Je man begrijpt niet je spirituele groei

Het lijkt erop dat de spirituele wereld vol zit met vrouwen die zich ontwikkelen, ook met mijn spirituele reizen komen meer vrouwen dan mannen. Een veel voorkomend probleem is dat vrouwen voelen dat hun relatie ongelijkwaardig is geworden. Ooit zijn ze eens samen begonnen en vaak zijn ze uit elkaar gegroeid en kunnen ze elkaar niet terugvinden.

Ik kan me voorstellen dat als je al zo lang bij elkaar bent en je dan aan je spirituele ontwikkeling begint, dat dit voor een man onbekend is en weerstand geeft. Het kan zijn dat hij niet kiest om zich spiritueel te ontwikkelen. Dat hoor ik vaak van mijn deelnemers tijdens de spirituele reizen.

Je bent geen ‘slachtoffer ’ van een partner die niet met je meegroeit

Hij heeft ook een keuze om mee te groeien of niet. En hij mag kiezen, ook al zegt hij nee. Daarvoor hoef je niet gelijk te scheiden. Je mag respect vragen voor jezelf, dat jij wel wilt ontwikkelen. Voor sommige relaties werkt het: niet ‘gelijk’ opgaan. We mogen allemaal een manier vinden waarop je samen bent, of we nu met elkaar meegroeien of niet.

Veel vrouwen voelen zich belachelijk gemaakt

Vrouwen komen thuis met hun verhalen, dat wat ze hebben ervaren kunnen ze niet goed overbrengen, want hij zal het toch niet snappen. Hij denkt, daar komt ze weer met haar gevoelens en alles wat ze anders wilt. Neem je als vrouw echt de tijd om je gedachtes te delen met je man?  Spreek je vanuit je hart? Dat is iets anders dan praten vanuit pijn, je beschadigde kinddeel en onvervulde behoefte. Daar is je partner niet verantwoordelijk voor. Als je spreekt vanuit jouw licht, je innerlijke macht dan zal je zijn hart openen. 

Heb geduld

Ga je mee in zijn weerstand om niet te veranderen en dwing je hem dan maak je zijn weerstand en angst alleen maar groter. Zijn angst is om je te verliezen. Je hoeft geen strijd te leveren tegen hem, je kunt hem laten zien hoe jij er anders in staat. Vraag om ruimte, accepteer geen vervelende opmerkingen, ga geen discussie aan, ga hem vooral niet overtuigen.
Blijf je plek innemen vanuit je hart.

Liefde is de sterkste kracht

Ergens moet er een opening komen in jullie relatie en dat kan alleen vanuit liefde en respect. Je kunt je partner uitnodigen voor een klein gesprek, vraag hem wat hem raakt. En luister. 
Neem hem mee in jou verlangens, vertel vanuit je hart hoe graag je in vrijheid wilt leven, ieder op zijn eigen pad en toch samen. Wie weet versterkt dit jullie band en kunnen jullie je relatie bevestigen vanuit vrijheid en liefde.

Succes!

Wil jij je spirituele groei verdiepen? Kies uit onze vele spirituele reizen