Reizen is bezinnen en tot rust komen

Psycholoog of Coach?

Coaching of naar een psycholoog gaan, zijn 2 heel verschillende manieren om meer uit jezelf te halen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Wat doet een psycholoog en wat behoort het domein van een coach toe?

We kunnen in ieder geval zeggen dat coaching geen therapie is. Een psycholoog kan wel coachend te werk gaan. Een coach heeft meer het karakter van iemand die naast je meeloopt en je gidst om jouw eigen antwoorden op vraagstukken te ontdekken. Een psycholoog richt zich met een therapie vaak op problemen met meer intensiteit. Zoals trauma’s en psychische problemen. Een coach loopt eerder met je mee om tot betere prestaties te komen, meer uit jezelf te halen, en steunt je om dat te bereiken wat je wenst. Vaak met een specifieke of gecombineerde methode die je zelf ook kunt integreren in de praktijk van alledag.

Wat is coaching

Coaching kan eerder het uitgangspunt hebben om niet diep te graven, maar vooral te kijken naar wat er vanuit hier en nu aan mogelijkheden zijn om een stap verder te komen. Een psycholoog zal meestal kijken naar onderliggende oorzaken van problemen en gedragspatronen opgebouwd in het verleden.  Maar... het is natuurlijk niet gezegd dat een coach niet naar de diepe spelonken van je levenservaringen zal afdalen om je tot inzichten te brengen.

Therapie bij een psycholoog kan als valkuil hebben dat je achterom blijft kijken en daardoor niet vooruit hoeft te kijken. Een coach zal je eerder meenemen naar het moment van nu en met jou op onderzoek gaan naar de elementen in je karakter die belemmerend voor het realiseren van jouw wensen zijn. Om je van daaruit nieuwe tools aan te reiken. Zo leer je inzichten omzetten naar nieuw passend gedrag en overtuigingen. Op weg naar een hernieuwde balans in werk, gezondheid, relaties en thuis.

Psycholoog of Coach?Coaching reizen

Een coach kun je ook raadplegen juist omdat het leerzaam is, omdat je jezelf wilt uitdagen buiten je comfortzone te treden. Daar zijn onze coaching reizen voor. Heerlijke avontuurlijke ontdekkings reizen. 

Spelen er thema’s in je leven waarin je vastloopt? Heb je conflicten op je werk of in je familie? Neem een week de tijd om in Marokko echt eens naar jezelf te kijken. Wij geven professionele coaching reizen door het hele jaar heen. Neem een kijkje bij Spirituele Vakantie Reizen.

 Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →