Spirituele Safari Vrouwen retraite Tanzania
05 okt 2024 - 19 okt 2024

   Spirituele Safari Vrouwen retraite Tanzania

   Het zuiden van Tanzania is oer, aards, vol geneeskracht, leven en geluiden en tegelijkertijd is het stil. Het is chaotisch. Het is avontuur en het is puur. Het is dé omgeving voor een bijzondere vrouwen safari retraite. Op de top van de berg zit je met je blote voeten in het stromende water van de waterval. De zon komt op in het oosten. Een nieuwe dag begint. Een dag vol avontuur in verbinding met jezelf, je zusters en het leven.

   Als de dag zich uitstrekt en de zon rijst naar zijn hoogste punt, dan ben je aangekomen in het zuiden. Ditmaal in het zuiden van Tanzania. Een gebied dat zich kenmerkt door de groene natuur en de rode aarde. Hier zie je vruchtbare plantages en landbouwvelden. Verscholen in kilometers ongerept bos en regenwoud liggen watervallen en meertjes. Je loopt langs medicijnbomen, struiken en planten. Vlinders, apen en andere wilde dieren kruisen je pad. Misschien hoor je de brul van een leeuw, of word je ‘s ochtends getrakteerd op een pootafdruk van een olifant naast je tent.

   Vrouwenvragen:

   In hoeverre is het functioneren van vrouwen nog verbonden met hun natuurlijke geaardheid?
   In hoeverre is onze ontwikkeling verlopen in balans met onze natuurlijke ritmes.
   Wat betekent het eigenlijk echt om vrouw te zijn? Hetzelfde zijn en kunnen als mannen? Met de benen op tafel, liefst met een sigaar tussen de vingers?
   Of hebben we onze vrouwelijke “roots” opnieuw wakker te schudden, te ontdekken en te omarmen? En hoe ziet dat er vandaag de dag dan uit? Welke waarde heeft dat in onze samenleving? Wat voegen we toe als we zakken in ons bekken, rust nemen, durven zijn in plaats van doen, luisteren naar onze diepere informatiebronnen, in harmonie komen met wie we echt zijn en liefdevol zorg nemen voor onszelf?

   Jezelf verbinden met..

   Dit soort vragen en het opnieuw of krachtiger verbinden met wat het voor jou betekent om vrouw te zijn en daarin jezelf te zijn, gaan we opzoeken tijdens deze reis. Welke verloren schatten draag je bij je?
   Ingebed in onze eigen cultuur waar iedereen gevormd is vanuit dezelfde waarden en normen is het moeilijk te zien of, waar en hoe we onze oer energie afknijpen. We zien wel de gevolgen ervan: menstruatieproblemen en andere vrouwenklachten; vermoeidheid; burn outs; meer en meer alleenstaande vrouwen; klagende en dus ontevreden vrouwen; moeten, moeten, moeten; haast, altijd haast. Veel vrouwen zijn krachtig en uit hun kracht tegelijkertijd.

   Vandaag gaan we op bezoek bij Amina, een liefdevolle en krachtige Afrikaanse heler. Ze woont in Mangula. Het bezoek aan Amina is voor veel vrouwen een van de hoogtepunten van de vrouwen retraite. Het kan voorkomen dat Amina je vraagt om nogmaals terug te komen. Dat kan.

   Tijd voor een Spirituele ervaringen

   Rode aarde tussen je tenen. De warme zon op je huid. Natte haren van een tropische regenbui, door een duik in het meer of van het ‘douchen’ in een waterval. Reis met ons mee door Zuid-Tanzania. Deze vrouwen retraite helpt jou om je authentieke kracht te vinden, te voeden én te vieren! 

   Alles gaat nieuw voor je zijn: de natuur, de mensen, de dieren, de bomen en de planten. De geuren en de geluiden. Al dit onbekende helpt je om je zintuigen open te zetten. Je leert anders kijken. Je komt dichter bij je gevoel. En je gaat contact maken met de volwassen vrouw die je nu bent om je van daaruit te verbinden met dat wat nog aandacht verlangt.

   Wat mag er gezien, gehoord, gevoeld en doorleefd worden? We nodigen je uit om dat te omarmen, zodat het losgelaten kan worden. In dit proces van loslaten ontstaat er ruimte voor iets nieuws. Een ruimte die jij kan inkleuren met jouw unieke kleuren. Daar borrelt en bruist inspiratie, creativiteit, kennis, liefde, compassie en helderheid.

   Coaches zijn:

   Alina:

   Dit is haar manier om al haar ervaring en kennis – op avontuurlijke wijze – over te brengen. Met behulp van de waanzinnige natuur in Tanzania, ondersteunt zij jou in het creëren van een nieuw, gelukkig makend perspectief op jezelf, anderen en het leven.

   Ik laat je graag ervaren wat ervoor nodig is om echt te ontspannen. Want zodra je écht ontspant, kom je als vanzelf in verbinding met je levenskracht, een zachte tevredenheid en nog veel meer moois. Ik gun dit jou en ons allemaal tijdens deze prachtige vrouwen retraite.

   Chantal:

   Ik zie jou. Ik hoor jou. Ik luister naar jouw verhaal, onderstreep jouw pijnpunten en houd je een spiegel voor. Ik help jou met het doorzien van jouw patronen. Samen kijken we jouw shit aan en ik help je om daar woorden aan te geven, zodat jij die zwarte bladzijden kunt helen. 
   Als coach met een achtergrond in het sjamanisme sta ik met beide voeten op de aarde, ook waar deze niet rood is. Type down to earth, maar high on love. Want liefde is de bestemming, licht is het juiste pad en letters zijn het antwoord.

   Ga je mee?

    

  • Voor alle vrouwen van alle leeftijden.

   Ook zakelijk te boeken voor de ZZP

  • De kosten van de 15-daagse vrouwen retraite bedragen € 3395,- per persoon

   Je verblijft 5 nachten in het basiskamp op Udzungwa Forest Tented Camp. Daar  kampeer je in een canvas koepeltent inclusief safari matras. Het is mogelijk om je verblijf tijdens deze dagen te upgraden. Hieronder vind je de meerprijs van deze upgrade:

   verblijf in een traditionele mud hut
   * Een eenpersoons modderhut: €75,- per persoon per nacht, meerprijs voor 5 nachten €375,-
   * Een tweepersoons modder hut: €50,- per persoon per nacht, meerprijs voor 5 nachten €250,-

   verblijf in een luxe tent (mid-range)
   * Een eenpersoons tent: €149,- per persoon per nacht, meerprijs voor 5 nachten €745,-
   * Een tweepersoons tent: €98,- per persoon per nacht, meerprijs voor 5 nachten €490,-

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €3644,- 

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Inbegrepen bij de safari:

   • alle transport met een Costa bus of Noah busje en landcruisers (4×4)
   • alle accommodaties, bushcamps, camping en campingspullen
   • alle entree voor de parken
   • alle wandelkosten
   • alle genoemde excursies
   • alle kosten voor gidsen/chauffeurs, kokkin, rangers en dragers
   • begeleiding van 2 coaches
   • alle voedsel en drankjes, ook lunchbox, behalve alcohol en soft drinks.

   Niet inbegrepen bij de safari:

   • vliegticket (retour Dar Es Salaam)
   • visum (50 USD)
   • alcoholische- en frisdranken
   • fooi voor de gidsen/chauffeurs en kok
   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Alina

   Alina werkt graag met groepen op adembenemende, “of the beaten track” gebieden in Tanzania, waar de natuur nog wild en ongerept is. Het is het perfecte decor voor een reis naar binnen, wat oud en achterhaald is uit je rugzak te halen en deze te vullen met een verfrissende helderheid en inspirerende kijk op de nieuwe richting die je wilt inslaan.

   Haar betrokkenheid bij de Masaï in Ngorongoro en haar verbinding met de natuur is een inspiratie voor anderen die op weg zijn zichzelf en de wereld te (her)ontdekken.

   Alina heeft 25 jaar gewerkt als therapeut, leraar hypnotherapie en persoonlijke ontwikkeling op de Academie voor Natuurgeneeskunde, counselor op een middelbare school,  zij geeft lichaams- en ademwerk en is ook meditatieleraar.

   Ze heeft veel ervaring,  is professioneel, warm en betrokken.

  • Dag 1

   Wij halen we je op van het vliegveld en brengen je direct naar Kipepeo Beach Village, een prettig resort aan de Indische Oceaan. Hier verblijf je een nacht.

   Dag 2

   Wat is er fijner dan je dag te beginnen met een frisse duik in de zee en een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt is de kick-off van het Mindful programma. Je bent welkom voor de eerste vrouwencirkel. We maken uitgebreid kennis met elkaar. Alles wat voor jou belangrijk is, mag en kan je in deze cirkel delen.

   Na de lunch vertrekken we met de Costa bus naar Morogoro. Deze rit duurt vijf uur. We slapen bij de hartelijke Griekse mama Pierina. In Tanzania wonen naast Christenen en Islamieten ook veel Hindoes. Een bezoek aan een van hun heerlijke Indiase restaurantjes mag daarom op deze reis niet ontbreken.

   Dag 3

   Na het ontbijt vertrekken we naar een centrale plek tijdens deze vrouwen retraite. Aan de voet van Udzungwa Mountains ligt het dorpje Mangula. Alina wist het zeker, Udzungwa wordt de basis in de vrouwensafari.

   Om bij Mangula te komen maken we een rit van vijf uur. We reizen door Mikumi Wildpark. De kans is groot dat je hier al wilde dieren gaat zien. Giraffes, impala’s en zebra’s komen regelmatig dichtbij de weg. En als je goed kijkt zie je misschien zelfs een olifant.

   We verblijven bij Udzungwa Forest Tented Camp ook wel Hondo Hondo genoemd. Het is een ruim opgezet kamp. We slapen hier op het veld in kleine tenten. Je kunt ook kiezen voor een upgrade naar een luxe safaritent of een traditioneel mudhouse.

   We verblijven hier (met tussenpozen) 7 dagen en 5 nachten. In deze periode biedt deze fijne campsite je rust. Het is een plek om te ‘zijn’. Hier ben je met jezelf en zijn we met elkaar. We delen en laten ons raken. Ondertussen ervaar je het plezier van ‘zijn’ in de natuur.

   Dag 4

   Vandaag gaan we op bezoek bij Amina, een liefdevolle en krachtige Afrikaanse heler. Ze woont in Mangula. Het bezoek aan Amina is voor veel vrouwen een van de hoogtepunten van de vrouwen retraite. Het kan voorkomen dat Amina je vraagt om nogmaals terug te komen. Dat kan. In de komende dagen is er ruimte en tijd om Amina nogmaals te bezoeken.

   Na de lunch is er een Mindful programma. Intussen treffen we ook de voorbereidingen voor de tweedaagse wandeltrekking door de jungle.

   Dag 5

   Na het ontbijt gaan we op pad voor een tweedaagse wandeltrekking door Udzungwa Mountains. We overnachten in de ongerepte jungle, wat betekent dat er geen voorzieningen zijn. Je draagt zelf een lichte bepakking. Er zijn dragers voor alle tenten en de keuken. En de kokkin gaat ons verwennen.

   Tijdens de eerste wandeldag lopen we langzaam maar gestaag omhoog. Met een normale conditie is het te doen. Onderweg zie je een rijke flora en fauna. Je ziet veel vlinders, apen en wie weet andere dieren. We lopen langs bosmeertjes en watervallen, die je verleiden om een verfrissend natuurbad te nemen.

   In de avond is er een kampvuur. De perfecte sfeer om verhalen te delen en elkaar te inspireren.

   Dag 6

   ‘What goes up must come down’. Vandaag dalen we af, terug naar Udzungwa Forest Tented Camp. Een mooie Mindful wandeling. Deze tweede wandeldag lopen we regelmatig in stilte, doen we zintuigoefeningen en kijken we wat er nodig is om meer in ons bekken te zakken. Zo kan je ontspannen lopen.

   Ieder moment is nieuw. Ieder moment heeft nooit eerder plaatsgevonden en zal ook nooit meer terugkomen. Het leven is een groots avontuur. 

   Dag 7 en 8

   Deze twee dagen houden we vrij voor alles wat zich aandient. Natuurlijk zijn we op de hoogte van alle mogelijkheden in de omgeving van de campsite. Je kunt denken aan het bezoeken van een weverij of koken, zingen en dansen samen met lokale vrouwen. We kunnen fietsen, lopen naar de dorpskroeg, of kanovaren. Het mag allemaal ontstaan.

   Deze dagen is er ook genoeg tijd voor het vervolgen van je innerlijke reis en het delen van alle ervaringen. We zoeken de diepte en verbinden met onszelf en met elkaar.

   Dag 9

   Udzungwa Mountains wachten opnieuw op ons. Vandaag vertrekken we voor de klim langs Sanje Falls. De tocht verloopt stijl omhoog, maar we doen “pole pole” (rustig aan) en hebben veel aandacht voor de omgeving. Het pad wordt namelijk omgeven door stokoude bomen met veel helende energie.

