Van jezelf houden

Als duizend anderen van je houden, maar je houdt niet van jezelf, zal andermans liefde nooit volstaan.

Steeds komen we weer op dit thema uit. Wat we ook doen, hoe we ook werken aan onszelf de vraag blijft steeds: Houden we van onszelf? Als het antwoord nee is, dan weet je dat je nog genoeg te doen hebt.

Maar als het antwoord ja is, dan is het de vraag, hou je genoeg van jezelf?

Vaak denken we dat we goed genoeg voor onszelf zorgen, maar blijkt dat toch niet altijd het geval te zijn.

Bijvoorbeeld als je voor de zoveelste keer het mediteren maar weer hebt opgegeven omdat je toch echt geen tijd hiervoor kunt vrij maken in je drukke leven. Of omdat je een aantal maanden enthousiast wekelijks de yogalessen hebt gevolgd, maar merkt dat je nu alweer een paar weken niet meer bent geweest, omdat er altijd iets tussen kwam.

Ons brein is werkelijk een master, hij leidt je om de tuin en als we hierin trappen, wil dit zeggen dat we nog niet voldoende van onszelf houden.

Als je echt van jezelf houdt dan maak je hoe dan ook tijd vrij voor alles wat goed voor je is, waar je blij van wordt en wat je echt gelukkig maakt.

Wees eerlijk

Kijk deze week eens kritisch naar wat jij gedurende de dag doet en waar jij je echt prettig bij voelt. En hoe vaak kies je écht voor jezelf? Of laat jij je toch weer meesleuren in wat anderen leuk vinden? 

Valentijns dag is een mooie dag om eens stil te staan bij dit het thema: Hou je van jezelf?

Natuurlijk is het de dag van de liefde, maar échte liefde begint met houden van jezelf. Vier de liefde door jezelf te verwennen en te genieten van datgene wat jou blij maakt!

Fijne dag van Monique

Op retreat naar Sardinië

Monique geeft heerlijke Mindfulness-Yoga en Coaching reizen in Sardinië