Menu Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen

Spirituele Vakantie Reizen
0575-472403
06-39804150

Wij helpen jou vrijer en gelukkiger te worden!​ Ga mee op reis!

← Blog ← Thema reisverslagen

25jan

De kracht van spiritualiteit

Spiritualiteit, zingeving, vaak wordt dit gezien als lastig te integreren in je dagelijkse leven, laat staan je werkleven. Toch kan spiritualiteit als een bron van vitaliteit en kracht dienen, juist in je werk.

Spiritualiteit die gebaseerd is op universele waarden kan krachtig, motiverend en inspirerend doorwerken. Verbinding, reflectie en dienstbaarheid spelen hierin een centrale rol. Los van je achtergrond, kunnen persoonlijke integriteit, doelgerichtheid en rust toenemen in je professionele leven. Hiermee geef je het allerbeste van jezelf de ruimte om verder te ontwikkelen.

Meer dan snelle oplossingen

Zeker in deze tijd waarin we overspoeld worden met onophoudelijke informatiestromen, voortdurende veranderingen en prikkelingen, is de confrontatie met uitdagingen niet gering. De honger naar snelle oplossingen is goed voorstelbaar. Een gemakkelijke vorm ontspanning en verlichting zou daarbij heel welkom zijn. We kennen talloze vormen van tijdelijke verlichting: lekker eten, vrienden, winkelen, vakantie, sport, kunst. Erg bevredigend, echter van korte duur. Je verdient beter toch dan deze tijdelijke hongerstillers?

Voor een langdurige ontspanning en tevredenheid belooft spiritualiteit iets wat duurzamer en meer diepgaand van aard is. Bovendien brengt het een besef van betekenis en een bewust gevoel deel uit te maken van het bestaan, waarvan jij met wie je bent en wat je doet een onderdeel bent.

Wat kan spiritualiteit je brengen?

  • het kracht gevende besef dat je verbonden bent met de kracht van het bestaan

  • persoonlijke waarden die jezelf en anderen goed doen anderen te dienen;

  • de ontwikkeling compassie en bewuster in het leven staan

  • inspiratie om jouw keuzes trouw te blijven

  • een gevoel van betekenis, persoonlijke integriteit en zin

  • je wordt onafhankelijker van materieel succes

  • een steviger gevoel van balans

  • meer acceptatie van de dagelijkse realiteit en veerkracht in het dagelijks leven

Spiritualiteit is persoonlijk

De betekenis van spiritualiteit is een heel persoonlijke aangelegenheid. Het is iets dat werkt op jouw eigen manier. Een aantal vragen helpende vragen om jouw vorm van spiritualiteit te ontdekken kunnen zijn:

Op welke momenten voel jij je heel sterk verbonden met de natuur? Wanneer is het voor jou eenvoudig om tot stilte te komen? Welke waarden zijn voor jou essentieel om met compassie, doelgerichtheid en zin in je dagelijks leven te staan?

Wil je jezelf beter leren kennen? Is het tijd om je grenzen beter te leren kennen en assertiever te worden? Ligt een beginnende burn-out op de loer of wil je hier mee om leren gaan?

In maart kun je met experts Diana Bergsma en Tara Esther Kleij deelnemen aan de weldadige spirituele coachingreis in het Spanje. Je leest er hier meer over: https://www.spirituelevakantiereizen.nl/spirituele-reis/anti-stress-mindfulness-vakantie-maart-2015/

De kracht van spiritualiteit

 
COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Ons Reisaanbod