   De waterval heeft drie etages. Op de tweede etage heb je een adembenemend uitzicht. Hier geniet je met je voeten in het stromende water van een fantastische zonsondergang. Even later wacht je op de derde etage nog een verrassing. Hier slapen is echt onvergetelijk.

   Dag 10

   Hoe wil jij deze ochtend afdalen? Het is je afscheid van Udzungwa Mountains waar je van alles hebt gevoeld en hebt mogen beleven. Eenmaal beneden word je ontvangen door de lokale mensen. Zij wachten je op met verse kokosnoten. Ieder tropisch plaatje schiet tekort om deze verse en pure smaak te omschrijven.

   Op dezelfde dag rijden we met de landcruiser(s) terug naar Morogoro. Het is een rit van ongeveer 5-6 uur. Aangekomen in Morogoro genieten we van een heerlijk diner van onze eigen kokkin op Simbamwenni een mooie campsite met zwembad. Je blijft hier twee nachten.

   Dag 11

   Vandaag beleef je opnieuw een bijzonder moment tijdens deze vrouwen retraite. We gaan op bezoek bij de Waluguru tribe. Een inheemse tribe die leeft in het noorden van de Uluguru Mountains. We rijden met de landcruiser(s) de bergen in. Een rit van 1 uur.

   Deze vrouwentribe hebben we één keer eerder ontmoet en dat was een intieme en ontroerende ontmoeting. Opnieuw mag er vandaag een uitwisseling ontstaan. Het is de bedoeling dat Mindful Adventure deze vrouwen ook in de toekomst blijft bezoeken en zo een (diepe) verbinding opbouwt.

   Dag 12

   Sluit af met een brul! Je kunt Tanzania gewoon niet verlaten zonder een wildpark binnen te gaan. Vandaag rijden we ongeveer 6-7 uur met de landcruiser(s) waarna we aankomen bij Selous Gamereserve. Tegenwoordig heet het Nyerere Nationaal Park.

   Dit park is de topper van het zuiden. Je survivalinstincten worden hier krachtig gespiegeld. Probeer maar eens om een half uurtje onbeweeglijk te mediteren met je ogen open. Doordat je niet beweegt kan alles – dat wel beweegt – dicht bij je komen. Je overnacht twee nachten in een tentje op een campsite middenin Selous Gamereserve.

   Dag 13

   De BIG FIVE, wie kent ze niet. Als je ze ziet is dat geweldig, maar het is nooit een zekerheid. Soms heb je geluk en zie je ze allemaal en soms rijd je uren zonder een leeuw of een luipaard te zien. Hoe dan ook is het spotten van wilde dieren in de Afrikaanse wildernis een groot avontuur. Want er is nog veel meer te zien en te beleven dan enkel de BIG FIVE. Zo zie je prachtige landschappen en vogels in allerlei kleuren en vormen. Er zijn gigantische Baobab bomen en prachtige planten en bloemen. En wat denk je van kleine dieren zoals eekhoorns en muizen? Kijk bewust, dan zie je meer.

   Later genieten we van de ondergaande zon en slapen opnieuw in een tentje tussen de wilde dieren in Nyerere Nationaal Park.

   Dag 14

   Goedemorgen Tanzania. Vandaag rijden we in ongeveer 5 uur richting de drukke bewoonde wereld, Dar Es Salaam. We stranden waar we deze reis zijn gestart, namelijk Kipepeo Beach Village. Hier brengen we de laatste nacht door en sluiten we de reis samen af.

   Dag 15

   Vandaag relaxen we nog even aan het strand, en heb je tijd om de reis te integreren. Later die dag brengen we je naar het vliegveld. Met je rugzak bomvol mooie ervaringen vlieg je vervolgens naar huis of naar Zanzibar als je ervoor kiest om je reis te verlengen.

    

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Bevrijdend en Helend, de retraite in Tanzania
    28 jul 2023

    Bevrijdend en Helend, de retraite in Tanzania

    Een wijze, ervaren en meelevende mentor, dat is wat in me opkomt als ik Alina en het “werk” dat ze doet omschrijf. Toen ik geconfronteerd werd met een zeer moeilijke periode in mijn levensreis (angst, depressie, wanhoop en verwarring), waardoor ik volledig vastzat in mijn werk (ziek thuis) en een intieme relatie (verbroken), kwam ik gelukkig de mental coaching en steun van Aline.

    Ik heb in de loop der jaren een geschiedenis van mentale en fysieke ziektes gehad en heb een handvol reguliere psychologische therapeuten gezien, het "werk" met Alina heeft me echt beetje bij beetje genezen.

    Alina bracht me naar een veel dieper niveau van contact met emoties door middel van innerlijke reflectie, spiraalsgewijs naar mijn vroege kinderjaren, ademwerk en meditatie. Deze emoties zaten al zo lang vast (tot in mijn kindertijd) en vormden een chronische blokkade die zich uitte in… natuurlijk: pijn, angst, boosheid en depressie.

    Deze brachten mijn werkcarrière en intieme relaties in de war en kostten een vrachtwagenlading energie. Dit diepere contact en het ervaren van verschillende diep vastzittende emoties was echt bevrijdend.

    Door haar wijsheid, mededogen en ervaring leerde ze me meerdere technieken om geblokkeerde emoties op te lossen en in de eerste plaats goed voor mezelf te zorgen. Haar onverdeelde en medelevende aandacht tijdens sessies was ongeëvenaard door enige andere therapeut die ik had gezien.

    Therapiesessies kunnen tot 3 uur duren (zonder extra kosten). We begonnen en eindigden de sessie altijd met een welgemeende knuffel. In mijn achterhoofd weet ik dat ik haar op een dag zal bezoeken om opnieuw contact te maken met haar geest, wijsheid en mededogen.

    Tot de dag van schrijven van deze recensie worden de technieken die ik van haar heb geleerd nog bijna dagelijks gebruikt. Als ik denk aan wereldwijd bekende mentoren als Jack Kornfield, Jon Kabat-Zinn & Sarah Blondin, die ik al jaren volg, staat Alina voor mij persoonlijk naast hen als even zo belangrijk. 

    Dank van Joep

   • Individuele Coaching retreat Tanzania
    07 feb 2023

    Individuele Coaching retreat Tanzania

    Petra: Ik ben acht dagen lang te gast geweest in Alina’s prachtige huis. De coaching retreat heeft voor (samen met de rest van mijn reis) veel verandering gezorgd in mijn leven. Verandering in mijn bewustzijn, in mijn gevoel van rustbeleving en in inzichten. Na een scheiding en twee bewogen jaren, liep ik rond met het gevoel dat ik heel veel verloren had. Na mijn retreat bij Alina realiseerde ik mij dat het tegengestelde waar is: ik heb juist veel gewonnen!

    Alina heeft mij een scala aan oefeningen en ervaringen gegeven waar ik veel aan heb gehad en nog steeds heb; een aantal oefeningen doe ik nog steeds en zullen onderdeel blijven van mijn leven. Ook de prachtige natuur van Tanzania en haar fijne inwoners hebben voor mij deze reis onvergetelijk gemaakt!

   • Individuele Retraite Tanzania
    13 mei 2022

    Individuele Retraite Tanzania

    Ruim twee weken rond getrokken in Tanzania met twee keer per dag mindful coaching/sessies door coach Alina. Geen oppervlakkig toeristisch tripje, maar diep het land, de cultuur, natuur en jezelf in. Dankzij het maatwerk van Alina, heb ik echt nieuwe inzichten opgedaan en stappen gezet.

    De combinatie van mindfulness met de prachtige plekken en elke dag buiten fysiek bezig zijn, blijkt zeer effectief! Kortom: onvergetelijke reis!

    Met hartelijke groet, Monique

   • Individuele Coaching retreat Tanzania
    01 mrt 2022

    Individuele Coaching retreat Tanzania

    Diepgaand, afgestemd, verhelderend, inspirerend en vooral (h)eerlijk bevrijdend

    "8 dagen solo retraite met persoonlijke coaching op maat. Ik heb in één week meer bergen verzet dan in al mijn jaren therapie & coaching vooraf. Toevoeging met ongevraagd advies ( vanuit mijn eigen be- & doorleving). Mocht je overwegen om jezelf een serieuze hoog kwalitatieve coaching cadeau te doen - Alina is the place to be".

    Chantal van der Hallen 

   • Mindfulness en Safari reis Tanzania
    21 aug 2019

    Mindfulness en Safari reis Tanzania

    Een avontuurlijke safari te voet in Afrika, de oorsprong van de mensheid. Een droom van iedere jongen in de man toch? En welke man geeft de jongen die ruimte? Ik wel in ieder geval. Drie keer kreeg ik deze reis per toeval onder ogen. Drie keer dacht ik ‘wauw dat is gaaf, dat zou ik willen!’. Twee keer dacht ik ook, ‘oh dat is wel veel geld, en dan zonder mijn vrouw. Toch maar niet.’ De derde keer was het anders. Ik moest van de jongen in mij, het avontuur riep. En de jongen mocht met mij mee, hij had al zo lang binnen moeten blijven.

    En wat een avontuur was het; kampvuren, vlaktes, Masaï, droogte, stof, stilte, primitief, krijgers, afzien, samengebalde energie, vulkanen, ontroering, heldere nachten. Onbekende mannen werden kameraden. En dat nog afgezien van alle dieren en natuurschoon onderweg. Maar ook; meditaties, yoga en sharings. Dat was vrij nieuw voor mij maar wat een extra dimensie gaf dat. En dat in die omgeving.

    Om de intensiteit, de contrasten, het kleine en de grootsheid te beschrijven ontbreken mij simpelweg de woorden. Wel wil ik delen wat het mij gebracht heeft, persoonlijk leiderschap als mens en als man en een intensere relatie met mijn vrouw. De gesprekken met de begeleiders en kameraden, Tanzania, de Masaï, ze hebben allemaal op hun eigen unieke wijze hieraan bijgedragen. Ik besluit met een krachtig en liefdevol Aho. Dank je wel Alina en Tanzania dat jullie de behoefte hebben ingezien en dit hebben mogelijk gemaakt.

    Rob Noteboom, Nederland

  • Klimaat

   Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. In hoog gelegen gebieden - zoals Serengeti en Ngorongoro - koelt het in de nacht af. 
   Van september tot en met december wordt het warmer en van eind oktober tot eind december zijn er korte regens.
   Van januari tot maart is het warm en droog.
   Best reistijd voor Tanzania is:
   De relatief koele en droge periode van juni tot oktober en de hete, droge periode vanaf december tot februari zijn de gunstigste reisperiodes. 

   Geld

   De munteenheid van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 500, 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 TZS.
   Al deze biljetten zijn zeer gangbaar en worden vaak zonder problemen geaccepteerd. Zorg er echter wel voor dat je altijd voldoende kleine coupures op zak heeft voor kleine transacties en taxi’s, aangezien het verkrijgen van wisselgeld soms problematisch kan zijn.

   Creditcards kunnen over het algemeen als betaalmiddel worden gebruikt in hotels, grote winkelcentra en duurdere restaurants. Verder is het gebruik van creditcards vaak gelimiteerd, zorg er dus voor dat je voldoende contant geld op zak heeft.

   Geld opnemen kan in Tanzania met je Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten.
   Denkt er wel aan dat de meeste Nederlandse bankpassen eerst op ‘wereldstand’ dienen te worden gezet, zodat jij deze ook buiten de eurozone kunt gebruiken. 

   Visum

   Je hebt een visum nodig, vraag deze hier aan

   Gele koorts vaccinatie en Cholerastempel

   Vraag dat hier aan, meer info over de vaccinatie

   Reis Verzekeringen

   Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

   Als je ziek wordt

   Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Natuurlijk brengen we je naar de dokter of ziekenhuis. Daar moet je wel cash betalen, daar werkt onze verzekerings kaart niet. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Nationaal Park Udzungwa Mountains » » Tanzania

  Het Udzungwa-gebergte is een bergketen in het zuiden van centraal Tanzania. De bergen liggen meestal in de regio Iringa, ten zuiden van de hoofdstad van Tanzania, Dodoma. De Udzungwa-bergen maken deel uit van de Eastern Arc Mountains en herbergen een biodiverse gemeenschap van flora en fauna met grote aantallen endemische soorten. De bergen zijn de thuisbasis van het Hehe-volk, en de naam Udzungwa komt van het Kihehe-woord "Wadzungwa", wat de mensen betekent die op berghellingen wonen. Iringa is de grootste nederzetting in de bergen en het regionale hoofdkwartier.

  Het Udzungwa-gebergte is bedekt met laaglandregenwoud, bergregenwoud, miombo-bossen, grasland en heide. Het Udzungwa National Park is vooral bekend om zijn vele soorten vogels en planten en de zeldzame Iringa rode colobus en de Sanje crested mangabey. Geniet van een wandeling door het regenwoud naar de 170 m hoge Sanje-waterval.

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).