Reizen is bezinnen en tot rust komen

Spannende zeilreis: van Maleisië, Thailand naar de Middellandse zee

Wij zijn Deep en Mallika, de organisatoren van de meditatie en zeil vakanties.

Onze Zeilreizen: van Thailand naar Middellandse zeeIn 2010 besloten we ons veilig georganiseerde leventje in Nederland in te ruilen voor een leven aan boord van een schip waarmee we de wereld gingen bezeilen. Beiden houden we erg veel van reizen en het proeven aan andere culturen. Dit in combinatie met het opzetten van zeilvakanties waar meditatie en ontspanning centraal staan leek ons het einde.

Erg spannend om zo alle schepen achter je te verbranden en je hart te volgen! Ondertussen kunnen we alleen maar iedereen aanmoedigen om datgene in je leven te doen waar je hele wezen van gaat zingen. Daarvoor ben je hier op aarde: to enjoy life at the fullest!

Zeilen en meditatie in Thailand en Maleisië

Nadat we jaren lang al mediterend en zeilend met gasten door de Zuid Caribische eilanden hadden gezworven, werd het voor ons tijd om ander vaarwater te gaan ontdekken. Via het Panama kanaal, de eindeloze Stille oceaan en de Torres Strait, kwamen we aan in het vaarwater waar we graag een tijd zouden willen leven en opnieuw van start wilden gaan met de meditatie en zeil vakanties: het exotische en mystieke Azië. De prachtige, groen overwoekerde, talrijke eilandjes in Indonesië, Maleisië en Thailand omringd door schattige strandjes en een oceaan die overwegend aangenaam kalm is, leken ons perfect voor dit plan.

Na een jaar rondzeilen in dit gebied, kunnen we alleen maar beamen hoe idyllisch de eilandjes zijn. Ok, op sommige plekken kun je beter niet komen vanwege de vele toeristen en plastik in het water... Maar er zijn nog steeds adembedemende plekjes waar je als vanzelf in diepe rust en meditatie verzinkt.

Wijken voor de nieuwe regelgevingOnze Zeilreizen: van Thailand naar Middellandse zee

Daar waar Azië nog niet zolang geleden een gebied was waar iedereen het niet te nauw nam met allerlei regeltjes of waar er voor vele zaken niet eens een wetgeving bestond, blijken de tijden erg te zijn veranderd of te gaan veranderen. Zo gaat het voor ons, als buitenlanders die zeil vakanties willen organiseren in zowel de Indonesische, Maleisische en Thaise wateren op een eigen boot vanaf volgend jaar, 2019, veel moeilijker en minder vrijblijvend worden om dit te kunnen voortzetten.

Daarom hebben wij besloten om weer verder te trekken en in dit geval ons geluk te beproeven in het Middellandse zeegebied. Zodra we daar zijn, pakken we de draad weer op met de organisatie van de meditatie en zeil vakanties, wat we alweer een jaar of zeven met veel plezier doen. Maar dan op de zon overgoten eilandjes van de Mediteraneé.

Samenwerking Spirituele Vakantie Reizen

Dit betekent helaas dat wij de 10 daagse meditatie en zeil vakanties in Maleisië en Thailand, in samenwerking met Sprituele vakantiereizen, die gepland stonden in 2019 niet kunnen laten doorgaan. Maar houd de agenda in de gaten want de kans is groot dat je vanaf mei/juni weer lekker met ons mee kan komen zeilen en mediteren!

Spannende tijden en lange zeiltochten

Aangezien het juiste zeilseizoen eraan komt om vanuit Thailand via Zuid India door de Rode zee te zeilen om vervolgens via het Suez kanaal het Middellandse zee gebied te bereiken, zijn we ons ten volle aan het voorbereiden om spoedig te kunnen vertrekken. Zoals velen onder jullie wel weten is dit niet de meest veilige route gebleken in het verleden gezien de piraterij.

Wij vinden het daarom ook spannend om te gaan, maar na grondig onderzoek en contact met het leger aldaar lijken momenteel de voordelen om deze route te volgen in plaats van de veel langere route via Zuid Afrika in vaak onrustige zeeën op te wegen tegen de risico's.

De piraterij is sinds langere tijd aardig goed onderdrukt, maar niet geheel weg. Spannend blijft het dus. Met goede voorbereiding en samen met een aantal andere boten zullen we dit avontuur binnenkort aangaan. Tijdens deze reis zullen we regelmatig een blog schrijven om jullie op de hoogte te houden.

 Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →