Noet en Het ontwaken van het androgyne wezen 

Onder de sterrenhemel van de Egyptische godin Noet of ook genoemd Nut komt 2020 ten einde, waardoor we de indruk krijgen dat niets ooit meer hetzelfde zal zijn. Dit moeilijke jaar heeft onze gewoonten veranderd en ons doen nadenken over de fijngevoeligheid van de balansen in de wereld. Dit heeft een grote kracht gebracht die ons allemaal verenigt, en ook het verlangen om altijd te leren, zelfs van de moeilijkste situaties. De aarde laat haar stem horen als nooit tevoren; onze planeet verandert van frequentie en deze transformatie heeft een effect op alle levende wezens.

We kunnen wakker worden met de aarde

We kunnen wakker worden met de aarde en ons bewust verbinden met haar intelligentie en met elkaar. Vanaf de winterzonnewende (wanneer Jupiter het teken Waterman zal ingaan ) begint de baanbrekende verandering te versnellen. Zal er een grote, collectieve magische operatie lanceren die ons zal begeleiden in de overgang naar 2021. We willen graag een harmonieuze relatie met planeet Aarde, om haar genezing te ondersteunen en ook de onze.

De aanwezigheid van de Godin in al haar manifestaties wordt gevoeld door de gevoelige zielen van de planeet. Nu is de tijd om het goddelijke verschijnen weer tot leven te wekken, de voortstuwende kracht van magma in het centrum van de aarde en in vulkanen,  door de vitale kracht die de natuur bezielt. Sommige Indiaanse volkeren noemen deze kracht Kokopelli, in de Chinese traditie staat het bekend als 土地公 -Tudigong, de oude Romeinen noemden het Faunus. Wij in Damanhur gebruiken de naamfrequentie van de oude Griekse god van de natuur, Pan.

Pan

Pan betekent 'geheel' en deze goddelijke kracht ondersteunt een vernieuwd harmonisch Goddelijk Mannelijk, klaar om het leven te beschermen, in de liefdevolle omhelzing van de Godin. De aarde roept.

Noet Godin van de hemel

Nut of Noet werd uitgebeeld als een vrouw die zich over de aarde buigt, maar ze kon ook worden afgebeeld als een koe. In verband hiermee moet ook het zogenaamde Boek van de Hemelkoe worden vermeld. Ze stond symbool voor de ruimte waar de zonnegod doorheen reisde. Overdag voer hij over haar buik en elke avond slikte Noet de zon dan in waardoor het duister werd. De zon verbleef dan 's nachts in haar en werd de volgende dag uit haar schoot geboren. (wikipedia)

Noet en Geb

Oorspronkelijk vertegenwoordigen Noet en Geb (broer en echtgenoot) een androgyn wezen, het vrouwelijke en het mannelijke verenigd in één lichaam. Helaas was de god van de zon Ra jaloers op hun geluk, en hij beval hen verdeeld te zijn. Hoewel ze in twee verschillende wezens waren gescheiden, hielden Nut en Geb (god van de aarde) niet op van elkaar te houden en de volledigheid in de ander te zoeken.

Noet werd zwanger en Ra was woedend en probeerde de geboorte te voorkomen, maar Thoth, de god van magie en kennis, kwam tussenbeide ten gunste van de godin en won het spel van extra dagen, de epagomenale dagen. Tijdens de laatste dagen van het jaar werden Osiris, Horus, Seth, Isis en Nephthys geboren, en andere generaties goden zouden uit hen geboren worden.

Het androgyne wezen gevormd door Noet en Geb is erg belangrijk met betrekking tot wat er op dit moment op de planeet gebeurt. Onze Moeder Aarde brengt dit op vele manieren tot uitdrukkingen. Haar meer gastvrije, vrouwelijke energieën beginnen al enkele van onze fundamentele waarden te recupereren, zoals zorg, gemeenschap, gerechtigheid, opvoeding, creativiteit, seksualiteit door liefde, vreugde en schoonheid. Het deel vrouwelijke van het androgyne is al opnieuw gewekt, en nu is het tijd om de mannelijke kant weer wakker te schudden.

Alle Godinmoeders

Noet, samen met alle godinmoeders en alle godheden die vereerd worden als dragers van deze waarden, giet haar eigen gedachten en energie naar Pan - die ze heeft gekend als Geb - en ondersteunt zijn herontwaken. Het vrouwelijke herontwaken  ondersteunt het mannelijke ontwaken. Dit is altijd verbonden is geweest met de krachten van de natuur, vitale energie, vrije wil, de bescherming van vrede en keuzes.

Het androgyne wezen is zowel het beginpunt als het eindpunt van de levenservaring. In Damanhur in the Temples of Humankind wordt het afgebeeld in de Hal van de Aarde - die rechtstreeks verbonden is met Pan - op een gebogen muur waar het androgyne wezen de eerste stap in de geschiedenis van de mensheid vertegenwoordigt en het laatste punt van dezelfde geschiedenis .

De tijd is gekomen om het ontwaken van mannelijke energie te ondersteunen met de ontwaakte vrouwelijke energie. Noet kent dit pad omdat ze er al doorheen is gegaan, en ze kan ook de weg naar Pan-Geb aangeven, om hem terug te leiden naar het gemeenschappelijke huis waar alle krachten in het universum leven.

Noet geeft ook de weg voor ons aan, want het is ook door de deelname van elke vrouw en elke man dat de grote evolutionaire cycli van de planeet tot bloei kunnen komen. Er zijn eenvoudige en essentiële dingen nodig: leven met respect, positief denken, delen met anderen, respect voor de diversiteit die ons verenigt, de natuur in onszelf ontmoeten en de natuur om ons heen verdedigen. Dit zijn de waarden van de Great Reawakening.

Hoe kunnen we met Noet praten?

Hoe kunnen we haar stem waarnemen? Als je haar in jezelf zoekt, kijkend naar haar afbeelding op de kalender of in een van de Egyptische voorstellingen, zul je haar scherp en duidelijk horen.

Vanavond kun je naar de nachtelijke hemel kijken, de patronen van de sterren volgen met je blik, en erkennen dat ze het huis zijn waar je vandaan kwam, en de plek waar je ziel naar verlangt terug te keren.

Terwijl ze Pan helpt om aan te komen en wacht om zich te herenigen met het androgyne wezen, zal Noet er zijn en met je praten.

Geb beneden, liggend, Noet boven, in blauw en Shu, in het midden, met opgeheven armen, beide tegenhoudend. Door zich over de aarde heen te buigen met haar handen en voeten op de vier windstreken houdt ze de chaos waaruit de kosmos is ontstaan op afstand.

 

Bron is tekst Damanhur Italië
Vertaald door Diana Bergsma