De gehaaste moderne mens

De moderne, actieve en over het algemeen bezorgde westerse mensen hebben geen tijd om ontspannen over paadjes te lopen of onder een boom te zitten niksen. Wij houden ons bezig met een vaak overactieve denk- en gevoelswereld die eindeloos fascineert, dirigeert en commandeert. Wij hebben geen idee hoe de aandacht die we hier constant aan geven ons opsluit in onszelf en een sluier legt tussen ons en de wereld.

We zijn gestopt met kijken en luisteren

En we zien de wereld niet meer als een zich steeds vernieuwend avontuur maar als een zich herhalend, patroonmatig gebeuren waar we ons regelmatig dood in vervelen en doorheen ploegen of slepen.

Het lopen over paden in bizar mooie natuur, het regelmatig zitten met jezelf alleen zonder smartphone in je hand, het terugbrengen van de “last” van bezittingen tot een redelijk minimum en de confrontatie met een volstrekt andere wereld en cultuur dan je gewend bent, zetten je zintuigen weer aan en zelfs op scherp. 

Maar dan ben je er nog niet. Dan mag je de ramen nog wijd openzetten en laat je die wonderbaarlijke werkelijkheid binnenkomen, binnen denderen, liefst zich in je uitstorten. En je leert ontvankelijk te blijven en niets anders te doen dan te ontvangen wat je wordt gegeven.

Hoe open je je meer en meer voor al die geschenken die je in ieder moment worden gegeven? Dat is de vraag waar de meeste mensen hulp bij nodig hebben.

Ga op Mindul wandel - safari reis Tanzania

De gehaaste moderne mensLopen en zitten in bewuste aandacht maakt gelukkig. Vertragen helpt daarbij. Hoe trager je alles doet hoe makkelijker het is om je aandacht erbij te houden. Bewust je aandacht erbij houden zonder ergens ook maar iets van te willen, laat een gevoel van geluk in je hart opwellen.

Een buitenaards mooi landschap als Ngorongoro Krater Hoogland, de liefdevolle oogopslag van een giraffe, het dagenlang lopen door intense stilte en oneindige ruimte, mediteren tussen de impala’s en zebra’s, een heerlijk gerecht klaargemaakt door onze toverende kok, de geur van brandend hout, een adembenemende Afrikaanse zonsondergang of het geluid van een brullende leeuw in de nacht middenin Serengeti….

Alle ingrediënten van deze bijzondere mindful wandel - safari reis zijn super verleiders. Ze verrassen je ogen, laten je oren spitsen, je huid tintelen en ze jongleren met geuren en smaken.
Het leven verleid je onvermoeibaar om geen andere reden dan je te openen. Het nodigt je uit om te zien dat alle sloten op je deuren overbodig zijn geworden. Het lokt je met al haar vormen en kleuren om je muurtjes te verzachten. En het straalt je tegemoet, iedere dag opnieuw.

Wil je ook mee naar Tanzania