Reizen is bezinnen en tot rust komen

Bezinningsreizen op zee

Zachtjes glijdt zeil catamaran Yemaya door diep blauw water de baai van Vasiliki uit. Het is een prachtige zeil dag. De Griekse zon staat te glunderen aan een helderblauwe hemel. Vandaag zeilen we met een yoga groep richting Kefalonia. Op zoek naar zon, zee, genieten en bovenal naar ontspanning en bezinning. Linda, de yoga juf, is echter wat gespannen vanwege haar angst voor zeeziekte.

Zeilen, een meditatie op zich

De Ionische zee staat bekend om haar rustige wateren. Het is dan ook een genot om met Yemaya door de vlakke zee te scheren. Linda merkt al snel dat haar lichaam hier goed tegen kan en we zien haar spoedig tot een diepe ontspanning komen, terwijl ze al glimlachend over het water staart. De magie van verstillend blauw. Eindeloos 00blauw water overgaand in het intense blauw van de lucht. Dit is Griekenland op en top.

Meditatie ontstaat als vanzelf. Lekker liggend in de zon of zittend in de schaduw; we zien hoe de stilte neerdaalt over de hele groep. Zeilen, wind in de haren en de zon op de huid....

Bezinningsreizen op zeeCatamaran versus monohull

Naast het zeilen, bezoeken we vandaag Fiskardo, een idyllisch stadje op Kefalonia. Daarna gaan we naar een rustige baai voor een verfrissende zwempartij. Iedereen geniet! Het hoogtepunt voor iedereen is echter het zeilen en het zijn op het water. Aan het einde van de dag komt een stralende Linda naar me toe. Ze biecht op dat ze eigenlijk niet mee durfde te komen vanwege haar angst voor zeeziekte. Maar dat ze zo blij is dat ze toch is gekomen. Ze had nog nooit op een catamaran gezeild en werd altijd zeeziek op monohulls. Nu heeft ze gemerkt wat een verschil dat is voor haar.

Ze heeft zo van deze dag genoten en ontdekt hoe heerlijk en meditatief zeilen kan zijn. Ze kan niet wachten om volgend jaar weer met haar yoga groep een dagje mee te komen zeilen!

Bekijk hier onze meditatie zeilreizen

Onze meditatie zeilreizen

Spirituele Vakantie Reizen heeft een prachtig aanbod met deze reis voor groepen, families en individuen,

Houd je van natuur, meditatie en bezinning dan is deze meditatie zeilreis precies wat je zoekt! Je ontdekt de pracht en stilte van de zonovergoten Griekse eilandjes in de Ionische zee. Je bent ontspannen op het kabbelende water en Mallika en Deep nemen je mee naar de mooiste witte strandjes.

Zij leven vanuit hun hart en passie en leven al jaren op de zeil catamaran Yemaya. Als ervaringsdeskundigen weten zij dat de unieke combinatie van zeilen met stilte en meditatie je leven inspiratie geeft. Voortbewogen door moeder natuur zelf en met haar wind wapperend door je haren, word je als vanzelf naar de stille kern in jezelf getrokken. 

Je zeilt samen met Mallika en Deep op een catamaran (13 meter lang) in de Ionische zee gelegen aan de westkust van Griekenland. Hier bevinden zich een paar pareltjes van eilanden die nog vrij zijn van massa toerisme zoals Lefkas, Meganis, Kalamos, Kastos en Ithaki. Zeker in voor- en najaar zijn deze oases van stilte en prachtige natuur ideaal voor mooie wandelingen en meditatie.

Bekijk hier onze meditatie zeilreizen

 Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →