Individuele HSP retraite Spanje
Bepaal zelf je vertrekdatum

   HSP retraite Spanje

   Individuele coaching reis - Eindelijk Rust en Ontspanning 

   Je gaat naar een heerlijk rustige locatie op een berg met een geweldig uitzicht over de zee.

   Wanneer je uitgeput bent, opgebrand, vermoeid kom je niet toe aan wat goed voor je is. Het is essentieel dat jij tot rust komt en ontspanning voelt mentaal, emotioneel, fysiek en je energetisch weer oplaadt. Het lichaam zit in een overlevingsstand en je “vecht’ “vlucht’ ‘bevries’ modus staat aan in je lichaam. Deze systemen zijn gekoppeld aan de emotie angst. Veel mensen hebben hier geen besef van. Angst en je overlevingsstand zorgen ervoor dat je in de “doe stand” blijft en in gedachten vaak in een “loep” zit. 

   Wat is HSP?

   Wat we weten, is dat de hersenen van HSP’s (hoogsensitiviteit) een beetje anders werken dan die van mensen die niet hoogsensitief zijn. Zo is er een veel geciteerd onderzoek dat keek naar hersenactiviteit van mensen met het ‘kenmerk’ SPS (sensory processing sensitivity). Lees dit Blog over hoogsensitiviteit

   We spreken over Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit, kort genoemd HSP. Als hsp’er ben je heel bewust van je omgeving. Er zijn veel prikkels die binnenkomen ook je eigen gevoelens en gedachten. Wat is van jou en wat is van een ander? Je bent zorgzaam naar anderen toe en bent minder aanwezig bij jezelf. Je hebt het nodig om jezelf te beschermen en te gronden. Je sensitiviteit is een kracht en je talent. 

   Herken je dit?

   • Ben je moe van altijd maar doorgaan en doen?
   • Zit je in je overlevingssysteem?
   • Te veel verplichtingen en cijfer jij jezelf een beetje weg?
   • Ben je gevoelig en is het lastig om je grenzen aan te geven?
   • Om te communiceren wat jij nodig hebt en verlangt? Weet je dat eigenlijk wel?
   • Ben je overprikkeld en is het tijd voor me-time en zelfliefde?

   Wat gebeurt er als je over je eigen grenzen gaat?

   Je hebt persoonlijke grenzen die nodig zijn om goed voor jezelf te zorgen. Je lichaam zegt vaak stop en het is aan jou om dit te respecteren. Als je over je grenzen gaat kan het zijn dat je lichamelijke ongemakken ervaart en veel pieker gedachten. Je kan over alles nadenken en over analyseren. Je raakt uitgeput, overprikkeld en raakt verder verwijdert van jezelf.

   Je hebt dus meer dan gemiddeld rust, orde en regelmaat nodig om in balans te blijven.

   De HSP retraite heeft 4 pijlers:

   Adem, focus, intentie en aandacht zijn 4 belangrijke pijlers waar jij mee gaat werken voor jouw herstel. 

   Je coach Maneesha begeleid je in deze HSP retraite, op een rustige en betrokken wijze. Door ademhalingsoefeningen te doen en je adem te koppelen aan rustige bewegingen zoals yoga en wandelen geven een direct resultaat. 

   Aan het einde van deze retraite:

   • Voel jij je innerlijke kracht
   • Je hebt rust in je lichaam
   • Je kunt grenzen zetten
   • Je ervaart positieve gedachten
   • Je weet om te gaan met piekeren en analyseren
   • Heb je veel handvatten om jezelf te gronden en te beschermen

   Meditatie is nodig voor zelfreflectie

   Je krijgt inzicht in de communicatie die je hebt met jezelf en hoe je deze positief kan veranderen. Focus op “hoe jij je wilt voelen en hoe jij wilt leven”. Je bent vaak gefocust op dat wat je niet wilt en zo kom je niet verder. Alles is energie en als jij de sleutel weet te vinden, het geheim en de magie, dan zal je zien dat je het leven zal manifesteren en creëren waar jij van droomt en van verlangt. Lees hier een blog over HSP

   Energetisch opladen

   Dus het geheim en de magie voor rust en ontspanning is je zenuwstelsel op de juiste manier aanspreken, zodat je altijd weet hoe je optimaal in rust en ontspanning kan komen. Verander je gedachten naar liefdevolle positieve gedachten en heb een liefdevolle relatie met jezelf. Er is niemand zo belangrijk als jij en in deze wereld hebben vele niet geleerd om voor zichzelf te kiezen van van hun zelf te houden.

   Dus bij deze: kies voor jezelf en houd van jezelf. De liefde en rust die je zoekt zit binnen in jou. Heb inzicht, reflecteer op jezelf, kom in de vertraging en leer te voelen, te verstillen, te verdiepen en vertrouw.

   Het zal even gek zijn om uit het doen naar zijn te gaan, maar je leven zal positief veranderen, je energie zal een andere frequentie hebben en er gaan dingen op je pad komen die je blij en gelukkig maken.

   Voeding

   Het eten tijdens de HSP retraite is gezond, voedzaam en lekker. De basis is vegetarisch/plantaardig. Veel groente en fruit. Er zijn keuzes in voeding, aangepast op wat jij wel en niet eet en mogelijke dieetwensen, zoals smoothies, fruitsalades, smoothie bowls, Boeddha bowls, rijst gerechten, dingen uit de Ayurvedische keuken, salades, brood met dipjes, lekkere soepjes en alles is zelfgemaakt en biologisch. 

   Zin om mee te gaan?

  • Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen van alle leeftijden. Per retreat kan Maneesha maximaal 2 mensen ontvangen die individuele coaching krijgen.

   Alleen de Yoga en meditatie onderdelen doe je dan samen.

  • Tarieven, 1 pers. kamer met eigen badkamer

   • 5 nachten retreat € 1797,-

   Inclusief:

   • coaching
   • ontbijt-lunch en diner
   • Programma
   • Ontbijt, lunch, diner
   • Water, thee
   • Fruit, Smoothies, Sapjes, Snack
   • Gas, water, licht, eind schoonmaak
   • Beddengoed, lakenset, 2 handdoeken

   Exclusief

   • €35,- boekingskosten
   • vlucht
   • vervoer taxi of bus naar de locatie
   • maaltijden en drankjes buiten de locatie

   Inclusief aanwezig op locatie:

   • Yogamat, Yogabolsters, Meditatie kussen
   • Yoga blok en touw, Fleece deken
   • Klankschalen, Tekenspullen en papier
   • Zwembad en Wifi
   • Alcohol- en rook vrije locatie

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €1997,- 1 pers. kamer.

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Maneesha

   Maneesha heeft in de afgelopen jaren vele mensen begeleid om te groeien en te helen op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Ze heeft het vermogen om jou te begrijpen, te doorzien en aan te voelen. Haar bevindingen zijn afgestemd op jouw ziel en wat jij nu nodig hebt.

   Ze is opgeleid als houding en bewegingstherapeute, haptotherapeute, yoga- en dans docente, quantum healing hypnose therapeut, medium en healer. Ze leert jou om het leven vanuit een spirituele manier te bekijken en je weg naar binnen te vinden om je eigen antwoorden intuïtief te weten. Ze is breed opgeleid en met haar kennis en kunde neemt ze je mee naar binnen naar het centrum van je ziel om in je eigen kracht te staan, je passie te vinden en de liefde van je leven te zijn.

   Alles wat zij aanbiedt is een persoonlijke investering in jezelf, om te groeien, te openen en te transformeren naar de vijfde dimensie. Hoe meer mensen in hun kracht staan, hoe authentieker de taal van de ziel stroomt en we de nieuwe tijd en nieuwe aarde kunnen verwelkomen.

   • 1 aankomstdag, kennismaking en meditatie ( afhankelijk hoe laat je aankomt)
   • 4 dagen yoga / coaching / verdieping
   • 1 dag yoga integratie/ afsluiting / rust/stilte
  • Voordelig vliegen
   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart.  Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-en annuleringsverzekering af!

   Luchthavens
   De dichtstbijzijnde luchthaven is Malaga Airport (40 min). Je kunt vliegen vanaf Amsterdam, Eindhoven en Dusseldorf-Weeze met Ryanair en Transavia.
   Naar de locatie, keuze 1: Taxi vliegveld-huis
   Er staat een taxi voor je klaar als je geland bent op het vliegveld Malaga
   Een gedeelde taxi voor 2 personen is €32,50 enkele reis en voor 1 persoon €65,-
    
   Van en naar het huis
   Mocht je excursies willen maken vanuit het huis dan is er een taxi die je kan brengen. Dit kost je rond de €15,-/€25,- per enkele rit
   Lopen naar het dorp Riogordo is rond de 15 minuten.

   Keuze 2: Trein-bus
   Vanuit Malaga vliegveld is er een trein van 5 minuten die je naar Malaga busstation brengt.
   Er is een bus die vertrekt naar Riogordo en duurt 40 minuten tot anderhalf uur
   Iemand van ons haalt je dan op bij het busstation. Zie link bussen
   De bus kost €4,- en de trein €4,- Dus voor een enkele reis ben je rond de €10,- kwijt

   Keuze 3: Eigen vervoer
   Wil je een auto huren raden we je aan dat via sunnycars te doen. De gehele weg van Malaga tot het huis is geasfalteerd. 

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Spirituele Verdieping Spanje
    20 dec 2023

    Spirituele verdieping retreat Spanje

    De retreat was overweldigend in zeer positieve zin! Ik had Maneesha gevraagd om me te helpen over een drempel te komen en dat is meer dan uitstekend geslaagd. De verzorging en omgeving (en het weer) was een extra plus. Ik heb de massage van Patricio als heel fijn ervaren.

    De hond van Maneesha ging volledig in ons ritme mee: met onze yoga of meditatie ging hij zelf ook in stand rust. Wanneer wij gingen wandelen was hij enthousiast van de partij. En hij zingt mee.
    Kortom, ik ben enthousiast en vooral ook goed geholpen. Een aanrader.

    Hartelijke groet, Margriet

   • Traumaheling retreat Spanje
    05 jul 2023

    Traumaheling retreat

    In een kleine week heeft mijn ontmoeting met Maneesha voor een omslag in mijn leven gezorgd. De plek, boven op een berg waar ik elke ochtend de zonsopgang kon ervaren, de start met yoga en de liefdevolle begeleiding van Maneesha die waar nodig juist ook confronterend kon zijn waren ontzettend helpend. Hierdoor voel ik mijn levenskracht en weet ik welke stappen ik te zetten heb in mijn leven. Dankjewel!

    Jasna 

   • Retraite Spanje: Een heerlijke ervaring
    10 mei 2023

    Retraite Spanje: Een heerlijke ervaring 

    De retreat bij Maneesha was een geweldige ervaring. Ik voelde me onmiddellijk welkom en comfortabel. Ik heb genoten van de rust, het prachtige uitzicht en het lekkere eten. Het helemaal weg zijn van alle dagdagelijkse prikkels bood de mogelijkheid om bij mezelf te komen en met mezelf aan de slag te gaan. Maneesha stemt vlekkeloos op je af en leid je op een organische manier van de ochtendyoga naar het ontbijt naar de volgende sessie enz. Ik ben opgeladen en met nieuwe inzichten naar huis vertrokken en ik kon ook heel wat dingen afsluiten en achterlaten. 

    Kortom.... Ik ben supertevreden! 
    Groet van Anneleen

    Bekijk hier de retreats naar Spanje

  • Klimaat Zuid Spanje

   Het mediterrane klimaat strekt zich uit van de Andalusische vlakte langs de zuidelijke en oostelijke kusten tot aan de Pyreneeën, aan de zeezijde van de bergketens die parallel aan de kust lopen. Voor een groot deel van het jaar is het zonning met een aangenaam winter klimaat!

   De totale neerslag in deze regio is lager dan in de rest van Spanje, en is geconcentreerd in de late herfst-winter periode. In het algemeen is de regenval gering, vaak ontoereikend, onregelmatig en onvoorspelbaar.

   Reis Verzekeringen

   Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

   Als je ziek wordt

   Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Bij de dokter of in het ziekenhuis werkt niet altijd je verzekerings kaart. Dan moet je wel cash betalen. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » De Villa » » Spanje-Andalusia

  De locatie

  Het huis ligt rustig omgeven door bergen met het geluid van een kabbelende stroming om het huis heen. Om bij het huis te komen rijdt je door het dorp heen en de weg naar het huis is al rustgevend door de omgeving van bergen, groene olijf bomen en het groen van de rivier die door het dorp loopt.

  Het huis biedt een beschermd, warm en veilig gevoel waarbij je je terug kan trekken en samen kan zijn. Er is een ruime yogazaal voor het lichaamswerk, meditaties, ceremonies en coaching.

  Er zijn 2 gastenkamers met eigen badkamer. Als je behoefte hebt aan rust, tijd voor jezelf en stilte dan biedt dit huis je verschillende mogelijkheden.

  Via de woonkamer en serre is een ruim boventerras met zoutwater zwembad. Beneden in de tuin zijn verschillende plekjes waar je kan zitten. Onder de bomen, bij het water, in de buiten keuken, in de zon of schaduw.

  In de wintermaanden kan je wegkuipen bij de open haard en als bonus in de sauna. Er is een buitendouche en compost wc naast de sauna. Er zijn wandelroutes om het huis heen en met de hond is er voor de liefhebber elke ochtend en avond een wandeling.

  In het huis wonen 5 oosterse korthaar katten die (allergie) vriendelijk zijn, sociaal, liefdevol en aanhankelijk. Er is een hond Kiano van 1,5 jaar en 9 kippen waardoor we onze eigen eitjes hebben. 

   

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).