Spirituele Rondreis voor 2 pers. naar Java, Indonesië
Bepaal zelf je vertrekdatum

   Spirituele Rondreis naar Java, Indonesië

   Java is één van de 17.000 eilanden die Indonesië rijk is. Haar geheel eigen Javaanse cultuur en -spiritualiteit maakt dit eiland zo bijzonder om te bezoeken, te ervaren en vooral te doorvoelen! Deze duizenden jaren oude overtuigingen en tradities zijn tot op de dag van vandaag actueel. In de zoektocht naar innerlijke harmonie streven de Javanen een metafysisch evenwicht in zichzelf na waarbij de harmonie met het Universum een belangrijk instrument is. Centraal- en Oost-Java zijn de bolwerken van de Javaanse religie van vandaag.

   Herken je deze vragen?

   Ben je al het spirituele pad ingeslagen en zoek je meer verdieping, ook in andere culturen? Twijfel je soms aan je zelf omdat je magische momenten, die je al ervaart, niet kunt analyseren en integreren?

   Zit je soms nog te veel te in je hoofd met de bekende ‘monkeymind’ en heb je behoefte om meer naar je hart luisteren?

   Vraag je je soms af wat jouw missie hier op aarde is, wat je hier komt doen?

   Als dit soort vragen jouw bezig houden is deze spirituele reis uiterst geschikt voor jou! Samen met Margo en haar team vind je hier de antwoorden op. Stap voor stap in het magische land Indonesië waar behalve magie ook lekker eten centraal staat. Kortom, een spirituele reis om van te smullen!

   Hoe ziet deze spirituele reis eruit?

   De start van de spirituele reis begint op het paradijselijke eiland Karimunjawa (Oost-Jawa) dat ligt in de Javazee en is onderdeel van een kleine archipel met 27 bewoonde en onbewoonde kleinere eilandjes. Karimunjawa is niet alleen een prachtig en authentiek deel van Java maar dit eiland heeft ook een hoge mate van voelbare spiritualiteit. Met name op het mooie eilandje Karimunjawa, waar je de eerste week verblijft.                                                

   Margo ondersteunt je in het vinden van antwoorden, door haar liefdevolle en soms confronterende coaching. Daarnaast neemt haar collega Gabor de begeleiding in de tweede week over. Zij neemt je mee naar bijzondere krachtplekken op Java en zij laat je ervaren hoe het spirituele leven is op deze plekken.

    

   Jouw spirituele ontwikkeling  

   Dit spirituele leven is, zeker voor hoger sensitieve mensen, zeer voelbaar en voor sommigen ook zelfs zichtbaar. Je leert mediteren, gaat (helende) ceremonies doen, je beoefent Yoga en ademhalingstechnieken. Last but not least, je verbindt je met de natuur die hier in overvloed is.

   De rode draad in de spirituele rondreis

   Het doel van Margo is om je de Javaanse spiritualiteit te laten ervaren en te doorvoelen. Daarom loopt deze dan ook als een rode draad door deze spirituele reis. Dit is gebaseerd op haar eigen ervaringen. Door het zelf te ervaren geeft dit een enorme boost aan je eigen spirituele ontwikkeling. Mede door het gebruik van traditionele ceremonies en het contact met de voorouders komt er een (diepere) connectie met het Universum tot stand. En door op het Universum te vertrouwen en de wetenschap dat je hier bent om bepaalde lessen te leren, verhoog je het vertrouwen in je innerlijke stem. Je levensinstelling zal daardoor veranderen. Kortom, het Universum als begeleider, waardoor je leven een stuk makkelijker ervaart en vooral met veel meer plezier!

   Indonesische cultuur

   Je wordt stap voor stap mee genomen in de Indonesische cultuur waarvan de spirituele manier van leven nog steeds een heel belangrijk onderdeel is. Je gaat hier ervaren en voelen wat wij ‘In het Westen’ eigenlijk vergeten zijn door de jaren heen. Je ontmoet mensen die volledig op het Universum vertrouwen. Zij nemen je mee in hun eigen culturele ceremonies zoals bijvoorbeeld een “mandi” (soort douchen, maar dan anders) met heilig water. Dit is een ritueel bij een waterbron waarvan bekend is dat dit ritueel geluk, welvaart en inspiratie brengt voor degene die het ondergaat. 

   Het Spirituele bolwerk, regio Yogyakarta

   Na deze spirituele week op Karimunjawa reis je naar Jogjakarta. Deze regio is als het ware een bolwerk van de Javaanse spiritualiteit en daarom “the place to be”. In deze regio zijn magische hotspots die ervoor zorgen dat je begrijpt en vooral voelt waarom het zo belangrijk is om verbonden te zijn met het Universum. Gabor zal je deze week begeleiden.

   Dit is een helende reis. Het kan zijn dat oude pijnstukken naar voren komen, deze mogen geheeld worden. Dit brengt je dichterbij je eigen essentie en leert je om meer en meer je hart te gaan volgen. 

   Je gaat overblijfselen van diverse religies bezoeken zoals o.a. de Boeddhistische Borobudur tempel, de Hindoeïstische tempel Prambanan, een moskee, een klooster en ook met de fiets de natuur in.

   Ga je mee? Bel NU: 0639804150

  • ►Deze reis is geschikt voor vrouwen en mannen van alle leeftijden. De ervaring heeft geleerd dat leeftijdsverschillen een waardevolle bijdrage kunnen geven aan jouw ontwikkeling. Jong en oud. We leren van elkaar!

   ►Managers/leidinggevenden en medewerkers

   De kosten voor een coachingstraject worden door meerdere factoren bepaald, o.a. aantal personal coaching sessies en/of coachingsreis. In overleg stellen we de coachingsdoelen op. Je bedrijf of organisatie krijgt een vrijblijvende offerte. In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of  afdeling P&O/HR, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de coachingsreis (deels) vergoeden.

  • Bij een boeking rekenen wij het koersverschil tussen Euro en De Indonesische roepia.

   PRIJZEN: Deze vrienden/familiereis voor 2 personen kost: € 5.124 op basis van gedeelde kamers.
   Inclusief in de reis:

   • het complete (spirituele) programma eerste week op Karimunjawa (7 nachten)
   • begeleiding en coaching van Margo en haar team
   • begeleiding van Gabor in Jogjakarta (6 nachten)
   • alle hotelkosten
   • maaltijden, onbeperkt water, koffie en thee
   • alle entreegelden en gidsen voor de te bezoeken highlights
   • de reis vanaf Karimunjawa naar Jogjakarta (inclusief boot en auto met chauffeur op dag 8)
   • alle transport met auto/fiets/motor/fietstaxi etc. vanaf dag 9 t/m 13 voor regio Yogyakarta
   • transfer naar vliegveld Jogjakarta op dag 14

   Exclusief in de reis:

   • reiskosten tot aan Karimunjawa (dag 1) en vanaf Yogyakarta (dag 14)
   • visum voor Indonesia (normaliter Visa on Arrival 50 USD)
   • fris- en alcoholische dranken
   • boekingskosten €50,-
   Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.
  • Margo

   Je wordt tijdens een spirituele reis begeleid door Margo, een Nederlandse coach. 

   Zij is een zeer ervaren coach die door haar vraagstelling en technieken jou weet te spiegelen en snel de kern der dingen in jou naar boven weet te halen. Altijd op een respectvolle en uitnodigende manier. Je kunt door deze coachingsessies veel inzichten krijgen over waar je passie/liefde ligt en ook waar eventuele belemmeringen en blokkades zitten. Margo voelt intuïtief wat er nodig is en zet daarbij verschillende tools in: Gesprekstechnieken, Kaartleggingen, Pendelen, Meditatie, Kernkwadrant, Transformatiespel.

   Je gaat naar een unieke plek om weer in contact te komen met zichzelf. En je krijgt een onderdompeling van liefde en zorg van Margo. 'Betekenis' en 'Ontspanning' zijn geworteld in verschillende programma's en activiteiten zoals yoga, meditatie, massages en genezingsgerelateerde behandelingen.

  • Je hebt 2 reisdagen voor aankomst Karimunjawa. Onze aanbeveling is om bij aankomst in Jakarta een nacht te overnachten in Jakarta, voordat je verder reist.

   Dag 1: Aankomst Karimunjawa met boot vanuit Jepara of vliegtuig vanuit Semarang  

   7 nachten op eiland Karimunjawa
   Je bent daar voor spirituele verdieping:

   • ceremonies
   • mediteren
   • yoga, klank beleving
   • relaxen, snorkelen
   • massage, energy treatment
   • jungle wandeling en nog veel meer.

   Dag 8: Reisdag van Karimunjawa naar Yogyakarta        

   6 nachten: Regio Yogyakarta (inclusief rustdag): 

   • Je ziet de zonsopgang bij de prachtige Boeddhistische Borobudur tempel,
   • En we mediteren samen met de monniken in een klooster 
   • We bezoeken de Hindoeïstische tempel Prambanan
   • We bezoeken het paleis van de Sultan (Kraton) in Yogyakarta 
   • Waterkasteel (Tamansari) 
   • De grote Moskee (Masjid Ghede).

   Je doet een ritueel bij een waterbron waarvan bekend is dat dit ritueel geluk, welvaart en inspiratie brengt voor degene die het ondergaat. Tot slot een bezoek aan de koninklijke begraafplaats (Mataram  Kingdom) waarin we (vereiste) traditionele kleding zullen dragen en een fietstocht door de rijstvelden met korte stops bij een tofufabriek, de lokale markt en evt. plaatselijke kunstenaars en/of ambachtsmensen.

   Dag 14: Einde spirtituele reis; vanaf Yogyakarta met trein of vliegtuig naar Jakarta Airport  of zelfstandig verder reizen.

   In de regio van Yogyakarta werken we samen met ervaren en enthousiaste gidsen die de gehele periode in Yogyakarta aanwezig zullen zijn. Dit programma duurt 6 dagen, inclusief het reizen van Karimunjawa naar Yogyakarta, een rustdag tussen door in deze week is aan te bevelen (ook voor de gelegenheid om eventueel souvenirs te kopen).

  • Voordelig vliegen

   Met Spirituele Vakantie Reizen boek je de vlucht en de spirituele reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Spirituele Vakantie Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis-annulerings verzekering af!

   Om van Amsterdam naar Karimunjawa te komen zijn er verschillende vluchten.

   Garuda, Indonesisch en partner van KLM, gaat meestal rechtstreeks maar is daarom wel vaak wat duurder. Je kunt ook met Emirates, Etihad of Qatar airlines. Dan is er een tussen stop halverwege van een uur of 2,3 en dat  heel fijn om even de benen te strekken. In principe heb je dan al een klein nachtje kunnen slapen.

   Vluchten boek je meestal via budgetair.nl of gate1.nl. We hebben met beide goede ervaringen. Vaak is het even googelen naar de beste vlucht/prijs/tijd. Zeker als je niet afhankelijk bent van een vaste datum en wat speelruimte hebt zijn er mogelijkheden genoeg, het hele jaar daar.

    

   Vervolgens gaat de reis van Jakarta naar Semarang. Niet in NL boeken! Veel te duur maar lokaal hier ter plekke of via tiket.com. voor een paar tientjes vlieg je dan van Jakarta naar Semarang. Wel goed ruimte houden tussen de vluchten! Als men tijd heeft en van een mooie reis wil genieten is de trein naar Semarang zeker ook een aanrader! Die rit duurt een uur of zes en dan zie je gelijk het landschap van een groot gedeelte van Jawa. Heel comfortabel, gezellig en mooi om te doen. Er is altijd plaats want je boekt een stoel, net zoals in het vliegtuig. Ook hiervoor kan je terecht op tiket.com

    

   Vervolgens weer keuzes. Vanaf Semarang, afhankelijk van de dag dat je arriveert kan je het vliegtuig (50 personen) pakken en ben je binnen een half uur op Karimunjawa. Deze lijn is vrij nieuw en gaat nog niet iedere dag en soms wordt ie ook gecanceled (buiten het seizoen). Informatie over deze vlucht is te vinden op tiket.com of de traveloka app.

   Een andere optie is met de auto naar Jepara rijden, wij hebben contacten hiervoor in Semarang die goed Engels spreken en die de gasten naar Jepara rijden. Normaliter duurt dit 2 uur maar ook weer afhankelijk van dag/tijd/verkeer etc. Daar slapen de meesten dan in een B&B van Roberto en Mia. Leuke hutjes direct aan het strand. Zij zorgen dan ook dat je de volgende ochtend de boot op komt. De boottikets kan de locatie verzorgen en dan staat er iemand in de haven om de tickets te overhandigen.

    

   Bel gerust, wij denken met je mee. 

  • Reiservaringen van deelnemers

   • The Challenge Groepsretreat Jongeren Indonesië
    15 mei 2023

    OSCAR
    Ik heb geleerd om open en in het moment blijven en vertrouwen. Ik vond het soms moeilijk om te delen, helemaal voor
    meerdere mensen tegelijk, als dat van me gevraagd werd. Ik heb een stukje verwondering teruggevonden en ik kijk wat positiever naar de toekomst, heb meer het gevoel dat het allemaal wel goedkomt. 

    AMELIE

    Mijn doel was om er achter te komen hoe ik weer me gelukkig kan voelen zoals ik dat eerder gevoeld heb. Ik ben daar nog niet helemaal achter maar ik heb daar meer vrede mee. Het voelt alsof ik me meer over heb kunnen geven aan een proces wat dus door gaat, ook na dat de retreat is afgelopen. Ik heb ook meer duidelijkheid gekregen over bepaalde angsten die ik heb. Ik herken de angst nu beter. Ook ben ik bij bepaalde emoties gekomen die ik hiervoor een beetje had weggestopt.

    REBECCA
    Ik ben eigenlijk redelijk verwachtingloos het retreat ingestapt. Ik probeer alles in ieder geval een keer, en ik heb me eigenlijk gewoon opengesteld voor wat er zou gebeuren. Ik hoopte vooral dat ik lol zou hebben, en veel herinneringen zou maken, en ik denk dat dat allebei zeer goed gelukt is.

    Lees verder in het blog over de reiservaringen

   • Geweldige Eat- Pray- Love- retreat Indonesië
    08 nov 2022

    Geweldige Eat- Pray- Love- retreat Indonesië

    Vragen aan onze deelnemer Nicole

    Afgelopen augustus 2022 ben ik drie weken alleen naar Indonesië gegaan. Het voelde als een enorme kracht dat ik hier naar toe moest gaan. Vraag me niet waarom, het is ook bijna niet uit te leggen. Alsof iemand tegen mij zei; ga maar, het is goed. Ik voelde totaal geen angst.
    Alles was goed geregeld en ik volgde mijn hart…

    Hoe werkt de titel eat, pray, love, klopt deze?

    Deze klopt voor mij helemaal. Door te geloven in jezelf, te vertrouwen op de kracht die in je zit en die je voelt, ben ik nog meer bij mezelf gekomen en voel ik de intense liefde voor mezelf en de ander.

    Is er iets veranderd van zelfliefde?

    Het klinkt misschien gek, ik kon al zeggen dat ik van mezelf hield na een heftige lange periode waarin ik mij persoonlijk heb ontwikkeld. Alleen ben ik door deze reis nog dieper bij mijzelf gekomen. Ik mocht hierin thema’s aankijken waarin ik nog iets had te leren hoe naar en heftig ook. En door vanuit liefde te kijken heel je jezelf en ga je nog meer van jezelf houden.

    Lees de hele reiservaring hier

   • Coaching reis Indonesië
    14 nov 2020

    Coaching reis Indonesië

    De dag starten met mijn gevoel, mijn dankbaarheid en mijn doelen uit te spreken. Kansen zien en doen wat ik wil doen zonder over de beren op de weg na te denken. Mij bijtijds terug te trekken en te mediteren.

    Margo, mijn coach is een warme vrouw, ze nam tijd voor me om naar mijn verhalen te luisteren, zij is niet te oordelend en daagde me uit door mij dingen te laten doen waarover ik oordelen had. Ik heb geleerd me openstellen en nieuwe ervaringen op te doen waardoor ik nu zie dat ik meer kan dan ik dacht.

    De eerste nacht werd ik in mijn eigen mooie huisje verrast door een symfonie van wilde dieren. Wat een geluid komt er uit de jungle, ik wist niet wat mij overkwam, zo heftig, ik miste alleen nog een tetterende olifant. Maar het klopte, het klopte met deze magische plek. Alles is liefdevol en met mensenhanden bedacht en gemaakt. De natuur wordt met respect behandeld en je bent echt weg van de bewoonde wereld. Een hele veilige plek.

    De dagelijkse Yoga class was ook voor mij een geheel nieuwe ervaring, een goede kickoff van de dag (na een heerlijke kop koffie natuurlijk) ! Heel fijn om te kunnen doen op deze prachtige plek.

    De snorkling tour was voor mij een hele grote overwinning op mijzelf. Het bezoek aan een onbewoond eiland was ook zeker heel bijzonder, denk er nog vaak aan terug en hoop dit nog eens te mogen doen. De wandeling met Margo was gaaf! Erg opletten waar je volgende stap gezet werd, midden door de jungle; fantastisch! We waren daar met z’n twee en we deden het gewoon. 

    Ik heb ook genoten van de maaltijden, het avondeten was altijd heel divers en zo smaakvol! Elke maaltijd was weer een verassing en een geschenk! Het team was super lief, leuk, grappig. 

    De bungalow is een ruime, schone en veilige plek. Direct aan de blauwe warme zee. Ik heb geen afscheid genomen, ik kom terug. Ik heb mij heel lang niet zo waardevol gevoeld en zo liefdevol behandeld. 

    Heel veel dank van Angelique

   • Body & Mind Indonesië
    28 mrt 2019

    Body & Mind reis Indonesië

    Op 29 december j.l. kwam ik na een nogal heftige periode aan op Karimunjawa. Ontredderd, gestresst, over m’n toeren, mezelf misschien wel even kwijt.... nu 10 dagen later ben ik weer de dame die ik in mijn hart ben. Optimistisch, vrolijk, verbonden, vol vertrouwen, het leven tegemoet lachend...

    Dank Centrum Kita voor mijn prachtige verblijf! Jullie zijn, gastvrij en liefde heeft mij weer laten opbloeien en mijn kracht teruggegeven. Ik heb 10 dagen mogen ervaren waar het leven omgaat in al haar simpelheid en contact met de natuur.

    Alles maken van materiaal dat omhanden is. Met weinig elke avond voldaan in slaap vallen. Een mooie spiegel voor mij als Westerlinge.

    Heel veel succes met het opbouwen van dit prachtige stuk land en jullie geweldige plan! Ik raad iedereen aan die voor welke reden ook zichzelf een groot kado wil geven een retreat te doen. Yoga, meditatie, massage, wijsheden, ceremonies, eilandhoppen, paradijsjes bekijken, zwemmen, snorkelen, tot rust komen... alles kan niks moet.

    Het was daarom super! Dankjewel julie zitten in m’n hart! Ik kom graag weer terug! Liefs Elsje

    Wil je ook eens op deze Body-Mind reis?

  • Het klimaat van Indonesië

   Indonesië ligt vrijwel rond de evenaar in het zuidoosten Azië. Deze voormalige Nederlandse kolonie is vrijwel geheel tropisch. Op de hoogste plekjes van de berggebieden op Papoea en Borneo na hebben vrijwel alle grote eilanden een tropisch regenwoudklimaat. De kleinere eilanden ten oosten van Java en sommige delen van Java zelf hebben een tropisch moessonklimaat. Dat is omdat deze regio's een duidelijker onderscheid hebben in een nat en een droger seizoen hebben waarbij de droogste maand wat betreft hoeveelheid neerslag onder de 60 millimeter gemiddeld per maand blijft steken.

   Geld Indonesië

   De munteenheid van Indonesië is de rupiah (IDR). Er zijn biljetten van 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000 rupiah en muntgeld van 100, 200, 500 en 1000 rupiah. Kijk voor de actuele wisselkoers op www.oanda.com/currency/converter

   ATM in Indonesië
   Op luchthavens en steden en gebieden waar veel toeristen komen, zoals op Java en Bali, kun je op veel plaatsen terecht bij een geldautomaat, aangeduid door de letters ATM. Het bedrag dat je per opname kunt pinnen varieert omgerekend tussen de 75 en 200 euro. Bij ATM’s met biljetten van 50.000 rupiah kun je maximaal 80 euro opnemen. Houd er rekening mee dat banken per opname een commissie van ongeveer twee euro berekenen.
   Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Indonesie dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Zorg er wel voor dat de biljetten niet VetSneltoets Ctrl+B beschadigd zijn en de dollarbiljetten na 2004 gedrukt zijn, anders worden ze niet geaccepteerd.

   Medische zorg en veiligheid

   • In geval van ziekte kunnen reizigers in de steden naar een huisarts (umum) gaan. Hotels hebben vaak ook een hoteldokter.
   • In elke grotere plaats zijn ziekenhuizen, maar de medische zorg in privéklinieken is vaak van betere kwaliteit.
   • Buiten de grote steden is de gezondheidszorg zeer beperkt. Wel heeft elk dorp een gezondheidscentrum (puskesmas).
   • Reizigers wordt geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten die ook de kosten van een eventuele repatriëring dekt. Houd er rekening mee dat mogelijk contant moet worden betaald voor de verlening van medische zorg.
   • In geval van een ziekenhuisopname of wanneer medisch-specialistische zorg nodig is, kunnen reizigers het beste direct contact opnemen met hun verzekeringsmaatschappij. 

   Noodgevallen

   In geval van nood, bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname in het buitenland, kun je contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het contactcenter van dit ministerie is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer +31 247 247 247, ook vanuit het buitenland (let op roamingkosten). Het ministerie geeft bovendien informatie via de app 24/7 BZ Reis.

   Voor informatie en eventuele ondersteuning kun je ook terecht bij een van de Nederlandse vertegenwoordigingen in Indonesië.

   Medische verklaring

   Reizigers die door een arts of specialist voorgeschreven geneesmiddelen meenemen, moeten mogelijk een medische verklaring bij zich hebben. Dit geldt in ieder geval voor geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers).

   Vraag de verklaring tijdig aan: hetcak.nl.

   Voor informatie Vaccinaties

  • Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier:

   Een reis reserveren is nog niet een reis boeken!
   Hoe werkt het boeken van de reis?
   Besluit je de reis te boeken, dan krijg je een inschrijfformulier. Heb je dit ingevuld dan heb je de reis geboekt!

  De locatie » Java » Karimunjawa » Indonesië

  Vanuit Java bezoek je een van de vele eilanden, je gaat naar een bijzondere plek, een heerlijk resort, zij ligt direct aan het strand, in de natuur met prachtige kleurrijke vogels, planten en tuinen. Je ontmoet een oase van rust waar je helemaal tot jezelf kunt komen zonder alle prikkels uit het dagelijks leven. Het is een retraite plek om weer in verbinding te komen met jezelf. Heb je al zin? Boek dan deze heerlijke retraite. 

  Unieke Kwaliteits Garantie
  Spirituele Vakantie Reizen is uniek in Nederland en België!

  Dit reisaanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).