Authentieke Spirituele Vakantie Reizen

Het Noorderlicht wil je ervaren

Met onze winterreis ga je naar Noord-Noorwegen - Tromsø. Het is in de winter de stad van het noorderlicht.  Niets is mooier om aurora borealis met eigen ogen waar te nemen. Hoewel Tromsø boven de poolcirkel ligt, zijn er opvallend veel gezellige restaurants en barretjes. Maar de stad van het noorderlicht beschikt ook over interessante musea. In het Polar Museum kom je meer te weten over de vele poolexpedities die vanuit deze stad vertrokken, Polaria is het meest noordelijk gelegen aquarium ter wereld en in het Tromsø Museum leer je niet alleen meer over de stad, maar ook over het magische noorderlicht.

Wat is noorderlicht?

Vanuit onze zon worden voortdurend elektrisch geladen deeltjes de ruimte in geslingerd, de zonnewind genaamd. Dit gebeurt met een snelheid van gemiddeld 400km/sec, maar kan variëren tussen 250 en 2.500km/sec. Een klein deel van deze deeltjes zal na een reis van ongeveer 150 miljoen kilometer onze aarde bereiken.

Wanneer deze geladen deeltjes vervolgens in onze atmosfeer botsen met zuurstofatomen en stikstofmoleculen, worden er lichtdeeltjes gegenereerd. Bij voldoende botsingen aan de nachtzijde van de aarde kunnen we dit uitgezonden licht met het blote oog waarnemen.

Dit gebeurt voornamelijk in de buurt van de poolstreken en daarom noemen we dit lichtverschijnsel 'poollicht'. De geladen deeltjes worden immers door de magnetische veldlijnen rond de aarde opgevangen en naar de poolstreken geleid.

In de buurt van de Zuidpool spreken we van 'zuiderlicht' (aurora australis), in de buurt van de Noordpool spreken we over 'noorderlicht' (aurora borealis).

Winterreis - Noorderlicht Tromsø reis boeken

Met het Noorse winterlandschap als achtergrond zijn er tijdens de vakantie een menu van activiteiten, o.a.:

Hatha Yoga: toegankelijke Yoga voor iedereen, focus op ademhaling, meditatie, ontspannen en rustig. Chi Gong: Dynamische oefening waarbij je door middel van harmonische bewegingen, concentratie en ademhaling het lichaam en geest oefent en verbetert.

Je krijgt verschillende soorten massages; met oa. hot stone, spiermassage, Shiatsu, ontspanningsmassage, etc. Door de combinatie van verschillende soorten kan de behandeling optimaal worden aangepast aan jouw behoeften.

Meditatie geven rust en geeft ruimte. We zullen verschillende soorten meditaties doen; met beelden (visualisaties), met klankschalen, geuren en met ademhaling. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Volg Spirituele vakantie reizen en lees meer over onze winterrreis

 

Bron artikel Noorderlicht.nlPlaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →