Sardinië: eindelijk was ik weg van de massa

Hier ben ik gelukkig en zo vrij als een vogeltje. Soms is er volledige stilte, ik verdwijn erin. Heerlijk. In Nederland wordt ik moe van geluiden, auto's en andere onnatuurlijke geluiden, er is altijd geluid. Mijn hart verlangt te leven in deze natuurschoon en ruige bergen, deze zijn bezaaid met overblijfselen van Romeinse, Arabische, Spaanse en Pisaanse overheersers. Het zijn de prehistorische 'nuraghi'. Dit zijn overblijfselen van kastelen, dorpen en tempels van meer dan 3500 jaar geleden. Ze zijn over het hele eiland te zien. 

Ik ben op een eenvoudige locatie, vlakbij de zee. Het straalt rust uit en ik voel me op me gelijk thuis. De rustige stem van Monique kalmeert en ik doe mee aan haar mindfulness oefeningen. We komen samen in een flow, de stilte resoneert en ik geef me er volledig aan over. 

Onze kok kookt Sardijns

Onze kok Tony kookt op Sardijns, het eten is puur, heeft smaak en is tongstrelend. Brood, pasta, schapen- en geitenkaas, orgaanvlees, olijfolie, graan en honing is de Sardijnse keuken en Tony is een specialist hierin.

Typisch Sardijns is het pane carasau, flinterdun, knapperig brood dat vaak warm met een beetje olijfolie wordt gegeten. Porceddu, big aan het spit, is een ander typisch streekgerecht. Schaapherders zijn verantwoordelijk voor de 'enge' kaas Casumarzu. Ze lieten hun pecorinokazen buiten liggen tot kaasvliegen er eitjes in legden, wachtten tot de larven door de kaas krioelden (en die zacht maken) en hapten dan toe! Er zijn op Sardinië diverse kleine wijnbouwgebieden, maar de cannonau di Sardegne komt van wijngaarden van het hele eiland. 

Retreat en de groep

Tijdens onze retreat verkennen we ook een deel van de prachtige kustlijn met een lengte van 1850 kilometer. Er zijn talloze kleine baaitjes, uitgestrekte zandstranden, prachtige rotsformaties en mysterieuze grotten. We blijven ver van de massa en we duiken de zee in. We hebben plezier en genieten van het samenzijn. Ieder heeft een verhaal, maar daar gaat het niet om.

Met respect naar elkaar, groeien we uit ons verhaal om nog meer onszelf te worden. Soms confronterend en ook mooi. Het voor mij best pittig dat de groep ook de spiegel was, veel herkenning ook. Ik wist best dat ik thuis veranderingen had door te voeren en ik ga het doen! Monique, met haar zachte kracht is de aanmoedigende coach. 

Terug naar huis

Ik heb zin om naar huis te gaan, ik voel me fit en uitgerust. Ik weet beter welke kant ik nu op wil en daar ga ik voor. Ik heb besloten 1 keer per jaar zo'n reis te doen voor mezelf, al was het maar om mezelf te herinneren wie ik ben. 

Echt enorm bedankt van Chantal!

Wil je ook eens op een heerlijke mindfulness-yoga reis naar Sardinië?

Wil je via je werk op reis gaan?

Bezoek dan onze andere website: Zakelijke Coachingsreizen.