Wij doen alles voor jouw geluk

Veel alleenstaanden zijn eenzaam met kerst

Voor alleenstaanden die kerst zonder familie moeten doorbrengen, zijn de feestdagen allesbehalve ‘de mooiste tijd van het jaar’. Deze groep voelt zich namelijk vaker eenzaam en verdrietig tijdens kerst dan mensen die wel met familie samen zijn.

Bijna de helft (42 procent) van de alleenstaanden zegt blij te zijn als de feestdagen voorbij zijn en het weer 2 januari is. Dat blijkt uit onderzoek door onafhankelijk onderzoeksbureau NL-Eyes in opdracht van uitvaartverzorger Monuta.

Veel alleenstaanden zijn eenzaam met kerstKerst is geen feest van gezelligheid

Uit het onderzoek blijkt dat kerst dus niet voor alle Nederlanders een feest van gezelligheid is. Ruim een derde zegt bijvoorbeeld niet echt uit te kijken naar kerst. Dit geldt met name voor alleenstaanden en ouderen. Zij hebben niet altijd mensen om zich heen om kerst mee te vieren en worden zo met een pijnlijke werkelijkheid geconfronteerd. Gelukkig zijn er ook mensen die juist tijdens de feestdagen aan hen denken. Zo geeft 25 procent van de Nederlanders aan dat ze van plan zijn een kaartje of een WhatsApp-bericht te sturen aan mensen van wie ze weten dat ze met de feestdagen alleen zijn. Zo steken ze hen een hart onder de riem tijdens deze tijd.

Overleden dierbaren

Voor 44 procent van de Nederlanders zijn de feestdagen ook een tijd om extra stil te staan bij overleden dierbaren. Om troost te vinden, praten ze over hem of haar (53 procent) of branden een kaarsje (46 procent). Ook geeft bijna een op de vijf aan dat ze tijdens de kerstdagen het graf of de urn bezoeken van de overleden persoon. Uiteindelijk heeft iedereen eigen manieren om dierbaren te gedenken. Een persoon geeft zelfs aan een extra couvert te dekken tijdens het kerstdiner.

Blijf niet alleen en kom naar het Kerst Festival van Liefde

Je kunt ook een keuze maken om wel iets te doen met Kerst. Je hoeft dus niet alleen te blijven als je dat niet wilt. Juist voor de kerst hebben we het kleinschalige evenement Het festival van Liefde. Speciaal voor jou! Wil je meer weten over dit festival, bekijk dan rustig het aanbod.

 

Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau NL-Eyes in opdracht van Monuta. Hiervoor zijn 1.579 Nederlanders van 25 jaar of ouder ondervraagd over kerst en oud en nieuw. Het gehele onderzoeksrapport is hier te downloaden.Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Avontuurlijke, populaire spirituele reizen

 

Schrijf je nu in voor:

En geen zorgen – je gegevens zijn veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven. 

Aanvragen →

132.9 3288 25