Wees assertief naar je coach

Wat is coaching? Of beter: wat is goede coaching? De ene coach is de andere niet. Wat jij nodig hebt van een coach, kan heel anders zijn dan wat een ander nodig heeft. Hoe weet je of een coaching traject voor jou werkt? Wanneer het klaar is? Ofwel, hoe weet je wanneer coaching voor jou goed is en wanneer het moment is om weer zonder coach je weg met hernieuwde kracht te vervolgen?
Laten we eerlijk zijn, op het moment dat je een coach nodig hebt, zul je je 9 van de 10 keer in een meer kwetsbare positie voelen. Immers, je geeft jezelf bloot en zegt ‘Help me’ met dit stukje. Reden genoeg om bewust de tijd te nemen om een coach te vinden die goed bij je wensen aansluit.

Wanneer roep je de hulp van een coach in?
Wees assertief met je coachAls je vastloopt, de goede raad van vrienden je niet verder helpt en je met terugkerende belemmerende patronen te maken hebt. Het lukt je niet om meer uit jezelf te halen. Dat kan op het gebied van werk, relatie, vriendschappen zijn. Je kunt je draai maar niet vinden. Een goede coach gaat even een tijdje naast je staan en kijkt met je mee, doelgericht met een helder kijk op de kern van jouw vraag.

Laat jou je eigen antwoorden vinden, luistert en steunt je vanuit de normen en waarden die voor jou echt belangrijk zijn. Hij of zij zal vooral luisteren en je vragen stellen waarmee je uitgedaagd wordt om verder na te denken. Om tot een antwoord te komen dat bij jou past, zonder jou te beïnvloeden of te sturen.

Het meest succesvol zal een coaching traject zijn wanneer jouw proces zodanig begeleidt wordt, dat de inzichten en antwoorden uit jouw eigen koker komen. Zo krijgt jouw intrinsieke kracht de ruimte en kan het beklijven voor een duurzaam resultaat en waardevolle investering in je leven.
Een goede coach helpt je om deze naar buiten te brengen om zo doelgericht aan je ontwikkeling te werken en nieuwe stappen te zetten.

Hoe weet je of een coaching traject klaar is 

Merk je dat je niet meer echt vooruitkomt, geen duidelijke stappen meer zet en komen gesprekken op dezelfde inzichten uit? Grote kans dat het tijd is om weer zonder coach je vleugels uit te slaan. Benoem dit en bespreek het met je coach.
Zijn jouw coachdoelen gerealiseerd maar stelt de coach je voor om nog verder te gaan?

Sta er dan goed bij stil of de behaalde doelen voor dit moment afdoende voor je zijn, of dat je inderdaad nog een nieuwe slag kunt maken. Vraag door naar de motivatie van je coach, wat ziet hij of zij voor zich in het verder ontwikkelen van jouw potentieel? Zie je dit zelf ook zo? Laat je je coachen?

Stel bij aanvang goed je doelen vast, op basis waarvan kun je tussentijds nagaan of je op de goede weg zit? Spreek een tussentijds evaluatiemoment af, zodat er bijgestuurd kan worden als dat nodig is. Je laten coachen is een absolute diepte investering in jezelf waar je de rest van je leven de vruchten van kunt plukken.

Kies uit onze spirituele reizen, KLIK hier

Wil je via je werk op reis gaan?

Bezoek dan onze andere website: Zakelijke Coachingsreizen.