Authentieke Spirituele Vakantie Reizen

Fjorden en Bergen in Noorwegen

Wij geven bezinnings reizen naar Noorwegen, en onze ervaring is dat onze gasten onder de indruk zijn van de enorme schoonheid van de de natuur. Elk seizoen is geweldig en heeft weer iets nieuws te bieden. 

Ben je avontuurlijk en hou je van uitdaging? Dan zijn de spirituele reizen in Noorwegen een echte aanrader. Je gaat naar de regio Stavanger, of de Lofoten of Tromso. Schitterende natuur met prachtige fjorden, hoge bergen en witte zandstranden.

Fjorden en Bergen in Noorwegen

Rondreis Stavanger

Je bezoekt de oude stad van Stavanger, de oude stad biedt de grootste verzameling houten huizen in Europa. Je dwaalt door de romantische straatjes met witte houten huisjes, restaurantjes en musea. Hier wordt elk jaar het grootste food festival van Scandinavië gehouden.

Daarnaast bezoek je de fjorden, Månafossen (100 m hoge waterval) en mooie wandelroutes in Frafjord.

Noorwegen is wereldberoemd om zijn fjorden

In de Engelse betekenis is een fjord een lange, smalle en diepe U-vormige inham met rotsige steile wanden en kliffen aan beide kanten. Het woord fjord is een leenwoord uit de Ijslandse taal en is een van de weinige woorden in het Engels die beginnen met de letters fj-. De term fjord wordt nu international gebruikt.

De fjorden zijn ontstaan door enorme stuwingen van ijs onder de zeespiegel, in een tijdsbestek van 2,5 miljoen jaar zijn de U-vormige valleien in opeenvolgende ijstijden ontstaan. Met andere woorden, de fjorden zijn gevormd door de gletsjers.

Denk aan de Noorse fjorden alsof het hoofdwegen met zijstraten en smalle steegjes zijn.

Noorwegen: reizen in de zomer én winter

Fjorden en Bergen in Noorwegen

Waar je in de zomer kunt genieten van de middernachtzon, daar heeft de winter het magische noorderlicht. Dankzij het zeeklimaat is de kans op het zien van het noorderlicht in Noorwegen erg groot. In de winter geven wij de bezinningsreizen in Noord-Noorwegen. 

Het hele landschap is met een deken van sneeuw bedekt en de lucht is fris en zuiver. De noordelijkste provincie van Noorwegen is de regio Finnmark. Een reis naar het hoge Noorden is ook in de winter een fantastische ervaring! 

Wil je onze bezinningsreizen volgen in Noorwegen? 

Bezoek onze reisbestemmingen in Noorwegen

Wil je via je werk op reis gaan?

Bezoek dan onze andere website: Zakelijke Coachingsreizen.

 Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →