoring van kacheltjes in de hutten om de intense rook af te voeren, longaandoeningen zijn doodsoorzaak nummer 1 in Ngorongoro
  • Sponsoring van een meisje om safari kok te worden
  • Sponsoring van een Masaï om naar de universiteit te gaan in Dar Es salaam. Doel: leraar wetenschap en scheikunde
  • De langdurige sponsoring van de droomschool in Endonyowas Tanzania. De droomschool is een initiatief van de Masaï zelf om de allerarmste kinderen in Nainokanoka basisonderwijs te geven zodat zij meer kans hebben op een betere toekomst. Dit initiatief wordt door ons ondersteund en gecoacht om zich verder te kunnen ontwikkelen. Dit betekent concreet dat deze kinderen niet gedoemd zijn later in de : drugs en sex handel te belanden.
 • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

  Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
  Hoe werkt het boeken van de reis?
  Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

De locatie » Ngorongoro Krater Hoogland » » Tanzania

Unieke Kwaliteits Garantie
Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).