Yair is Yoga leraar en geeft verschillende retreats

Hij is expert op het gebied van Yoga, traditionele Chinese geneeskunde, mindfulness, meditatie, Qi Gong en ademwerk.

 

Qi, Chakra‛s en Meridianen

In de retreat leer je om in direct en dynamisch contact te staan ​​met je eigen energieveld en de energievelden van anderen. We begeleiden je om de blokkades die je momenteel tegenhouden om voluit en vrij te leven, te herkennen en te transformeren.

Zodra deze blokkades worden erkend en overstegen, stap je in je eigen persoonlijke kracht - volledig verbonden met jezelf, volledig verbonden met alles. Je bent dan in staat om onmiddellijke veranderingen in de energetische toestanden van chakra's, aura en meridianen waar te nemen. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde circuleert energie, qi genaamd, door het lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd. Onderbrekingen in het stromen van de energie - zoals wanneer deze stagneert, wordt geblokkeerd, of ergens anders naartoe vloeit - worden gedacht te worden veroorzaakt door emotionele of fysieke problemen. 

Yair leest je energie (Qi) tijdens de retreat, in zijn ervaring noemt hij het de poort naar een ongelooflijke kracht die al in en om je heen bestaat. Qi (ook wel ch'i, chi, ki of gi) is een fundamenteel concept uit de Chinese cultuur, doorgaans gedefinieerd als adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie dat deel uitmaakt van alles wat bestaat. Verwijzingen naar qi of soortgelijke filosofische concepten als een soort van metafysische energie die levende wezens in stand houdt, vormen onderdeel van veel religies, vooral in Azië.

Praktijk voorbeeld

Een cliënt die te maken heeft met psychologische neigingen tot zelfafwijzing, zal bijvoorbeeld waarschijnlijk blokkades ervaren in het gebied van de solar plexus. Dit kan ongemak en spijsverteringssymptomen veroorzaken. Zodra deze verbinding wordt gedetecteerd, vindt er een verandering plaats, zowel in de relatie met zichzelf als in hun levenservaring op fysiek en emotioneel niveau.

Frozen/locked shoulder is een ander voorbeeld. Als je naar de energie van de cliënt kijkt, zie je een blokkade in het hartcentrum en een beperking in het vermogen om vrijelijk liefde te geven en te ontvangen. Daarom zou het ideale behandelplan zijn, het openen van geblokkeerde meridianen combineren met ondersteuning voor de cliënt om zijn hart te openen.

Voor Therapeuten en Coaches

Voor degenen die al met cliënten in een therapeutische praktijk werken, is het lezen van energie een hulpmiddel van onschatbare waarde om onbalans te diagnosticeren en een behandelplan op te stellen om genezing te ondersteunen. Je kunt een cursus of retreat bij Yair in Spanje volgen. 

Omdat de 'body-mind' een systeem is, is het niet voldoende om je alleen op het lichaam te concentreren. Zelfs met nauwkeurige diagnose en behandeling blijft de cliënt passief en neemt hij geen verantwoordelijkheid voor zijn eigen genezing. De energielezing richt zich op het gehele energiesysteem, waardoor de cliënt zichzelf in stand kan houden.

De energielezing werkt nauw samen met de cliënt om hun emotionele en psychologische patronen te ontdekken, patronen die aanzienlijk bijdragen aan hun toestand van ziekte.

Yair

Yair studeerde voor het eerst Sivananda yoga in Rishikesh, India in 1985, voordat hij verder ging onder leiding van zijn leraar in Israël. Het woord Yoga staat voor eenheid tussen lichaam en geest, en dat is de kern van de lessen van Yair. Yair combineert deze oeroude vorm van yoga met Qi Gong die hij in China diepgaand heeft gestudeerd.

Zijn lessen zijn ontworpen om te passen bij de individuele niveaus in de groepen, met een sterke nadruk op ademwerk, mindfulness en ontspanning. 

Wil je ook op retreat? Bekijk hier de verschillende retreats in Spanje.