Zeilen op de Waddenzee is onthaasten

Wil je tot rust komen, een Mindfulness programma volgen in combinatie met zeilen op een catamaran? Ga dan mee naar de Waddeneilanden, daar beleef je een unieke natuur en kun je heerlijk uitwaaien. De eilanden hebben een bijzonder karakter en een eigen sfeer. En er zijn vele natuurgebieden met bijzondere flora en fauna waar je je uren kunt vermaken.

Waddeneilanden die bewoond zijn: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Kort samengevat TVTAS. De onbewoonde eilanden zijn de Razende Bol, Rottumerplaat en Rottumeroog.

Mindfulness & Zeilretraite Waddeneilanden

  • Heb je zin in een avontuurlijke zeilreis?
  • Wil je een vakantie die duurzaam is en waarbij je niet hoeft te vliegen?
  • Heb je behoefte aan rust en tot jezelf te komen?
  • Heb je daarnaast behoefte aan praktische concrete mindfulness oefeningen die je helpen aan het roer van je leven te blijven staan als je weer naar huis terugkeert?

Dan is deze zeil en mindfulness retraite precies wat je zoekt! Je ontdekt de pracht en stilte van de Nederlandse Wadden. Zeilen, wandelen, mindfulness, persoonlijke groei en rust in je hoofd. Dat is wat deze reis jou te bieden heeft. De zeilcatamaran is heel geschikt voor zeilen en droogvallen op de Wadden.

De Waddenzee is Unesco Werelderfgoed

Over de hele wereld zijn er uitzonderlijke plekken die beschermd moeten worden, zoals de Waddenzee, ze is uniek en onvervangbaar. Met een oppervlak van 10.000 km2 is het waddengebied het grootste aaneengesloten wetland op de aarde. Je vindt hier sterke en zwakken stroming, nat en droog en zoet en zout.

De Waddenzee, van het Noord-Hollandse Den Helder tot het Deense Esbjerg. Een grensoverschrijdend gebied, boordevol ongerepte natuur. Het bijzondere landschap van slikken, kwelders, duinen, geulen en zandplaten creëren een uniek gebied, die je nergens anders vindt.

Waddenkustlijn en oppervlakte 

Rond 1200 begon het Nederlandse waddengebied bij de duinen van Schoorl. Callantsoog (’t Oghe) was het eerste waddeneiland, Huisduinen het tweede . De Zuiderzee, de Friese Middelzee en de Lauwerszee waren verbonden met de Waddenzee en de Dollard bestond nog niet. De kustlijn van het huidige waddengebied is het resultaat van een lange geschiedenis van inpolderingen, andere waterstaatswerken en watersnoodrampen waarbij de zee weer land terugwon.

Wat is het ezelsbruggetje voor de volgorde van de Waddeneilanden?

Tv-tas. De volgorde van de Nederlandse Waddeneilanden kun je onthouden door dit ezelsbruggetje. Dat is namelijk: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog

Zin om mee te zeilen?

28 apr 2024 - 04 mei 2024

13 jul 2024 - 19 jul 2024

10 aug 2024 - 16 aug 2024

Wil je een weekend mee naar de Marker Wadden?

21 jun 2024 - 23 jun 2024

13 sep 2024 - 15 sep 2024

We zien je graag, je kunt ook bellen met: 06 398 04 150