Authentieke Spirituele Vakantie Reizen

Op reis in Noorwegen

Diana Bergsma is eigenaar van Spirituele Vakantie Reizen en Zakelijke Bezinningsreizen, voor haar werk bezoekt zij locaties, collega's en landen om ideeën en inspiratie op te doen, om reizen te blijven ontwikkelen. Dit Blog gaat over haar boeiende reis in Noorwegen. Zij nam de bekende treinrit van Bergen naar Oslo.

Reizen maakt me gelukkig

Het is belangrijk om onze deelnemers goed te informeren over de prachtige reizen die wij ontwikkelen. Het is dus belangrijk dat ik met regelmaat mijn koffer pak en een stukje van de wereld ga zien. Het is bijzonder om te reizen en dat start bij mij op het moment dat ik op het vliegveld ben. Ik laat dan 'thuis" los, letterlijk! Dat gevoel al van "loslaten" is heerlijk, de zorgen in mijn hoofd verdwijnen en er komt ruimte voor avontuur en nieuwsgierigheid. 

Kleurrijke stad Bergen

Onze spirituele bezinningsreizen zijn ook in de regio Stavanger. Je kunt makkelijk je reis verlengen en nog een paar dagen de stad Bergen eraan vastknopen. Het is echt de moeite waard. Vraag aan ons advies.

Bergen is één van de belangrijkste havensteden van Noorwegen en heeft een gunstige ligging aan zee, tussen zeven bergen en fjorden in. 

Ik vond het uitstapje met de Kabelbanen Ulriksbanen en Kabelbaan Fløibanen erg leuk. Vanaf de top heb je mooi uitzicht over de stad en de baai waar Bergen aan ligt. Je kunt daar heerlijk wandelen en genieten van goed eten en het prachtige uitzicht. 

Vlakbij de haven van Bergen ligt de oude vesting Bergenhus. Deze vesting werd vroeger gebruikt als koninklijk hof. De vesting bestaat uit vier verschillende delen waarvan het grootste deel uit de Middeleeuwen stamt. De moeite waard om het te bekijken. 

Nu ben ik dol houten huisjes en het bezoek aan de de oudste wijk van de stad: Bryggen is mooi om te zien. De wijk ligt in het centrum, staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is de meest bekende wijk van Bergen. Hier vind je de typische gekleurde koopmanshuizen die uit de Hanzeperiode stammen.

Als je van vis houdt dan kun je vismarkt: de Bergen Fisketorget, een gezellige markt aan het water!

Treinreis van Bergen naar Oslo

In Noorwegen nam ik de trein van Bergen naar Oslo. Appartementen en hoge kantoor gebouwen verdwijnen langzaam uit het zicht en maakte plaats voor een prachtig heuvel landschap die vervolgens overgaat in rijke groene landbouwgrond en stromende rivieren. De 496 kilometer lange treinrit Bergen naar Oslo, dwars door de fascinerende landschappen van Noorwegen, is ongelooflijk bijzonder. Ik kwam ogen tekort. 

Wanneer de trein meer dan 1000 meter hoog is verandert het landschap in een kale, buitenaards landschap van rotsen en sneeuwbanken. We rijden door oude tunnels die uit rotsblokken zijn gehouwen. 

We zien grote witte gletsers en ik kan mij Noorwegen voorstellen in de IJstijd. En wist je dat In de IJstijd een groot deel van Nederland bedekt werd door ijs van gletsjers die helemaal uit Scandinavië kwamen. Ook in Noorwegen trekken de gletsjers zich langzaam terug als gevolg van het warmer wordende klimaat. 

Culturele stad Oslo 

In Oslo blijf ik nog een paar dagen om wat cultuur op te snuiven. In deze stad staan cultuur en architectuur centraal. Het operahuis ligt in de Oslofjord en is geheel gemaakt van marmer, graniet en glas. Ik vind het een prachtig modern kunstwerk en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Heel toeristisch is het koninklijk paleis. Je kunt tot vlak voor de ingang komen, maar helaas zul je de Noorse koning – die er daadwerkelijk woont – niet snel zien.

In Oslo vind je vijf musea

het Fram Museum, het Kon-Tiki Museum, het Vikingschip Museum, het Noors Zeevaartmuseum en het Noors volksmuseum.

Ik heb erg genoten van het Kon-Tiki Museum daar tegen over ligt het Fram Museum, die een spannende Pool expeditie laat zien die je meebeleefd. 

Het Vigeland park is indrukwekkend en boeiend

Vigelandsanlegget telt 212 stenen en bronzen beelden, die tussen 1907 en 1942 zijn gemaakt door de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. Veel beelden symboliseren de kringloop van het menselijk leven. Onderaan de brug is de ontwikkeling van een embryo tot een kleuter te zien, terwijl rondom de Monolitten alle levensstadia van de mens te zien zijn. 

Je blijft kijken en rondlopen, alle levensstadia en emoties komen voorbij. Voor mij is dit het mooiste park wat ik ooit heb gezien.

Vigeland Park

Heb je zin gekregen om zelf op reis te gaan? Volg Spirituele Vakantie Reizen en bekijk hier alle reizen naar Noorwegen. Pak je koffer en ga met ons mee op reis!

Wil je via je werk op reis gaan?

Bezoek dan onze andere website: Zakelijke Coachingsreizen.

 Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →