Een directe vlucht is minder CO2-uitstoot

Je wilt natuurlijk het meeste uit je kostbare vakantiedagen halen. Zonde om die in het vliegtuig door te brengen! Met een directe vlucht ben je sneller op je bestemming en je komt beter uitgerust aan. Bovendien is direct vliegen veel relaxter. Je hoeft je geen zorgen te maken over aansluitingen of vertragingen, maar bent in één vlucht waar je moet zijn.

Een directe vlucht is minder CO2-uitstoot

Nieuw vliegtuig

Zo’n 90% van alle CO2-uitstoot van een reis wordt veroorzaakt door de vlucht. Voor de toekomst van de aarde is het belangrijk om tijdens het reizen duurzame keuzes te maken. En dat begint al bij je vliegreis. Op een verre reis scheelt het tot 50% CO2 uitstoot als je kiest voor een directe vlucht boeken met een nieuw vliegtuig. Ter vergelijking: een gemiddeld huishouden stoot 23.000 kg CO2 per jaar uit. Reis je bijvoorbeeld naar Colombia met de rechtstreekse vluchten van KLM, dat met relatief nieuwe toestellen vliegt, dan stoot je 1014 kg CO2 uit. Kies je voor Swiss/Lufthansa, dan maak je een tussenstop, vlieg je de langste route en vlieg je met een ouder toestel. Je uitstoot is dan 2023 kg CO2. Dat scheelt behoorlijk.

Saai

Wat je ook wilt kopen op een vliegveld, het is allemaal duur. Tijdens tussenstops geef je eigenlijk altijd teveel geld uit, want je wilt toch iets eten of drinken tijdens het wachten, of even gaan winkelen. Zonde van het geld, dat je op je bestemming veel beter kunt besteden. Bovendien zijn tussenstops vaak saai. Je hangt op rare tijden uren rond op het vliegveld, als je veel liever zou willen slapen in het vliegtuig.

Je koffer komt aan

Hoe meer tussenstops, hoe groter de kans dat je bagage ergens tussen wal en schip valt. En niets zo vervelend als een koffer die bij aankomst niet op de bagageband ligt. Extra voordeel van een directe vlucht boeken is dus dat de kans veel kleiner is dat er iets mis gaat met je bagage, een fijn idee. Kortom: als je rekening houdt met het milieu en met je eigen comfort, dan is een directe vlucht boeken je beste keus.

Geen extra visa 

Reis je via een ander land, dan kan het zijn dat je extra documenten nodig hebt voor het land waar je een tussenlanding maakt, zoals een (double entry) visum. Dit is zeker het geval indien je via de Verenigde Staten reist. In dit geval dien je voor vertrek een ESTA  (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen, toestemming om zonder visum het land te bezoeken. Voor 38 landen geldt deze zogenaamde “visa waiver”, voor andere nationaliteiten is een visum vereist. Ook aan deze ESTA zijn voorwaarden verbonden, zo mag je niet na 1 maart 2011 in onder meer Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen zijn geweest. Ook in dit geval is een visum vereist. Deze rompslomp voorkom je door rechtstreeks naar je bestemming te reizen.

 

Koop hier je vliegticket