Volg je Hart want dat klopt

Deze quote raakt een kern in mij, elke keer dat ik hem hoor of lees. In de sociale  media/tijdschriften zie ik hem regelmatig voorbijkomen en ook als binnen lokkertje bij winkels heb ik hem al gesignaleerd. Dit is wat ieder mens toch wil, je hart volgen?

Foto van Betty

Hoe schakel je hoofd uit?

60.000 gedachten op een dag (volgens de boekjes) - conditioneringen uit onze jeugd - de opgelopen deuken in ons leven - plichten en verwachtingen van werk en familie. Zo kan je nog wel even doorgaan … Hoe in hemelsnaam weet je dan wat echt uit je hart komt en wat van je brein komt (vaak ook ingegeven door oude overlevingsmechanismen)?

De contemplatieve fotografie 

Een manier van fotograferen, die ook meditatie in actie wordt genoemd of mindful fotograferen. Niet een foto ‘schieten’, maar wachten tot jouw hart geraakt wordt. Het is een manier om je hart, je mind en je oog weer op één lijn te brengen. Je gaat weer contact maken met dat innerlijke blije kind, wat in ieder van ons zit.

Foto van Betty

Het innerlijk blije en vrije kind 

Het is voor Betty elke keer weer verrassend om te zien hoe snel ‘het’ werkt. De stralende ogen van cursisten als ze het contact met hun hart (weer) gaan voelen. Deze manier van fotograferen geeft eenieder direct en snel informatie over zijn (manier) van leven. De ‘methodiek’ van de contemplatieve fotografie is best simpel, het echt toepassen vergt oefening en vooral rust. En ja het kan, net als in het leven, je wat vertellen over de minder leuke kanten van jezelf. Dat kan best frustrerend zijn, maar geeft ook innerlijke rust.

Locatie Marokko

Retreat Anders kijken naar je leven in Marokko

Een week lang je onderdompelen in deze manier van fotograferen in Marokko. Op de plek waar we verblijven is rust, echte rust. In de verte hoor je schapen, kinderen die spelen, het water van de rivier, de bergen. We worden verwend met lekker Marokkaans eten en voor de liefhebbers kan als extra ook een hamam of massage geboekt worden (deze zijn op eigen kosten).

In het programma wisselen groepsmomenten af, met opdrachten waar je alleen aan werkt. We hebben een paar mooie excursies opgenomen en er blijft ook nog genoeg tijd over om je eigen ‘ding’ te doen, bv lezen in een hangmat naast de rivier of een wandeling in de bergen.

Ga je mee?