Wandelsafari Mannen retreat
11 jan 2025 - 24 jan 2025

   Wandelsafari Mannen retreat

   Tijdens deze mannenretreat loop je een oud Masaï pad door de magische, wilde natuur van Ngorongoro Krater Hoogland in Tanzania. Je wordt uitgenodigd ja te zeggen tegen de roep van de wildeman en een onomkeerbare stap te zetten op de weg terug naar innerlijk koningschap. Je komt los van de beperkende overtuigingen die je vrije geest hebben vastgezet in de kleine ruimte die je werd gegeven door je omgeving en door je cultuur.

   Wat zijn we met elkaar maar ook met onszelf diep gegaan. Iedereen heeft zijn antwoorden gevonden. Iedereen heeft de sleutel van zijn schat gevonden. Wat een mooie spiegels waren we voor elkaar. 

   Waar kun je meer uitgedaagd worden als man dan in Afrika? Om je angsten aan te kijken, gekieteld te worden je verlangens ruimte te geven en erin te ontspannen, het oerverlangen naar de jacht te beleven en uit te diepen en je te verbinden met jouw unieke tocht op aarde.

   De natuur in Ngorongoro is adembenemend. In die omstandigheid wordt je met behulp van rituelen, meditaties, natuuroefeningen en sharings in contact gebracht met de unieke man die je in wezen bent. Door je hervonden levenskracht te verbinden met je kwetsbaarheid, ontstaat er een sterk gevoel van verbroedering en werkelijk thuiskomen.

   Wat bieden we je aan?

   We volgen het reisschema 

   • (initiatie) rituelen met o.a. Masaï en Hadzabe tribes
   • vision quest/medicine walks
   • innerlijke/trance reizen
   • meditaties/stilte periodes
   • lichaams- en ademwerk
   • natuur oefeningen
   • sharings en persoonlijke coaching
   • en prachtige wandelingen met overnachtingen in de wildernis

   De Innerlijke Mannen retreat

   Trainer Bart uit Nederland nemen je mee op een avontuurlijke ‘innerlijke’ mannenreis naar die bron waar vanuit als vanzelf je prachtige potentieel als mens en man opborrelt: wijsheid; liefde, authenticiteit, innerlijk leiderschap, kwetsbaar, integriteit, passie, vertrouwen en kameraadschap die ontstaan vanuit een diepere ontspanning. 

   Het pad van kwetsbaarheid, groei, jezelf vinden, je eigen ‘man zijn’ ontdekken. Alleen ons en de rauwe natuur in Afrika. Zonder wifi, zonder de bullshit van thuis, zonder afleidingen. 

   Bart biedt naast een 6-daagse wandelsafari een Vision Quest van één dag aan. Een Vision Quest is een intens verblijf in de natuur: alleen, zonder eten, onderdak en afleiding. Je hebt een bosjesman mee voor je veiligheid.

   In 2001 deed Bart zijn eerste Vision Quest. De meest intense ervaring in de wildernis ooit. Na deze Quest was mijn oude verhaal niet meer geldig. Hij mocht zijn eigen nieuwe levensverhaal gaan schrijven, waarin hij de held mocht zijn. Samen met zijn leraar,  ging hij het avontuur aan en begeleidden zji zweethutten, vuurlopen, trancedans, retreats en Vision Quests.

   Vison Quest is een transitie waarin je gaat ontdekken dat je oude huid de moeite van het bewaren niet meer waard is en waarin je wordt teruggebracht tot je essentiële zelf. Een reis naar het diepste van je ziel, waarin jij bewust de stappen zet naar een nieuwe levensfase.

   Als je voor de poort van de Afrikaanse Wildernis staat heb je duidelijk voor ogen waarmee je wilt ‘afrekenen’ in je leven. De bewuste stap door de poort vraagt moed van je om de oude patronen achter je te laten. Vastberaden ben je bereid de Wildeman (de pure levensenergie) in jou weer vrij te laten, je hart volledig te openen en vol zelfvertrouwen te gaan, ook al kom je onderweg ook weerstanden tegen. 

   Rituelen

   Tijdens de rituelen en innerlijke reizen in de Afrikaanse natuur maak je een verbond met je oer man. Je ontmoet zowel de wilde dieren in de natuur als de krachtdieren in je binnenwereld. Ze herinneren je eraan dat jíj de reiziger bent, ook al weet je niet waar je bent of naar toe gaat. In de natuuroefeningen, meditaties en sharings geef je je oude rollen, identiteiten, overtuigingen en gedragingen symbolisch terug aan de aarde, zodat er nieuw leven uit kan ontspringen.

   Medicine Walks

   Gedurende de “medicine walks” (waarin je je binnenwereld spiegelt aan de natuur buiten je) door de overweldigende natuur krijgen we zicht op de Mountain of God ofwel Ol Doinyo Lengai. We beginnen het ritme van de aarde te lopen en terwijl de aantrekking van het oude afneemt, komt er ruimte voor de nieuwe jij. Aan de voet van deze berg laat je achter wat je niet langer met je mee wilt dragen en ontmoet je de wijze man die je toegang geeft tot de bron van innerlijke wijsheid.

   Mountain of God?

   Nadat je alle beperkingen van je oude identiteit hebt vrijgegeven, sta je met zonsopgang boven op de “Mountain of God”! Je accepteert wie je in het verleden bent geweest, gaat staan voor jouw gevonden waarheid en spreekt je Geschenk uit over de wereld!

   Ga met Bart mee op deze avontuurlijke ‘innerlijke’ reis naar jouw unieke oerbron waar vanuit als vanzelf je prachtige potentieel als mens en man opborrelt: wijsheid, liefde, kwetsbaarheid, integriteit, passie, vertrouwen en kameraadschap die ontstaan vanuit een diepere ontspanning.

   Ga je mee? Reserveer nu je plek!

    

  • Deze reis is voor mannen die

   • hun eigen leiderschap willen innemen
   • helderheid willen over wat je terughoudt in je leven
   • hun mannelijke essentie willen ontdekken
   • meer avontuur en plezier in hun leven willen brengen
   • voluit in het leven willen staan
   • die vanuit hun harts-tocht willen leven
  • De kosten van de 14-daagse mannensafari Walk the rhythm of the earth bedragen €3.695 per persoon

   Verlenging Serengeti (3 dagen): €989,- pp vanaf 2 mannen

   Inbegrepen:

   • het coachingsprogramma persoonlijk leiderschap
   • alle entreegelden voor nationale parken, wandelkosten, activiteiten
   • alle hotel- en kampeerkosten
   • complete kampeeruitrusting
   • alle maaltijden en water
   • koffie, thee en vruchtensappen tijdens het kamperen
   • alle transport per Toyota Landcruiser en ezels

   Ben je ZZP'er of ZMP’er?
   En je wilt je factuur opgeven aan de belastingdienst zodat je voor honderd procent je winst kunt afromen?
   Dan betaal je €3844,- 

   Volg je een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van je kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. Ook de reis- en verblijfskosten kun je volledig opvoeren als kosten. (bron: Belastingdienst). 

   Niet inbegrepen:

   • je vliegticket
   • je visum voor Tanzania ($ 50,-)
   • fooien voor de gids/chauffeur, kok, lokale gidsen per groep
   • een paar maaltijden op momenten dat je “vrij” bent, zoals de laatste dag in Kia Lodge of na de vliegreis.
   • alcoholische- en frisdranken
   • kosten van evt. corona tests
   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Dag 1. Je komt aan op Kilimanjaro Airport in Tanzania. Je wordt opgehaald en gebracht naar L’Oasis Meserani vlak buiten Arusha, waar je de eerste nacht doorbrengt in prettige tweepersoonskamers. L’Oasis Meserani is wat wij een plek met een ziel noemen. Het is de afgelopen 18 jaar opgebouwd door Margaret, een Tanzaniaanse vrouw die dit met zichtbare liefde heeft gedaan. Bijzonder is dat zij haar eigen moestuin en dieren op natuurlijke wijze verzorgt. Ook draait vrijwel alles op zonne-energie. Het achterland bij L’Oasis Meserani is Masaïland. Als je hier een wandelingetje maakt, begroet je hen met Jambo!

   Dag 2. Vandaag vertrekken we na het ochtendprogramma naar Lake Eyasi, het vertrekpunt voor je wandeling door Ngorongoro Krater Hoogland. We worden hier welkom geheten op Campsite Datoga door onze gids Gitew. Campsite Datoga is wat we een desolate plek kunnen noemen in de middle of nowhere. Het is het thuisland van drie ‘tribes’: Hadzabe, Datoga en Black Smiths. De Black Smith hebben een primitieve, maar uiterst goed werkzame smederij waar ze naast sierraden ook pijlpunten voor de Hadzabe tribe smeden. Het Hadzabe-volk is een van de laatste tribes in de wereld die nog leven van de jacht op klein wild. Vanaf nu overnachten we in tenten.

   Dag 3. Op de derde dag brengen we een bezoek aan de traditionele Black Smiths, die ons het universele en oeroude ambacht van ijzer smeden zullen tonen. Op de campsite bereiden we ons voor op de ontmoeting met de Hadzabe en besluiten de dag met zonsondergang bij Lake Eyasi.

   Dag 4. Vandaag worden we in alle vroegte opgehaald door Gitew. Hij neemt ons mee naar een grote Baobab boom waar de Hadzabe mannen en vrouwen zich verzamelen. Na de kennismaking en voorbereiding nemen ze ons mee op jacht. ’s Middags vertek je met een Hadzabe-man op Quest van de rest van de dag en de nacht. Je sluit een uniek verbond met al je voorouders in een ongerept gebied waar 4 miljoen jaar geleden al menssoorten leefden.

   Dag 5. De volgende ochtend keer je samen terug naar het basiskamp. Na je terugkomst delen we alle ervaringen en nieuwe inzichten met elkaar op Campsite Datoga.

   Dag 6. De eerste wandeldag start bij de kleine ‘Gate Endamaghay’ in het zuiden van de Ngorongoro. Hier ontmoeten we de gids en de ezels. De ezels zullen de bagage en keukenspullen voor twee dagen voor ons dragen. We lopen door een ruig gebied met prachtige uitzichten. De wandeling is zo’n 6 uur naar het bushcamp Mti Moja.

   Dag 7. Je tweede wandeldag betekent opnieuw een afstand van 6-7 uur. Na een prachtige tocht door het bijzondere en lieflijke landschap worden we opgepikt door Rama en Innocent bij de weg naar de Ngorongoro krater. Zij brengen ons naar Campsite Olmoti in het midden van de Ngorongoro. Onderweg rijden we langs de grote krater en zien we mogelijk buffels, hyena’s en soms leeuwen. Olmoti is een bushcamp vlakbij een Masaï dorp en genoemd naar de kleine krater. Daar kun je uitpuffen van de tippel die je hebt gemaakt en ongestoord genieten van een heerlijke maaltijd en het avondprogramma.

   Dag 8. In de ochtend gaan we op bezoek bij de Masaï in het dorpje Endonyowas, wat deel uitmaakt van een slinger aan boma’s dat bekend staat als Nainokanoka. Mindful Adventure heeft zich jaren geleden met het wel en wee van dit dorp verbonden. Dat heeft een hechte band en intiem en open contact gesmeed. Eerdere mannengroepen hebben geld ingezameld voor een ‘oven-project’ in de huisjes, waardoor er geen open vuur en dus een schonere lucht in de huisjes is. De Masaï zullen ons als vrienden verwelkomen. Het zal een uniek en onvergetelijk onderdeel zijn van onze safari. Tevens is het de plek voor een bijzonder ritueel. De Masaï zullen ons begroeten en een krijgersdans laten zien. Masaï zijn zeer vertrouwd met rituelen. Zij zullen ons op hun manier begroeten en het zou geweldig zijn om hen in ons eigen ritueel te betrekken. We maken ook kennis met Daniël, die ons de komende dagen door de Ngorongoro zal gidsen, waarvan de eerste tocht deze middag naar Bulati zal zijn.

   Dag 9. De vierde wandeldag zal gaan van Bulati naar Empakai Krater. Het is ongeveer 3,5 uur lopen over 9 heuvels. Na aankomst bij de krater is er tijd om te rusten om daarna via het pad door het tropisch regenwoud de krater in te lopen. Een prachtige tocht die eindigt bij het alkalische kratermeer. ’s Avonds kampeer je op de kraterrand in de wilde natuur.

   Dag 10. Het is 4 uur lopen naar Akesha Campsite, vlakbij het dorp Nayobi, waar extra water en voedsel zal worden ingekocht. We kopen een geit op de markt, die dezelfde avond onder leiding van ervaren Masaï mannen zal worden geslacht en bij een groot vuur gebraden. Na de gezamenlijke maaltijd delen we de intense ervaringen bij het vuur.

   Dag 11. De laatste wandeldag naar Lake Natron is weer adembenemend. Vanwege de warmte vertrekken we vroeg in de ochtend. De wandeling voert ons langs een prachtig stuk van de Great Rift Valley, een lange bergketen door Afrika. Het uitzicht hier is fenomenaal. Beneden bij de rivier en aan de voet van de Oldonyo L’Engai worden we opgehaald door de Jeeps. In de campsite mogen we genieten van een drankje en een verkoelende duik in het zwembad

   Dag 12. ’s Ochtends staan honderden flamingo’s ons op te wachten in het alkalische Lake Natron om met hun snurkende geluidjes en karakteristieke bewegingen je aandacht af te leiden van dit bijzondere landschap. Mogelijk komen we onderweg zebra’s en giraffen tegen. Fijn is het om in de middag de speelse en vrolijke klautertocht te maken naar de prachtige waterval van Lake Natron.

   Dag 13. ’s Ochtends vertrekken we naar Mto Wa Mbu, een van onze favoriete stadjes in Tanzania. Hier kom je aan het eind van de middag aan op een nieuwe, rustige campsite met zwembad en een prachtig uitzicht op Lake Manyara. Hier kunnen we onze ervaringen met elkaar delen en integreren.

   Dag 14 en 15. Op een safari naar Tanzania mag een gamedrive in een wildpark niet ontbreken. Onze keuze viel op Tarangire Nationaal Park. We gaan op zoek naar zebra’s, wildebeesten, hartenbeesten, giraffes, wrattenzwijnen, buffels en natuurlijk ook leeuwen, olifanten, nijlpaarden en luipaarden en niet te vergeten de vele vogels die over en langs de paden te zien zijn. Hier gaan ook onze chauffeurs Rama en Innocent hun kwaliteiten tonen en hun best doen bij zoveel mogelijk moois en puurs in de buurt te komen. ’s Avonds slapen we weer in Mto Wa Mbu

   Optionele Verlenging

   Voor diegenen die Tanzania niet willen verlaten zonder het beroemde Serengeti te hebben bezocht, bieden we een optionele driedaagse verlenging aan die in de plaats komt van Tarangire. Dat betekent dat de groep zich op deze dag mogelijk gaat splitsen. Na het afsluiten van de safari met elkaar, rijden we je naar Kilimanjaro vliegveld om op dag 15 terug naar huis te gaan. De bedoeling is dat je een avondvlucht (bijv. KilimajaroAmsterdam) neemt, dan heb je voldoende tijd. Met een schat aan nieuwe ervaringen stap je je nieuwe leven in.

    

  • Je vliegt van Amsterdam naar Kilimanjaro airport. Daar word je opgehaald.

  • Reiservaringen van deelnemers

   • Mindfulness- - wandel - Safari Tanzania
    24 feb 2024

    Mindfulness- - wandel - Safari Tanzania

    Een 9 daagse mindfulness-safari- wandel gedaan en het was werkelijk adembenemend! Ik kan dit iedereen aanbevelen.

    De combinatie met het mindfulness programma was heel bijzonder. Ik heb hier zeker geleerd meer vanuit mijn hart te leven. Het is een fantastisch gevoel je mind uit te kunnen zetten en enkel te voelen en te zijn in het nu. Afrika heeft mijn hart gestolen dankzij deze reis

    De afwisseling van de reis door iedere keer ergens anders te verblijven was geweldig. Slapen in een lodge, een hotel met een geweldig uitzicht in de bergen tot slapen in een klooster en zelfs aan het strand tussen de blue ball monkeys. Daadwerkelijk 8 dagen op pad geweest, maar voor mijn gevoel ben ik weken weg geweest, zoveel hebben we gedaan en gezien.

    Super dank Alice

     

   • Bevrijdend en Helend, de retraite in Tanzania
    28 jul 2023

    Bevrijdend en Helend, de retraite in Tanzania

    Een wijze, ervaren en meelevende mentor, dat is wat in me opkomt als ik Alina en het “werk” dat ze doet omschrijf. Toen ik geconfronteerd werd met een zeer moeilijke periode in mijn levensreis (angst, depressie, wanhoop en verwarring), waardoor ik volledig vastzat in mijn werk (ziek thuis) en een intieme relatie (verbroken), kwam ik gelukkig de mental coaching en steun van Aline.

    Ik heb in de loop der jaren een geschiedenis van mentale en fysieke ziektes gehad en heb een handvol reguliere psychologische therapeuten gezien, het "werk" met Alina heeft me echt beetje bij beetje genezen.

    Alina bracht me naar een veel dieper niveau van contact met emoties door middel van innerlijke reflectie, spiraalsgewijs naar mijn vroege kinderjaren, ademwerk en meditatie. Deze emoties zaten al zo lang vast (tot in mijn kindertijd) en vormden een chronische blokkade die zich uitte in… natuurlijk: pijn, angst, boosheid en depressie.

    Deze brachten mijn werkcarrière en intieme relaties in de war en kostten een vrachtwagenlading energie. Dit diepere contact en het ervaren van verschillende diep vastzittende emoties was echt bevrijdend.

    Door haar wijsheid, mededogen en ervaring leerde ze me meerdere technieken om geblokkeerde emoties op te lossen en in de eerste plaats goed voor mezelf te zorgen. Haar onverdeelde en medelevende aandacht tijdens sessies was ongeëvenaard door enige andere therapeut die ik had gezien.

    Therapiesessies kunnen tot 3 uur duren (zonder extra kosten). We begonnen en eindigden de sessie altijd met een welgemeende knuffel. In mijn achterhoofd weet ik dat ik haar op een dag zal bezoeken om opnieuw contact te maken met haar geest, wijsheid en mededogen.

    Tot de dag van schrijven van deze recensie worden de technieken die ik van haar heb geleerd nog bijna dagelijks gebruikt. Als ik denk aan wereldwijd bekende mentoren als Jack Kornfield, Jon Kabat-Zinn & Sarah Blondin, die ik al jaren volg, staat Alina voor mij persoonlijk naast hen als even zo belangrijk. 

    Dank van Joep

   • Mannen Safarireis Tanzania
    24 mei 2023

    Mannen Safari reis Tanzania

    De mannenreis waarop we gingen heeft mijn verwachtingen (hoe weet je nou eigenlijk wat je ervan moet verwachten) keer op keer overtroffen. Het afwisselende karakter van mooie landschappen, mooie ontmoetingen met locals (welke zo een ander perspectief hebben als jijzelf), stilte, gesprekken met je groepsgenoten (je spiegels), de perfecte begeleiding (hele fijne coach, chauffeurs, kok en gidsen) zorgen voor een geweldige ervaring waarin je back to basic gaat, maar je tegelijkertijd aan niets ontbreekt. Lees het hele verhaal hier.

    De omgeving was ongelofelijk. Het ECHT weg zijn heeft zeker bijgedragen aan de focus op hetgeen waar we mee bezig waren. Bovendien was het landschap en de ontmoetingen zeer uitdagend. Dat dit je uit je comfortzone haalt helpt erg mee om je los te koppelen van thuis en van de problemen waar je aan wilt werken. Dit kan beter met die afstand. Eigenlijk als een soort van toeschouwer van de problemen in Nederland. 

   • Individuele Coaching retreat Tanzania
    07 feb 2023

    Individuele Coaching retreat Tanzania

    Petra: Ik ben acht dagen lang te gast geweest in Alina’s prachtige huis. De coaching retreat heeft voor (samen met de rest van mijn reis) veel verandering gezorgd in mijn leven. Verandering in mijn bewustzijn, in mijn gevoel van rustbeleving en in inzichten. Na een scheiding en twee bewogen jaren, liep ik rond met het gevoel dat ik heel veel verloren had. Na mijn retreat bij Alina realiseerde ik mij dat het tegengestelde waar is: ik heb juist veel gewonnen!

    Alina heeft mij een scala aan oefeningen en ervaringen gegeven waar ik veel aan heb gehad en nog steeds heb; een aantal oefeningen doe ik nog steeds en zullen onderdeel blijven van mijn leven. Ook de prachtige natuur van Tanzania en haar fijne inwoners hebben voor mij deze reis onvergetelijk gemaakt!

   • Een onvergetelijke Safari reis Tanzania
    10 jan 2023

    Een onvergetelijke Safari reis Tanzania

    Na vele jaren van reizen hebben we voor onze huwelijksreis in Tanzania besloten om onszelf een prachtige safari te geven, of liever te krijgen; een prachtige safari in de beroemdste parken ter wereld (Ngorongoro en Serengeti) en trektochten in het merengebied van Eyasi en Natron.

    Deze touroperator, bestaande uit 4 personen (de gids/chauffeur, de kok, de Masai-gids en het hoofd dat de reserveringen en planning verzorgt), was echt een openbaring. We werden gevolgd en verwend, terwijl we nog steeds het plezier van avontuur behielden, en inderdaad de mogelijkheid hadden om in contact te komen met lokale stammen en door het Masai-territorium te wandelen. We hebben het gevoel dat we het iedereen kunnen aanbevelen! 

    We verkende ook de minder bereisde routes en hadden ontmoetingen met de lokale stammen, de trekking was in de Masai-gebieden en de ervaringen buiten de safari waren meer dan geweldig. Dankzij de ervaringen van de Masai gids, met betrekking tot routes en procedures voor het betreden van de verschillende parken, hebben we veel tijd bespaart waardoor we meer tijd hadden om de dieren te observeren. De trekking in de Masai-gebieden was zeer bijzonder.

    Heel veel dank van een gelukkig stel.

   • Individuele Retraite Tanzania
    13 mei 2022

    Individuele Retraite Tanzania

    Ruim twee weken rond getrokken in Tanzania met twee keer per dag mindful coaching/sessies door coach Alina. Geen oppervlakkig toeristisch tripje, maar diep het land, de cultuur, natuur en jezelf in. Dankzij het maatwerk van Alina, heb ik echt nieuwe inzichten opgedaan en stappen gezet.

    De combinatie van mindfulness met de prachtige plekken en elke dag buiten fysiek bezig zijn, blijkt zeer effectief! Kortom: onvergetelijke reis!

    Met hartelijke groet, Monique

   • Individuele Coaching retreat Tanzania
    01 mrt 2022

    Individuele Coaching retreat Tanzania

    Diepgaand, afgestemd, verhelderend, inspirerend en vooral (h)eerlijk bevrijdend

    "8 dagen solo retraite met persoonlijke coaching op maat. Ik heb in één week meer bergen verzet dan in al mijn jaren therapie & coaching vooraf. Toevoeging met ongevraagd advies ( vanuit mijn eigen be- & doorleving). Mocht je overwegen om jezelf een serieuze hoog kwalitatieve coaching cadeau te doen - Alina is the place to be".

    Chantal van der Hallen 

   • Mindfulness en Safari reis Tanzania
    21 aug 2019

    Mindfulness en Safari reis Tanzania

    Een avontuurlijke safari te voet in Afrika, de oorsprong van de mensheid. Een droom van iedere jongen in de man toch? En welke man geeft de jongen die ruimte? Ik wel in ieder geval. Drie keer kreeg ik deze reis per toeval onder ogen. Drie keer dacht ik ‘wauw dat is gaaf, dat zou ik willen!’. Twee keer dacht ik ook, ‘oh dat is wel veel geld, en dan zonder mijn vrouw. Toch maar niet.’ De derde keer was het anders. Ik moest van de jongen in mij, het avontuur riep. En de jongen mocht met mij mee, hij had al zo lang binnen moeten blijven.

    En wat een avontuur was het; kampvuren, vlaktes, Masaï, droogte, stof, stilte, primitief, krijgers, afzien, samengebalde energie, vulkanen, ontroering, heldere nachten. Onbekende mannen werden kameraden. En dat nog afgezien van alle dieren en natuurschoon onderweg. Maar ook; meditaties, yoga en sharings. Dat was vrij nieuw voor mij maar wat een extra dimensie gaf dat. En dat in die omgeving.

    Om de intensiteit, de contrasten, het kleine en de grootsheid te beschrijven ontbreken mij simpelweg de woorden. Wel wil ik delen wat het mij gebracht heeft, persoonlijk leiderschap als mens en als man en een intensere relatie met mijn vrouw. De gesprekken met de begeleiders en kameraden, Tanzania, de Masaï, ze hebben allemaal op hun eigen unieke wijze hieraan bijgedragen. Ik besluit met een krachtig en liefdevol Aho. Dank je wel Alina en Tanzania dat jullie de behoefte hebben ingezien en dit hebben mogelijk gemaakt.

    Rob Noteboom, Nederland

  • Klimaat

   Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. In hoog gelegen gebieden - zoals Serengeti en Ngorongoro - koelt het in de nacht af. 
   Van september tot en met december wordt het warmer en van eind oktober tot eind december zijn er korte regens.
   Van januari tot maart is het warm en droog.
   Best reistijd voor Tanzania is:
   De relatief koele en droge periode van juni tot oktober en de hete, droge periode vanaf december tot februari zijn de gunstigste reisperiodes. 

   Geld

   De munteenheid van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 500, 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 TZS.
   Al deze biljetten zijn zeer gangbaar en worden vaak zonder problemen geaccepteerd. Zorg er echter wel voor dat je altijd voldoende kleine coupures op zak heeft voor kleine transacties en taxi’s, aangezien het verkrijgen van wisselgeld soms problematisch kan zijn.

   Creditcards kunnen over het algemeen als betaalmiddel worden gebruikt in hotels, grote winkelcentra en duurdere restaurants. Verder is het gebruik van creditcards vaak gelimiteerd, zorg er dus voor dat je voldoende contant geld op zak heeft.

   Geld opnemen kan in Tanzania met je Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten.
   Denkt er wel aan dat de meeste Nederlandse bankpassen eerst op ‘wereldstand’ dienen te worden gezet, zodat jij deze ook buiten de eurozone kunt gebruiken. 

   Visum

   Je hebt een visum nodig, vraag deze hier aan

   Gele koorts vaccinatie en Cholerastempel

   Vraag dat hier aan, meer info over de vaccinatie

   Reis Verzekeringen

   Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

   Als je ziek wordt

   Alles kan gebeuren, ook ziek worden. Natuurlijk brengen we je naar de dokter of ziekenhuis. Daar moet je wel cash betalen, daar werkt onze verzekerings kaart niet. Zorg dat je wel verzekerd bent, dat kan vaak met je reisverzekering zodat je het geld terugkrijgt. Mocht je een ongeval krijgen komt dat dus op eigen rekening van je verzekering te staan en je kunt dit niet terug krijgen via Spirituele Vakantie Reizen.

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Ngorongoro Krater Hoogland » » Tanzania

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).