Magische Helende Avonturen in Indonesië

Na vele uren vanaf Assen, via Schiphol, Dubai en Jakarta zit ik nu in de trein naar Semarang. Ik was super nieuwsgierig naar wat de coaching retreat mij zou brengen. Ik pakte de boot naar het eilandje Karimunjawa, ik keek m’n ogen uit, de sfeer was ongelooflijk; vissersbootjes, prachtige groene kleine eilandjes en vele mensen. 

Aangekomen op het eiland werd ik overrompeld door de schoonheid, de mensen, de magere kippen, de slechte weg, de natuur. Het was overweldigend. Op het resort keek in m’n ogen uit, mijn eigen houten huisje. Ik was aangekomen in een paradijs en ik voelde me enorm dankbaar voor dit alles.

Ik sprintte meteen over de 100 meter langer houten steiger, zo de heldere blauwe zee in. Ik slaakte een kreet van geluk en alles voelde wat onwerkelijk. 

Margo (de coach die daar woont) vroeg me een orakel kaart te trekken en ik trok “manifesteren’. Deze kaart geeft aan dat het tijd is om jezelf neer te zetten en dat je steeds dichter bij je blauwdruk komt. Nou kom maar op, met de retreat, het begin is goed! Mijn eerste maaltijd was erg lekker: gebakken banaan, rijst, kip, sambal en groente. 

In het donker hoorde ik het lied van de cicaden en ik zag tientallen vleermuizen ontwaken, de mooie jungle geluiden en in mijn huisje een Gekko die me gezelschap hield.

Na de dagelijkse Yoga en meditaties voelde ik me ontspannen, de druk in mijn hoofd was weg. ‘Over 50 minuten heb je een massage’, riep Margo me nog na terwijl ik naar de zee liep. Het was al de zoveelste duik in het heerlijke water. 

De ceremonie

De Nieuwe Maan ceremonie was magisch, ondersteund door mooie klanken van de klankschalen, een Rainbow stick, belletjes en andere instrumenten. Hier heb ik mijn intenties voor dit nieuwe jaar gezet.
Na de dagelijkse serenity trok ik een Angel Wisdom kaart om over de energie van die dag te lezen. Deze kaarten gaven mij kracht en motivatie en hielpen mij bij het opbouwen van mijn zelfvertrouwen.

Ik voelde me elke dag sterker worden, rustiger, begreep ook meer mijn HSP gedrag. De coaching van Margo was treffend en helend. Ze ging geen confrontatie uit de weg. Het was soms moeilijk, het resultaat was dat ik toch dichter bij mezelf kwam en ook meer begreep welke loopbaan ik wilde. 

Mijn speer

Vandaag ging ik met de scooter langs rijstvelden, over zandpaden, langs kleine huisjes en mangroves. Ook heb ik aapjes gezien.  Ik keek m’n ogen uit hoe de vissers tradionele houten boten maken! Ik was onder de indruk van hun skills en creativiteit. We gingen verder op de scooter naar een plek waar de originele Bugis wonen (oorspronkelijk Sulawesi)j om zelf kokosolie te maken. Met een zelfgemaakte speer probeerde ik de eerste lagen van de kokosnoot te verwijderen en na een paar pogingen had ik de techniek door. En dit allemaal onder begeleiding van een vriendelijke Buginees die geen woord Engels sprak. 

Coaching

In de coaching-sessies begreep ik in eerste instantie niet de emoties en gevoelens die in mij opkwamen. In een vergevings ritueel kwam ik erachter dat ik de mensen om me heen vergeven had, maar mezelf (nog) niet. Ik was gescheiden, heb verkeerde keuzes en fouten  gemaakt. Via een diepe meditatie voelde ik me lichter worden en kwam bij het punt om mezelf te vergeven. Dat was een bijzondere ervaring.

Fippers en Nemo

Met flippers aan, dook ik in het heldere blauwe water, de kleuren van de koralen en vissen waren fantastisch. We klommen weer op de boot en zetten koers naar een ander eilandje, we maakten daar vuur en de verse vis werd ge-BBQed. Onze tweede duik was zo mogelijk, nog mooier. Ik kwam Nemo in levende lijf tegen. Voordat ik het wist stond ik tussen de haaien in een speciaal bassin, dat was een goede les in ademhalen en rustig blijven.

HSP

De natuurgeluiden hielpen je om rustiger te worden en te genieten. Er zijn hier weinig prikkels die mijn HSP stimuleren en dat maakt dat ik ook meer in het NU leef; Ik denk ook niet meer over morgen of gisteren en leef meer in het moment.

De workshop Hartcollage maken, was best spannend. In eerste instantie zag ik er tegen op. Maar gaande weg ging ik ervoor en kon ik in vertrouwen mijn intuïtie volgen.

Ik werd wakker door de moessonregen, het donderde en het ging flink tekeer. Ik rende snel naar de houten Pendopo om mee te doen met een meditatie die er voor zorgde dat alle chakra’s werden geopend.

De Jungle expeditie

Wawan en ik werden door Margo afgezet aan de voet van de berg voor een jungle wandeling.  Na een pittige wandeling hadden we het hoogste punt bereikt en vervolgens gingen we de andere kant er weer af. Na een tijdje wandelen door wilde begroeiing stonde we opeens in het midden van de jungle, bij een “abondoned village” waar een moeder met haar dochter en koeien nog steeds leeft.

Na een paar kokosnoten te hebben geplukt en opgedronken, liepen we verder langs de bananenbomen. Uiteindelijk kwamen we weer in de bewoonde wereld. Bij een warung (een klein eettentje langs de straat) hadden we geluk want de gitaargeluiden kwamen ons tegemoet. Ik mocht ook even jammen, heerlijk! 

Margo

Margo en Evi stonden ons op te wachten met de scooters en ‘thuis’ kregen we een heerlijk Indonesisch buffet. We eindigden de dag met Yoga, ik had niet gedacht dat ik Yoga zo chill vond.

In de coaching-sessie vandaag ging het over het reguleren van mijn gevoelens, meer benoemen wat ik nodig heb voor de toekomst en wat wil ik bereiken. Inmiddels weet ik nu wat mijn missie hier op aarde is!

Margo heeft mijn doelen geweldig opgepakt, haar team bestaat uit mooie mensen en ik kan met geen woorden beschrijven wat deze reis voor me heeft betekent. Na de Jungle tocht heb ik ook nog een Hike gedaan, wat een ware overwinning voor me was. Daar ga ik niets over vertellen want dit moet jezelf beleven...

Na alle energie helingen, coaching, creatieve opdrachten, jungle- en hike ervaringen, heerlijke eten, ontmoetingen vanuit het hart, blijft deze reis m’n hele leven bij en in mijn hart. 

Wat ga ik jullie missen, Bedankt!
Keimpe Dirk