Reizen is bezinnen en tot rust komen

Dynamisch coachen

Wanneer je op onderzoek gaat naar een coach of therapeut, is het al snel duidelijk dat er vele verschillende methoden zijn. De ene is niet beter dan de ander, het gaat er vooral om wat bij jou past, wat bij je vraagstuk aansluit en welke manier van werken je aanspreekt. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden!

Maar hoe kom je er nou achter wat voor jou werkt? Wat is het effect van een specifieke methode? We belichten graag een van de methodes: dynamisch coachen.

De dynamiek tussen zelfbeeld, verlangens en emoties werken op een krachtige en positieve manier voor je.

Dynamisch coachenWanneer de dynamiek tussen zelfbeeld, verlangens en emoties uit balans is, zul je hoogstvermoedelijk een gebrek aan vitaliteit, motivatie en rust ervaren. De dynamiek werkt belemmerend door en zorgt voor innerlijke conflicten die veel energie kosten.

Freud (psycho-analyse) ging er vanuit dat mensen een onbewuste neiging hebben om vroegere situaties en gedrag te herhalen. Vanuit zijn visie heeft negatief gedrag te maken met de ontwikkelingsgeschiedenis van jou als persoon. Door aandacht te geven aan oorzaken in de het verleden, ontstaat er inzicht in jezelf en ruimte om te veranderen.

Bij dynamisch coachen wordt ook gekeken naar de kern van het probleem, waar komt het in de kern vandaan? Is er een verband tussen lichaam, hoofd en zingeving te vinden? Door hiernaar te kijken, kan herstel van balans ook vanuit de kern plaatsvinden en daardoor diepwerkende en duurzame balans brengen.  

Met deze vorm van coaching leer je om naar jezelf te kijken; met een onbevangen blik en aandacht voor wat er echt in je leeft. Er ontstaat inzicht in je gedrag, de manier waarop je denkt en hoe je emoties voor je werken. Wat geeft jouw leven zin? Hoe geef je hier vorm aan zodat alle niveau’s in jezelf in balans zijn? De coach zal je ondersteunen om hier handen en voeten aan te geven waarmee je zowel prive als in werk meer balans zult ervaren.

Er blijft meer energie over voor zaken die voor jou waardevol zijn; je gaat keuzes maken die beter bij je passen. Het gevoel van ‘een geheel binnen jezelf’ groeit en je zult je vitaler gaan voelen.

Ga eens mee met de reis van Diana Bergsma. Zij werkt ook vanuit het dynamisch coachen.
Kijk hier bij onze groepsreizen, klik hierPlaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →